Γιατί οι εργαζόμενοι στις σκοτσέζικες pub αποφάσισαν να βγάλουν τις φούστες?

Rate this post

ergazomenoi-stis-skotsezikes-pub-vgazoun-foustes

Γιατί οι εργαζόμενοι στις σκοτσέζικες pub αποφάσισαν να βγάλουν τις φούστες?

Η σκωτσέζικη φούστα κιλτ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης της…
χώρας και οι εργαζόμενοι στις παμπ συνήθιζαν να τις φορούν, όταν σερβίριζαν ποτά στους πελάτες τους, αφού θεωρούσαν ότι έτσι προσδίδουν μια νότα τοπικής ατμόσφαιρας στον χώρο.

  Όμως, το τελευταίο διάστημα οι μπάρμεν στην πόλη Ινβερνές, στη βόρεια Σκωτία, όπως αναφέρει το protothema, αποφάσισαν να βγάλουν τις κιλτ και να φορέσουν παντελόνια, αφού όλο και περισσότεροι από αυτούς πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τις γυναίκες, που συρρέουν στα μπαρ ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα.

  Ο Iain Howie, βοηθός διευθυντού σε παμπ της πόλης, καταγγέλλει ότι πολλές μεθυσμένες γυναίκες παρενοχλούν τους εργαζόμενους την ώρα που εκείνοι τις σερβίρουν ποτά και ανασηκώνουν τις κιλτ για να διαπιστώσουν «πόσο αληθινοί Σκωτσέζοι είναι».

  Ο ίδιος δήλωσε: «Τις πρώτες φορές ήταν διασκεδαστικό, αλλά όταν είσαι πολύ απασχολημένος και πρέπει να δουλέψεις γρήγορα, ενώ κρατάς ποτήρια στα χέρια σου, αισθάνεσαι πολύ ευάλωτος. Θα πρέπει να σπάσεις τα ποτήρια ή να αφήσεις να σου σηκώσουν την φούστα».

   Ο διευθυντής της ίδιας παμπ συμπλήρωσε ότι: «Οι γυναίκες κολλάνε τα χέρια τους στις κιλτ των εργαζομένων, μπορείτε να φανταστείτε, αν πήγαινα σε ένα εστιατόριο και κολλούσα το χέρι μου στην φούστα ενός κοριτσιού; Θα με πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα και δικαίως».

   Το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης από γυναίκες στους εργαζόμενους των παμπ στην Σκωτία έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκωτίας έκανε δηλώσεις στον βρετανικό Τύπο γι’ αυτό: «Όλοι στην Σκωτία θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται χωρίς τον φόβο της παρενόχλησης και είναι σημαντικό όλοι οι εργασιακοί χώροι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν στους εργαζόμενους αυτό το δικαίωμα».

   Πηγή