Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήρα χεριών!

Rate this post

stegnotirasΟι ερευνητές πειραματίστηκαν, μολύνοντας αρχικά τα χέρια εθελοντών με ένα ακίνδυνο βακτήριο, τον Λακτοβάκιλλο. Στη συνέχεια, συλλέγοντας και αναλύοντας δείγματα αέρα, διαπίστωσαν ότι, όταν κανείς στέγνωνε τα χέρια..

του στο μηχάνημα, αφού τα είχε πλύνει ανεπαρκώς, ο μικροοργανισμός αυτός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο γύρω από τη συσκευή σε απόσταση έως δύο μέτρων

Οι στεγνωτήρες χεριών στις δημόσιες τουαλέτες είναι πολύ χειρότεροι από τις χάρτινες πετσέτες, όσον αφορά στην εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι οι αυτόματες συσκευές που εκτοξεύουν ζεστό αέρα για να στεγνώσει κανείς τα χέρια του, μπορούν να εξαπλώσουν τα βακτήρια σε όλο τον χώρο τριγύρω.


  Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Γουίλκοξ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Hospital Infection», καθώς και σχετική επιστημονική ανακοίνωση σε διεθνές ιατρικό συνέδριο στη Λυόν της Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρώσεις μικροβίων στον αέρα γύρω από τέτοιες συσκευές στεγνώματος είναι έως 27 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τον αέρα γύρω από τις χάρτινες πετσέτες.

  Οι ερευνητές πειραματίστηκαν, μολύνοντας αρχικά τα χέρια εθελοντών με ένα ακίνδυνο βακτήριο, τον Λακτοβάκιλλο. Στη συνέχεια, συλλέγοντας και αναλύοντας δείγματα αέρα, διαπίστωσαν ότι, όταν κανείς στέγνωνε τα χέρια του στο μηχάνημα, αφού τα είχε πλύνει ανεπαρκώς, ο μικροοργανισμός αυτός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο γύρω από τη συσκευή σε απόσταση έως δύο μέτρων.

  Όσο πιο έντονα εκτοξευόταν ο θερμός αέρας από τη συσκευή στεγνώματος, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των διασκορπισμένων βακτηρίων στον χώρο. Τα βακτήρια παραμένουν στον αέρα αρκετό χρόνο, αφ’ ότου έχουν περάσει τα περίπου 15 δευτερόλεπτα που λειτουργεί το μηχάνημα. Οι μισοί σχεδόν μικροοργανισμοί ανιχνεύτηκαν στον αέρα πέντε λεπτά μετά το σταμάτημα του στεγνώματος, ενώ ακόμη και έπειτα από 15 λεπτά υπήρχαν ακόμη στον αέρα τα μικρόβια είχαν εξαπλωθεί εξαιτίας του ρεύματος ζεστού αέρα της συσκευής.

  «Την επόμενη φορά που θα στεγνώσετε τα χέρια σας σε μια δημόσια τουαλέτα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα, μπορεί να εξαπλώνετε βακτήρια χωρίς να το ξέρετε. Μπορεί επίσης να δέχεστε μικρόβια από τα χέρια άλλων ανθρώπων. Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά για να κατανοήσουμε τους τρόπους που τα βακτήρια εξαπλώνονται, μεταδίδοντας ασθένειες», δήλωσε ο Μαρκ Γουίλκοξ.


   Εκπρόσωπος, όμως, της εταιρείας Dyson, που κατασκευάζει τέτοιες συσκευές στεγνώματος, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατηγόρησε τους ερευνητές ότι διεξήγαγαν την έρευνα μετά από ανάθεση που τους έκανε η (ανταγωνιστική) βιομηχανία χάρτινων πετσετών και ότι κατέληξαν σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, οι ερευνητές μόλυναν τα χέρια τους με εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα βακτηρίων και, επιπλέον, δεν φρόντισαν να τα πλύνουν καλά, προτού τα στεγνώσουν στο μηχάνημα, όπως αναφέρει το protothema.gr.

   Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήρα χεριών!

   54 Σχόλια

   1. Anthony Tigges 12 μήνες ago
   2. Waldo Egolf 11 μήνες ago
   3. furtdsolinopv 11 μήνες ago
   4. doomsday preppers magazine 10 μήνες ago
   5. 毛髮過硬 8 μήνες ago
   6. 活氧系列 8 μήνες ago
   7. Google 4 εβδομάδες ago
   8. Google 4 εβδομάδες ago
   9. silicone bullet vibe 3 εβδομάδες ago
   10. double dildo 3 εβδομάδες ago
   11. using suction cup dildo 3 εβδομάδες ago
   12. marketing west palm beach 3 εβδομάδες ago
   13. silicone bullet vibrator 3 εβδομάδες ago
   14. best male masturbator 3 εβδομάδες ago
   15. butt plugs for gays 3 εβδομάδες ago
   16. pornland 3 εβδομάδες ago
   17. Minoxidil 5% with retinoic acid 3 εβδομάδες ago
   18. suction cup dildo 2 εβδομάδες ago
   19. best massage ever 2 εβδομάδες ago
   20. jesse jane double stroker 2 εβδομάδες ago
   21. skip bin hire australia 2 εβδομάδες ago
   22. regulation 2 εβδομάδες ago
   23. thrusting rabbit 1 εβδομάδα ago
   24. most realistic dildos 1 εβδομάδα ago
   25. bullet vibrator review 1 εβδομάδα ago
   26. male self pleasure toys 1 εβδομάδα ago
   27. realistic black dildo 1 εβδομάδα ago
   28. best paddle 1 εβδομάδα ago
   29. cool vibrators 1 εβδομάδα ago
   30. the best vibrating panties 1 εβδομάδα ago
   31. best bullet vibrator 1 εβδομάδα ago
   32. Badeendje 1 εβδομάδα ago
   33. web developer brisbane 1 εβδομάδα ago
   34. porn 1 εβδομάδα ago
   35. stocking 6 ημέρες ago
   36. 15% minoxidil buy 5 ημέρες ago
   37. 15% minoxidil buy 5 ημέρες ago
   38. anione hundeseng 5 ημέρες ago
   39. roulette online android 4 ημέρες ago
   40. Julia Ann 4 ημέρες ago
   41. bdjobs login 3 ημέρες ago
   42. Fashion Station 2 ημέρες ago
   43. Carmen Nary 2 ημέρες ago
   44. Chase Struzzi 12 ώρες ago
   45. Automatic Pool Cleaner 7 ώρες ago