ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έπαιζε βιολί κατά την διάρκεια που της χειρουργούσαν το κεφάλι (Βίντεο)

Rate this post

Ούτε κατά τη διάρκεια λεπτής χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι δεν άφησε από τα χέρια το βιολί της. Ο λόγος για την 60χρονη Ναόμι Ελίσουβ, ισραηλινή μουσικό, η οποία έπαιζε βιολί την ώρα της εγχείρησης.

  [fb_button]egxeirhsh-sto-kefali-epaize-bioliΟ χειρουργός, Γιτζάκ Φριντ, διευθυντής του τμήματος λειτουργικής νευροχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ, είπε ότι η επέμβαση έγινε την Τρίτη, ενώ η ασθενής ήταν ξύπνια ώστε να καθοριστεί με ακρίβεια το σημείο όπου θα έπρεπε να τοποθετηθεί ένα ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλό της.

  «Πρέπει να τοποθετούνται με ακρίβεια χιλιοστού» διευκρίνισε ο γιατρός.

  Η Ελίσουβ έπαιζε βιολί ώστε οι γιατροί να διασφαλίσουν ότι το ηλεκτρόδιο που τοποθέτησαν θα αντιμετώπιζε το τρέμουλο που είχε χωρίς όμως να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

  «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χειρούργησα ασθενή ο οποίος έπαιζε μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είμαι ενθουσιασμένος που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ιδιωτική συναυλία από μια ταλαντούχα και αξιόλογη μουσικό» αστειεύτηκε ο γιατρός.

  Η 60χρονη Ναόμι Ελίσουβ, ήταν βιολίστρια στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Λιθουανίας και στην Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ, όμως το τρέμουλο από το οποίο υπέφερε εδώ και 20 χρόνια την ανάγκασε να διακόψει την καριέρα της στη σκηνή και να αφοσιωθεί στη διδασκαλία.

  «Είναι κρίμα που έμαθα τόσο αργά για αυτήν την επέμβαση. Όμως τώρα, επιτέλους, επιστρέφω στη ζωή» είπε η ασθενής.

  Η επέμβαση έγινε μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στο κρανίο, από την οποία εισήχθη στον εγκέφαλο της γυναίκας ένα ηλεκτρόδιο 1,3 χιλιοστών. Ο χειρουργός ενεργοποιούσε τα κέντρα κίνησης σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται θάλαμος και ζητούσε από την Ελίσουβ να του περιγράψει τα αποτελέσματα. Όταν ενεργοποιήθηκε το σωστό σημείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το τρέμουλο εξαφανίστηκε και η ασθενής συνέχισε να παίζει Μότσαρτ «με μεγάλο πάθος, αλλά χωρίς να τρέμει».

  «Το μεγαλύτερο πάθος μου ήταν το βιολί» είπε η Ελίσουβ πριν εισαχθεί στο χειρουργείο. «Το τρέμουλο με εμπόδιζε να παίζω επαγγελματικά και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα, αφού έπαιζα βιολί όλη μου τη ζωή. Ανυπομονώ να επιστρέψω σε μια φυσιολογική ζωή. Θέλω να παίξω βιολί, να υπογράψω το όνομά μου και να πιω τσάι χωρίς να το χύνω πρόσθεσε».


   Δείτε το βίντεο:

   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έπαιζε βιολί κατά την διάρκεια που της χειρουργούσαν το κεφάλι (Βίντεο)

   11 Σχόλια

   1. dog arthritis 2 έτη ago
   2. Timmypleal 1 έτος ago
   3. Chloe Stouder 4 μήνες ago
   4. Alex Dollahite 4 μήνες ago
   5. Marta Wischman 3 μήνες ago
   6. gulf news daily newspaper 3 μήνες ago
   7. 醫學美容 矽膠 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容-高導-皮秒-cosmetic-wiki 2 εβδομάδες ago