Κι όμως! Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο με κόστος 39 ευρώ χωρίς… μισό σεντ σε διόδια!

Rate this post

Υπάρχει τελικά τρόπος να κάνεις το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λογικά χρονικά πλαίσια, χωρίς να πληρώσεις καθόλου διόδια. Όπως φαίνεται υπάρχει. Μάλιστα, αυξάνει την ώρα του ταξιδιού κατά μόλις 90 λεπτά. Δείτε πώς!

  [fb_button]
  athina-thessaloniki-diodia-totasakiΟι διαδρομές είναι δύο. Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια με συνολική απόσταση 475 χλμ. (από Αγ. Στέφανο μέχρι Λευκό Πύργο). Χρόνος: 6 ώρες. Μέση ταχύτητα: 79,2 χλμ./ώρα. Μέση Κατανάλωση: 6,2 λτ./100 χλμ.(diesel). Κόστος καυσίμου: 39,7 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο diesel). Κόστος διοδίων:0. Συνολικό κόστος: 39,7 ευρώ Η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα με διόδια έχει συνολική απόσταση: 486 χλμ. (από Λευκό Πύργο μέχρι Αγ. Στέφανο). Χρόνος: 4 ώρες και 30 λεπτά. Μέση ταχύτητα: 108 χλμ./ώρα. Μέση κατανάλωση: 5,8 λτ./100 χλμ. Κόστος καυσίμου: 38,5 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο). Κόστος διοδίων: 29,30 ευρώ. Συνολικό κόστος: 67,80 ευρώ

  Οι εναλλακτικές διαδρομές
  Θεσσαλονίκη-Αθήνα
  Διόδια Μαλγάρων (μετωπικά)

  Βγείτε από την εθνική στον κόμβο για Χαλάστρα. Συνεχίζετε προς το χωριό και κάντε αριστερά μετά το γεφυράκι για να πάτε από τον περιφερειακό. Μετά από τη Χαλάστρα περνάτε πάνω από το δρόμο τον Ευζώνων, πάνω από τον Αξιό και μπαίνετε στα Μάλγαρα. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς «εθνική οδό». Διόδια Κλειδίου/Αιγινίου
  Βγαίνετε από τη Θεσσαλονίκης – Αθηνών στην Εγνατία προς Βέροια. Ο πρώτος κόμβος που θα συναντήσετε είναι για Νησέλι και Αλεξάνδρεια. Βγαίνετε από την Εγνατία και ακολουθείτε τον παλιό δρόμο για Αιγίνιο. Ο Κόμβος Αιγινίου είναι ανοικτός για να μπείτε στην κάθοδο.

  Διόδια Λεπτοκαρυάς

  Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο Λεπτοκαρυάς. Δεν λειτουργούν τα πλευρικά στην έξοδο προς Ν­ότο. Περνάτε πάνω από την εθνική και στρίβετε δεξιά, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου προς Αθήνα. Θα πρέπει σε κάποιο σημείο να κάνετε αριστερά και δεξιά για να ξαναβρεθείτε δίπλα στο τρένο. Θα συνεχίσετε μέχρι το κάστρο του Παντελεήμονα / Πλαταμώνα και θα βγείτε με ιδιαίτερη προσοχή στην εθνική.

  Διόδια Πυργετού

  Με το που τελειώνουν οι στροφές του Πλαταμώνα / Νέων πόρων, ακριβώς την ώρα που αρχίζει πάλι νέος δρόμος, κάνετε δεξιά και βγαίνετε από την εθνική. Ακολουθείτε ευθύ παράδρομο, αλλά με λακκούβες και νταλίκες. Μετά από μερικά χιλιόμετρα στο παράδρομο θα συναντήσετε μια ταμπέλα «διόδια 2000μ». Εσείς μετά από την ταμπέλα θα κάνετε δεξιά στη διασταύρωση προς το χωριό Πυργετός. Στην επόμενη διασταύρωση υπάρχει ταμπέλα προς Λάρισα αριστερά. Και σε 1-2 χλμ βγήκατε στην Εθνική. Διόδια Μακρυχωρίου (μετωπικά) και Λάρισας 1 & 2 πλευρικά Μόλις τελειώσουν τα Τέμπη, βγαίνετε από την εθνική (προς Γόνους) ακριβώς εκεί που ο δρόμος ξαναγίνεται με 2 λωρίδες+ΛΕΑ. Ακολουθείτε τον παράδρομο για περίπου 20 χλμ ως τη Λάρισα.

  Διόδια Μοσχοχωρίου και Πελασγίας

  Συνεχίζουμε εκεί που είχαμε μείνει πρίν. Όταν τελειώνει ο παράδρομος συνεχίζετε ευθεία από την παλιά εθνική προς Λάρισα. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Φάρσαλα. Συνεχίζετε προς Δομοκό και φτάνετε στη Λαμία. Στη Λαμία μπαίνετε προς Αθήνα.

  Διόδια Αγίας Τριάδας

  Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο του Μπράλου / Θερμοπυλών. Τα πλευρικά δεν δουλεύουν. Ακολουθείτε τις ταμπέλες για Θερμοπύλες και δρόμος θα γίνει χωματόδρομος για 2 χλμ. Τον ακολουθείτε, θα περάσετε κάτω από την εθνική (τώρα πια είναι δεξιά σας). Συνεχίζετε και μπαίνετε από τον κόμβο του Μώλου.

  Διόδια Τραγάνας (μετωπικά και πλευρικά)

  Βγαίνετε από την εθνική είτε από τον κόμβο Αταλάντης. Ακολουθείτε τον παράδρομο μέσα στην Τραγάνα και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά προς Προσκυνά. Περνάτε μέσα από το χωριό και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά. Φτάνετε στον κόμβο Μαλεσίνας και μπαίνετε στην εθνική.

  Διόδια Θήβας (μετωπικά και πλευρικά)

  Βγαίνετε στο καφέ «90» και ακολουθείτε τον παράδρομο. Στον κόμβο της Θήβας (όπου και τα πλευρικά) αλλάζετε πλευρά , τώρα είναι η εθνική είναι στα δεξιά. Συνεχίζετε όλο ευθεία, σε κάλο παράδρομο με μόνο 3-4 απότομες στροφές. Περνάτε το χωριό Ύπατο και φτάνετε στον κόμβο Ριτσώνας, από όπου και ξαναμπαίνετε στην Εθνική Διόδια Αφιδνών και πλευρικά
  Βγαίνετε από τον κόμβο Οινόης και ακολουθείτε τον παράδρομο μέχρι Μαλακάσα, Κόμβο Καπανδριτίου και τέλος Αγ. Στέφανο.

  Αθήνα-Θεσσαλονίκη

  Διόδια Αφιδνών και πλευρικά μέχρι Οινόφυτα
  Αυτά είναι τα πρώτα διόδια, που την μέρα της δοκιμής είχαν 2,1 ευρώ και σύντομα θα πάνε 3,35 ευρώ. Με πορεία προς Θεσσαλονίκη, βγαίνετε από την Εθνική στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου. Στο φανάρι κάνετε αριστερά ακολουθείτε τον παράδρομο με μπλε πινακίδες προς Λαμία. Μετά τα φανάρια του κόμβου Καπανδριτίου, ο δρόμος «ανοίγει» και η κίνηση μειώνεται. Σε ώρες αιχμής το πρώτο κομμάτι θέλει υπομονή. Συνεχίζετε προς Μαλακάσα και στον κόμβο της Οινόης έχετε 100% νόμιμη είσοδο στην Εθνική. Στον εθνικό δρόμο, μπορείτε να «πατήσετε» λίγο περισσότερο για να κερδίσετε χρόνο.

  Διόδια Θήβας (μετωπικά και πλευρικά)

  Βγαίνετε από την εθνική στον 1ο κόμβο για τη Θήβα / Ριτσώνα (το οδόμετρο δείχνει τώρα 49 χλμ.). Μεταφέρεστε στον παράδρομο (ταμπέλα προς Ιερά μονή Σαγματά), ο οποίος είναι ευθύς και καλά στρωμένος με εξαίρεση 2-3 στροφές που είναι απότομες. Ανετα «πάει» με 100 χλμ/ώρα και λίγη προσοχή. Στη διασταύρωση, που θα βρείτε στα 58,8 χλμ. συνεχίζετε ευθεία (όχι προς Μονή Σαγματά και Ύπατο). Φτάνετε στον δεύτερο κόμβο της Θήβας που έχει πλευρικά διόδια. Εσείς συνεχίζετε τον παράδρομο ευθεία απέναντι στη διασταύρωση και μπαίνετε ξανά στην Εθνική από την καφετέρια «90». Παίρνετε και ωραίο καφεδάκι ή προμήθειες αν χρειάζονται.

  Διόδια Τραγάνας (μετωπικά και πλευρικά)

  Τα διόδια αυτά θα έχουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, αφού από 2,45 ευρώ θα πάνε 3,95 ευρώ (+61,2%). Βγαίνετε από την Εθνική στον κόμβο για τη Μαλεσίνα και περνάτε απέναντι (δυτικά της εθνικής). Θα μπείτε στον δρόμο που έχει ένα μπλε βενζινάδικο Εlin. Ακολουθείτε το δρόμο. Στην κατηφόρα θα πρέπει να είστε προσεκτική και να βρείτε το σημείο που στρίβει αριστερά προς Προσκυνά (υπάρχει μια μικρή ταμπέλα). Συνεχίζετε μέσα από τον Προσκυνά και με το που συναντάτε την Εθνική στρίβετε αριστερά και έχετε την εθνική στα δεξιά σας. Περνάτε τον κόμβο της Τραγάνας (έχει πλευρικά) που είναι ακριβώς στο χωριό Τραγάνα και μπαίνετε στην Εθνική από τον κόμβο της Αταλάντης. Απολαμβάνετε για αρκετά χλμ. και δωρεάν την Εθνική Οδό.

  Διόδια Αγίας Τριάδας

  Αφού περάσετε όλα τα τούνελ πάνω από Αγ. Κωνσταντίνο βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο του Μώλου. Παίρνετε τον παράδρομο που είναι η παλιά εθνική και έχετε τη νέα στα αριστερά σας. Δεν στρίβετε πουθενά. Ακριβώς πριν από τα διόδια της Αγίας Τριάδας ξεκινά (δυστυχώς) χαλικοστρωμένος δρόμος. Συνεχίζετε στο χωματόδρομο όλο ευθεία και στα 300 μέτρα κάνετε αριστερά κάτω από την εθνική. Υπάρχει και πινακίδα. Κάνετε άλλα 1.700 μ. περίπου και βγαίνετε στις Θερμοπύλες στο άγαλμα του Λεωνίδα. Μετά από 8 χλμ. κάνετε αριστερά και ξαναμπαίνετε στην Εθνική.

  Διόδια Πελασγίας & Μοσχοχωρίου

  Η καλύτερη λύση είναι Λαμία – Λάρισα με τον παλιό δρόμο. Είναι περίπου 35 χλμ. λιγότερα. Γλιτώνετε βενζίνη και δύο από τα πιο ακριβά διόδια. Είστε στην εθνική, όπου λόγω έργων είναι μια λωρίδα. Βγαίνετε στην έξοδο προς Λαμία/Καρδίτσα. Περνάτε το Δομοκό, τα Φάρσαλα και μετά τη Νίκαια συνεχίζετε για Λάρισα. Μπαίνοντας στη Λάρισα (βρίσκεστε στην οδό Φαρσάλων) θα πρέπει στο ύψος του Praktiker να στρίψετε δεξιά ώστε να βγείτε στην παλιά εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης που περνούσε μέσα από τη Λάρισα.

  Διόδια Μακρυχωρίου (μετωπικά) και 3ής – 4ής εξόδου Λάρισας πλευρικά

  Τώρα, βρίσκεστε στην ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος είναι 1 λωρίδα+ΛΕΑ από κάθε πλευρά. Λίγο πριν το τέλος του, ο δρόμος αποκτά διάζωμα και στα 500 μέτρα ανεβαίνετε τη γέφυρα (πινακίδα Λαμία/ΒΙΠΕ Λάρισας), Κάνετε αριστερά και αμέσως δεξιά για να μπείτε στον παράδρομο. Τώρα έχετε τη νέα εθνική δεξιά σας. Μετά από 6,5 περίπου χλμ (είναι ευθεία με ορατότητα και μπορείς να κινηθείς άνετα με 100 χλμ./ώρα) θα συναντήσετε φανάρια. Ακριβώς πριν τα φανάρια θα πρέπει να κάνετε δεξιά, να περάσετε κάτω από την εθνική, να κάνετε αμέσως αριστερά και να βγείτε από την άλλη. Τώρα η εθνική είναι αριστερά σας. Συνεχίζετε ευθεία έως τη BP μετά τα GoodyΆs, που έχει ελεύθερη είσοδο / έξοδο στην εθνική και μπαίνετε μέσα στην εθνική. Περνάτε από τα Τέμπη, όπως σαν να είχατε πληρώσει.

  Διόδια Πυργετού

  Με το που τελειώσουν τα Τέμπη, στον κόμβο για Πυργετό βγαίνετε από την εθνική. Έπειτα στρίβετε αριστερά, προς Πυργετό. Μόλις δείτε αριστερά σας μια μεγάλη αλάνα με καντίνα και (πιθανότατα) σταθμευμένα φορτηγά, να είστε έτοιμοι, στρίβετε δεξιά. Συνεχίζετε και μόλις συναντήσετε τον παράδρομο κάνετε αριστερά. Έχετε την εθνική δεξιά σας. Συνεχίζετε τον παράδρομο μέχρι να βρείτε διάβαση για αυτοκίνητα, ώστε να πάτε από την άλλη πλευρά και να μπείτε στην εθνική. Αυτή είναι ίσως η παράκαμψη με την περισσότερη κίνηση, μετά την πρώτη στον Αγιο Στέφανο. Το καλό είναι ότι ακολουθείτε τον μπροστινό σας. Αν είναι νταλίκα, σίγουρα κάνει ότι και εσείς.

  Διόδια Λεπτοκαρυάς (μετωπικά και πλευρικά)

  Θα πρέπει να βγείτε από την έξοδο ακριβώς κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα/Παντελεήμονα και να συνεχίσετε παράλληλα με την εθνική (δηλαδή με το που βγείτε δεξιά να κάνετε κατευθείαν αριστερά). Μόλις βγείτε για τη Σκοτίνα συνεχίζετε και πάτε πάνω από τη γέφυρα και με το που φτάσετε στις γραμμές του τρένου κάνετε αριστερά και συνεχίζετε μέχρι τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς. Για να αποφύγουμε τα πλευρικά αλλάζουμε παράδρομο και τώρα έχετε την εθνική δεξιά σας. Συνεχίζετε όλο ευθεία (θα κάνετε και 500 μέτρα χωματόδρομο αν βρέχει ίσως να υπάρχει πρόβλημα) για να μπείτε από τη δεύτερη έξοδο για το Λιτόχωρο. Η άλλη λύση για να αποφύγετε το χώμα είναι στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς να μπείτε μέσα στον οικισμό, να συνεχίσετε από τον δρόμο μέσα από τους οικισμούς και να μπείτε πάλι από τη δεύτερη έξοδο για το Λιτόχωρο.

  Διόδια Αιγινίου / Κλειδιού

  Το κακό εδώ είναι πως είναι αρκετά μεγάλος κύκλος και δε συμφέρει. Είναι προτιμότερο να τα πληρώσετε. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βγείτε από την έξοδο της Μεθώνης μιας και αυτή του Αιγινίου είναι κλειστή. Περνάτε από την άλλη πλευρά, τώρα η εθνική είναι δεξιά σας. Συνεχίζετε προς Αλεξάνδρεια και Νησέλι. Θα βρείτε τον κόμβο Νησελίου / Αλεξάνδρειας πάνω από την Εγνατία και παίρνετε το ρεύμα για Θεσσαλονίκη.

  Διόδια Μαλγάρων

  Μόλις μπείτε από την Εγνατία στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης η επόμενη έξοδος είναι για το χωριό Μάλγαρα. Βγαίνετε λοιπόν στην έξοδο για Μάλγαρα. Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τη ροή του δρόμου και πινακίδες προς Θεσσαλονίκη. Περνάτε τη γέφυρα του Αξιού ποταμού (προσοχή γιατί ο δρόμος γλιστράει πολύ εκεί) και περνάτε πάνω από το δρόμο προς Εύζωνες. Έπειτα μπαίνετε στη Χαλάστρα όπου υπάρχει περιφερειακός του χωριού. Ακολουθείστε τις ταμπέλες για Θεσ/νίκη ή απλά τον μπροστινό σας που επίσης δεν πληρώνει διόδια!

  Συμπέρασματα

  Μέχρι τη Λεπτοκαρυά η διαδρομή είναι εύκολη και αρκετά οικονομική. Μάλιστα από την επιλογή να πάμε Λαμία – Λάρισα από τον παλιό γλιτώσαμε 35 χλμ και οδηγήσαμε ευχάριστα στις στροφές του Δομοκού. Η μικρή αύξηση στην κατανάλωση ισοσκελίζεται ουσιαστικά από τη μικρότερη απόσταση. Τα 2 χλμ. χωματόδρομου στην Αγ. Τριάδα δεν είναι πρόβλημα, αφού είναι πατημένος. Το πρόβλημα το εντοπίζουμε στην παράκαμψη της Λεπτοκαρυάς (ειδικά αν είναι βράδυ) και στον κύκλο για την αποφυγή των διοδίων Κλειδιού/Αιγινίου. Η ταχύτητα κίνησης στον επαρχιακό δρόμο ήταν στο όριο των 90 χλμ./ώρα και στον Εθνικό στα 120 χλμ./ώρα.

  Κώστας Καρασιώτος Πηγή

   Κι όμως! Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο με κόστος 39 ευρώ χωρίς… μισό σεντ σε διόδια!

   365 Σχόλια

   1. Williams Mchardy 11 μήνες ago
   2. Lavern Fluke 11 μήνες ago
   3. Precious Carranzo 10 μήνες ago
   4. Kirby Griffis 10 μήνες ago
   5. http://www.it.trtgames.com 8 μήνες ago
   6. Titanic Kungfubot Offensive 8 μήνες ago
   7. www.pl.trtgames.com 8 μήνες ago
   8. Σφουγγαρακησ 8 μήνες ago
   9. address 6 μήνες ago
   10. John Deere Technical Manuals 6 μήνες ago
   11. John Deere Technical Manuals 6 μήνες ago
   12. John Deere Repair Manuals 6 μήνες ago
   13. Health & Fitness 6 μήνες ago
   14. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   15. Health & Fitness 6 μήνες ago
   16. fashion 2018 fall 6 μήνες ago
   17. News 6 μήνες ago
   18. Jobs & Career 6 μήνες ago
   19. Jobs & Career 6 μήνες ago
   20. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   21. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   22. News 6 μήνες ago
   23. News 6 μήνες ago
   24. fishing tips black lake 6 μήνες ago
   25. Travel and Hotel 6 μήνες ago
   26. Tech 6 μήνες ago
   27. Wireless Internet Providers 6 μήνες ago
   28. News 6 μήνες ago
   29. Pets 6 μήνες ago
   30. football scores 6 μήνες ago
   31. home based business 6 μήνες ago
   32. latest technology 6 μήνες ago
   33. Web Design 6 μήνες ago
   34. Travel 6 μήνες ago
   35. dmca 6 μήνες ago
   36. Web Design 6 μήνες ago
   37. Science daily 6 μήνες ago
   38. dmca 6 μήνες ago
   39. Home Improvement 6 μήνες ago
   40. Nail Salons In Scottsdale 6 μήνες ago
   41. Fashion For Passion 6 μήνες ago
   42. Health 6 μήνες ago
   43. Web Design 6 μήνες ago
   44. Croitoru Iulian 6 μήνες ago
   45. film streaming 5 μήνες ago
   46. Fashion 5 μήνες ago
   47. porn 5 μήνες ago
   48. toko laptop 5 μήνες ago
   49. Technology 5 μήνες ago
   50. health quit smoking 5 μήνες ago
   51. Real Estate Agent 5 μήνες ago
   52. toko laptop 5 μήνες ago
   53. Dmca 5 μήνες ago
   54. Dmca 5 μήνες ago
   55. Home Improvement 5 μήνες ago
   56. lead generation ideas 5 μήνες ago
   57. Dmca 5 μήνες ago
   58. Dmca 5 μήνες ago
   59. film en streaming vf 5 μήνες ago
   60. Home Improvement 5 μήνες ago
   61. International Finance 5 μήνες ago
   62. weight loss 5 μήνες ago
   63. Fashion 5 μήνες ago
   64. News 5 μήνες ago
   65. streaming vf 5 μήνες ago
   66. Woman 5 μήνες ago
   67. Wedding 5 μήνες ago
   68. Website & Web Design 5 μήνες ago
   69. obermain 5 μήνες ago
   70. film gratuit 5 μήνες ago
   71. film gratuit 5 μήνες ago
   72. real estate selling 5 μήνες ago
   73. film streaming 5 μήνες ago
   74. computer & technology 5 μήνες ago
   75. digital marketing agency 5 μήνες ago
   76. dinner recipes 5 μήνες ago
   77. grosir polo shirt 5 μήνες ago
   78. w88 casino online thailand 5 μήνες ago
   79. jual flashdisk promosi murah 5 μήνες ago
   80. Finance Broker 5 μήνες ago
   81. Gadgets 5 μήνες ago
   82. Home Improvement 5 μήνες ago
   83. sex 5 μήνες ago
   84. warehouse 5 μήνες ago
   85. Home Improvement 5 μήνες ago
   86. Home Improvement 5 μήνες ago
   87. Bangkok hotels 5 μήνες ago
   88. Health 5 μήνες ago
   89. News 5 μήνες ago
   90. internet speed 5 μήνες ago
   91. health depression 5 μήνες ago
   92. News 5 μήνες ago
   93. games 5 μήνες ago
   94. how to pet 5 μήνες ago
   95. Link Building Business 5 μήνες ago
   96. News 5 μήνες ago
   97. Home Improvement 5 μήνες ago
   98. Home Improvement 5 μήνες ago
   99. Home Improvement 5 μήνες ago
   100. perencana 5 μήνες ago
   101. Health 5 μήνες ago
   102. landscaping jobs 5 μήνες ago
   103. Get Here 5 μήνες ago
   104. Home Improvement 5 μήνες ago
   105. mlm marketing 5 μήνες ago
   106. Home Improvement 5 μήνες ago
   107. Indian Kanoon 5 μήνες ago
   108. real estate buying 5 μήνες ago
   109. Fashion 5 μήνες ago
   110. Layssard 5 μήνες ago
   111. Home Improvement 5 μήνες ago
   112. Home Improvement 5 μήνες ago
   113. Travel & Tour 5 μήνες ago
   114. student loans edu 5 μήνες ago
   115. Health 5 μήνες ago
   116. cheap soccty cameron putters 5 μήνες ago
   117. programming definition 5 μήνες ago
   118. News 5 μήνες ago
   119. Home Improvement 5 μήνες ago
   120. Home Improvement 5 μήνες ago
   121. Home Improvement 5 μήνες ago
   122. programming basics 5 μήνες ago
   123. Business and Finance 5 μήνες ago
   124. Technology Computer 5 μήνες ago
   125. Home Improvement 5 μήνες ago
   126. Eletmod Magazin 5 μήνες ago
   127. Technology Computer 5 μήνες ago
   128. Travel 5 μήνες ago
   129. unique hipster fashion 5 μήνες ago
   130. Business 5 μήνες ago
   131. Nail Salons In Scottsdale 5 μήνες ago
   132. flores island tours 5 μήνες ago
   133. Travel 5 μήνες ago
   134. Health 5 μήνες ago
   135. modern parenting 5 μήνες ago
   136. Fashion 5 μήνες ago
   137. Pets 5 μήνες ago
   138. transfer factor 5 μήνες ago
   139. Home Improvement 5 μήνες ago
   140. satta matka 5 μήνες ago
   141. Home Improvement 5 μήνες ago
   142. pintu upvc 5 μήνες ago
   143. khasiat susu kambing etawa 5 μήνες ago
   144. cruises 5 μήνες ago
   145. Web Design 5 μήνες ago
   146. computer services trinidad 5 μήνες ago
   147. bathroom remodel 5 μήνες ago
   148. Shopping 5 μήνες ago
   149. puzzle games you can print 5 μήνες ago
   150. online loans 4 μήνες ago
   151. telegram bot 4 μήνες ago
   152. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   153. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   154. paket umroh 4 μήνες ago
   155. Dewitt Galves 4 μήνες ago
   156. Shopping 4 μήνες ago
   157. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   158. enfermedades en las uñas 4 μήνες ago
   159. paket tour bangkok murah 4 μήνες ago
   160. streaming vf 4 μήνες ago
   161. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   162. stream complet 4 μήνες ago
   163. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   164. Health 4 μήνες ago
   165. Technnology 4 μήνες ago
   166. Art And Entertainment 4 μήνες ago
   167. Business & Finance 4 μήνες ago
   168. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   169. terapi tinggi badan 4 μήνες ago
   170. Automotive 4 μήνες ago
   171. house renovation plans 4 μήνες ago
   172. Education 4 μήνες ago
   173. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   174. Pets 4 μήνες ago
   175. Art And Entertainment 4 μήνες ago
   176. Health And Fitness 4 μήνες ago
   177. Business & Finance 4 μήνες ago
   178. Home Improvement 4 μήνες ago
   179. Pets 4 μήνες ago
   180. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   181. Business & Finance 4 μήνες ago
   182. porn movie fb88 4 μήνες ago
   183. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   184. Technnology 4 μήνες ago
   185. Health And Fitness 4 μήνες ago
   186. on this site 4 μήνες ago
   187. Business & Finance 4 μήνες ago
   188. timeshare sedona 4 μήνες ago
   189. Home Improvement 4 μήνες ago
   190. Automotive 4 μήνες ago
   191. Automotive 4 μήνες ago
   192. wow internet human resources 4 μήνες ago
   193. injury  4 μήνες ago
   194. Business & Finance 4 μήνες ago
   195. Art And Entertainment 4 μήνες ago
   196. Business & Finance 4 μήνες ago
   197. Business & Finance 4 μήνες ago
   198. Business & Finance 4 μήνες ago
   199. Food 4 μήνες ago
   200. Business & Finance 4 μήνες ago
   201. cheap plane tickets 4 μήνες ago
   202. Business & Finance 4 μήνες ago
   203. Business & Finance 4 μήνες ago
   204. crafting 4 μήνες ago
   205. House & Home Improvement 4 μήνες ago
   206. drum 4 μήνες ago
   207. laptop article 4 μήνες ago
   208. Body Repairs 4 μήνες ago
   209. business definition 4 μήνες ago
   210. workout clothes  4 μήνες ago
   211. Oaks at lakewood 4 μήνες ago
   212. Donald Masin 4 μήνες ago
   213. Business & Finance 4 μήνες ago
   214. Fashion 4 μήνες ago
   215. Grady Watsky 4 μήνες ago
   216. Lakiesha Depietro 4 μήνες ago
   217. scientific research 4 μήνες ago
   218. business plan 4 μήνες ago
   219. music accessories 4 μήνες ago
   220. asia trip 4 μήνες ago
   221. applied science 4 μήνες ago
   222. Computer & Technology 4 μήνες ago
   223. Computer & Technology 4 μήνες ago
   224. Computer & Technology 4 μήνες ago
   225. Business & Finance 4 μήνες ago
   226. Business & Finance 4 μήνες ago
   227. cara daftar paytren 4 μήνες ago
   228. spalding product 4 μήνες ago
   229. Business 4 μήνες ago
   230. graphic design 3 μήνες ago
   231. decorative art 3 μήνες ago
   232. flight 3 μήνες ago
   233. music and audio 3 μήνες ago
   234. childhood education 3 μήνες ago
   235. Technology 3 μήνες ago
   236. island 3 μήνες ago
   237. computer software 3 μήνες ago
   238. music & art 3 μήνες ago
   239. Business & Finance 3 μήνες ago
   240. Car & Automotive 3 μήνες ago
   241. House & Home Improvement 3 μήνες ago
   242. House & Home Improvement 3 μήνες ago
   243. tour belitung 2019 3 μήνες ago
   244. funny feminist shirt gifts 3 μήνες ago
   245. Dating 3 μήνες ago
   246. Travel & Leisure 3 μήνες ago
   247. Law & Legal 3 μήνες ago
   248. Law & Legal 3 μήνες ago
   249. lendirigo 3 μήνες ago
   250. Spamming Tools 3 μήνες ago
   251. SEO 3 μήνες ago
   252. Real Estate 3 μήνες ago
   253. Travel 3 μήνες ago
   254. Car & Automotive 3 μήνες ago
   255. puzzle games d 3 μήνες ago
   256. best desktop computers 3 μήνες ago
   257. Hotels 3 μήνες ago
   258. Travel Packages 3 μήνες ago
   259. Healthy Life 3 μήνες ago
   260. Women 3 μήνες ago
   261. obat pembesar 3 μήνες ago
   262. igomesum 3 μήνες ago
   263. Fashion and Shopping 3 μήνες ago
   264. Fashion and Shopping 3 μήνες ago
   265. Home 3 μήνες ago
   266. Pets 3 μήνες ago
   267. Education 3 μήνες ago
   268. 4life transfer factor 3 μήνες ago
   269. arts and learning 2 μήνες ago
   270. health magazine 2 μήνες ago
   271. book flight and hotel 2 μήνες ago
   272. business news article 2 μήνες ago
   273. Island Sailors Maldives 2 μήνες ago
   274. Business Reference 2 μήνες ago
   275. Home Improvement 2 μήνες ago
   276. Google 2 μήνες ago
   277. Pilates vs Yoga 2 μήνες ago
   278. Google 2 μήνες ago
   279. situs bola 2 μήνες ago
   280. chwilówki 2 μήνες ago
   281. plus size vibrator 2 μήνες ago
   282. jasa hipnoterapi jakarta 2 μήνες ago
   283. how to play with vibrato 2 μήνες ago
   284. my site 2 μήνες ago
   285. Painting 2 μήνες ago
   286. Business Jobs 2 μήνες ago
   287. Health Care 1 μήνα ago
   288. Cladding Systems 1 μήνα ago
   289. free sex 1 μήνα ago
   290. Auto Insurance 1 μήνα ago
   291. Insurance Company 1 μήνα ago
   292. top anal sex toys 1 μήνα ago
   293. John Deere Repair Manuals 1 μήνα ago
   294. 188bet 1 μήνα ago
   295. thor' hammer 4 εβδομάδες ago
   296. pc app 4 εβδομάδες ago
   297. free download for windows 10 4 εβδομάδες ago
   298. app download for windows 8 4 εβδομάδες ago
   299. situs poker88 terpercaya 4 εβδομάδες ago
   300. app download for pc 4 εβδομάδες ago
   301. free download for pc windows 4 εβδομάδες ago
   302. max results penis pump 4 εβδομάδες ago
   303. paytren 4 εβδομάδες ago
   304. отрикошетил 4 εβδομάδες ago
   305. used car dealerships houston tx 4 εβδομάδες ago
   306. pc games full version download 4 εβδομάδες ago
   307. sexo ao vivo 4 εβδομάδες ago
   308. anal sex toys 3 εβδομάδες ago
   309. realistic vagina stroker 3 εβδομάδες ago
   310. judi online 3 εβδομάδες ago
   311. zwemvleugels 3 εβδομάδες ago
   312. situs judi dominoqq 3 εβδομάδες ago
   313. pc app free download 3 εβδομάδες ago
   314. free download for windows 8 3 εβδομάδες ago
   315. silicone bullet vibrator 3 εβδομάδες ago
   316. gay sex 3 εβδομάδες ago
   317. wand massager 2 εβδομάδες ago
   318. Ghế văn phòng cao cấp 2 εβδομάδες ago
   319. rak besi 2 εβδομάδες ago
   320. p spot massager 2 εβδομάδες ago
   321. ride the wave silicone dildo 2 εβδομάδες ago
   322. lesbian strapless strapon 2 εβδομάδες ago
   323. prostate massager 2 εβδομάδες ago
   324. green card organization 2 εβδομάδες ago
   325. best vibrating male masturbator 2 εβδομάδες ago
   326. realistic powerful vibrator 2 εβδομάδες ago
   327. бабук 2 εβδομάδες ago
   328. tiger tyson dildo 2 εβδομάδες ago
   329. penis pumping 2 εβδομάδες ago
   330. anal cleaner 1 εβδομάδα ago
   331. Porn 1 εβδομάδα ago
   332. Ghostwriter Agentur 1 εβδομάδα ago
   333. video game testing salary 5 ημέρες ago
   334. spaceloop treiber 4 ημέρες ago
   335. silicone anal plug 4 ημέρες ago
   336. best dildos 3 ημέρες ago
   337. big gay dong 3 ημέρες ago
   338. buck boost converter advantages 3 ημέρες ago
   339. using kegel weight balls 2 ημέρες ago