Επικίνδυνη η νυχτερινή βάρδια για τις γυναίκες;

Rate this post

Οι γυναίκες που εργάζονται για περισσότερα από 30 χρόνια σε νυχτερινή βάρδια, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα μα Καναδούς επιστήμονες.

  [fb_button]original-630x353Η νυχτερινή εργασία εκτός από επίπονη και σκληρή είναι επίσης επικίνδυνη για τις γυναίκες, αφού όπως ισχυρίζονται Καναδοί επιστήμονες, διπλασιάζει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

  Η νέα ερευνα διεξήχθη από το τμήμα Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Κουίνς του Οντάριο, με επικεφαλής την Δρ Κρίσταν Άρονσον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής «Occupational and Environmental Medicine».

  Οι μελετητές, για τις ανάγκες της έρευνας, εξέτασαν 1.134 γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού και 1.179 γυναίκες που δεν εμφάνιζαν τη νόσο για να διπιστώσουν πως όσες εργάζονταν σε θέσεις όπως αυτή της νοσηλεύτριας, της τηλεφωνήτριας, καθαρίστριας κτλ, που απαιτούσαν “νυχτέρια” είχαν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τις υπόλοιπες.

  Βέβαια, τα στοιχεία ακόμη θεωρούνται ανεπαρκή και δεν τεκμηριώνουν την σύνδεση νυχτερινής εργασίας με τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, είναι όμως ενδείξεις που πρέπει να διερευνηθούν περεταίρω. Μπορεί δηλαδή να μην είναι η ίδια η νυχτερινή εργασία αλλά άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με τα νυχτερινά επαγγέλαματα.


   Από την άλλη μην ξεχνάμε πως ο κίνδυνος μετριάζεται ή αυξάνεται κι απο άλλους παράγοντες κινδύνου όπως για παράδειγμα η διατροφή, ο τρόπος ζωής κ.α.

   Επικίνδυνη η νυχτερινή βάρδια για τις γυναίκες;

   11 Σχόλια

   1. Dewayne Wisnosky 5 μήνες ago
   2. Markita Wetherby 4 μήνες ago
   3. Vince Mountjoy 4 μήνες ago
   4. survivalist game insulin 3 μήνες ago
   5. 一般網店 2 μήνες ago
   6. 爽髮 2 μήνες ago
   7. Football Solutions Opa Nguette 3 εβδομάδες ago
   8. futbol.run Mazzarri moves to Reggina 1 εβδομάδα ago