Εντόπισαν τον διακόπτη της ανθρώπινης συνείδησης στον εγκέφαλο…

Rate this post

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Washington ανακάλυψαν ότι… υπάρχει μία πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ συνείδησης και ύπνου, την οποία εμείς ως παρατηρητές του εαυτού μας δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με ακρίβεια.

  [fb_button]
  63f134b074ba915e6a49cb3a80b364da_LΟι ίδιοι χαρακτηρίζουν την ανακάλυψή τους αυτή -την οποία πραγματοποίησαν τυχαία κατά την έρευνα τους στον εγκέφαλο μιας ασθενούς με επιληψία, θέλοντας να δουν πώς προκύπτει η συνειδητή επίγνωση- ως «διακόπτη» τον οποίο, μάλιστα, μπορούν να ελέγχουν κατά βούληση.

  Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές τοποθέτησαν ηλεκτρόδια σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου, για να καταγράψουν ηλεκτρικά σήματα και να δουν από πού προέρχονται οι επιληπτικές κρίσεις.

  Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, ένα από αυτά τοποθετήθηκε στον ταινιοειδή πυρήνα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε υποβληθεί ποτέ σε ηλεκτρικό ερέθισμα.

  Όπως διαπιστώθηκε, όταν στέλνονταν ηλεκτρικά σήματα στον ταινιοειδή πυρήνα η ασθενής κοιτούσε στο κενό χωρίς να αντιδρά σε φωνητικά ή οπτικά ερεθίσματα, ενώ μόλις η διοχέτευση ρεύματος σταματούσε η ασθενής «επαναλειτουργούσε» άμεσα, χωρίς να θυμάται ότι είχε απώλεια συνείδησης.

  «Σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο. Όταν είναι στο δρόμο υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που του επιτρέπουν να κινείται, όπως η βενζίνη, η μηχανή κλπ., ωστόσο, όλα αυτά ενεργοποιούνται όταν ο οδηγός γυρίσει το κλειδί. Έτσι και η συνείδηση, μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία που δημιουργείται από τον συνδυασμό πολλών δομών και δικτύων, αλλά μάλλον έχουμε βρει τον διακόπτη της», εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Mohamad Koubeissi.

  Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι για να επιβεβαιωθούν τα νέα ευρήματα θα πρέπει να επαναληφθεί η μελέτη σε υγιείς εγκεφάλους.

   Εντόπισαν τον διακόπτη της ανθρώπινης συνείδησης στον εγκέφαλο…

   8 Σχόλια

   1. Yong Shepperson 4 μήνες ago
   2. Marcel Mcquillan 3 μήνες ago
   3. 醫學美容 Venus Legacy 3 εβδομάδες ago
   4. 頸霜 3 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 電波溶脂 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   6. 柔絲 2 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 三合一 cosmetic.wiki 2 εβδομάδες ago