Ερευνα: Οι πολλοί φίλοι στα social media κάνουν κακό στην υγεία!

Rate this post

Διαβάστε τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τα social media και τους πολλούς εικονικούς φίλους.

  [fb_button]erevna-social-mediaΣύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης ερευνας, όσο περισσότερους διαδικτυακούς φίλους έχει κανείς στα social media

  τόσο πιθανότερο είναι να βιώνει στρες. Οι ερευνητες υποστηρίζουν ότι οι πολλοί φίλοι σε σελίδες social media όπως το Facebook, μπορεί να αυξήσουν το άγχος των χρηστών διότι η πιθανότητα παρεξήγησης είναι μεγαλύτερη.

  Πιο συγκεκριμένα, στην ερευνα συμμετείχαν 300 χρήστες σελίδων social media με μέση ηλικία τα 21 έτη. Δε δημιουργεί έκπληξη λοιπόν, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πληθυσμός ανησυχεί ιδιαίτερα σχετικά με τη γνώμη, την αντίληψη και την κριτική του εικονικού κοινωνικού περίγυρου των social media. Το άγχος μπορεί να προκύψει κάθε φορά που το άτομο έχει μια συμπεριφορά που θα μπορούσε να αποδοκιμαστεί από το κοινωνικό του δίκτυο.


   Το παραπάνω φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο έκδηλο με την αύξηση των ατόμων που χρησιμοποιούν σελίδες social media. Ενώ στην αρχή οι χρήστες ήταν κυρίως φοιτητές, πλέον το δημογραφικό προφίλ του μέσου χρήστη έχει διευρυνθεί. Το Facebook για παράδειγμα έχει κατώτερο ηλικιακό όριο εγγραφής τα 13 έτη, ενώ τον Αύγουστο καταγράφηκε η πιο ηλικιωμένη χρήστρια, 101 ετών. Η ερευνα έδειξε λοιπόν ότι ένας μέσος χρήστης μπορεί να είναι οπουδήποτε μέσα σε αυτό το φάσμα.

   Προηγούμενες μελέτες έχουν αναδείξει τη σχέση του αριθμού των διαδικτυακών φίλων με το ναρκισσισμό, καθώς και την τάση των νέων ανθρώπων να προτιμούν τις διαδικτυακές κοινωνικές επαφές των social media, εις βάρος πολλές φορές της σ3ξουαλικhς τους ζωής.

   Φαίνεται ότι οι σελίδες social media συνιστούν μέρος της νέας τάξης πραγμάτων, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διεξαγωγή ερευνας που θα διαφωτίσει την εξέλιξη της ανθρώπινης επικοινωνίας και σ3ξουαλικότhτας.

   Πηγή

   Ερευνα: Οι πολλοί φίλοι στα social media κάνουν κακό στην υγεία!

   2 Σχόλια

   1. Dorla Maclin 2 εβδομάδες ago
   2. Victor Walsworth 18 ώρες ago