Μια pizza γεμιστή που δεν έχεις γευτεί ξανά!

Καλή μας όρεξη!

    [fb_button]
    pizza gemistiΥλικά

    Για τη ζύμη
    1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    ¾ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά Αλλατίνη
    120 μλ χλιαρό νερό (μπορεί να χρειαστεί 1 ή 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο)
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    Για τη γέμιση
    226 γρ. λεπτές φέτες ζαμπόν
    1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
    Προαιρετικό dip:
    Φρέσκο μαϊντανό, για το πασπάλισμα
    Μουστάρδα, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Για τη ζύμη
    Βάζουμε τα ξηρά συστατικά και τη μαγιά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι , ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να γίνει μπάλα. Το βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 2 λεπτάκια. Λαδώνουμε ελαφρά το μπολ και βάζουμε τη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ή δύο ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
    Όταν είναι έτοιμη η ζύμη πιέζουμε απαλά για να φύγει ο αέρας από τη ζύμη μας, με την παλάμη των χεριών. Διπλώνουμε τη ζύμη πάλι σε σχήμα μπάλας, και την αφήνουμε να καθίσει κάτω από την πλαστική μεμβράνη για άλλα 20 λεπτά.
    Ανοίγουμε την ζύμη της πίτσας σε διάμετρο 12 έως 14 εκατοστά και την τοποθετούμε στο αλευρωμένο ταψί.


      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C.
      Για τη γέμιση
      Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη μας σε απόσταση 2,5 εκατοστά από τα άκρα. Πασπαλίζουμε από πάνω ομοιόμορφα με το τυρί. Ρολλάρουμε την ζύμη μας από την μια άκρη στην άλλη και τοποθετούμε το ρολό μας σε ένα λαδωμένο ταψί.
      Ψήνουμε για 50 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια κόβετε το ρολό σας σε κομμάτια.
      Εάν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με μαϊντανό και να το σερβίρουμε με μουστάρδα.

      Μια pizza γεμιστή που δεν έχεις γευτεί ξανά!