Τα αντιβιοτικά τροφοδοτούν την παχυσαρκία

Rate this post

Η χορήγηση αντιβιοτικών στα μωρά και τα μικρά παιδιά μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα στην ενήλικη ζωή τους…

  [fb_button]antiviotikaΑυτό υποστηρίζει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα αντιβιοτικά μεταβάλλουν την υγεία του εντέρου, διαταράσσοντας την ισορροπία των φυσικών βακτηριδίων που υπάρχουν σε αυτό και επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού.

  Ερευνητές από ένα ιατρικό κέντρο της Νέας Υόρκης διεξήγαγαν πειράματα σε ποντίκια και βρήκαν, ότι όταν χορηγούνταν αντιβιοτικά στη μητέρα την τελευταία εβδομάδα της κύησης ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού, τα μικρά ήταν πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία, σε σχέση με άλλα τα οποία εκτέθηκαν στα φάρμακα αργότερα σε άλλο στάδιο της ζωής τους.

  Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr Laura Cox δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, κι αυτό γιατί δε θέλουμε μόνο να κατανοήσουμε για ποιο λόγο εμφανίζεται η παχυσαρκία, αλλά και να αναπτύξουμε λύσεις που θα την καταπολεμήσουν».

  Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cell.


   «Τα ευρήματα δείχνουν ότι η χορήγηση αντιβιοτικών νωρίς στη ζωή μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία σε μετέπειτα στάδιο, μεταβάλλοντας τομείς της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθησε σε ποντίκια, κάτι που σημαίνει ότι οι επιδράσεις στους ανθρώπους θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικές» σχολίασε από την πλευρά του στη Daily Mail ο καθηγητής Μεταβολικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Naveed Sattar.

   πηγη

   Τα αντιβιοτικά τροφοδοτούν την παχυσαρκία

   12 Σχόλια

   1. Rafael Barrier 4 μήνες ago
   2. Ronald Trattner 4 μήνες ago
   3. minuteman vw bedford ma 3 μήνες ago
   4. 聊天機械人 2 μήνες ago
   5. 頸部 2 μήνες ago
   6. 黑色點點 1 μήνα ago
   7. a fantastic read 10 ώρες ago