Έξι αιτίες καρκίνου που μπορεί να προληφθούν

Rate this post

Σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου, 1 στους 22 ανθρώπους με καρκίνο στις ΗΠΑ επιβιώνει από την ασθένεια, αριθμός που δείχνει τεράστια βελτίωση σε σύγκριση με το 1971, όταν και το ποσοστό επιβίωσης ήταν 1 στους 69 ανθρώπους.

  [fb_button]
  karkinos prolipsiΤο ποσοστό επιβίωσης σε βάθος 5ετίας έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια με το 49% των ασθενών με καρκίνο να επιβιώνει για 5 ή περισσότερα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα (έως και το 2009) φτάνει το 68%.

  «Αν και έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις θεραπείες για τον καρκίνο, η βασική κινητήρια δύναμη της προόδου των τελευταίων δεκαετιών στα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο και της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου ήταν τα βήματα που μπορούμε να λάβουμε για την πρόληψη του καρκίνου εξαρχής», επισημαίνει ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας, ο δρ Tim Rebbeck από το Κέντρο Καρκίνου Abramson του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

  Δείτε τις 6 αιτίες καρκίνου που -σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας- είναι εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να αποφευχθούν ή/και να προληφθούν με κατάλληλη αγωγή ή/και αλλαγή στον τρόπο ζωής:

  -Καρκίνος που οφείλεται στο κάπνισμα: Ευθύνεται για το 33% των περιπτώσεων επί του συνόλου των ατόμων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο.

  -Καρκίνος λόγω παχυσαρκίας: Ευθύνεται για το 20% των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

  -Καρκίνος λόγω απραξίας/μη δραστηριότητας/κακής φυσικής κατάστασης: Από αυτή την αιτία διαγιγνώσκεται με καρκίνο το 5% των ασθενών.

  -Καρκίνος λόγω κακής διατροφής: Το 5% των διαγνώσεων καρκίνου οφείλεται σε αυτή την αιτία.

  -Καρκίνος λόγω της επικίνδυνης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία: Το 2% των διαγνώσεων καρκίνου οφείλεται σε αυτή την αιτία.


   Όλες οι παραπάνω αιτίες είναι οι πιο κοινές και όλες είναι εφικτό να αποφευχθούν εφόσον το άτομο προσαρμόσει κατάλληλα τις καθημερινές του συνήθειες (πχ δεν καπνίζει, ασκείται τακτικά, τρέφεται υγιεινά και προστατεύεται από τον ήλιο).

   πηγη

   [fb_button]

   Έξι αιτίες καρκίνου που μπορεί να προληφθούν

   9 Σχόλια

   1. Darron Kuziel 4 μήνες ago
   2. Cristine Ceasar 3 μήνες ago
   3. 粉霜 4 εβδομάδες ago
   4. 醫學美容 褪紋 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 肌齡 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   6. 水光針治療 2 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 蜂蜜 cosmetic.wiki 2 εβδομάδες ago