Θεολογική «βόμβα» Πατριάρχη Βαρθολομαίου: «Τα βρήκαμε με τους Καθολικούς – Να ενωθούμε»!!!

Rate this post

Vartholomaios-ta-vrikame-me-tous-katholikousΘεολογική «βόμβα» Πατριάρχη Βαρθολομαίου: «Τα βρήκαμε με τους Καθολικούς – Να ενωθούμε»!!!

Σε επιστροφή στη Συμφωνία της Φερράρας – Φλωρεντίας και στην Ένωση των δύο μεγάλων Εκκλησιών της Χριστιανοσύνης, της Ορθόδοξης και της Καθολικής, θέλει να προχωρήουμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ»


  Στην ίδια συνέντευξη, όταν ερωτάται για το Σχίσμα του 1054 (που διαίρεσε τον Χριστιανισμό σε Καθολικισμό και Ορθοδοξία), ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας.

  Σε σχέση με το Σχίσμα του 1054, ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας, και παραπέμπει στα πρώτα βήματα που ξεκίνησαν σε αυτή την κατεύθυνση πριν από 50 χρόνια ο Πάπας Παύλος ο Έκτος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, ενώ, όπως παρατηρεί, ο επίσημος Θεολογικός Διάλογος ανάμεσα στις Εκκλησίες βοήθησε να εξαλειφθούν παρεξηγήσεις και διαφορές απόψεων!

  Δηλαδή αποδέχτηκαν οι Παπικοί την κατάργηση της κοσμικής εξουσίας του Πάπα; Το «αλάθητο» του Ποντίφηκα; Ότι είναι ο «ζων εκπρόσωπος του Χριστού επι Γης»;Αποδέχτηκαν την άρση της κακοδοξίας του «φιλιοκβε» που σύμφωνα με το οποίο το Άγιο Πνεύμα εκπορευόταν από τον Θεό Υιό όσο και από τον Θεό Πατέρα;

  Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο πουθενά. Η Ένωση των δύο Εκκλησιών θα ήταν κάτι σπουδαίο. Η υποταγή όμως της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους σχεδιασμούς κέντρων εξουσίας που θα την καθιστούσαν από πνευματικό φάρο ελπίδας σε κοσμικό οργανισμό θα ήταν καταστροφή.

  Μην ξεχνάμε ότι η Νέα Εποχή δεν επιζητά την καταστροφή των θρησκειών αλλά την Ένωσή τους σε μια κοσμική Πανθρησκεία,υλιστικού περιεχομένου που οπωσδήποτε δεν θα «Ακονίζει» τα πνεύματα και τις ψυχές των πιστών.

  Αναφέρεται, επίσης, στη συνάντησή του τον περασμένο Μάιο στην Ιερουσαλήμ με τον Πάπα Φραγκίσκο, όπως επίσης στην ανταλλαγή επισκέψεων κάθε χρόνο ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των δύο Εκκλησιών στη Ρώμη με την ευκαιρία της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αντίστοιχα με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη, όπου φέτος θα βρίσκεται προσκεκλημένος του (από τις 29 Νοεμβρίου) ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ ως μεγάλη βοήθεια θεωρεί ο ίδιος θεσμούς όπως το Ίδρυμα «Προ Οριέντε», που προωθούν τόσο τις θεολογικές όσο και τις προσωπικές επαφές.

  Από τον Πάπα Φραγκίσκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένει, όπως σημειώνει, περαιτέρω θαρραλέα βήματα και προσπάθειες για την ενότητα των Εκκλησιών, όπως εκείνος έχει ήδη κάνει από την εκλογή του σε προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.

  Στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρεται διεξοδικά και τονίζει την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει η πρώτη ορθόδοξη μονή στην Αυστρία, η οποία θα ανεγερθεί σε έκταση στο Σανκτ Αντρέ του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, που παραχωρήθηκε – δωρήθηκε από την αυστριακή Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας.

  Όπως παρατηρεί, αυτή η μονή θα αποτελεί πνευματικό καταφύγιο για τους μοναχούς, αλλά και μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, έναν τόπο όπου θα συναντώνται Χριστιανοί με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμό, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής η μονή θα να είναι ένας τόπος όπου θα μπορούν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, και ακόμη, εάν κάποιοι έχουν επιφυλάξεις, θα εκτιμήσουν και θα αγαπήσουν τη μονή και τους μοναχούς όταν τους γνωρίσουν.

  Ας δούμε τι λέει η Βικιπαιδία για την πρώτη απόπειρα ένωσης των δύο Εκκλησιών (απορρόφησης της Ορθόδοξης από την Καθολική) η οποία θα γινόταν υπό δυσμενέστατους και ντροπιαστικούς όρους από την Ελληονορθόδοξη πλευρά.

  Η Σύνοδος Φλωρεντίας λεγόμενη και Σύνοδος Φερράρας – Φλωρεντίας λέγεται η σύνοδος που από μέρους της Καθολικής εκκλησίας ήταν η συνέχεια της συνόδου της Βασιλείας που είχε αρχίσει το 1431 από τον πάπα Μαρτίνο τον Ε΄ και μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση στη Φεράρα της Ιταλίας το 1438 και αργότερα, το 1439 στη Φλωρεντία της Ιταλίας όπου και εκεί συζητήθηκε το ζήτημα της Ένωσης των δυο εκκλησιών -Ανατολικής και Δυτικής- υπό την ηγεσία του πάπα Ευγένιου Δ΄. Το αποτέλεσμα της Συνόδου ήταν να ψηφιστεί η Ένωση των δυο εκκλησιών αλλά εξαιτίας των αντιδράσεων στη Κωνσταντινούπολη να μη γίνει πράξη ποτέ.

  Η Σύνοδος της Βασιλείας συνεκλήθη το 1431 πρώτα από τον πάπα Μαρτίνο τον Δ’ και όταν αυτός πέθανε από το διάδοχό του, τον Βενετσιάνο καρδινάλιο που ονομάστηκε Ευγένιος Δ’ (1431-1447). Η σύνοδος της Βασιλείας ανήκε σε μια σειρά συνόδων για τη μεταρρύθμιση της καθολικής εκκλησίας και την καταδίκη των εμφανιζόμενων όλο και συχνότερα, αιρετικών. το συμβούλιο αντιμετώπιζε το θέμα της καθαίρεσης του Ευγένιου του Δ’, γι’αυτό όταν ο αυτοκράτορας Ιωάννης ο Η’ θέλησε να διαπραγματευτεί τη βοήθεια των Δυτικών και κυρίως του Πάπα με αντάλλαγμα την ένωση των δυο εκκλησιών, ο Ευγένιος άδραξε την ευκαιρία για να ισχυροποιήσει τη θέση του.

  Οι Έλληνες δεν ήθελαν ένα τόσο μακρινό μέρος όσο η Βασιλεία. Κάποιοι πρότειναν την Αβινιόν, η ιταλική πλευρά επέμενε για τη Φλωρεντία που ήταν κοντά και στο λιμάνι που θα έφταναν οι Έλληνες, τη Βενετία, κάτι που υποστήριξε ο πάπας για να φύγει από τη Βασιλεία, να διακόψει τις συναντήσεις της συνόδου και να πάει στη Φερράρα που τελικά επιλέχτηκε, για να συνομιλήσει με τους Έλληνες το Γενάρη του 1438. Η σύνοδος της Βασιλείας παρόλο που καθαίρεσε τον Ευγένιο τον Δ’ το 1439, δεν κατόρθωσε να τον πλήξει ουσιαστικά.

  Στη Φερράρα

  Η πρώτη δημόσια συνεδρίαση της Φερράρα πραγματοποιήθηκε στις 10 Γενάρη του 1438 για να κηρύξει επίσημα και τη μεταφορά της συνόδου από την Βασιλεία στη Φερράρα και να ακυρώσει τις αποφάσεις των διαβουλεύσεων που κάποιοι συνοδικοί συνέχιζαν στη Βασιλεία ερήμην του πάπα. Στη δεύτερη δημόσια συνεδρίαση ο πάπας Ευγένιος ο Δ’ αφόρισε τους ιερείς που παρά τις διαταγές του συνέχιζαν να διαβουλεύονται στη Βασιλεία.

  Οι Έλληνες έχοντας παραδεχτεί τη σύνοδο της Φερράρα σα νόμιμη αναχώρησαν από τη Κωνσταντινούπολη επιβιβαζόμενοι σε βενετικά πλοία στο τέλος του Νοέμβρη του 1437. Η αντιπροσωπεία με αρχηγούς τον ίδιο τον αυτοκράτορα Ιωάννη Η’ και ακόμα το γιό του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγο, τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωσήφ Β’, τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Ισίδωρο, αποτελούνταν από σχεδόν 700 άτομα, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική διανόηση της εποχής.

  Οι εργασίες της Συνόδου άρχισαν στις 9 Απρίλη 1438 στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου της Φερράρα. Η σύνοδος αποφάσισε να συνέρχονται τρεις φορές την εβδομάδα στον ναό του Αγίου Αντρέα της Φερράρα για να συζητούν. Από τη μεριά των Ελλήνων έπαιρναν μέρος οι Μητροπολίτες Εφέσου, Μονεμβασίας, Νίκαιας, Αγχιάλου, ο μέγας χαρτοφύλακας, ο μέγας εκκλησιάρχης, ο ηγούμενος της μονής Παντοκράτορα, ο ηγούμενος της μονής Καλέως και ο ιερομόναχος Μωυσής ενώ από τη μεριά των Λατίνων υπήρχαν δυο καρδινάλιοι, δύο μητροπολίτες, δύο επίσκοποι και 4 κληρικοί.

  Οι πρώτες συνεδριάσεις κράτησαν μέχρι τις 17 Ιούλη του 1438 στις οποίες συζητήθηκαν όλες οι διαφορές που είχαν προκύψει από το Σχίσμα του 1054 αλλά ο γάμος των κληρικών, το καθαρτήριο των ψυχών και κυρίως η προέλευση του Αγίου Πνεύματος, το πιο δύσκολο σημείο των συνομιλιών.

  Στη Φλωρεντία

  Το Γενάρη του 1439 η σύνοδος μεταφέρθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας λόγω της πανώλης που ξέσπασε στη Φερράρα αλλά και λόγω της προθυμίας του Λαυρέντιου των Μεδίκων να χρηματοδοτήσει τις εργασίες της Συνόδου. Για το θέμα του Filioque η διαφωνία συνεχιζόταν τόσο μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών, όσο και μεταξύ του αυτοκράτορα και του Mάρκου Ευγενικού, Μητροπολίτη Εφέσου, κυρίως, που δεν συναινούσε στις δικηγορίστικες ερμηνείες της δογματικής αυτής διαφοράς.

  Οι ορθόδοξοι τελικά υποχώρησαν και συμφώνησαν στην χρησιμοποίηση της φράσης «εκπόρευση δια του Υιού» κάτι που οι Λατίνοι που εξελάμβαναν ως «εκπόρευση εκ του Υιού» και συμφώνησαν επίσης και στα πρωτεία του Λατίνου πατριάρχη έναντι όλων των ορθόδοξων πατριαρχών της Ανατολής.

  Έτσι Ιούλιο 1439 σε επίσημη λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό της Φλωρεντίας διαβάστηκαν από ελληνικής πλευράς από τον Μητροπολίτη Νικαίας Βησσαρίωνα, οι Όροι της Ένωσης, που έφερε τις υπογραφές των πάντων εκτός από του πατριάρχη Ιωσήφ Β΄ που είχε στο μεταξύ πεθάνει και του Μάρκου του Ευγενικού που αρνήθηκε να υπογράψει καθώς και ο επίσκοπος Ιβηρίας και ο Ιωάννης Ευγενικός –αδερφός του Μάρκου- διάκονος και νομοφύλακας της μεγάλης εκκλησίας, ο Λακεδαίμονος και ο Σταυρουπόλεως Ησαϊας που έφυγε πριν τη λήξη για να μην υπογράψει. « μόνος εφάνη και πρώτον και μέσον καν τω τελεί μάχαιρα μεν δίστομος κατά των επι τω ευγενεί σπόρω των ιερών της Εκκλησίας δογμάτων νόθων και μοχθηρών ζιζανίων» , όπως γράφει για τον Μάρκο Ευγενικό ο αδερφός του Ιωάννης Ευγενικός, στη βιογραφία του.

  Οι ορθόδοξοι αποδέχτηκαν το ρωμαϊκό δόγμα ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορευόταν από τον Θεό Υιό όσο και από τον Θεό Πατέρα και αναγνώριζαν επίσης το πρωτείο του παπισμού. σε αντάλλαγμα ο πάπας θα έστελνε δυο πολεμικές τριήρεις και 300 στρατιώτες για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης.

  Δηλαδή επρόκειτο για μηδαμινή βοήθεια, για την οποία θα δίναμε κυριολεκτικά την ψυχή μας.

  Η Ορθοδοξία δεν είναι κοσμικό-υλιστικό δόγμα όπως ο Ρωμαιοκαθολικισμός αλλά στηρίζεται σε λαϊκή βάση και είναι πνευματική, για αυτό και αλάθητο δεν έχει κανείς, και όλοι μπορούν να σφάλουν αλλά και όλοι μπορούν να κατανοήσουν το Θέιο με τη Χάρη του Θεού.

  Στον Ρωμαιοκαθολικισμό έχουμε μια γνώμη του Πάπα και όλες οι άλλες παύουν να υπάρχουν, στην Ορθοδοξία επειδή στηρίζεται στο Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα της διαλεκτικής, δεν υπάρχει ο «αλάθητος».

  Η δε κακοδοξία των Καθολικών με το Άγιο Πνεύμα δεν είναι διαδικαστικό θέμα, και δεν μπορεί να αγνοηθεί.Για να υπάρξει Ένωση αυτά τα δύο στοιχέια πρέπει να εξαλειφθούν,αλλιώς δεν μιλάμε περί Ένωσης αλλά περί υποταγής.


   Και ακόμα και αν αυτή λόγω Μνημονίου και οικονομικής καταστροφής την δεχτούν στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι κάτι θα μας δώσει η Δύση προς αντάλλαγμα, δεν θα γινει αποδεχτό από την ρωσική υπερδύναμη που έχει αναλάβει την προστασία της Ορθοδοξίας στα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια που διανύουμε όπου η Νέα Τάξη Πραγμάτων κυριολεκτικά επελαύνει, και όλα δέιχνουν ότι θα ζήσουμε «τα έσχατα χρόνια» που μας προειδοποιούσαν οι Άγιοι αιώνες πριν.

   defencenet

   Θεολογική «βόμβα» Πατριάρχη Βαρθολομαίου: «Τα βρήκαμε με τους Καθολικούς – Να ενωθούμε»!!!

   275 Σχόλια

   1. Keven Vahey 2 έτη ago
   2. furtdsolinopv 1 έτος ago
   3. 多維光護 1 έτος ago
   4. dig this 1 έτος ago
   5. John Deere Repair Manuals 1 έτος ago
   6. Home Improvement Grunt 1 έτος ago
   7. fashion leggings 1 έτος ago
   8. Home Improvement 1 έτος ago
   9. Jobs & Career 1 έτος ago
   10. Jobs & Career 1 έτος ago
   11. Web Design 1 έτος ago
   12. News 1 έτος ago
   13. News 1 έτος ago
   14. Fashion 1 έτος ago
   15. Fashion Model 1 έτος ago
   16. Stock Market 1 έτος ago
   17. Pets 1 έτος ago
   18. Web Design 1 έτος ago
   19. Pets 1 έτος ago
   20. Shopping And Fashion 1 έτος ago
   21. Law & Legal 1 έτος ago
   22. dmca 1 έτος ago
   23. Digital Technology 1 έτος ago
   24. Nail Salons In Scottsdale 1 έτος ago
   25. Travel 1 έτος ago
   26. Health 1 έτος ago
   27. casino game 1 έτος ago
   28. Health And Fitness 1 έτος ago
   29. film streaming 1 έτος ago
   30. porn 1 έτος ago
   31. health memory 1 έτος ago
   32. Techno Music 1 έτος ago
   33. Electronic Gadgets 1 έτος ago
   34. toko laptop murah 1 έτος ago
   35. Technology 1 έτος ago
   36. Justice 1 έτος ago
   37. House Valuation 1 έτος ago
   38. Home Improvement 1 έτος ago
   39. Dmca 1 έτος ago
   40. Dmca 1 έτος ago
   41. Dmca 1 έτος ago
   42. film sur youwatch 1 έτος ago
   43. Dmca 1 έτος ago
   44. Tech 1 έτος ago
   45. film vostfr 1 έτος ago
   46. Fashion 1 έτος ago
   47. Fashion 1 έτος ago
   48. film streaming vk 1 έτος ago
   49. Planet Games 1 έτος ago
   50. supplement for diet 1 έτος ago
   51. News 1 έτος ago
   52. streaming vf 1 έτος ago
   53. obermain 1 έτος ago
   54. future technology 1 έτος ago
   55. w88vn.com 1 έτος ago
   56. News 1 έτος ago
   57. streaming vf 1 έτος ago
   58. computer & technology 1 έτος ago
   59. computer & technology 1 έτος ago
   60. W88 Thailand 1 έτος ago
   61. adult education 1 έτος ago
   62. computer & technology 1 έτος ago
   63. computer & technology 1 έτος ago
   64. computer & technology 1 έτος ago
   65. sewa elf jakarta 1 έτος ago
   66. Home Improvement 1 έτος ago
   67. Home Improvement 1 έτος ago
   68. xxx 1 έτος ago
   69. Home Improvement 1 έτος ago
   70. hotel Bangkok 1 έτος ago
   71. News 1 έτος ago
   72. Skipping Ropes 1 έτος ago
   73. Fashion 1 έτος ago
   74. News 1 έτος ago
   75. News 1 έτος ago
   76. Free Mining Bitcoin 1 έτος ago
   77. Fashion 1 έτος ago
   78. Home Improvement 1 έτος ago
   79. Home Improvement 1 έτος ago
   80. Home Improvement 1 έτος ago
   81. Home Improvement 1 έτος ago
   82. hvac building 1 έτος ago
   83. News 1 έτος ago
   84. Health 1 έτος ago
   85. Home Improvement 1 έτος ago
   86. organic gardening tips 1 έτος ago
   87. streaming vf 1 έτος ago
   88. tee 1 έτος ago
   89. Indian Kanoon 1 έτος ago
   90. Okitsu 1 έτος ago
   91. Home Improvement 1 έτος ago
   92. Phil Heron 1 έτος ago
   93. Travel 1 έτος ago
   94. vitamins and minerals 1 έτος ago
   95. house remodel 1 έτος ago
   96. internet speed 1 έτος ago
   97. Home Improvement 1 έτος ago
   98. homeopathic medicine 1 έτος ago
   99. Home Improvement 1 έτος ago
   100. Law and Legal 1 έτος ago
   101. gym workout 1 έτος ago
   102. stock investment 1 έτος ago
   103. Home Improvement 1 έτος ago
   104. Business and Finance 1 έτος ago
   105. e entertainment 1 έτος ago
   106. click here 1 έτος ago
   107. intelleral 1 έτος ago
   108. active stem 1 έτος ago
   109. hipster t shirts 1 έτος ago
   110. Food 1 έτος ago
   111. Business 1 έτος ago
   112. Travel 1 έτος ago
   113. Web Design 1 έτος ago
   114. Health 1 έτος ago
   115. be wedding organizer 1 έτος ago
   116. europe hotels and resorts 1 έτος ago
   117. Fashion 1 έτος ago
   118. Pets 1 έτος ago
   119. satta matka 1 έτος ago
   120. Home Improvement 1 έτος ago
   121. recreation activities 1 έτος ago
   122. Business 1 έτος ago
   123. Women 1 έτος ago
   124. shrimp recipes 1 έτος ago
   125. Career And Jobs 1 έτος ago
   126. medicine 1 έτος ago
   127. Web Design 1 έτος ago
   128. Dating 1 έτος ago
   129. ministry of education 1 έτος ago
   130. best puzzle games 90s 1 έτος ago
   131. Spam 1 έτος ago
   132. website link 1 έτος ago
   133. Travel & Leisure 1 έτος ago
   134. Home Improvement 1 έτος ago
   135. Business & Finance 1 έτος ago
   136. hongos bajo las uñas 1 έτος ago
   137. Health And Fitness 1 έτος ago
   138. stream complet 1 έτος ago
   139. Technnology 1 έτος ago
   140. Home Improvement 1 έτος ago
   141. Shopping 1 έτος ago
   142. Health And Fitness 1 έτος ago
   143. Education 1 έτος ago
   144. Business & Finance 1 έτος ago
   145. Real Estate 1 έτος ago
   146. Dating 1 έτος ago
   147. Education 1 έτος ago
   148. Health And Fitness 1 έτος ago
   149. debt relief 1 έτος ago
   150. Travel & Leisure 1 έτος ago
   151. Business & Finance 1 έτος ago
   152. this page 1 έτος ago
   153. Home Improvement 1 έτος ago
   154. grouphash paying hyip 1 έτος ago
   155. dick 1 έτος ago
   156. Home Improvement 1 έτος ago
   157. Shopping And Fashion 1 έτος ago
   158. Business & Finance 12 μήνες ago
   159. Technology 12 μήνες ago
   160. Business & Finance 12 μήνες ago
   161. Business & Finance 12 μήνες ago
   162. timeshare 2018 reddit 12 μήνες ago
   163. Home Improvement 12 μήνες ago
   164. Home Improvement 12 μήνες ago
   165. Business & Finance 12 μήνες ago
   166. Automotive 12 μήνες ago
   167. Travel & Leisure 12 μήνες ago
   168. scuba diving headband 12 μήνες ago
   169. Technnology 12 μήνες ago
   170. Automotive 12 μήνες ago
   171. ww88live 12 μήνες ago
   172. Art And Entertainment 12 μήνες ago
   173. Health And Fitness 12 μήνες ago
   174. Business & Finance 12 μήνες ago
   175. soccer 12 μήνες ago
   176. Business & Finance 12 μήνες ago
   177. Health & Fitness 12 μήνες ago
   178. Health & Fitness 12 μήνες ago
   179. modern technology 12 μήνες ago
   180. Advocate 12 μήνες ago
   181. Law Firm 12 μήνες ago
   182. place to stay 12 μήνες ago
   183. foreclosure homes 12 μήνες ago
   184. framed art afterpay 12 μήνες ago
   185. Bathroom 12 μήνες ago
   186. Steven Love 12 μήνες ago
   187. stock market 12 μήνες ago
   188. Automotive 12 μήνες ago
   189. business management 12 μήνες ago
   190. Bret Strini 12 μήνες ago
   191. importance of education 12 μήνες ago
   192. Business Company 12 μήνες ago
   193. Real Estate 12 μήνες ago
   194. Business & Finance 12 μήνες ago
   195. Business Communication 12 μήνες ago
   196. social security administration 12 μήνες ago
   197. conceptual art 11 μήνες ago
   198. brand fashion shop 11 μήνες ago
   199. House & Home Improvement 11 μήνες ago
   200. Dating 11 μήνες ago
   201. Computer & Technology 11 μήνες ago
   202. Law & Legal 11 μήνες ago
   203. computer pc 11 μήνες ago
   204. stock investment 11 μήνες ago
   205. africa trip 11 μήνες ago
   206. Website Creation 11 μήνες ago
   207. desktop computer costco 11 μήνες ago
   208. Car & Automotive 11 μήνες ago
   209. rbs your career uk 11 μήνες ago
   210. Business & Insurance 11 μήνες ago
   211. Vacation Resorts 11 μήνες ago
   212. Cheap Travel 11 μήνες ago
   213. Home Improvement 11 μήνες ago
   214. Healthy Life 11 μήνες ago
   215. band music songs free download 11 μήνες ago
   216. dog hiking packing list 11 μήνες ago
   217. Fashion and Shopping 11 μήνες ago
   218. Technology 11 μήνες ago
   219. Pets 11 μήνες ago
   220. Technology 11 μήνες ago
   221. Sport 11 μήνες ago
   222. Health 11 μήνες ago
   223. vacation secret 10 μήνες ago
   224. Tour & Travel 10 μήνες ago
   225. mens fitness 10 μήνες ago
   226. advance house renovation 10 μήνες ago
   227. Business Finance 10 μήνες ago
   228. Home Design 10 μήνες ago
   229. Home Improvement 10 μήνες ago
   230. other 10 μήνες ago
   231. Photography 10 μήνες ago
   232. Vacation Resorts 10 μήνες ago
   233. Health Care 10 μήνες ago
   234. Music 10 μήνες ago
   235. Nvidia Technology 9 μήνες ago
   236. Auto Repair 9 μήνες ago
   237. Clothing 9 μήνες ago
   238. Wedding 9 μήνες ago
   239. Clothing 9 μήνες ago
   240. thor' hammer 9 μήνες ago
   241. situs judi dominoqq 9 μήνες ago
   242. Business letter 6 μήνες ago
   243. Business proposal 6 μήνες ago
   244. Technology Computer 6 μήνες ago
   245. Property News 5 μήνες ago
   246. Business 5 μήνες ago
   247. important source 5 μήνες ago
   248. next 5 μήνες ago
   249. John Deere Service Manuals 3 μήνες ago
   250. navigate to these guys 3 μήνες ago
   251. 3 beauty tips 2 μήνες ago
   252. livestock 1 μήνα ago