Σύριγγα … με ονοματεπώνυμο στα σκουπίδια της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο!

Rate this post

Πανικό προκάλεσε μια ακόμα από τις πολλές σύριγγες που καθημερινά βρίσκουν οι υπάλληλοι της εταιρείας ανακύκλωσης στο Ηράκλειο…μια σύριγγα που βρέθηκε και μάλιστα έγραφε πάνω και το όνομα του ανθρώπου που τη χρησιμοποίησε!

  [fb_button]

  irakleio-sirigga-me-onoma-totasaki

  Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό θορύβησε τους εργαζόμενους οι οποίοι επισημαίνουν ότι θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Το inotos επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιάννη Ρασούλη ο οποίος αν και δε γνώριζε το τελευταίο περιστατικό δήλωσε ότι συμβαίνει συχνά και μάλιστα στο παρελθόν έχει τρυπηθεί εργαζόμενος στην ανακύκλωση από πεταμένη σύριγγα, ευτυχώς χωρίς να μολυνθεί όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις.

  Από την πλευρά του Δήμου όπως είπε ήδη έχει γίνει συζήτηση με τους υπεύθυνους της ΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να υπάρξει νέα προσπάθεια για τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων τα οποία απαγορεύεται να πετιούνται στους κάδους σκουπιδιών αλλά και στους κάδους της ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο με τα Νοσοκομεία και τις κλινικές δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς διαθέτουν τα απόβλητα τους μέσω ειδικών εταιρειών όπως προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο υπολογίζεται ότι κάποια από τα αντικείμενα που καθημερινά βρίσκονται προέρχονται από ιδιωτικά ιατρεία τα οποία επίσης είναι υποχρεωμένα να συμβληθούν με εταιρείες. Γι αυτό ο Δήμος εάν διαπιστώσει από που προέρχονται θα επιβάλλει ακόμα και πρόστιμα.


   Φυσικά δεν μπορεί να ελεγχθεί η περίπτωση που ένας τοξικομανής μετά από χρήση θα πετάξει τη χρησιμοποιημένη σύριγγα στα σκουπίδια.

   Χαρακτηριστικά είπε ότι στους κάδους ανακύκλωσης βρίσκονται συχνά τέτοια απόβλητα ενώ στα υπόλοιπα σκουπίδια εξαιτίας της επεξεργασίας που γίνεται δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

   Πηγή

   Σύριγγα … με ονοματεπώνυμο στα σκουπίδια της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο!

   10 Σχόλια

   1. furtdsolinopv 5 μήνες ago
   2. Peg Corrion 5 μήνες ago
   3. Sanda Beneke 4 μήνες ago
   4. 全腳 1 μήνα ago
   5. Derma Veil 童顏針 1 μήνα ago