Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ταίρι;

Rate this post

Γιατί σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών του London School of Economics οι έξυπνοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ταίρι;

936full-sophia-loren_0Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών του London School of Economics και του Birbeck College οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, δεν τα πάνε και τόσο καλά.


  Αυτό είναι πόρισμα πανεπιστημιακών ερευνών και βασίζεται στο εξής επιχείρημα: Σχεδόν από την αρχή της ιστορίας του, και για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να βρίσκει λύσεις για την επιβίωσή του, δηλαδή για τα βασικά και αναγκαία πράγματα της ζωής: νόστιμη τροφή, ασφαλή στέγη και αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα. Όμως, με την βιομηχανική επανάσταση και την ακόλουθη επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας, εδώ και δύο αιώνες περίπου, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με καινούργια συστήματα. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καινοτομικά και πολύπλοκα – να είναι καλός μαθητής, να βρει δουλειά, να κάνει τα πάντα μέσω υπολογιστή.

  Και αυτό που παρατήρησαν οι επιστήμονες είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, είναι ότι τα πάνε μεν καλά με την μοντέρνα πραγματικότητα, αλλά τα πάνε χάλια με τις παραδοσιακές πλευρές της , όπως την εύρεση συντρόφου, την τεκνοποίηση, τη δημιουργία φίλων.

  Σε αυτά η «έξτρα» νοημοσύνη, όχι μόνο δεν τους βοηθά καθόλου, αλλά σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, τους βάζει και τρικλοποδιά. Η συλλογική ευφυία εξελίχθηκε ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καινοτομικά προβλήματα και κατά κάποιο τρόπο ήρθε σε σύγκρουση με την παραδοσιακή δομή της. Έτσι, πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ενστερνιστούν ιδέες για πράγματα που οι πρόγόνοι μας απλά απλά δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ 100.000 χρόνια πριν.

  Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να είναι και νυχτερινοί τύποι γιατί το ανθρώπινο γένος παραδοσιακά είναι σχεδιασμένο να ξυπνά όταν ο ήλιος ανατέλλει και να κοιμάται όταν ο ήλιος δύει. Επίσης είναι πιο πιθανό να τους αρέσει η ορχηστρική μουσική γιατί η μουσική στην καταγωγή της βασίζονταν μόνο στη φωνή! Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ, τσιγάρα και ναρκωτικά, γιατί όλες αυτές οι ουσίες είναι εξελικτικά πιο καινούργιες. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πίνουν περισσότερο και συχνότερα.


   Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δεν γίνονται πάντα καλοί γονείς και φίλοι. Οι δε έξυπνες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς εξαρχής. Επειδή η αναπαραγωγική επιτυχία είναι ο έσχατος στόχος για όλους τους ζώντες οργανισμούς, οι έξυπνες γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πάνε αντίθετα σε αυτή την εξελικτική διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες – είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς.

   πηγη

   52 Σχόλια

   1. Luanna Roundy 2 έτη ago
   2. Robbi Vassar 2 έτη ago
   3. Laurence Vanderslice 1 έτος ago
   4. ORION擊退紅血管 1 έτος ago
   5. 人魚線 1 έτος ago
   6. Going Here 10 μήνες ago
   7. Google 9 μήνες ago
   8. free download for windows 8 9 μήνες ago
   9. free download for laptop 9 μήνες ago
   10. pc games for windows 8 9 μήνες ago
   11. Ghế văn phòng cao cấp 9 μήνες ago
   12. date met een shemale 9 μήνες ago
   13. gamefly free trial 8 μήνες ago
   14. gamefly free trial 8 μήνες ago
   15. gamefly free trial 8 μήνες ago
   16. natalielise 6 μήνες ago
   17. plenty of fish 6 μήνες ago
   18. plenty of fish 6 μήνες ago
   19. internet 5 μήνες ago
   20. minecraft games 5 μήνες ago
   21. descargar facebook 5 μήνες ago
   22. quest bars cheap 5 μήνες ago
   23. minecraft games 5 μήνες ago
   24. quest bars cheap 4 μήνες ago
   25. minecraft games 4 μήνες ago
   26. quest bars cheap 3 μήνες ago
   27. John Deere Service Manuals 3 μήνες ago
   28. forex broker 2 μήνες ago
   29. coconut oil benefits 2 μήνες ago
   30. plenty of fish dating site 2 μήνες ago
   31. plenty of fish dating site 2 μήνες ago
   32. with coconut oil 2 μήνες ago
   33. coconut oil is 2 μήνες ago
   34. and coconut oil 2 μήνες ago
   35. plenty of fish dating site 2 μήνες ago
   36. tinyurl.com 2 μήνες ago
   37. tinyurl.com 2 μήνες ago
   38. http://tinyurl.com/r87gvfe 2 μήνες ago
   39. more 4 εβδομάδες ago