Ποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα…

Rate this post

Η αυτοϊκανοποίηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σeξουαλικότητας, περιβάλλεται όμως από ταμπού ακόμη και σήμερα.

  [fb_button]gunaika-autoikanopoihsh_Επειδή βέβαια η επιστήμη και η έρευνα δε γνωρίζουν όρια και κοινωνικές συμβάσεις, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έρχεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτήν την έκφανση της γυναικείας σeξουαλικής έκφρασης.

  Οι ερευνητές ρώτησαν 196 γυναίκες πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται και πόσο συχνά κάνουν σeξ, αλλά και πόσο συχνά θέλουν να αυτοϊκανοποιούνται και να κάνουν σeξ.

  Αφού κατέγραψαν τις… πικάντικες αυτές πληροφορίες, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από τις γυναίκες.

  Οι γυναίκες που παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν και αυτές που ήθελαν να αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα. Παραδόξως, όμως, οι γυναίκες αυτές δεν εξέφρασαν εξίσου έντονη επιθυμία να κάνουν σeξ.

  Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αντιστοιχούν στα αυξημένα επίπεδα του στρες, επομένως η σeξουαλική επιθυμία της γυναίκας είναι μειωμένη απέναντι σε έναν πιθανό ερwτικό σύντροφο. Παράλληλα, όμως, η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέτρο αντιμετώπισης» του έντονου στρες.


   Τα ευρήματα της μελέτης είναι μοναδικά, καθώς οι περισσότερες μελέτες που αφορούν στην ερwτική επιθυμία και την ορμονική λειτουργία έχουν πραγματοποιηθεί είτε σε πειραματόζωα είτε σε άτομα με πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Αντιθέτως, οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν απολύτως υγιείς και δεν έπασχαν από ορμονικές διαταραχές.

   Ποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα…

   9 Σχόλια

   1. Rheba Henderson 4 μήνες ago
   2. 專家 1 μήνα ago
   3. 黑薔薇 4 εβδομάδες ago
   4. 醫學美容 電波 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 VENUS VIVA cosmedicbook 3 εβδομάδες ago