Για ξεχωριστό πρωινό! Cookies με ταχίνι, βρώμη & σοκολάτα

Rate this post

cookies-570-800x533Με αυτά τα μπισκότα θα γίνει μάχη στο πρωινό τραπέζι! Η ταχίνι ενώνεται με βρώμη και σοκολάτα σε λαχταριστά cookies που δεν θα αφήσουν παραπονεμένους μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κούπας ταχίνι
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
1 συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες
50 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις αναμειγνύουμε με το αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν, 3 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

Παίρνουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 5cm απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.