ΕΛ.ΑΣ: Σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς να το «αχρηστεύσετε»

Rate this post

Σε απενεργοποίηση των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων θα προχωρούν οι εταιρείες, όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

  [fb_button]
  smartphones3Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 27 Σεπτεμβρίου ( απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) με στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

  Ειδικότερα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

  Πώς γίνεται η διαδικασία

  Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά την κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

  Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

  Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων – I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.


   Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.

   Μπορεί η παραπάνω απόφαση για την απενεργοποίηση των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων να είναι πολύ σημαντική, ωστόσο με τόση… γραφειοκρατία ο κλέφτης σίγουρα θα έχει άπλετο χρόνο να κάνει ο,τι επιθυμεί με το τηλέφωνο του θύματος![fb_button]

   ΕΛ.ΑΣ: Σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς να το «αχρηστεύσετε»

   41 Σχόλια

   1. Billie Presta 1 έτος ago
   2. Jordon Ooley 1 έτος ago
   3. 緊緻拉提 1 έτος ago
   4. ORION擊退紅血管 1 έτος ago
   5. 天然 1 έτος ago
   6. CLEVIEL 高濃度透明質酸 12 μήνες ago
   7. futbol.run Mehmet Topuz 11 μήνες ago
   8. my response 11 μήνες ago
   9. Continued 7 μήνες ago
   10. John Deere Service Manuals 6 μήνες ago
   11. Sandee 6 μήνες ago
   12. Camilla 6 μήνες ago
   13. Harlan 6 μήνες ago
   14. Forrest 6 μήνες ago
   15. Garfield 6 μήνες ago
   16. Bambi Chastang 5 μήνες ago
   17. Jeffery 5 μήνες ago
   18. Carlo 4 μήνες ago
   19. cbd oil dogs 4 μήνες ago
   20. Zackary Tiblier 4 μήνες ago
   21. transdelight.com 4 μήνες ago
   22. Cheyenne 4 μήνες ago
   23. Lindsey 3 μήνες ago
   24. Synthia Stefansky 3 μήνες ago
   25. Dagny 3 μήνες ago
   26. check here 2 μήνες ago
   27. what is reincarnation 1 μήνα ago
   28. Anthony Dyer 1 μήνα ago
   29. Valentin 1 μήνα ago
   30. Marvin 1 μήνα ago
   31. Denny Sideris 3 εβδομάδες ago
   32. Emmanuel Poppenhagen 6 ημέρες ago
   33. Jan Barriault 4 ημέρες ago