Άλλαξε το νόμο για το bullying η κυβέρνηση – Νέα διάταξη προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών

Rate this post

Αυτοτελή διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών όποιος διαπράττει bullying (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) φέρνει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος.

  paraskeuopoulos708Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που υπάρχει και επισημάνθηκε με την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

  Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όπως κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.

  Η διάταξη αναφέρει επί λέξει:

  Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:

  «Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.


   Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας.

   πηγη

   12 Σχόλια

   1. Sung Tomson 2 έτη ago
   2. Shane Steinhouse 1 έτος ago
   3. prepping food supplies 1 έτος ago
   4. 腸泌素療法 1 έτος ago
   5. click reference 1 έτος ago
   6. like this 5 μήνες ago
   7. Tractor Workshop Manuals 3 μήνες ago
   8. John Deere Service Manuals 3 μήνες ago
   9. JasaQQ 3 εβδομάδες ago