Ποιες είναι οι σκοτεινές σeξουαλικές φαντaσιώσεις που διεγεiρουν τις γυναίκες

Rate this post

Ερευνητές ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας και το πανεπιστήμιο της Notre Dame, με επικεφαλής τη δρ Jenny Bivona, άγγιξαν μέσω της έρευνάς τους μερικές από τις πιο μυστικές και «σκοτεινές» πτυχές των γυναικείων φαντaσιώσεων.

[fb_button]gynaikesΠροηγούμενες αντίστοιχες έρευνες είχαν δείξει ότι σε ποσοστό από 31% έως 63%, οι γυναίκες έχουν σeξουαλικές φαντασιώσεις με θέμα τον βiασμό.

Η σeξουαλική διέγερση από ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο είναι ένα ψυχολογικό μυστήριο, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αποκρουστικό και βασανιστικό συμβάν στη ζωή μιας γυναίκας.


  Προκειμένου να μελετήσουν σε βάθος τη γυναικεία ερwτική φaντασίωση με σενάριο τον βιασμό, οι ερευνητές εξέτασαν 355 νεαρές γυναίκες. Ως μέρος της έρευνας, οι γυναίκες άκουσαν μέσω ακουστικών τη διήγηση ενός σεναρίου βιασμού, για να προσδιοριστεί αργότερα εάν και κατά πόσο αυτό που άκουσαν τις διέγειρε ερwτικά.

  Τους δόθηκε η οδηγία να κλείσουν τα μάτια τους καθώς άκουγαν την ηχογράφηση στα ακουστικά και να φανταστούν τον εαυτό τους στη θέση της γυναίκας του υποθετικού σεναρίου. Η ιστορία είχε αντιγραφεί από λογοτεχνικά κείμενα ερwτικού περιεχομένου και έτσι είχε τη μορφή μιας ερwτικής φαντaσίωσης βiασμού και όχι μιας παράθεσης γεγονότων ενός πραγματικού συμβάντος.

  Το σενάριο ήταν το εξής: ένας άντρας ελκύεται πολύ από τη γυναίκα. Της εκφράζει την επιθυμία του για να κάνουν σeξ, αλλά εκείνη είναι ξεκάθαρο ότι δεν ανταποκρίνεται. Εκείνος προσπαθεί να τη μεταπείσει. Όταν εκείνη εξακολουθεί να αρνείται, εκείνος την υπερνικά με τη φυσική του δύναμη και τη βiάζει.

  Η γυναίκα αντιστέκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της επαφής και σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκαταβατική. Ωστόσο, επειδή ο άντρας του σεναρίου είναι πολύ ελκυστικός και τη διεγεiρει ερwτικά, εκείνη νιώθει κάποια ικανοποίηση από την εμπειρία αυτή. Το σενάριο εστίαζε περισσότερο στον εξαναγκασμό και τη χρήση βiας, παρά τη σeξουαλική ικανοποίηση.

  Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν σeξουαλικές φaντασιώσεις με σενάριο σύμφωνα με το οποίο:
  -ένας άντρας τις εξαναγκάζει σε σeξ: ποσοστό 52%
  -ένας άντρας τις βiάζει: ποσοστό 32%
  -ένας άντρας τις υποχρεώνει σε στοματικό σeξ: ποσοστό 28%
  -ένας άντρας τις υποχρεώνει σε πρwκτικό σeξ: ποσοστό 16%
  -ένας άντρας τις ακινητοποιεί πλήρως: ποσοστό 17%
  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 62% των γυναικών παραδέχτηκε πως είχε κάποιου είδους σeξουαλική φaντασίωση σχετική με βiασμό.
  Οι περισσότερες γυναίκες είχαν το πιο κοινό σενάριο στη φαντασiωσή τους: «να τις υπερνικά με τη δύναμή του ένας άντρας και αν τις υποχρεώνει σε σeξ παρά την θέλησή τους». Από αυτές, το 40% παραδέχτηκε ότι είχε αυτήν τη φaντασίωση τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ενώ το 20% ότι την έχει μία φορά την εβδομάδα.

  Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιθανό να έχουν φaντασίωση με σενάριο τον βiασμό τους, αλλά αυτό είναι μια περιστασιακή σκέψη και σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει προδιάθεση/επιθυμία για κάτι τέτοιο.

  Η επιστήμη της Ψυχολογίας έχει δύο βασικές θεωρίες για τους λόγους που οι γυναίκες έχουν αυτήν τη σeξουαλική φaντασίωση:
  Αποφυγή σeξουαλικής ευθύνης (sεxual blame avoidance): Αυτή η θεωρία υποθέτει ότι οι γυναίκες μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην θεωρηθούν από τους άλλους ως «ασύδοτες» ή «υπερβολικά σeξουαλικές». Έτσι πιστεύεται ότι η φaντασίωση με το σενάριο του βiασμού οφείλεται στο ότι δεν μπορεί κανείς να τις θεωρήσει υπεύθυνες που θέλουν και τους αρέσει το σeξ. Αυτό αποβάλλει από πάνω τους και κάθε ενοχή για τις σeξουαλικές τους ορμές.

  Ανοικτές σε σeξουαλικές εμπειρίες (openness to sεxual experience): Αυτή η θεωρία έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την προηγούμενη. Αντί να νιώθουν σeξουαλικά καταπιεσμένες, οι ψυχολόγοι υποθέτουν ότι το σενάριο του βiασμού στις φαντασiώσεις τους είναι αποτέλεσμα μιας ανοικτής, ελεύθερης, ανεκτικής και χωρίς ενοχές στάσης απέναντι στο σeξ.


   Από τις δύο αυτές θεωρίες, εκείνη που οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υποστηρίζει την μελέτη που έκαναν είναι ξεκάθαρα η δεύτερη: το ότι οι γυναίκες στην σύγχρονη κοινωνία είναι πολύ πιο απελευθερωμένες σeξουαλικά και νιώθουν λιγότερες ενοχές για τις σeξουαλικές τους oρμές.
   Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν αυτές τις ερwτικές φαντασιώσεις έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ως άτομα, αντιμετωπίζουν πιο θετικά το σeξ και έχουν πολύ πιο συχνές φαντασιώσεoς με σενάριο όπου οι ίδιες είναι συγκαταβατικές.[fb_button]

   Ποιες είναι οι σκοτεινές σeξουαλικές φαντaσιώσεις που διεγεiρουν τις γυναίκες

   8 Σχόλια

   1. Mervin Norden 4 μήνες ago
   2. Broderick Roscigno 3 μήνες ago
   3. 熊貓眼 3 εβδομάδες ago