Για τον Ερντογάν… η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους, όχι από τον Κολόμβο

Rate this post

  erdogan2Τι δήλωσε με περίσσεια αυτοπεποίθηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

  Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

  «Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμειρκή και το ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», διαβεβαίωσε Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

  «Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε και παρασυρμένος από τη φόρα του δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.

  «Θα ήθελα να το συζητήσω με τους κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν», συνέχισε.
  Ελάχιστος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και θεολόγων έχουν τελευταία θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε υπάρξει μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.


   Σε αμφιλεγόμενο άρθρο του που δημοσιεύθηκε το 1996, ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Αλλά οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το «τζαμί» δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.

   Ο Ερντογάν εξελέγη τον Αύγουστο πρόεδρος της Τουρκίας, όπου κατέχει την εξουσία από το 2003.

   πηγη

   Για τον Ερντογάν… η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους, όχι από τον Κολόμβο

   12 Σχόλια

   1. Isaias Foor 4 μήνες ago
   2. Steve Arrants 3 μήνες ago
   3. survival prepping youtube 2 μήνες ago
   4. 化妝工貝 4 εβδομάδες ago
   5. 跨平台數碼營銷 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 光學 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 激光陰道收緊療程 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 營養液 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   9. 醫學美容 秋天護膚 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago