Γερμανικός Τύπος: Οι ελληνικές παραλίες απειλούνται με εξαφάνιση

Rate this post

  e64150332c43c6e28cc9a3721f2f4b1a_XL«Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις παραλίες» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ της η Frankfurter Rundschau, το οποίο αναφέρεται σε έκθεση που έγινε κατ’ εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος για τις συνέπειες που θα έχουν στο μέλλον οι κλιματικές αλλαγές στον ελληνικό τουρισμό.

  Το άρθρο επισημαίνει πως οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν σε μερικά χρόνια, αλλά σε μερικές δεκαετίες.

  Το ρεπορτάζ σημειώνει: «Οι κλασικοί ελληνικοί προορισμοί, όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα πληγούν περισσότερο από την αύξηση της θερμοκρασίας. Οι συντάκτες της έκθεσης προβλέπουν πως τα έσοδα από τον τουρισμό των νησιών αυτών θα μειωθούν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες του αιώνα κατά 12,5 δισ. ευρώ εάν ο τουρισμός δεν προσαρμοστεί στα νέα κλιματολογικά δεδομένα.


   Ο μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τις ελληνικές ακτές από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας. Από τα 16.000 χιλιόμετρα ελληνικών ακτών μόνο τα 2.400 χιλιόμετρα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μια άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα έχει σαν αποτέλεσμα μέχρι το 2100 να χαθούν οικόπεδα αξίας 44 δισ. ευρώ».[fb_button]

   πηγη

   Γερμανικός Τύπος: Οι ελληνικές παραλίες απειλούνται με εξαφάνιση

   11 Σχόλια

   1. Ricky Ramu 4 μήνες ago
   2. Rheba Henderson 4 μήνες ago
   3. Alline Kysar 3 μήνες ago
   4. home prepping ideas 2 μήνες ago
   5. 美顏霜 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 派對 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   7. 一次見效 4 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 去屑 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago