7 λάθη στο μακιγιάζ που σας “μεγαλώνουν”

Rate this post

Ακόμα και το μακιγιάζ κρύβει παγίδες, που εάν δεν τις λάβετε υπόψη σας… μπορούν να σας “μεγαλώσουν” κατά 10 χρόνια.

  [fb_button]newego_LARGE_t_821_105411250_type12364Η μάσκαρα, το ρουζ, το make-up και το κραγιόν είναι ικανά να σας προσθέσουν χρόνια σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν λάθος για την ηλικία σας. Είτε έχετε κλείσει τα 40, είτε τα 50, δείτε τα επτά συνηθισμένα λάθη μακιγιάζ… που χαλούν το νεανικό look σας!

  Αγοράζετε κραγιόν με σκούρα χρώματα

  Καθώς ο χρόνος περνάει, τα χείλη γίνονται πιο λεπτά και τα σκούρα χρώματα κάνουν το στόμα σας να φαίνεται μικρό. Ένα κραγιόν σε ανοιχτές αποχρώσεις και λίγο lip gloss στο κέντρο αποτελεί την τέλεια πρόταση! Γι’ αυτό, αγοράστε φωτεινά κραγιόν, όπως είναι το ροζ, το έντονο κόκκινο ή το ροδακινί. Παράλληλα, για να δημιουργήσετε τη ψευδαίσθηση των πλούσιων χειλιών, περάστε την άνω γραμμή των χειλιών σας με ένα μολύβι χειλιών.

  Ξεχνάτε να βάλετε ρουζ στα μάγουλα σας

  Όσο περνάει ο καιρός, το ροδαλό χρώμα στο πρόσωπο χάνεται… και το ρουζ γίνεται απαραίτητο! Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να “φωτίσετε” τα μάγουλα σας με λίγο ανοιχτό ρουζ. Αποφύγετε τις σκούρες καφέ αποχρώσεις και εφαρμόστε το πάνω στα μήλα (από μέσα προς τα έξω). Βέβαια, εάν προτιμάτε το κρεμώδες ρουζ, απλώστε λίγη ποσότητα στα δάχτυλα σας και κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω στα ζυγωματικά σας.

  Βάζετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

  Η εφαρμογή της μάσκαρας στις κάτω βλεφαρίδες θα κάνει τα μάτια σας να μοιάζουν μεγαλύτερα, γεγονός που βοηθάει μόνο τις νεαρές κοπέλες. Όμως, για μια πιο ώριμη γυναίκα, κάτι τέτοιο θα αναδείξει τα “πεσμένα” μάτια σας και θα εστιάσει την προσοχή των άλλων στους μαύρους κύκλους. Γι’ αυτό, δώστε έμφαση στις πάνω βλεφαρίδες και μετατρέψετε το βλέμμα σας σε νεανικό!

  Βάζετε υπερβολικό make-up στο πρόσωπο

  Εάν βάλετε πολύ make-up, αυτό εγκαθίσταται κυρίως στις λεπτές γραμμές και αναδεικνύει τις ρυτίδες σας, με αποτέλεσμα να σας προσθέτει 5 χρόνια. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς υγρό σφουγγάρι και αφού ενυδατώσετε το δέρμα σας, περάστε το απαλά πάνω στο πρόσωπο σας. Στην ουσία, η επιδερμίδα σας πρέπει να φαίνεται φυσική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απομακρυνθείτε από το make-up, λέγοντας “ναι” στις ατέλειες.

  Τοποθετείτε πολύ concealer κάτω από τα μάτια

  Μπορεί η κούραση να έχει δημιουργήσει σακούλες κάτω από τα μάτια σας, αλλά το υπερβολικό concealer μάλλον θα τονίσει ένα τέτοιο “μείον”. Πηγαίνετε στα μαγαζιά και αγοράστε ένα πλούσιο και κρεμώδες concealer stick, το οποίο θα καλύψει ιδανικά τις σακούλες στην περιοχή των ματιών.

  Επιλέγετε ένα πολύ-σκούρο μολύβι φρυδιών

  Το μολύβι φρυδιών που χρησιμοποιούσατε στα 25 σας, θα φαίνεται πολύ έντονο σε μια επιδερμίδα που “μετρά” 50 χρόνια. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι make-up artists! Προτιμήστε τα μολύβια που βρίσκονται κοντά στο φυσικό χρώμα των φρυδιών σας και μην προχωράτε σε υπερβολές. Εναλλακτικά, απλώς βουρτσίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω και προς τα έξω με το ειδικό πινέλο.


   “Περνάτε” το eye-liner σε όλο το βλέφαρο

   Ειδικά το μαύρο eye-liner θα “μικρύνει” τα μάτια σας. Καλό είναι να προτιμάτε τις λεπτές γραμμές και να μην περνάτε το eye-liner σε όλη την επιφάνεια του βλεφάρου. Κάτι τέτοιο απλώς θα σας προσφέρει ένα “βαρύ” βλέμμα. Αντίθετα, περάστε μια γραμμή μόνο στο εξωτερικό μέρος του ματιού και συγκεκριμένα ξεκινώντας από τα τρία τέταρτα του βλεφάρου.

   7 λάθη στο μακιγιάζ που σας “μεγαλώνουν”

   3 Σχόλια

   1. Gail Retterbush 1 μήνα ago
   2. Morgan Tretina 1 μήνα ago
   3. survivalcraft 2 1 ημέρα ago