Κι όμως! Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο με κόστος 39 ευρώ χωρίς… μισό σεντ σε διόδια!

Rate this post

Υπάρχει τελικά τρόπος να κάνεις το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λογικά χρονικά πλαίσια, χωρίς να πληρώσεις καθόλου διόδια. Όπως φαίνεται υπάρχει. Μάλιστα, αυξάνει την ώρα του ταξιδιού κατά μόλις 90 λεπτά. Δείτε πώς!

  [fb_button]
  athina-thessaloniki-diodia-totasakiΟι διαδρομές είναι δύο. Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια με συνολική απόσταση 475 χλμ. (από Αγ. Στέφανο μέχρι Λευκό Πύργο). Χρόνος: 6 ώρες. Μέση ταχύτητα: 79,2 χλμ./ώρα. Μέση Κατανάλωση: 6,2 λτ./100 χλμ.(diesel). Κόστος καυσίμου: 39,7 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο diesel). Κόστος διοδίων:0. Συνολικό κόστος: 39,7 ευρώ Η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα με διόδια έχει συνολική απόσταση: 486 χλμ. (από Λευκό Πύργο μέχρι Αγ. Στέφανο). Χρόνος: 4 ώρες και 30 λεπτά. Μέση ταχύτητα: 108 χλμ./ώρα. Μέση κατανάλωση: 5,8 λτ./100 χλμ. Κόστος καυσίμου: 38,5 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο). Κόστος διοδίων: 29,30 ευρώ. Συνολικό κόστος: 67,80 ευρώ

  Οι εναλλακτικές διαδρομές
  Θεσσαλονίκη-Αθήνα
  Διόδια Μαλγάρων (μετωπικά)

  Βγείτε από την εθνική στον κόμβο για Χαλάστρα. Συνεχίζετε προς το χωριό και κάντε αριστερά μετά το γεφυράκι για να πάτε από τον περιφερειακό. Μετά από τη Χαλάστρα περνάτε πάνω από το δρόμο τον Ευζώνων, πάνω από τον Αξιό και μπαίνετε στα Μάλγαρα. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς «εθνική οδό». Διόδια Κλειδίου/Αιγινίου
  Βγαίνετε από τη Θεσσαλονίκης – Αθηνών στην Εγνατία προς Βέροια. Ο πρώτος κόμβος που θα συναντήσετε είναι για Νησέλι και Αλεξάνδρεια. Βγαίνετε από την Εγνατία και ακολουθείτε τον παλιό δρόμο για Αιγίνιο. Ο Κόμβος Αιγινίου είναι ανοικτός για να μπείτε στην κάθοδο.

  Διόδια Λεπτοκαρυάς

  Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο Λεπτοκαρυάς. Δεν λειτουργούν τα πλευρικά στην έξοδο προς Ν­ότο. Περνάτε πάνω από την εθνική και στρίβετε δεξιά, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου προς Αθήνα. Θα πρέπει σε κάποιο σημείο να κάνετε αριστερά και δεξιά για να ξαναβρεθείτε δίπλα στο τρένο. Θα συνεχίσετε μέχρι το κάστρο του Παντελεήμονα / Πλαταμώνα και θα βγείτε με ιδιαίτερη προσοχή στην εθνική.

  Διόδια Πυργετού

  Με το που τελειώνουν οι στροφές του Πλαταμώνα / Νέων πόρων, ακριβώς την ώρα που αρχίζει πάλι νέος δρόμος, κάνετε δεξιά και βγαίνετε από την εθνική. Ακολουθείτε ευθύ παράδρομο, αλλά με λακκούβες και νταλίκες. Μετά από μερικά χιλιόμετρα στο παράδρομο θα συναντήσετε μια ταμπέλα «διόδια 2000μ». Εσείς μετά από την ταμπέλα θα κάνετε δεξιά στη διασταύρωση προς το χωριό Πυργετός. Στην επόμενη διασταύρωση υπάρχει ταμπέλα προς Λάρισα αριστερά. Και σε 1-2 χλμ βγήκατε στην Εθνική. Διόδια Μακρυχωρίου (μετωπικά) και Λάρισας 1 & 2 πλευρικά Μόλις τελειώσουν τα Τέμπη, βγαίνετε από την εθνική (προς Γόνους) ακριβώς εκεί που ο δρόμος ξαναγίνεται με 2 λωρίδες+ΛΕΑ. Ακολουθείτε τον παράδρομο για περίπου 20 χλμ ως τη Λάρισα.

  Διόδια Μοσχοχωρίου και Πελασγίας

  Συνεχίζουμε εκεί που είχαμε μείνει πρίν. Όταν τελειώνει ο παράδρομος συνεχίζετε ευθεία από την παλιά εθνική προς Λάρισα. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Φάρσαλα. Συνεχίζετε προς Δομοκό και φτάνετε στη Λαμία. Στη Λαμία μπαίνετε προς Αθήνα.

  Διόδια Αγίας Τριάδας

  Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο του Μπράλου / Θερμοπυλών. Τα πλευρικά δεν δουλεύουν. Ακολουθείτε τις ταμπέλες για Θερμοπύλες και δρόμος θα γίνει χωματόδρομος για 2 χλμ. Τον ακολουθείτε, θα περάσετε κάτω από την εθνική (τώρα πια είναι δεξιά σας). Συνεχίζετε και μπαίνετε από τον κόμβο του Μώλου.

  Διόδια Τραγάνας (μετωπικά και πλευρικά)

  Βγαίνετε από την εθνική είτε από τον κόμβο Αταλάντης. Ακολουθείτε τον παράδρομο μέσα στην Τραγάνα και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά προς Προσκυνά. Περνάτε μέσα από το χωριό και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά. Φτάνετε στον κόμβο Μαλεσίνας και μπαίνετε στην εθνική.

  Διόδια Θήβας (μετωπικά και πλευρικά)

  Βγαίνετε στο καφέ «90» και ακολουθείτε τον παράδρομο. Στον κόμβο της Θήβας (όπου και τα πλευρικά) αλλάζετε πλευρά , τώρα είναι η εθνική είναι στα δεξιά. Συνεχίζετε όλο ευθεία, σε κάλο παράδρομο με μόνο 3-4 απότομες στροφές. Περνάτε το χωριό Ύπατο και φτάνετε στον κόμβο Ριτσώνας, από όπου και ξαναμπαίνετε στην Εθνική Διόδια Αφιδνών και πλευρικά
  Βγαίνετε από τον κόμβο Οινόης και ακολουθείτε τον παράδρομο μέχρι Μαλακάσα, Κόμβο Καπανδριτίου και τέλος Αγ. Στέφανο.

  Αθήνα-Θεσσαλονίκη

  Διόδια Αφιδνών και πλευρικά μέχρι Οινόφυτα
  Αυτά είναι τα πρώτα διόδια, που την μέρα της δοκιμής είχαν 2,1 ευρώ και σύντομα θα πάνε 3,35 ευρώ. Με πορεία προς Θεσσαλονίκη, βγαίνετε από την Εθνική στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου. Στο φανάρι κάνετε αριστερά ακολουθείτε τον παράδρομο με μπλε πινακίδες προς Λαμία. Μετά τα φανάρια του κόμβου Καπανδριτίου, ο δρόμος «ανοίγει» και η κίνηση μειώνεται. Σε ώρες αιχμής το πρώτο κομμάτι θέλει υπομονή. Συνεχίζετε προς Μαλακάσα και στον κόμβο της Οινόης έχετε 100% νόμιμη είσοδο στην Εθνική. Στον εθνικό δρόμο, μπορείτε να «πατήσετε» λίγο περισσότερο για να κερδίσετε χρόνο.

  Διόδια Θήβας (μετωπικά και πλευρικά)

  Βγαίνετε από την εθνική στον 1ο κόμβο για τη Θήβα / Ριτσώνα (το οδόμετρο δείχνει τώρα 49 χλμ.). Μεταφέρεστε στον παράδρομο (ταμπέλα προς Ιερά μονή Σαγματά), ο οποίος είναι ευθύς και καλά στρωμένος με εξαίρεση 2-3 στροφές που είναι απότομες. Ανετα «πάει» με 100 χλμ/ώρα και λίγη προσοχή. Στη διασταύρωση, που θα βρείτε στα 58,8 χλμ. συνεχίζετε ευθεία (όχι προς Μονή Σαγματά και Ύπατο). Φτάνετε στον δεύτερο κόμβο της Θήβας που έχει πλευρικά διόδια. Εσείς συνεχίζετε τον παράδρομο ευθεία απέναντι στη διασταύρωση και μπαίνετε ξανά στην Εθνική από την καφετέρια «90». Παίρνετε και ωραίο καφεδάκι ή προμήθειες αν χρειάζονται.

  Διόδια Τραγάνας (μετωπικά και πλευρικά)

  Τα διόδια αυτά θα έχουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, αφού από 2,45 ευρώ θα πάνε 3,95 ευρώ (+61,2%). Βγαίνετε από την Εθνική στον κόμβο για τη Μαλεσίνα και περνάτε απέναντι (δυτικά της εθνικής). Θα μπείτε στον δρόμο που έχει ένα μπλε βενζινάδικο Εlin. Ακολουθείτε το δρόμο. Στην κατηφόρα θα πρέπει να είστε προσεκτική και να βρείτε το σημείο που στρίβει αριστερά προς Προσκυνά (υπάρχει μια μικρή ταμπέλα). Συνεχίζετε μέσα από τον Προσκυνά και με το που συναντάτε την Εθνική στρίβετε αριστερά και έχετε την εθνική στα δεξιά σας. Περνάτε τον κόμβο της Τραγάνας (έχει πλευρικά) που είναι ακριβώς στο χωριό Τραγάνα και μπαίνετε στην Εθνική από τον κόμβο της Αταλάντης. Απολαμβάνετε για αρκετά χλμ. και δωρεάν την Εθνική Οδό.

  Διόδια Αγίας Τριάδας

  Αφού περάσετε όλα τα τούνελ πάνω από Αγ. Κωνσταντίνο βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο του Μώλου. Παίρνετε τον παράδρομο που είναι η παλιά εθνική και έχετε τη νέα στα αριστερά σας. Δεν στρίβετε πουθενά. Ακριβώς πριν από τα διόδια της Αγίας Τριάδας ξεκινά (δυστυχώς) χαλικοστρωμένος δρόμος. Συνεχίζετε στο χωματόδρομο όλο ευθεία και στα 300 μέτρα κάνετε αριστερά κάτω από την εθνική. Υπάρχει και πινακίδα. Κάνετε άλλα 1.700 μ. περίπου και βγαίνετε στις Θερμοπύλες στο άγαλμα του Λεωνίδα. Μετά από 8 χλμ. κάνετε αριστερά και ξαναμπαίνετε στην Εθνική.

  Διόδια Πελασγίας & Μοσχοχωρίου

  Η καλύτερη λύση είναι Λαμία – Λάρισα με τον παλιό δρόμο. Είναι περίπου 35 χλμ. λιγότερα. Γλιτώνετε βενζίνη και δύο από τα πιο ακριβά διόδια. Είστε στην εθνική, όπου λόγω έργων είναι μια λωρίδα. Βγαίνετε στην έξοδο προς Λαμία/Καρδίτσα. Περνάτε το Δομοκό, τα Φάρσαλα και μετά τη Νίκαια συνεχίζετε για Λάρισα. Μπαίνοντας στη Λάρισα (βρίσκεστε στην οδό Φαρσάλων) θα πρέπει στο ύψος του Praktiker να στρίψετε δεξιά ώστε να βγείτε στην παλιά εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης που περνούσε μέσα από τη Λάρισα.

  Διόδια Μακρυχωρίου (μετωπικά) και 3ής – 4ής εξόδου Λάρισας πλευρικά

  Τώρα, βρίσκεστε στην ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος είναι 1 λωρίδα+ΛΕΑ από κάθε πλευρά. Λίγο πριν το τέλος του, ο δρόμος αποκτά διάζωμα και στα 500 μέτρα ανεβαίνετε τη γέφυρα (πινακίδα Λαμία/ΒΙΠΕ Λάρισας), Κάνετε αριστερά και αμέσως δεξιά για να μπείτε στον παράδρομο. Τώρα έχετε τη νέα εθνική δεξιά σας. Μετά από 6,5 περίπου χλμ (είναι ευθεία με ορατότητα και μπορείς να κινηθείς άνετα με 100 χλμ./ώρα) θα συναντήσετε φανάρια. Ακριβώς πριν τα φανάρια θα πρέπει να κάνετε δεξιά, να περάσετε κάτω από την εθνική, να κάνετε αμέσως αριστερά και να βγείτε από την άλλη. Τώρα η εθνική είναι αριστερά σας. Συνεχίζετε ευθεία έως τη BP μετά τα GoodyΆs, που έχει ελεύθερη είσοδο / έξοδο στην εθνική και μπαίνετε μέσα στην εθνική. Περνάτε από τα Τέμπη, όπως σαν να είχατε πληρώσει.

  Διόδια Πυργετού

  Με το που τελειώσουν τα Τέμπη, στον κόμβο για Πυργετό βγαίνετε από την εθνική. Έπειτα στρίβετε αριστερά, προς Πυργετό. Μόλις δείτε αριστερά σας μια μεγάλη αλάνα με καντίνα και (πιθανότατα) σταθμευμένα φορτηγά, να είστε έτοιμοι, στρίβετε δεξιά. Συνεχίζετε και μόλις συναντήσετε τον παράδρομο κάνετε αριστερά. Έχετε την εθνική δεξιά σας. Συνεχίζετε τον παράδρομο μέχρι να βρείτε διάβαση για αυτοκίνητα, ώστε να πάτε από την άλλη πλευρά και να μπείτε στην εθνική. Αυτή είναι ίσως η παράκαμψη με την περισσότερη κίνηση, μετά την πρώτη στον Αγιο Στέφανο. Το καλό είναι ότι ακολουθείτε τον μπροστινό σας. Αν είναι νταλίκα, σίγουρα κάνει ότι και εσείς.

  Διόδια Λεπτοκαρυάς (μετωπικά και πλευρικά)

  Θα πρέπει να βγείτε από την έξοδο ακριβώς κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα/Παντελεήμονα και να συνεχίσετε παράλληλα με την εθνική (δηλαδή με το που βγείτε δεξιά να κάνετε κατευθείαν αριστερά). Μόλις βγείτε για τη Σκοτίνα συνεχίζετε και πάτε πάνω από τη γέφυρα και με το που φτάσετε στις γραμμές του τρένου κάνετε αριστερά και συνεχίζετε μέχρι τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς. Για να αποφύγουμε τα πλευρικά αλλάζουμε παράδρομο και τώρα έχετε την εθνική δεξιά σας. Συνεχίζετε όλο ευθεία (θα κάνετε και 500 μέτρα χωματόδρομο αν βρέχει ίσως να υπάρχει πρόβλημα) για να μπείτε από τη δεύτερη έξοδο για το Λιτόχωρο. Η άλλη λύση για να αποφύγετε το χώμα είναι στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς να μπείτε μέσα στον οικισμό, να συνεχίσετε από τον δρόμο μέσα από τους οικισμούς και να μπείτε πάλι από τη δεύτερη έξοδο για το Λιτόχωρο.

  Διόδια Αιγινίου / Κλειδιού

  Το κακό εδώ είναι πως είναι αρκετά μεγάλος κύκλος και δε συμφέρει. Είναι προτιμότερο να τα πληρώσετε. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βγείτε από την έξοδο της Μεθώνης μιας και αυτή του Αιγινίου είναι κλειστή. Περνάτε από την άλλη πλευρά, τώρα η εθνική είναι δεξιά σας. Συνεχίζετε προς Αλεξάνδρεια και Νησέλι. Θα βρείτε τον κόμβο Νησελίου / Αλεξάνδρειας πάνω από την Εγνατία και παίρνετε το ρεύμα για Θεσσαλονίκη.

  Διόδια Μαλγάρων

  Μόλις μπείτε από την Εγνατία στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης η επόμενη έξοδος είναι για το χωριό Μάλγαρα. Βγαίνετε λοιπόν στην έξοδο για Μάλγαρα. Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τη ροή του δρόμου και πινακίδες προς Θεσσαλονίκη. Περνάτε τη γέφυρα του Αξιού ποταμού (προσοχή γιατί ο δρόμος γλιστράει πολύ εκεί) και περνάτε πάνω από το δρόμο προς Εύζωνες. Έπειτα μπαίνετε στη Χαλάστρα όπου υπάρχει περιφερειακός του χωριού. Ακολουθείστε τις ταμπέλες για Θεσ/νίκη ή απλά τον μπροστινό σας που επίσης δεν πληρώνει διόδια!

  Συμπέρασματα

  Μέχρι τη Λεπτοκαρυά η διαδρομή είναι εύκολη και αρκετά οικονομική. Μάλιστα από την επιλογή να πάμε Λαμία – Λάρισα από τον παλιό γλιτώσαμε 35 χλμ και οδηγήσαμε ευχάριστα στις στροφές του Δομοκού. Η μικρή αύξηση στην κατανάλωση ισοσκελίζεται ουσιαστικά από τη μικρότερη απόσταση. Τα 2 χλμ. χωματόδρομου στην Αγ. Τριάδα δεν είναι πρόβλημα, αφού είναι πατημένος. Το πρόβλημα το εντοπίζουμε στην παράκαμψη της Λεπτοκαρυάς (ειδικά αν είναι βράδυ) και στον κύκλο για την αποφυγή των διοδίων Κλειδιού/Αιγινίου. Η ταχύτητα κίνησης στον επαρχιακό δρόμο ήταν στο όριο των 90 χλμ./ώρα και στον Εθνικό στα 120 χλμ./ώρα.

  Κώστας Καρασιώτος Πηγή

   Κι όμως! Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο με κόστος 39 ευρώ χωρίς… μισό σεντ σε διόδια!

   602 Σχόλια

   1. Williams Mchardy 1 έτος ago
   2. Lavern Fluke 1 έτος ago
   3. Precious Carranzo 1 έτος ago
   4. Kirby Griffis 1 έτος ago
   5. www.pl.trtgames.com 1 έτος ago
   6. Σφουγγαρακησ 1 έτος ago
   7. address 11 μήνες ago
   8. John Deere Technical Manuals 11 μήνες ago
   9. John Deere Technical Manuals 11 μήνες ago
   10. John Deere Repair Manuals 11 μήνες ago
   11. Health & Fitness 11 μήνες ago
   12. House & Home Improvement 11 μήνες ago
   13. Health & Fitness 11 μήνες ago
   14. fashion 2018 fall 11 μήνες ago
   15. News 11 μήνες ago
   16. Jobs & Career 11 μήνες ago
   17. Jobs & Career 11 μήνες ago
   18. House & Home Improvement 11 μήνες ago
   19. House & Home Improvement 11 μήνες ago
   20. News 11 μήνες ago
   21. News 11 μήνες ago
   22. fishing tips black lake 11 μήνες ago
   23. Travel and Hotel 11 μήνες ago
   24. Tech 11 μήνες ago
   25. Wireless Internet Providers 11 μήνες ago
   26. News 11 μήνες ago
   27. Pets 11 μήνες ago
   28. football scores 11 μήνες ago
   29. home based business 11 μήνες ago
   30. latest technology 11 μήνες ago
   31. Web Design 11 μήνες ago
   32. open trip bromo start surabaya 11 μήνες ago
   33. Travel 11 μήνες ago
   34. dmca 11 μήνες ago
   35. Web Design 11 μήνες ago
   36. Science daily 11 μήνες ago
   37. dmca 11 μήνες ago
   38. Home Improvement 11 μήνες ago
   39. Nail Salons In Scottsdale 11 μήνες ago
   40. Fashion For Passion 11 μήνες ago
   41. Health 11 μήνες ago
   42. Web Design 11 μήνες ago
   43. Croitoru Iulian 11 μήνες ago
   44. film streaming 11 μήνες ago
   45. Fashion 11 μήνες ago
   46. porn 11 μήνες ago
   47. toko laptop 11 μήνες ago
   48. Technology 11 μήνες ago
   49. health quit smoking 11 μήνες ago
   50. Real Estate Agent 11 μήνες ago
   51. toko laptop 11 μήνες ago
   52. Dmca 11 μήνες ago
   53. Dmca 11 μήνες ago
   54. Home Improvement 11 μήνες ago
   55. lead generation ideas 11 μήνες ago
   56. Dmca 11 μήνες ago
   57. Dmca 11 μήνες ago
   58. film en streaming vf 11 μήνες ago
   59. ilmanvaihtokanavien puhdistus 11 μήνες ago
   60. Home Improvement 11 μήνες ago
   61. International Finance 11 μήνες ago
   62. weight loss 11 μήνες ago
   63. Fashion 11 μήνες ago
   64. News 11 μήνες ago
   65. streaming vf 11 μήνες ago
   66. Woman 11 μήνες ago
   67. Wedding 11 μήνες ago
   68. Website & Web Design 11 μήνες ago
   69. obermain 10 μήνες ago
   70. film gratuit 10 μήνες ago
   71. film gratuit 10 μήνες ago
   72. real estate selling 10 μήνες ago
   73. film streaming 10 μήνες ago
   74. computer & technology 10 μήνες ago
   75. digital marketing agency 10 μήνες ago
   76. dinner recipes 10 μήνες ago
   77. grosir polo shirt 10 μήνες ago
   78. w88 casino online thailand 10 μήνες ago
   79. jual flashdisk promosi murah 10 μήνες ago
   80. Finance Broker 10 μήνες ago
   81. Gadgets 10 μήνες ago
   82. Home Improvement 10 μήνες ago
   83. sex 10 μήνες ago
   84. warehouse 10 μήνες ago
   85. Home Improvement 10 μήνες ago
   86. Home Improvement 10 μήνες ago
   87. Bangkok hotels 10 μήνες ago
   88. Health 10 μήνες ago
   89. News 10 μήνες ago
   90. internet speed 10 μήνες ago
   91. health depression 10 μήνες ago
   92. News 10 μήνες ago
   93. games 10 μήνες ago
   94. how to pet 10 μήνες ago
   95. Link Building Business 10 μήνες ago
   96. News 10 μήνες ago
   97. Home Improvement 10 μήνες ago
   98. Home Improvement 10 μήνες ago
   99. Home Improvement 10 μήνες ago
   100. perencana 10 μήνες ago
   101. Health 10 μήνες ago
   102. landscaping jobs 10 μήνες ago
   103. Get Here 10 μήνες ago
   104. Home Improvement 10 μήνες ago
   105. mlm marketing 10 μήνες ago
   106. Home Improvement 10 μήνες ago
   107. Indian Kanoon 10 μήνες ago
   108. real estate buying 10 μήνες ago
   109. Fashion 10 μήνες ago
   110. Layssard 10 μήνες ago
   111. Home Improvement 10 μήνες ago
   112. Home Improvement 10 μήνες ago
   113. Travel & Tour 10 μήνες ago
   114. student loans edu 10 μήνες ago
   115. Health 10 μήνες ago
   116. cheap soccty cameron putters 10 μήνες ago
   117. programming definition 10 μήνες ago
   118. News 10 μήνες ago
   119. Home Improvement 10 μήνες ago
   120. Home Improvement 10 μήνες ago
   121. Home Improvement 10 μήνες ago
   122. programming basics 10 μήνες ago
   123. Business and Finance 10 μήνες ago
   124. Technology Computer 10 μήνες ago
   125. Home Improvement 10 μήνες ago
   126. Eletmod Magazin 10 μήνες ago
   127. Technology Computer 10 μήνες ago
   128. Travel 10 μήνες ago
   129. unique hipster fashion 10 μήνες ago
   130. Business 10 μήνες ago
   131. Nail Salons In Scottsdale 10 μήνες ago
   132. flores island tours 10 μήνες ago
   133. Travel 10 μήνες ago
   134. Health 10 μήνες ago
   135. modern parenting 10 μήνες ago
   136. Fashion 10 μήνες ago
   137. Pets 10 μήνες ago
   138. transfer factor 10 μήνες ago
   139. Home Improvement 10 μήνες ago
   140. satta matka 10 μήνες ago
   141. Home Improvement 10 μήνες ago
   142. pintu upvc 10 μήνες ago
   143. khasiat susu kambing etawa 10 μήνες ago
   144. cruises 10 μήνες ago
   145. Web Design 10 μήνες ago
   146. computer services trinidad 10 μήνες ago
   147. bathroom remodel 10 μήνες ago
   148. Shopping 10 μήνες ago
   149. puzzle games you can print 10 μήνες ago
   150. online loans 10 μήνες ago
   151. telegram bot 10 μήνες ago
   152. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   153. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   154. paket umroh 10 μήνες ago
   155. Dewitt Galves 10 μήνες ago
   156. Shopping 10 μήνες ago
   157. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   158. enfermedades en las uñas 10 μήνες ago
   159. paket tour bangkok murah 10 μήνες ago
   160. streaming vf 10 μήνες ago
   161. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   162. stream complet 9 μήνες ago
   163. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   164. Health 9 μήνες ago
   165. Technnology 9 μήνες ago
   166. Art And Entertainment 9 μήνες ago
   167. Business & Finance 9 μήνες ago
   168. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   169. terapi tinggi badan 9 μήνες ago
   170. Automotive 9 μήνες ago
   171. house renovation plans 9 μήνες ago
   172. Education 9 μήνες ago
   173. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   174. Pets 9 μήνες ago
   175. Art And Entertainment 9 μήνες ago
   176. Health And Fitness 9 μήνες ago
   177. Business & Finance 9 μήνες ago
   178. Home Improvement 9 μήνες ago
   179. Pets 9 μήνες ago
   180. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   181. Business & Finance 9 μήνες ago
   182. porn movie fb88 9 μήνες ago
   183. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   184. Technnology 9 μήνες ago
   185. Health And Fitness 9 μήνες ago
   186. on this site 9 μήνες ago
   187. Business & Finance 9 μήνες ago
   188. timeshare sedona 9 μήνες ago
   189. Home Improvement 9 μήνες ago
   190. Automotive 9 μήνες ago
   191. Automotive 9 μήνες ago
   192. wow internet human resources 9 μήνες ago
   193. injury  9 μήνες ago
   194. Business & Finance 9 μήνες ago
   195. Art And Entertainment 9 μήνες ago
   196. Business & Finance 9 μήνες ago
   197. Business & Finance 9 μήνες ago
   198. Business & Finance 9 μήνες ago
   199. Food 9 μήνες ago
   200. Business & Finance 9 μήνες ago
   201. cheap plane tickets 9 μήνες ago
   202. Business & Finance 9 μήνες ago
   203. Business & Finance 9 μήνες ago
   204. crafting 9 μήνες ago
   205. House & Home Improvement 9 μήνες ago
   206. drum 9 μήνες ago
   207. laptop article 9 μήνες ago
   208. Body Repairs 9 μήνες ago
   209. business definition 9 μήνες ago
   210. workout clothes  9 μήνες ago
   211. Oaks at lakewood 9 μήνες ago
   212. Donald Masin 9 μήνες ago
   213. Business & Finance 9 μήνες ago
   214. Fashion 9 μήνες ago
   215. Grady Watsky 9 μήνες ago
   216. Lakiesha Depietro 9 μήνες ago
   217. scientific research 9 μήνες ago
   218. business plan 9 μήνες ago
   219. music accessories 9 μήνες ago
   220. asia trip 9 μήνες ago
   221. applied science 9 μήνες ago
   222. Computer & Technology 9 μήνες ago
   223. Computer & Technology 9 μήνες ago
   224. Computer & Technology 9 μήνες ago
   225. Business & Finance 9 μήνες ago
   226. Business & Finance 9 μήνες ago
   227. cara daftar paytren 9 μήνες ago
   228. spalding product 9 μήνες ago
   229. Business 9 μήνες ago
   230. graphic design 9 μήνες ago
   231. decorative art 9 μήνες ago
   232. flight 9 μήνες ago
   233. music and audio 9 μήνες ago
   234. childhood education 9 μήνες ago
   235. Technology 9 μήνες ago
   236. island 9 μήνες ago
   237. computer software 9 μήνες ago
   238. music & art 9 μήνες ago
   239. Business & Finance 9 μήνες ago
   240. Car & Automotive 9 μήνες ago
   241. House & Home Improvement 9 μήνες ago
   242. House & Home Improvement 9 μήνες ago
   243. tour belitung 2019 9 μήνες ago
   244. funny feminist shirt gifts 8 μήνες ago
   245. Dating 8 μήνες ago
   246. Travel & Leisure 8 μήνες ago
   247. Law & Legal 8 μήνες ago
   248. Law & Legal 8 μήνες ago
   249. lendirigo 8 μήνες ago
   250. Spamming Tools 8 μήνες ago
   251. SEO 8 μήνες ago
   252. Real Estate 8 μήνες ago
   253. Travel 8 μήνες ago
   254. Car & Automotive 8 μήνες ago
   255. puzzle games d 8 μήνες ago
   256. best desktop computers 8 μήνες ago
   257. Hotels 8 μήνες ago
   258. Travel Packages 8 μήνες ago
   259. Healthy Life 8 μήνες ago
   260. Women 8 μήνες ago
   261. obat pembesar 8 μήνες ago
   262. igomesum 8 μήνες ago
   263. Fashion and Shopping 8 μήνες ago
   264. Fashion and Shopping 8 μήνες ago
   265. Home 8 μήνες ago
   266. Pets 8 μήνες ago
   267. Education 8 μήνες ago
   268. 4life transfer factor 8 μήνες ago
   269. arts and learning 8 μήνες ago
   270. health magazine 8 μήνες ago
   271. book flight and hotel 8 μήνες ago
   272. business news article 8 μήνες ago
   273. Island Sailors Maldives 7 μήνες ago
   274. Business Reference 7 μήνες ago
   275. Home Improvement 7 μήνες ago
   276. Google 7 μήνες ago
   277. Pilates vs Yoga 7 μήνες ago
   278. Google 7 μήνες ago
   279. situs bola 7 μήνες ago
   280. chwilówki 7 μήνες ago
   281. plus size vibrator 7 μήνες ago
   282. jasa hipnoterapi jakarta 7 μήνες ago
   283. how to play with vibrato 7 μήνες ago
   284. my site 7 μήνες ago
   285. Painting 7 μήνες ago
   286. Business Jobs 7 μήνες ago
   287. Health Care 7 μήνες ago
   288. Cladding Systems 7 μήνες ago
   289. free sex 6 μήνες ago
   290. Auto Insurance 6 μήνες ago
   291. Insurance Company 6 μήνες ago
   292. top anal sex toys 6 μήνες ago
   293. John Deere Repair Manuals 6 μήνες ago
   294. 188bet 6 μήνες ago
   295. thor' hammer 6 μήνες ago
   296. pc app 6 μήνες ago
   297. free download for windows 10 6 μήνες ago
   298. app download for windows 8 6 μήνες ago
   299. situs poker88 terpercaya 6 μήνες ago
   300. app download for pc 6 μήνες ago
   301. free download for pc windows 6 μήνες ago
   302. max results penis pump 6 μήνες ago
   303. paytren 6 μήνες ago
   304. отрикошетил 6 μήνες ago
   305. sexo ao vivo 6 μήνες ago
   306. anal sex toys 6 μήνες ago
   307. realistic vagina stroker 6 μήνες ago
   308. judi online 6 μήνες ago
   309. zwemvleugels 6 μήνες ago
   310. situs judi dominoqq 6 μήνες ago
   311. pc app free download 6 μήνες ago
   312. free download for windows 8 6 μήνες ago
   313. silicone bullet vibrator 6 μήνες ago
   314. gay sex 6 μήνες ago
   315. wand massager 6 μήνες ago
   316. Ghế văn phòng cao cấp 6 μήνες ago
   317. rak besi 6 μήνες ago
   318. p spot massager 6 μήνες ago
   319. ride the wave silicone dildo 6 μήνες ago
   320. lesbian strapless strapon 6 μήνες ago
   321. prostate massager 6 μήνες ago
   322. green card organization 6 μήνες ago
   323. realistic powerful vibrator 6 μήνες ago
   324. бабук 6 μήνες ago
   325. tiger tyson dildo 6 μήνες ago
   326. penis pumping 6 μήνες ago
   327. anal cleaner 5 μήνες ago
   328. Porn 5 μήνες ago
   329. Ghostwriter Agentur 5 μήνες ago
   330. video game testing salary 5 μήνες ago
   331. spaceloop treiber 5 μήνες ago
   332. silicone anal plug 5 μήνες ago
   333. best dildos 5 μήνες ago
   334. big gay dong 5 μήνες ago
   335. using kegel weight balls 5 μήνες ago
   336. cryptocurrency influencer 5 μήνες ago
   337. best realistic male stroker 5 μήνες ago
   338. social media west palm beach 5 μήνες ago
   339. g spot rabbit vibrator 5 μήνες ago
   340. bullet personal massager 5 μήνες ago
   341. vaginal training set 5 μήνες ago
   342. backdoor plugs 5 μήνες ago
   343. bondage sex toys 5 μήνες ago
   344. pornland 5 μήνες ago
   345. best dildo for gay 5 μήνες ago
   346. realistic dual ended stroker 5 μήνες ago
   347. Suan Sunandha 5 μήνες ago
   348. huge dildo 5 μήνες ago
   349. sex toys room tour 5 μήνες ago
   350. naughty paddle 5 μήνες ago
   351. vibrator 5 μήνες ago
   352. best vibrating underwear 5 μήνες ago
   353. bullet vibrator 5 μήνες ago
   354. bondage toys 5 μήνες ago
   355. brisbane web 5 μήνες ago
   356. porn 5 μήνες ago
   357. body stocking 5 μήνες ago
   358. 15% minoxidil 5 μήνες ago
   359. minoxidil 15% 5 μήνες ago
   360. luksus hundeseng 4 μήνες ago
   361. see here now 4 μήνες ago
   362. Julia Ann 4 μήνες ago
   363. bdjobs govt 4 μήνες ago
   364. Buy Computer Software Online 4 μήνες ago
   365. Pakistani Suits 4 μήνες ago
   366. Pentair Light 4 μήνες ago
   367. sexboer 4 μήνες ago
   368. porno files 4 μήνες ago
   369. geile sex filmpjes 4 μήνες ago
   370. gratis films 4 μήνες ago
   371. pornofilmpjes 4 μήνες ago
   372. plumber southbury ct 4 μήνες ago
   373. water heater waterbury 4 μήνες ago
   374. liteblue 4 μήνες ago
   375. iptv jobs 4 μήνες ago
   376. liteblue 4 μήνες ago
   377. make your own dildo 4 μήνες ago
   378. colored dildo 4 μήνες ago
   379. luxury vibrator 4 μήνες ago
   380. perfect two testo 4 μήνες ago
   381. russian translation services 4 μήνες ago
   382. flights 4 μήνες ago
   383. Hundeseng 4 μήνες ago
   384. huge toys 4 μήνες ago
   385. one walmart login 4 μήνες ago
   386. Bluechew reviews 4 μήνες ago
   387. Don Karl Juravin 4 μήνες ago
   388. køb ormekur til hund 4 μήνες ago
   389. Healthy salty snacks 4 μήνες ago
   390. messagerie outlook 4 μήνες ago
   391. best realistic vibrator 4 μήνες ago
   392. bondage experience 4 μήνες ago
   393. gay bondage sex 4 μήνες ago
   394. فيلم سكس عائلي 4 μήνες ago
   395. best rabbit vibrator 4 μήνες ago
   396. clone your willy 4 μήνες ago
   397. desensitizing cream 4 μήνες ago
   398. podcast 4 μήνες ago
   399. judi online 4 μήνες ago
   400. daftar judi qq 4 μήνες ago
   401. Executive transportation 4 μήνες ago
   402. adam and eve sex toys 4 μήνες ago
   403. great blow jobs 4 μήνες ago
   404. Make massive income 4 μήνες ago
   405. adam and eve enhancer ring 4 μήνες ago
   406. csgo hacks undetected 4 μήνες ago
   407. Hotmail Sign In 4 μήνες ago
   408. Hotmail Sign In 4 μήνες ago
   409. iCloud Login 4 μήνες ago
   410. داستان سکسی 4 μήνες ago
   411. realistic male masturbator 3 μήνες ago
   412. jockstraps for gay 3 μήνες ago
   413. seashell bracelet 3 μήνες ago
   414. sex toys for gay men 3 μήνες ago
   415. Ultras europe 3 μήνες ago
   416. sex toys for couples 3 μήνες ago
   417. ایرانی پورن 3 μήνες ago
   418. xnxx 3 μήνες ago
   419. cheap gay toys 3 μήνες ago
   420. Yt Mp3 3 μήνες ago
   421. baccarat strategy youtube 3 μήνες ago
   422. Blackjack Strategies 3 μήνες ago
   423. walmartone.com 3 μήνες ago
   424. domain registration 3 μήνες ago
   425. Naija Music Download 3 μήνες ago
   426. SSNI-542 3 μήνες ago
   427. pppd 780 3 μήνες ago
   428. rabbit vibrators review 3 μήνες ago
   429. Stepmom Sleeping Porn 3 μήνες ago
   430. merimbula seo 3 μήνες ago
   431. Entertainment News in Ghana 3 μήνες ago
   432. natural penis enlargement 3 μήνες ago
   433. gay huge dildo 3 μήνες ago
   434. how to prepare for anal sex 3 μήνες ago
   435. www prepaidgiftbalance 3 μήνες ago
   436. rctd 254 3 μήνες ago
   437. https://1921681254.online/ 3 μήνες ago
   438. cawd 003 3 μήνες ago
   439. anal play 3 μήνες ago
   440. jockstraps sex 3 μήνες ago
   441. siofok siofok siofok siofok 3 μήνες ago
   442. online visa and mastercard 3 μήνες ago
   443. pc games for windows 10 3 μήνες ago
   444. free download for pc windows 3 μήνες ago
   445. free app for pc download 3 μήνες ago
   446. free download for windows 7 3 μήνες ago
   447. free games download for pc 3 μήνες ago
   448. app for pc download 3 μήνες ago
   449. app download for windows 3 μήνες ago
   450. free download for pc windows 3 μήνες ago
   451. games for pc download 3 μήνες ago
   452. pc games download 3 μήνες ago
   453. pc games for windows 7 3 μήνες ago
   454. how to do the best blow job 3 μήνες ago
   455. Minyak VCO 3 μήνες ago
   456. Technology 3 μήνες ago
   457. walmart schedule 3 μήνες ago
   458. small vibrator 3 μήνες ago
   459. exotic carts official 3 μήνες ago
   460. exotic cartridges 3 μήνες ago
   461. Dank Vapes 3 μήνες ago
   462. Weight Loss Sleeping 3 μήνες ago
   463. cakes 3 μήνες ago
   464. Business 3 μήνες ago
   465. Order marijuana 3 μήνες ago
   466. Viagra Generic 3 μήνες ago
   467. Basic Blackjack Strategy 2 μήνες ago
   468. Tramadol Sale 2 μήνες ago
   469. ABP 899 2 μήνες ago
   470. http://thefrenchsupply.com 2 μήνες ago
   471. Samara Kamp 2 μήνες ago
   472. adam and eve toys 2 μήνες ago
   473. r.j 2 μήνες ago
   474. milking the prostate 2 μήνες ago
   475. Driver Easy Crack 2 μήνες ago
   476. Dank Vapes For Sale 2 μήνες ago
   477. Dank Vapes For Sale 2 μήνες ago
   478. gay jockstrap 2 μήνες ago
   479. gay bondage sex 2 μήνες ago
   480. best gay lube 2 μήνες ago
   481. you could check here 2 μήνες ago
   482. Dank Vapes 2 μήνες ago
   483. asian photography birmingham 2 μήνες ago
   484. gold investments 2 μήνες ago
   485. Walmart Onewire 2 μήνες ago
   486. فيلم سكس عنيف 2 μήνες ago
   487. gay bottom cleaning 2 μήνες ago
   488. vibrating masturbator 2 μήνες ago
   489. Places to eat 2 μήνες ago
   490. sex toys for her 2 μήνες ago
   491. HUNTA 656 2 μήνες ago
   492. sex toy for couples 2 μήνες ago
   493. pc games for windows xp 2 μήνες ago
   494. What was I in a past life? 2 μήνες ago
   495. free download for laptop 2 μήνες ago
   496. silicone rabbit 2 μήνες ago
   497. nipple suckers 2 μήνες ago
   498. Ebook 2 μήνες ago
   499. hotmail login 2 μήνες ago
   500. vibrators that thrust 2 μήνες ago
   501. www.emailloginsupport.com 2 μήνες ago
   502. hair transplant at jaipur 2 μήνες ago
   503. Thc vape pen 2 μήνες ago
   504. Vape shops near me 2 μήνες ago
   505. cat crap spray 2 μήνες ago
   506. pc apps free download 2 μήνες ago
   507. free download for laptop pc 2 μήνες ago
   508. g spot 2 μήνες ago
   509. strapon dildo 2 μήνες ago
   510. free download for windows 10 2 μήνες ago
   511. Tagius events 2 μήνες ago
   512. MIMK-070 2 μήνες ago
   513. WANZ 898 2 μήνες ago
   514. txxx 2 μήνες ago
   515. Buy marijuana online 2 μήνες ago
   516. games for pc download 2 μήνες ago
   517. KweenMothaHair 2 μήνες ago
   518. app download for pc 2 μήνες ago
   519. free download for windows pc 2 μήνες ago
   520. free download for windows 10 2 μήνες ago
   521. app for pc 2 μήνες ago
   522. apps download for windows 7 2 μήνες ago
   523. vape mod tanks 2 μήνες ago
   524. cruises from Sydney 2 μήνες ago
   525. Shemika Lipsett 2 μήνες ago
   526. DOCP-175 2 μήνες ago
   527. liteblue.usps.gov 2 μήνες ago
   528. how to have a bj orgasm 2 μήνες ago
   529. Fake Money For Sale online 2 μήνες ago
   530. Fake Money For Sale 2 μήνες ago
   531. Viagra for sale 2 μήνες ago
   532. fund transfer 2 μήνες ago
   533. Buy Fake Money 1 μήνα ago
   534. Buy xanax online 1 μήνα ago
   535. Now TV 1 μήνα ago
   536. pc app 1 μήνα ago
   537. cannabis for sale 1 μήνα ago
   538. Parbrize 4 εβδομάδες ago
   539. Antone Morelen 2 εβδομάδες ago
   540. John Deere Technical Manuals 6 ημέρες ago