Δείτε ποιο είναι το φάρμακο κατά της κατάθλιψης…..

Rate this post

Το μυστικό για την προστασία από την κατάθλιψη μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να τρώει κανείς ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

  [fb_button]
  kanapedakia-me-kapnisto-solomoΌπως έδειξε, η συνήθεια αυτή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της κατάθλιψης κατά 25% – αλλά στις γυναίκες και όχι στους άντρες, στους οποίους τα ψάρια δεν φαίνεται να ασκούν αντικαταθλιπτική δράση.

  Οι ερευνητές από το Ερευνητικό Ίδρυμα Menzies, στην Τασμανία της Αυστραλίας, βασίζουν το συμπέρασμά τους στην παρακολούθηση επί μία πενταετία περισσότερων από 1.400 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 26-36 ετών.

  Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» (AJE), οι εθελοντές τους τηρούσαν αναλυτικά ημερολόγια διατροφής, ενώ κατέγραφαν και την ψυχική τους διάθεση.

  Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν κάθε άλλο παράγοντα που θα μπορούσε να επηρεάσει τον κίνδυνο κατάθλιψης (όπως το μορφωτικό επίπεδο, η απασχόληση/ανεργία, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ κ.τ.λ.), κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η συχνή κατανάλωση ψαριών δρα αντικαταθλιπτικά στις γυναίκες.

  Μάλιστα ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης στη διάρκεια της πενταετίας μειωνόταν κατά 6% με κάθε μερίδα ψάρια και θαλασσινά που έτρωγαν οι γυναίκες σε εβδομαδιαία βάση.

  Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι γυναίκες ωφελούνται επειδή τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών και των θαλασσινών αλληλεπιδρούν με κάποιον τρόπο με τις ορμόνες του γυναικείου φύλου (τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη), βοηθώντας τον εγκέφαλο να λειτουργεί ομαλά.

  Όπως εξηγούν στο άρθρο τους, προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ιχθυελαίων μπορεί να επηρεάσει την ψυχική διάθεση, επειδή ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου σχηματίζονται από τις αλυσίδες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.


   Το γεγονός, όμως, ότι περισσότερο ωφελούνται από την κατανάλωσή τους οι γυναίκες υποδηλώνει πως στην δράση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες – με τις ορμόνες του γυναικείου φύλου να είναι οι ισχυρότεροι υποψήφιοι.

   Η κατάθλιψη είναι το συχνότερο πρόβλημα ψυχικής υγείας, καθώς προσβάλλει έναν στους πέντε ανθρώπους κάποια στιγμή στη ζωή τους.

   Δείτε ποιο είναι το φάρμακο κατά της κατάθλιψης…..

   15 Σχόλια

   1. Veola Nellem 1 έτος ago
   2. Jeremy Veasman 1 έτος ago
   3. 提升肌膚彈性 1 έτος ago
   4. FineScan療程 1 έτος ago
   5. website link 8 μήνες ago
   6. check it out 3 μήνες ago
   7. What was I in my past lives? 3 μήνες ago
   8. Abraham Burgess 1 μήνα ago
   9. Tractor Workshop Manuals 1 μήνα ago
   10. browse around this web-site 2 εβδομάδες ago