Υπέροχα και πανεύκολα μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα από μέλι!

Rate this post

Μια συνταγή 5 αστέρων, με τέσσερις κινήσεις. Αναμείξτε, μοιράστε, ψήστε, αλείψτε και προετοιμάστε τον ουρανίσκο σας για ένα πιάτο που θα σας ξετρελάνει.

    [fb_button]saltsa meliΥλικά

    2κ.γ. σκόνη σκόρδου
    2κ.γ. σκόνη τσίλι
    1κ.γ. αλάτι
    1κ.γ. τριμμένο κύμινο
    1κ.γ. πάπρικα
    1/2κ.γ. κόκκινο πιπέρι
    8 μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
    λίγο ελαιόλαδο
    6κ.σ. μέλι
    2κ.γ. ξίδι μηλίτη

    Εκτέλεση
    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
    2. Αναμείξτε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπουτάκια.
    3. Λαδώστε τη σχάρα και βάλτε πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλου. Ψήστε τα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.


      4. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το μέλι με το ξίδι, ανακατεύοντας καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αλείψτε το με το 1/4 της κούπας από το μείγμα του μελιού. Ξαναβάλτε το στη σχάρα για 1 λεπτό. Βγάλτε το από το φούρνο και γυρίστε το από την άλλη πλευρά, αλείφοντάς την με το υπόλοιπο μείγμα μελιού. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήστε το 1 ακόμα λεπτό ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.

      Υπέροχα και πανεύκολα μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα από μέλι!