Είπαμε ΟΧΙ στους Αμερικανούς για τη νέα βάση που ζητούσαν για τα drones στη Κρήτη!

Rate this post

«Ναυάγησε» η νέα βάση των ΗΠΑ στη Κρήτη για τα drones μετά από αλλεπάλληλες μυστικές συσκέψεις – διαπραγματεύσεις, αλλά και πιέσεις που δέχθηκε η Ελληνική κυβέρνηση, για να δώσει το πράσινο φως στους Αμερικανούς .

  [fb_button]amerikaniki-vasi-totasaki.grΑρνητική ήταν η απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, για τη βάση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAVs – πιο γνωστά διεθνώς ως drones) που ήθελαν διακαώς οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Καστέλλι της Κρήτης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport οι Αμερικανοί άκουσαν έκπληκτοι την αρνητική απάντηση από την Ελληνική πλευρά, αφού οι διαπραγματεύσεις είχαν προχωρήσει αρκετά και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό μέχρι την τελευταία στιγμή.

  Πως φτάσαμε στο «ΟΧΙ»
  Η απόφαση ήταν δύσκολη και πρωτίστως πολιτική. Προηγήθηκε πυρετός μυστικών διαβουλεύσεων, διαπραγματεύσεων, συσκέψεων και αλληλογραφίας στο τρίγωνο: Υπουργείο Εξωτερικών – Εθνικής Άμυνας – Μέγαρο Μαξίμου.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν αντικρουόμενες εισηγήσεις και διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης. Αυτό που έγειρε όμως τη ζυγαριά προς την αρνητική πλευρά ήταν ότι η διμερής συμφωνία θα έπρεπε να περάσει από τη βουλή.

  Η εκτίμηση που υπήρξε ήταν ότι με τις παρούσες συνθήκες θα ήταν πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο και έτσι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην αναλάβει ένα τόσο επικίνδυνο ρίσκο η κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.


   Το θέμα συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου επισφραγίστηκε η θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε. για τον πρώτο και όπως όλα δείχνουν εκεί πάρθηκε και η πολιτική απόφαση για το οριστικό ΟΧΙ, στο αίτημα των Αμερικανών για τη βάση των UAVs στη Κρήτη.

   10 Σχόλια

   1. Cherlyn Soens 4 μήνες ago
   2. Hanh Sandborg 4 μήνες ago
   3. Demetrius Kalbfleisch 3 μήνες ago
   4. emergency vet services 2 μήνες ago
   5. 中胚層療法 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 袪水腫 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   7. 醫學美容 隆乳材料 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago