Συνταγή για εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια χωρίς να ανοίξεις φύλο!

Rate this post

Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια είναι εύκολη για δυό λόγους…

    [fb_button]φωτογραφία 2 (15)πρώτον, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι έχεις όλα τα υλικά σπίτι σου και, δεύτερον δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική, ούτε δίπλωμα, ούτε άνοιγμα φύλου, ούτε ζύγισμα, η γεύση του δε είναι θεϊκή!

    Δείτε την συνταγή παρακάτω

     

     

     

    Υλικά

    1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
    1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
    1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
    1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
    3 αυγά
    400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μίγμα και σουσάμι ή μαυροκούκι.

    Εκτέλεση

    -Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζύ με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μιά αφράτη ζύμη.
    -Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
    -Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια.
    -Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
    -Τα πασπαλίζεις με το σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.
    -Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

    Για περισσότερες εύκολες συνταγές κάντε κλικ εδώ!

      Τα πιο εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια χωρίς να ανοίξεις φύλο!