Αυτή είναι η Ελληνίδα που «άρπαξε» η Google πριν καν τελειώσει τις σπουδές της! [photo]

Rate this post

  [fb_button]
  googleH Μαρία Δημακοπούλου κατάφερε να λύσει πρόβλημα… που για τρία χρόνια έμενε άλυτο στους επεξεργαστές της Google και της Intel, κερδίζοντας πολλά τιμητικά ΒΡΑΒΕΙΑ.

  «Αν δεν είχα παρακολουθήσει τόσα χρόνια στενά τα μαθήματα της σχολής, αν δεν είχα τους καθηγητές μου να με στηρίζουν, δεν θα είχα καταφέρει τόσα. Ένα σημαντικό κομμάτι όσων έχω κάνει οφείλεται στους ανθρώπους που με δίδαξαν και με γαλούχησαν να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», λέει η Μαρία Δημακοπούλου που αποφοίτησε μόλις πέρυσι από το ΕΜΠ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).

  Οι επιτυχίες της ξεκίνησαν λίγα χρόνια πριν. Τους καλοκαιρινούς μήνες του 2012, όταν ήταν δηλαδή στο 3ο έτος της σχολής της, άρχισε να εργάζεται σε ομάδα αλγορίθμων της Google στο Παρίσι δίπλα σε εξειδικευμένους μελετητές από όλο τον κόσμο. Εκεί κατάφερε να κερδίσει τιμητικά ΒΡΑΒΕΙΑ από την Google και την Intel όταν βρήκε λύση σε πρόβλημα που έμενε άλυτο για τρία χρόνια στους επεξεργαστές της Intel.

  «Δεν πάει κάποιος ξαφνικά στην Google και γίνεται έξυπνος. Είχα πολύ δυναμικούς καθηγητές με επιθυμία να είναι άριστοι στον χώρο τους διεθνώς. Η ποιότητα των μαθημάτων και της προσφερόμενης εκπαίδευσης ήταν για μένα καθοριστική για την επίδοσή μου», τονίζει η ίδια.

  ΟΙ επιτυχίες δεν σταματούν εδώ καθώς έχει κερδίσει διεθνές τιμητικό ΒΡΑΒΕΙΟ και υποτροφία Anita Borg Memorial της Google για την αριστεία στην επιστήμη υπολογιστών και στην τεχνολογία. Μετά τη λύση στο πρόβλημα της Intel την προσκάλεσαν να μιλήσει σε συνέδριο στο CERN, ενώ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στη Silicon Valley των ΗΠΑ σε πρόγραμμα υπό την αιγίδα της NASA και της Google, όπου δούλεψε πάνω σε νανοτεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη.

  apo-to-trito-etos-sti-google.w_l


   Το Δεκέμβριο φεύγει στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει πίσω από τα συστήματα διαφημίσεων της Google. Όπως, όμως η ίδια δηλώνει δεν θα άφηνε ποτέ τη σχολή στο ΕΜΠ στην οποία αρίστευσε. «Δεν θα άλλαζα τις σπουδές μου με κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Όταν μπήκα πρώτη στη Σχολή, μου είχαν πει πως θα μπορούσα να πάω σε όποιο πανεπιστήμιο ήθελα. Ήταν συνειδητή επιλογή να μείνω εδώ και η πορεία με δικαίωσε. Πρόκειται για μια εξαιρετική σχολή αν έχεις τη διάθεση να προοδεύσεις».[fb_button]

   Αυτή είναι η Ελληνίδα που «άρπαξε» η Google πριν καν τελειώσει τις σπουδές της! [photo]

   10 Σχόλια

   1. Luther Sigala 4 μήνες ago
   2. Maura Millam 4 μήνες ago
   3. 移植 1 μήνα ago
   4. my link 10 ώρες ago