Σκέφτεστε να κάνετε tattoo; Τι πρέπει να ελέγξετε πριν βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων

Rate this post

Προσοχή. Ελέγξτε το μελάνι και μιλήστε με τον tattoo artist! – Μολυσμένα μελάνια μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια, που εξαπλώνονται μέσω του αίματος και προκαλούν σήψη. Τι πρέπει να ελέγξετε πριν το tattoo. «Ενοχη» και η χένα. 

  [fb_button]upl53e36e60aa5dcΟ Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων της Αμερικής (FDA) προειδοποιεί τόσο τους καλλιτέχνες τατουάζ και τους πελάτες τους όσο και εκείνους που αγοράζουν κιτ για tattoo για το σπίτι ότι το μελάνι τους μπορεί να μην είναι ασφαλές.

  Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία White and Blue Lion Α.Ε. στην Καλιφόρνια απέσυρε από την αγορά κιτ για τατουάζ στο σπίτι, όταν δοκιμές επιβεβαίωσαν βακτηριακή μόλυνση σε σφραγισμένα μπουκάλια.
  Τουλάχιστον μία περίπτωση μόλυνσης δέρματος έχει συνδεθεί με τα προϊόντα της εταιρείας, και επικεφαλείς του FDA τονίζουν ότι γνωρίζουν και άλλες περιπτώσεις μολύνσεων που συνδέονται με μελάνια τατουάζ σε παρόμοιες συσκευασίες.

  Μολύνσεις από tattoo

  Οι μολύνσεις από tattoo δεν είναι κάτι καινούργιο και κυρίως ευθύνονται οι βρώμικες βελόνες και το ανθυγιεινό περιβάλλον. Βέβαια, όσοι κάνουν τατουάζ μπορεί να πάθουν δερματικά προβλήματα, ακόμη και στις πιο καθαρές συνθήκες.

  Και αυτό γιατί το ίδιο το μελάνι μπορεί να μεταφέρει βακτήρια, τα οποία μπορεί να εξαπλωθούν μέσω του αίματος – μια διαδικασία γνωστή ως σήψη. Τα συμπτώματα είναι πυρετός, ρίγη και εφίδρωση, και ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός για άτομα με καρδιακά προβλήματα.

  Τα λιγότερο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν είναι εξογκώματα στο δέρμα, ερυθρότητα, πρήξιμο, φουσκάλες ή υπερβολικός πόνος στην περιοχή.

  Ο FDA αναφέρει ότι έχει λάβει αναφορές για δερματικές αντιδράσεις από μελάνια tattoo τόσο αμέσως μετά το tattoo, όσο και χρόνια αργότερα.

  Κίνδυνος για ληγμένα μελάνια

  Ο FDA εκφράζει την ανησυχία του ότι καταναλωτές και tattoo artist μπορεί να έχουν στην κατοχή τους μολυσμένα προϊόντα στη διάθεσή τους.

  Μερικά από τα ανακληθέντα μπουκάλια έχουν ένα πολύχρωμο κινεζικό δράκο με μαύρα-και-λευκά γράμματα, ενώ σε κάποια δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον κατασκευαστή. Σε γενικές γραμμές, ο FDA προειδοποιεί όλους όσους πρόκειται να κάνουν tattoo ότι πρέπει πάντα να εξασφαλίζουν ότι το μελάνι που θα χρησιμοποιηθεί στο δέρμα τους, θα έχει εμπορικό σήμα και θα αναφέρει την τοποθεσία της επιχείρησης που τα παρήγαγε.

  «Ο καταναλωτής πρέπει να μιλήσει με τον tattoo artist του τατουάζ και να ελέγξει τα μπουκάλια με το μελάνι πριν τη χρήση τους» τονίζει η Linda Katz, διευθύντρια του τομέα Καλλυντικών και Χρωμάτων του FDA.

  Κρούσματα μολύνσεων

  Αυτό δεν είναι το πρώτο κρούσμα που συνδέεται με μόλυνση από μελάνι τατουάζ. Τα περιστατικά μολύνσεων έχουν αυξηθεί, καθώς τα τατουάζ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή την τελευταία δεκαετία.

  Πριν από τρία χρόνια, 19 άτομα στο Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη, κατέληξαν με αφρώδη εξανθήματα νέο τατουάζ τους, λόγω του μολυσμένου νερού που χρησιμοποιήθηκε για την αραίωση του μελανιού.


   Η χένα δεν είναι αθώα!

   Προσοχή όμως. Δεν είναι μόνο τα μόνιμα tattoo που εμπεριέχουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

   Ο FDA έχει προειδοποιήσει ότι ακόμα και τα προσωρινά tattoo που είναι πολύ δημοφιλή στις διακοπές, μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα.

   Ακόμα και η φαινομενικά ακίνδυνη χένα, ενδέχεται να περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες δερματικές αντιδράσεις.

   Σκέφτεστε να κάνετε tattoo; Τι πρέπει να ελέγξετε πριν βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων

   9 Σχόλια

   1. Maisha Jeschon 4 μήνες ago
   2. Alfredo Polson 4 μήνες ago
   3. 醫學美容 熱賣 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   4. 微晶瓷鼻子 3 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 健身 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago