Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

Rate this post

ALFA ROMEO– Το 1910 μία ομάδα Μιλανέζων επιχειρηματιών ίδρυσε …

  [fb_button]totasaki-markes-autokiniton..την εταιρεία A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) (σ.μ. Ανώνυμη Αυτοκινητοβιομηχανία της Λομβαρδίας). Το 1920 ο, επίσης, Μιλανέζος επιχειρηματίας και χρηματοδότης Niccola Romeo αγόρασε μεγάλο μέρος της εταιρείας προσθέτοντας το όνομά του σε αυτήν.

  –ASTON MARTIN– Το 1914 οι Lionel Martin and Robert Bamford ίδρυσαν μία μικρή εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων. Τον επόμενο χρόνο είχαν ήδη ετοιμάσει το πρώτο τους προϊόν που ονόμασαν Aston, και από το όνομα του σχεδιαστή του, Martin.

  –AUDI– Ονομάστηκε από τον ιδρυτή της August Horsch με βάση το λατινικό «Audi» (σ.μ. το επώνυμό του στα λατινικά).

  –AUSTIN– Η εταιρία ιδρύθηκε το 1905 στην Αγγλία από τον Herbert Austin. Το 1950 ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Ευρώπης, παράγοντας 3.000 οχήματα την εβδομάδα ενώ είχε εργατικό δυναμικό της τάξης των 20.000 ατόμων.

  –BENTLEY– Η Bentley Motors Ltd ιδρύθηκε το 1919 από τον W.O Bentley. Βέβαια ο Bentley μαζί με τον αδερφό του, είχαν ιδρύσει από το 1912 την Bentley & Bentley που έκανε βελτιώσεις αυτοκινήτων. Μάλιστα, νομίζω ότι η Bentley & Bentley είναι και η πρώτη εταιρία που έφτιαξε αλουμινένιο πιστόνι. Οι κινητήρες της Bentley & Bentley ήταν οι καλύτεροι που τοποθετήθηκαν σε πολεμικά αεροσκάφη του 1ου Παγκοσμίου πολέμου..

  –BENZ– Το όνομά της προέρχεται από τον ιδρυτή της Karl Benz (1844-1929).

  –BMW– Αρχικά των λέξεων Bayerische Motoren Werke (σ.μ. Βιομηχανία Κινητήρων της Βαυαρίας) που επισημοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου του 1917. Μέχρι τότε η εταιρεία αποκαλείτο Rapp-Motorenwerke από το όνομα του ιδρυτή της Karl Rapp. Το σήμα της είναι εμπνευσμένο από την κίνηση μίας προπέλας κινητήρα.

  –BUGATTI– Εταιρία με περίεργη ιστορία. Ιδρύθηκε από τον Ιταλό Ettore Bugatti στην Γερμανική τότε (1909), περιοχή της Αλσατίας. Και μάλιστα με χρηματοδότηση από την τράπεζα Darmstaedter. Όλοι έχουν την εντύπωση ότι η Bugatti είναι Γαλλική, αλλά αυτό δεν είναι αληθές. Απλά, το 1919, μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η περιοχή πέρασε σε Γαλλική κυριαρχία και ο ιδρυτής παρέμεινε σε εκείνα τα μέρη…

  –BUICK– Επώνυμο του Σκοτσέζου μετανάστη David Dumbar Buick, ιδρυτή της Buick Manufacturing Company η οποία είναι και ο πρόγονος της General Motors.

  –CADILLAC– Έχει πάρει το όνομά της από τον Γάλλο εξερευνητή Antoine de la Mothe, Sieur de Cadillac που ανακάλυψε το Ντιτρόιτ. Νονός της ο ιδρυτής της Henry Martyn Leland.

  –CATERHAM– H εταιρεία Caterham Cars Ltd. ιδρύθηκε με έδρα την πόλη Caterham στο Surrey της Αγγλίας. –CHEVROLET– Το 1910 ο William Durant ένας επιτυχημένος αμερικάνος κατασκευαστής ζήτησε από τον Louis Chevrolet, οδηγό αγώνων, να τον βοηθήσει στην κατασκευή και προώθηση ενός νέου αυτοκινήτου. Στις 3 Νοεμβρίου του 1911 η Chevrolet Motor Car Company πήρε σάρκα και οστά. Αν και στηριζόταν κυρίως στον William Durant ο τελευταίος επέλεξε το όνομα του Chevrolet γιατί αφενός μεν του άρεσε και αφετέρου ήθελε να εκμεταλλευτεί την διασημότητα και αναγνωρισιμότητά του.

  –CHRYSLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον μηχανικό Walter P. Chrysler.

  –CITROEN– Το επώνυμο του ιδρυτή της Andre Citroen, ενός επιτυχημένου βιομήχανου που ασχολείτο με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αμέσως μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων. –DAEWOO–Την εταιρία ίδρυσε το 1967 ο Kim Woo-jung με την ονομασία Daewoo Industrial. Daewoo σημαινει μεγάλο σύμπαν στα κορεάτικα.. Η εταιρία είχε 20 διαφορετικά τμήματα, αλλά δεν είχε κανένα οχημάτων.. Από το 1937 βέβαια, υπήρχε στην Κορέα η National Motor, η οποία μετονομάστηκε σε Saenara Motor το 1962 και εξαγοράστηκε το 1965 Shinjin Industrial, μετονομάστηκε σε Shinjin Motor κατά την συνεργασία με την Toyota, σε General Motors Korea το 1972 και ξανά σε Saehan Motor το 1976. Τελικά μετά την εξαγορά του 1982 μετονομάστηκε σε Daewoo Motor. To 2002, πέρασε ξανά στην κατοχή της GM.

  –DAIHATSU– Το 1951 ή εταιρεία Hatsudoki Seizo Co. Ltd που είχαν ιδρύσει οι καθηγητές Yoshinki και Turumi από το Πανεπιστήμιο της Οζάκα μετονομάστηκε σε Daihatsu Kogyo Co. Ltd (σ.μ. Κατασκευάστρια Γεννητριών της Οζάκα). Το 1974 άλλαξε το όνομά της σε Daihatsu Motor Company Ltd.

  –DAIMLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον Gottlieb Daimler (1834-1900).

  –DATSUN– Το 1912 ένας νεαρός Ιάπωνας, ο Masujiro Hashimoto, ίδρυσε την εταιρεία Kwaishinsha Motor Car Company, και παρήγαγε ένα μοντέλο που ονόμασε DAT. Κάθε γράμμα της λέξης DAT ήταν αρχικό ενός από τους συγγενείς του. Το «D» ήταν για τον Kenjoro Den, το «A» για τον Rokuro Aoyama, και το «T» για τον Meitaro Takeuchi. Ο Hashimoto ήθελε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τους συγγενείς του που εκτός των άλλων είχαν χρηματοδοτήσει και το εγχείρημά του. Το 1926 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την Jidosha Seizo. Η νέα εταιρεία ονομάστηκε DAT Jidosha Seizo Company Limited. Το 1930 αποφασίσθηκε να μετονομασθεί σε DATSON (σ.μ. ο γιός του DAT). Αργότερα το όνομα άλλαξε σε DATSUN.

  –DELOREAN– Το επίθετο του ιδρυτή της επιχειρηματία και μηχανικού John Zachary Delorean.

  –DODGE– Το επώνυμο των αδελφών John και Horace Dodge ιδρυτών της εταιρείας.

  –FERRARI– Το επίθετο του ιδρυτή της Enzo Ferrari (1898-1988).

  –FIAT– Fabbrica Italiana Automobili Torino (σ.μ. Ιταλική Αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο).

  –FORD– Ο Henry Ford (1863-1947), στην αρχή ίρδυσε την Henry Ford Company το 1901, και αργότερα το 1903 την Ford Motor Company.

  –JAGUAR –Πήρε το όνομά της από το ζώο Τζάγκουαρ θέλοντας να τονίσει την ταχύτητα και τη χάρη της.

  –JEEP– Ο όρος Jeep προέρχεται από την στρατιωτική ορολογία. Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οι μηχανικοί του στρατού αποκαλούσαν έτσι κάθε νέο όχημα που τους ερχόταν για δοκιμή. Το ίδιο γινόταν και στην δεκαετία του ’30 όταν χρησιμοποιείτο ο όρος GP (General Purpose) (σ.μ. Γενικής Χρήσης) ομόηχος με το Jeep. Το όνομα αυτό εμφανίσθηκε την ίδια εποχή και στην σειρά κόμικς του Ποπάι με τον χαρακτήρα Eugene the Jeep που το μόνο που μπορούσε να ξεστομίσει ήταν Jeep – Jeep. Όπως και νάχει όμως καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όταν το όχημα πολλαπλών χρήσεων Willys Quarter-Ton Jeep χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την αμερικάνικη πολεμική μηχανή.

  –HONDA– Ο Soichiro Honda (1906-1991) ήταν μηχανικός και ίδρυσε την Honda το 1948. Στην αρχή η εταιρεία παρήγαγε μόνο μοτοσυκλέτες για να περάσει το 1964 και στον χώρο των αυτοκινήτων.

  –ΗUMMER– Η κατασκευάστρια εταιρία AMGeneral, έχει ρίζες μέσω της Standard Wheel Company, της Overland Automotive Division του John North Willys, και της Willys-Overland Motors από το 1903. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε όλοι σας είναι ότι η Willys-Overland Motors μετονομάστηκε σε Willys Motors και μετά σε Kaiser Jeep Corporation.Παρακλάδι της Kaiser Jeep Corporation είναι μόνο για στρατιωτικά προγράμματα η εταιρία AMGeneral από το 1967 και μετά.Το 1979, η AMGeneral σχεδίασε για τον αμερικανικό στρατό το όχημα High Mobility Multi-purpose Wheeled Vehicle, γνωστό ως HMMWV το οποίο προφέρεται σαν Humvee (χαμβί) Από το 1988 ο Σβαρτζενέγκερ ήθελε ένα τέτοιο όχημα για πολιτική χρήση. Μάζεψε και 2.000 άλλους επώνυμους, έδωσαν παραγγελία, και έτσι το 1992 βγήκε στην αγορά το πρώτο πολιτικό HMMWV με την ονομασία HUMMER.. Το 2001, η GM αγόρασε την εμπορική ονομασία HUMMER από την AMGeneral, και αυτομάτως, προστέθηκε στα HUMMER το H1..Απλά και μόνο επειδή από το 2002, ξεκίνησε η παραγωγή (με σχέδια της GM πλέον) αλλά από το εργατικό δυναμικό της AMGeneral του οχήματος HUMMER H2..Σήμερα κυκλοφορεί και το HUMMER H3 το οποίο κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο. Αποκλειστική ευθύνη για πωλήσεις και σέρβις, έχει όμως η GM.. GMC Το 1901, ο Max Grabowsky ίδρυσε την εταιρία Rapid Motor Vehicle Company, με σκοπό την κατασκευή φορτηγών. Η Rapid Motor Vehicle Company μετά την εξαγορά της από την GM το 1909 μετονομάστηκε σε General Motors Truck Company, η οποία περιλάμβανεi και την Reliance Motor Car Company στα πλαίσια συγχώνευσης των 2 εταιριών. Το GMC Truck είναι το πρώτο προϊόν που παρουσιάστηκε το 1912.

  –HYUNDAI– Η χιουντάι, ξεκίνησε τον απρίλιο του 1946 απο τον Ju-Yung Chung. Αυτός πρώτος ίδρυσε την Hyundai Auto Service στην σεούλ, σε ηλικία 31 ετώνΤο όνομα σημαινει Μοντέρνο.. Το σηματάκι συμβολίζει 2 υπάρξεις που κάνουν χειραψία η εταιρία και ο καταναλωτής.Η γνωστή σήμερα Hyundai Motor Company ιδρύθηκε απο τον Ju-Yung Chung και τον αδερφό του Se-Yung Chung τον Δεκέμβριο του 1967.

  –KIA– Η KIA ιδρύθηκε το 1944 ως Hyungsung Precision Industry και κατασκεύαζε σωλήνες και τμήματα ποδηλάτων. Το 1952 κατασκεύασε το πρώτο της ποδήλατο και μετονομάστηκε σε KIA Industrial Company. Kia σημαινει «ανατέλλων από την Ασία» από το ΚΙ-ανατέλλω και το Α=Ασία.. –LADA– Lada σε ελεύθερη μετάφραση, στα ρωσικά, σημαίνει «όμορφο, μικρό, αγαπητό».

  –LAMBORGHINI– Πήρε το 1963 το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας Ferrucio Lamborghini.

  –LANCIA– Ο Vincenzo Lancia σε συνεργασία με τον Claudio Fogolin ίδρυσε την εταιρεία το 1906. Αν και 25 μόλις χρονών ο Lancia ήταν αρκετά έμπειρος καθώς δούλευε για αρκετό καιρό στην FIAT με την οποία μάλιστα είχε λάβει μέρος και σε αγώνες.

  –LEXUS– Ο πολυτελής κλάδος της Toyota έχει πάρει το όνομά του από την ένωση δύο λέξεων που σύμφωνα με τους ιδρυτές του συμβολίζουν την φιλοσοφία της μάρκας: Luxury (σ.μ. Πολυτέλεια) και Elegance (σ.μ. Κομψότητα).

  –LIGIER– Χρωστάει το όνομά της στον Γάλλο οδηγό της Formula 1 Guy Ligier.

  –LINCOLN– Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, Abraham Lincoln.

  –MASERATI– Οι τέσσερεις αδελφοί Alfieri, Ettore, Ernesto και Bindo Maserati, ίδρυσαν την εταιρεία το 1914.

  –LOTUS– Η δεύτερη μάρκα με … περιβαλλοντικές ανησυχίες μετά την Jaguar. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του γνωστού φυτού. –MAZDA– Όσοι γνωρίζουν από Ζωροαστρισμό δεν θα έχουν απορίες για την προέλευση του ονόματος της εταιρείας. Ο Ahura Mazda, είναι ο Θεός της Σοφίας και σύμφωνα με την παράδοση κατόρθωσε να ενώσει τους ανθρώπους δίνοντάς τους το χάρισμα της Λογικής. Το όνομα μοιάζει, επίσης, με αυτό του ιδρυτή της εταιρείας Jujiro Matsuda.

  –MERCEDES– Ο Emil Jellinek επιχειρηματίας και ακόλουθος της Αυστροουγγαρίας στην Γαλλία ο οποίος είχε και τα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης αυτοκινήτων Daimler στην Αυστρία, την Ουγγαρία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ τα μετονόμασε σε Mercedes (το όνομα της κόρης του).

  –MITSUBISHI– Γιαπωνέζικη λέξη που σημαίνει «τρία διαμάντια» τα οποία άλλωστε είναι και το σήμα της Mitsubishi. Ο ιδρυτής της Yataro Iwasaki ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα εκμεταλλευόμενος τρία ατμόπλοια το 1870. Έκτοτε ο αριθμός «τρία» κυριαρχεί στην εταιρεία είτε πρόκειται για στόχους, είτε για στρατηγική, είτε για πολιτικές.

  –MORRIS– O William Richard Morris (1877-1963), ξεκίνησε την καριέρα του σαν επισκευαστής ποδηλάτων για να περάσει στις μηχανές το 1901 και στα αυτοκίνητα το 1913. Η εταιρεία MG έχει πάρει το όνομά της από τα αρχικά των λέξεων Morris Garage.

  –NISSAN– Το 1931 η DATSUN αγοράσθηκε από την THE TOBATA IMONO COMPANY και έγινε μέρος της. Δύο χρόνια αργότερα αποσχίσθηκε από την μητέρα εταιρεία, μετέφερε την έδρα της στη Γιοκοχάμα και έγινε η ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha. Η χρηματοδότηση της προήλθε από την επενδυτική εταιρεία Nihon Sagyo την οποία διηύθυνε ο Yoshisuke Ayukawa ιδιοκτήτης της TOBATA IMONO. Αυτή η επενδυτική εταιρεία ήταν ήδη γνωστή σε όλη την Ιαπωνία από την σοβαρή της πορεία στο Χρηματιστήριο. Όλοι την γνώριζαν μάλιστα σαν Ni-San από την συντομογραφία της που εμφανίζονταν στον πίνακα των αγοραπωλησιών του Χρηματιστηρίου. Το 1934 η Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha μετονομάστηκε σε NISSAN MOTOR COMPANY LIMITED.

  –OLDSMOBILE– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Ransom Eli Olds (1864-1950). Ο ίδιος έχει δώσει το όνομα του και σε άλλη εταιρεία: τη REO.

  –OPEL– Το επίθετο του ιδρυτή της Adam Opel που το 1862 μετέτρεψε την βιοτεχνία του σε αυτοκινητοβιομηχανία.

  –PEUGEOT– Πήρε το όνομά της από τον Jean Jaques Peugeot (1699-1741) και πρόγονός της είναι η εταιρεία με τον πολύ … κομψό τίτλο Les Fils des Peugeot Freres (σ.μ. Οι γιοί των Αδελφών Πεζό) που ξεκίνησε τις εργασίες της το 1890 με αντικείμενο την παραγωγή γεωργικών εργαλείων. Ο Armand Peugeot κατόρθωσε να αγοράσει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα από τον Panhard χάρη στον οποίο εξελίχθηκε στον δεύτερο κατασκευαστή της Γαλλίας.

  –PONTIAC– Ιδρύθηκε το 1893 από τον Edward M. Murphy ως Pontiac Buggy Company στην πόλη Pontiac, του Michigan. Η εταιρία κατασκεύαζε άμαξες για άλογα, και μετά το 1907 με την επωνυμία Oakland Motor Car Company ιδρύθηκε μια θυγατρική της, με σκοπό την παραγωγή αυτοκίνητων.Το 1909, η General Motors εξαγόρασε τις μισές της μετοχές.Ο ιδρυτής της GM άλλωστε (William Durant), ήταν φίλος με τον Murphy. Όμως λόγω των προβλημάτων του Durant να κρατήσει την ίδια την GM, η Pontiac δεν παρουσίασε αυτοκίνητο παρά μόνο το 1926.

  –PORSCHE– Ο Ferdinand Porsche ήταν ένας πολύ γνωστός σχεδιαστής που αν και ξεκίνησε νωρίς την δημιουργική του προσπάθεια έπρεπε να περιμένει 15 περίπου χρόνια για να δει τα σχέδια του να παίρνουν την μορφή ενός αυτοκινήτου παραγωγής.

  –RENAULT– Ο Louis Renault (1877-1944) με τα αδέλφια του Marcel και Fernand, ίδρυσαν την γαλλική οικογενειακή εταιρεία Renault Freres (σ.μ. Αδελφοί Ρενό) που έμελε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές.

  –ROLLS-ROYCE– Ο Βρετανός μηχανικός Henry Royce φημολογείται πως απογοητευμένος από ένα καινούργιο αυτοκίνητο που είχε αγοράσει αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό του. Δημιούργησε την εταιρεία Royce Ltd που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επιχειρηματία C.S.Rolls. Οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν το 1906 στην Rolls Royce Ltd..

  –ROVER– Το όνομα προέρχεται από το ποδήλατο «Rover Safety Cycle» του 1884 που μοιάζει πολύ με τα σημερινά ποδήλατα και ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του στο θέμα της ασφάλειας. Καλές είναι οι γκραβούρες αλλά για σκεφτείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανέβαιναν στα τόσο επικίνδυνα εκείνα πρώτα ποδήλατα με τις άνισες ρόδες και το μεγάλο ύψος. Το σίγουρο και σταθερό αυτό ποδήλατο ήταν δημιούργημα των Starley και Sutton που αφενός τους έκανε πλούσιους αφετέρου τους έδωσε την ώθηση να περάσουν στην κατασκευή μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

  –SAAB– Η Svenska Aeroplane AB (Aktiebolaget)(Swedish Airplane, Limited) (σ.μ. Σουηδικά Αεροπλάνα ΕΠΕ) ιδρύθηκε το 1937. Κατ’ αρχήν όπως φανερώνει το όνομά της κατασκεύαζε κινητήρες για αεροπλάνα για να περάσει το 1944 στην παραγωγή και αυτοκινήτων.

  –SEAT– Στις 9 Μαίου του 1950 ιδρύθηκε η Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, S.A. (SEAT). Σε ελεύθερη απόδοση το όνομά της σημαίνει ότι και η δική μας ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Περιήγησης και Αυτοκινήτου). –SIMCA– Τι πιο απλό?? Societι Industrielle de Mιcanique et Carrosserie Automobile. Γαλλική εταιρία με ίδρυση το 1935 από τον εμπορικό αντιπρόσωπο της Φίατ στην Γαλλία, κύριο H.T. Pigozzi.

  –SUBARU– Ένα όνομα με ελληνικό ενδιαφέρον. Στα γιαπωνέζικα Subaru σημαίνει Ένωση. Αποδίδει, όμως, και τον αστερισμό των Πλειάδων, έξι αστεριών στα οποία μεταμορφώθηκαν, σύμφωνα με την μυθολογία, οι κόρες του Άτλαντα. Ο αστερισμός αυτός εμφανίζεται και στο λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρείας.

  –TATRA– Το όνομα προέρχεται από τα γνωστά Τσέχικα βουνά Τάτρα. Ιδρύθηκε το 1850 ως Nesselsdorfer Wagenbau-Fabriksgesellschaft και μετονομάστηκε το 1919 σε Τατρα. –TOYOTA– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Sakichi Toyoda (1894-1952). Στην αρχή λεγόταν Toyoda Automatic Loom Works Ltd. και είχε σαν κύριο αντικείμενο την υφαντουργία και στη συνέχεια (το 1937) Toyota Motor Company.

  –VAUXHALL– Πήρε το όνομά της από την περιοχή στην οποία έδρευε: το Vauxhall Gardens του Λονδίνου.

  –VECTOR– Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Jerry Wiegert το 1971 ως Vehicle Design Force αλλά* το 1972 μετονομάστηκε σαν Vector Aeromotive Corporation.Η πρώτη προσπάθεια για να κατασκευάσει η Αμερική σούπερκαρ, αντάξιο των ευρωπαϊκών.

  –VOLKSWAGEN– Σημαίνει στα γερμανικά «αυτοκίνητο του λαού» και πρόκειται για σύνθεση των λέξεων Volks (σ.μ. Λαός) και Wagen (σ.μ. Όχημα). Το πρώτο όχημα της εταιρείας ήταν ο «Σκαραβαίος» και προήλθε από την επιμονή και εμμονή του Αδόλφου Χίτλερ να αποκτήσουν όλοι οι Γερμανοί στην δεκαετία του ’30 ένα ραδιόφωνο να ακούν τα διαγγέλματά του και ένα αυτοκίνητο να μετακινούνται.

  –VOLVO– Στα Λατινικά σημαίνει «Κυλάω» και αυτό το όνομα επέλεξαν οι ιδρυτές της Gustaf Larson και Assar Gabrielsson το 1925.

  –WOLFSBURG– Αυτό είναι περίεργο θέμα. Βιομηχανικό χωρίο, που ιδρύθηκε το 1938 από τους Γερμανούς, με σκοπό να διαμένουν εκεί οι εργαζόμενοι της εταιρίας VW. Εκεί κατασκευαζόταν το περίφημο KDF-Wagen γνωστό μετά σε όλους σαν σκαραβαίος..

  –ZASTAVA– Το πλήρες όνομά της είναι Zavodi Crvena Zastava (σ.μ. Το Εργοστάσιο της Κόκκινης Σημαίας).

  πηγη

   Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

   163 Σχόλια

   1. Shane Kleinsorge 3 μήνες ago
   2. Marjory Hinaman 3 μήνες ago
   3. Arabic Voice Over Services 2 μήνες ago
   4. penis ring 2 μήνες ago
   5. Sexy Lingerie 2 μήνες ago
   6. screaming o vibrating ring 2 μήνες ago
   7. g-spot vibrators 2 μήνες ago
   8. strap ons 2 μήνες ago
   9. seo high pr backlinks 2 μήνες ago
   10. dmca 2 μήνες ago
   11. really ample penis extender 2 μήνες ago
   12. End Of Lease Cleaning 2 μήνες ago
   13. minuteman scholarship use 2 μήνες ago
   14. עיסוי אירוטי 2 μήνες ago
   15. relationships on your terms 2 μήνες ago
   16. clenbuterol steroids 2 μήνες ago
   17. c++ training london 2 μήνες ago
   18. review gspot stimulator 2 μήνες ago
   19. visit 1 μήνα ago
   20. redporn 1 μήνα ago
   21. Lemuel Cobetto gay cam 1 μήνα ago
   22. wantclip 1 μήνα ago
   23. paykasa 1 μήνα ago
   24. fitness guest post 1 μήνα ago
   25. Fx Flex EA 1 μήνα ago
   26. Travel Agency "GALA" 1 μήνα ago
   27. www.naukrilinked.com 1 μήνα ago
   28. Rolland Whicker 1 μήνα ago
   29. kredit mobil second 1 μήνα ago
   30. sa 1 μήνα ago
   31. sarasota 5 star resorts 1 μήνα ago
   32. http://happy8vip.com 1 μήνα ago
   33. Allan Lovecchio 1 μήνα ago
   34. www.insity.com/all-cakes/ 1 μήνα ago
   35. Bobby Ohara gay cam 1 μήνα ago
   36. happy birthday images 1 μήνα ago
   37. Jefferey Deserio gay cam 1 μήνα ago
   38. instagram downloader 1 μήνα ago
   39. anal beads review 4 εβδομάδες ago
   40. satisfyer- pro penguin 4 εβδομάδες ago
   41. beauty info 4 εβδομάδες ago
   42. seo uzmanı 4 εβδομάδες ago
   43. King Cock Strap on 4 εβδομάδες ago
   44. Link M88 4 εβδομάδες ago
   45. furniture experts 4 εβδομάδες ago
   46. Check here 4 εβδομάδες ago
   47. Life Insurance Vancouver 4 εβδομάδες ago
   48. David Caputo 4 εβδομάδες ago
   49. http://www.ibworldacademy.com 4 εβδομάδες ago
   50. http://www.vaidehisoftware.com/ 4 εβδομάδες ago
   51. smokeshop palm beach 4 εβδομάδες ago
   52. leopold 4 εβδομάδες ago
   53. reviews 3 εβδομάδες ago
   54. Pozyczka sms na dowod 3 εβδομάδες ago
   55. o-zone tongue vibe 3 εβδομάδες ago
   56. sale 3 εβδομάδες ago
   57. sa 3 εβδομάδες ago
   58. www.seobengaluru.com 2 εβδομάδες ago
   59. Vibrating penis ring 2 εβδομάδες ago
   60. prostate toys 2 εβδομάδες ago
   61. sa 2 εβδομάδες ago
   62. Penis Pumps 2 εβδομάδες ago
   63. Penis pump review 2 εβδομάδες ago
   64. bilforsikring 2 εβδομάδες ago
   65. print business cards 2 εβδομάδες ago
   66. ss 2 εβδομάδες ago
   67. 123movies 2 εβδομάδες ago
   68. Tynisha Tadman 2 εβδομάδες ago
   69. Sylvester Osias 2 εβδομάδες ago
   70. Victor Menken 2 εβδομάδες ago
   71. Karen Saitta 1 εβδομάδα ago
   72. chatbot 1 εβδομάδα ago
   73. Rosalee Quiterio 1 εβδομάδα ago
   74. new forex ea 1 εβδομάδα ago
   75. Male sex toys 1 εβδομάδα ago
   76. sa 1 εβδομάδα ago
   77. adam and eve prostate sex toys 1 εβδομάδα ago
   78. Penis Rings 1 εβδομάδα ago
   79. 煥白 1 εβδομάδα ago
   80. How to use penis pumps 1 εβδομάδα ago
   81. Twanna Graleski 1 εβδομάδα ago
   82. Lilly Decelle 1 εβδομάδα ago
   83. Heriberto Mckissic 1 εβδομάδα ago
   84. Quinn Dunegan 1 εβδομάδα ago
   85. HIFU 無創超聲波4D拉皮 1 εβδομάδα ago
   86. 醫學美容 亮麗 cosmetic.wiki 1 εβδομάδα ago
   87. see pron 1 εβδομάδα ago
   88. learn seo 1 εβδομάδα ago
   89. personalised mugs 1 εβδομάδα ago
   90. Manuel Wingett 1 εβδομάδα ago
   91. Verla Croker 7 ημέρες ago
   92. Scott Holroyd 7 ημέρες ago
   93. Ernest Langarica 6 ημέρες ago
   94. best pron 6 ημέρες ago
   95. Augustus Catt 6 ημέρες ago
   96. Paul Elletson 6 ημέρες ago
   97. Ivonne Holthus 6 ημέρες ago
   98. Leonardo Pandit 6 ημέρες ago
   99. Tad Amato 5 ημέρες ago
   100. Lu Latourrette 5 ημέρες ago
   101. Merilyn Mattes 5 ημέρες ago
   102. Demetrius Szanto 4 ημέρες ago
   103. Coral Villacrusis 4 ημέρες ago
   104. Kirk Welling 4 ημέρες ago
   105. master de produccion musical 4 ημέρες ago
   106. solitaire online 4 ημέρες ago
   107. Eyelash Extension in Melbourne 4 ημέρες ago
   108. https://gclub007.com 4 ημέρες ago
   109. sa 4 ημέρες ago
   110. hamptonbaylight 4 ημέρες ago
   111. 15 Minute Manifestation Audio 4 ημέρες ago
   112. sa 4 ημέρες ago
   113. look at this web-site 4 ημέρες ago
   114. Willy Deni 4 ημέρες ago
   115. solar spot lights 4 ημέρες ago
   116. eye lashes cambridge 4 ημέρες ago
   117. Dick Imber 3 ημέρες ago
   118. Woodrow Points 3 ημέρες ago
   119. Agen Togel Online 3 ημέρες ago
   120. vao bong 3 ημέρες ago
   121. vanessa veracruz 3 ημέρες ago
   122. 188bet 3 ημέρες ago
   123. Ashley Corporan 3 ημέρες ago
   124. Virginia Kubitz 3 ημέρες ago
   125. Demetria Ragel 2 ημέρες ago
   126. Solomon Savocchia 2 ημέρες ago
   127. Johna Sayco 2 ημέρες ago
   128. Parker Sunshine 2 ημέρες ago
   129. Joeann Gora 1 ημέρα ago
   130. american express 1 ημέρα ago
   131. m88 asia 1 ημέρα ago
   132. cialis prezzo generico 1 ημέρα ago
   133. nicolette shea 1 ημέρα ago
   134. viagra kaufen online 24 ώρες ago
   135. for more info 22 ώρες ago
   136. Cialis in South Africa 20 ώρες ago
   137. Evelina Hinojos 18 ώρες ago
   138. for additional information 18 ώρες ago
   139. naturelfrancemedecine.com 17 ώρες ago
   140. barcelona strip club 12 ώρες ago
   141. UsefulTunde.com 10 ώρες ago
   142. for more information 8 ώρες ago
   143. Agen Poker Online 7 ώρες ago
   144. Kent Dorio 6 ώρες ago
   145. La Manga Club Property 5 ώρες ago
   146. Moshe Buecher 4 ώρες ago
   147. Costa del Sol Property 3 ώρες ago
   148. Lana Wutzke 1 λεπτό ago