Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

Rate this post

ALFA ROMEO– Το 1910 μία ομάδα Μιλανέζων επιχειρηματιών ίδρυσε …

  [fb_button]totasaki-markes-autokiniton..την εταιρεία A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) (σ.μ. Ανώνυμη Αυτοκινητοβιομηχανία της Λομβαρδίας). Το 1920 ο, επίσης, Μιλανέζος επιχειρηματίας και χρηματοδότης Niccola Romeo αγόρασε μεγάλο μέρος της εταιρείας προσθέτοντας το όνομά του σε αυτήν.

  –ASTON MARTIN– Το 1914 οι Lionel Martin and Robert Bamford ίδρυσαν μία μικρή εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων. Τον επόμενο χρόνο είχαν ήδη ετοιμάσει το πρώτο τους προϊόν που ονόμασαν Aston, και από το όνομα του σχεδιαστή του, Martin.

  –AUDI– Ονομάστηκε από τον ιδρυτή της August Horsch με βάση το λατινικό «Audi» (σ.μ. το επώνυμό του στα λατινικά).

  –AUSTIN– Η εταιρία ιδρύθηκε το 1905 στην Αγγλία από τον Herbert Austin. Το 1950 ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Ευρώπης, παράγοντας 3.000 οχήματα την εβδομάδα ενώ είχε εργατικό δυναμικό της τάξης των 20.000 ατόμων.

  –BENTLEY– Η Bentley Motors Ltd ιδρύθηκε το 1919 από τον W.O Bentley. Βέβαια ο Bentley μαζί με τον αδερφό του, είχαν ιδρύσει από το 1912 την Bentley & Bentley που έκανε βελτιώσεις αυτοκινήτων. Μάλιστα, νομίζω ότι η Bentley & Bentley είναι και η πρώτη εταιρία που έφτιαξε αλουμινένιο πιστόνι. Οι κινητήρες της Bentley & Bentley ήταν οι καλύτεροι που τοποθετήθηκαν σε πολεμικά αεροσκάφη του 1ου Παγκοσμίου πολέμου..

  –BENZ– Το όνομά της προέρχεται από τον ιδρυτή της Karl Benz (1844-1929).

  –BMW– Αρχικά των λέξεων Bayerische Motoren Werke (σ.μ. Βιομηχανία Κινητήρων της Βαυαρίας) που επισημοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου του 1917. Μέχρι τότε η εταιρεία αποκαλείτο Rapp-Motorenwerke από το όνομα του ιδρυτή της Karl Rapp. Το σήμα της είναι εμπνευσμένο από την κίνηση μίας προπέλας κινητήρα.

  –BUGATTI– Εταιρία με περίεργη ιστορία. Ιδρύθηκε από τον Ιταλό Ettore Bugatti στην Γερμανική τότε (1909), περιοχή της Αλσατίας. Και μάλιστα με χρηματοδότηση από την τράπεζα Darmstaedter. Όλοι έχουν την εντύπωση ότι η Bugatti είναι Γαλλική, αλλά αυτό δεν είναι αληθές. Απλά, το 1919, μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η περιοχή πέρασε σε Γαλλική κυριαρχία και ο ιδρυτής παρέμεινε σε εκείνα τα μέρη…

  –BUICK– Επώνυμο του Σκοτσέζου μετανάστη David Dumbar Buick, ιδρυτή της Buick Manufacturing Company η οποία είναι και ο πρόγονος της General Motors.

  –CADILLAC– Έχει πάρει το όνομά της από τον Γάλλο εξερευνητή Antoine de la Mothe, Sieur de Cadillac που ανακάλυψε το Ντιτρόιτ. Νονός της ο ιδρυτής της Henry Martyn Leland.

  –CATERHAM– H εταιρεία Caterham Cars Ltd. ιδρύθηκε με έδρα την πόλη Caterham στο Surrey της Αγγλίας. –CHEVROLET– Το 1910 ο William Durant ένας επιτυχημένος αμερικάνος κατασκευαστής ζήτησε από τον Louis Chevrolet, οδηγό αγώνων, να τον βοηθήσει στην κατασκευή και προώθηση ενός νέου αυτοκινήτου. Στις 3 Νοεμβρίου του 1911 η Chevrolet Motor Car Company πήρε σάρκα και οστά. Αν και στηριζόταν κυρίως στον William Durant ο τελευταίος επέλεξε το όνομα του Chevrolet γιατί αφενός μεν του άρεσε και αφετέρου ήθελε να εκμεταλλευτεί την διασημότητα και αναγνωρισιμότητά του.

  –CHRYSLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον μηχανικό Walter P. Chrysler.

  –CITROEN– Το επώνυμο του ιδρυτή της Andre Citroen, ενός επιτυχημένου βιομήχανου που ασχολείτο με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αμέσως μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων. –DAEWOO–Την εταιρία ίδρυσε το 1967 ο Kim Woo-jung με την ονομασία Daewoo Industrial. Daewoo σημαινει μεγάλο σύμπαν στα κορεάτικα.. Η εταιρία είχε 20 διαφορετικά τμήματα, αλλά δεν είχε κανένα οχημάτων.. Από το 1937 βέβαια, υπήρχε στην Κορέα η National Motor, η οποία μετονομάστηκε σε Saenara Motor το 1962 και εξαγοράστηκε το 1965 Shinjin Industrial, μετονομάστηκε σε Shinjin Motor κατά την συνεργασία με την Toyota, σε General Motors Korea το 1972 και ξανά σε Saehan Motor το 1976. Τελικά μετά την εξαγορά του 1982 μετονομάστηκε σε Daewoo Motor. To 2002, πέρασε ξανά στην κατοχή της GM.

  –DAIHATSU– Το 1951 ή εταιρεία Hatsudoki Seizo Co. Ltd που είχαν ιδρύσει οι καθηγητές Yoshinki και Turumi από το Πανεπιστήμιο της Οζάκα μετονομάστηκε σε Daihatsu Kogyo Co. Ltd (σ.μ. Κατασκευάστρια Γεννητριών της Οζάκα). Το 1974 άλλαξε το όνομά της σε Daihatsu Motor Company Ltd.

  –DAIMLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον Gottlieb Daimler (1834-1900).

  –DATSUN– Το 1912 ένας νεαρός Ιάπωνας, ο Masujiro Hashimoto, ίδρυσε την εταιρεία Kwaishinsha Motor Car Company, και παρήγαγε ένα μοντέλο που ονόμασε DAT. Κάθε γράμμα της λέξης DAT ήταν αρχικό ενός από τους συγγενείς του. Το «D» ήταν για τον Kenjoro Den, το «A» για τον Rokuro Aoyama, και το «T» για τον Meitaro Takeuchi. Ο Hashimoto ήθελε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τους συγγενείς του που εκτός των άλλων είχαν χρηματοδοτήσει και το εγχείρημά του. Το 1926 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την Jidosha Seizo. Η νέα εταιρεία ονομάστηκε DAT Jidosha Seizo Company Limited. Το 1930 αποφασίσθηκε να μετονομασθεί σε DATSON (σ.μ. ο γιός του DAT). Αργότερα το όνομα άλλαξε σε DATSUN.

  –DELOREAN– Το επίθετο του ιδρυτή της επιχειρηματία και μηχανικού John Zachary Delorean.

  –DODGE– Το επώνυμο των αδελφών John και Horace Dodge ιδρυτών της εταιρείας.

  –FERRARI– Το επίθετο του ιδρυτή της Enzo Ferrari (1898-1988).

  –FIAT– Fabbrica Italiana Automobili Torino (σ.μ. Ιταλική Αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο).

  –FORD– Ο Henry Ford (1863-1947), στην αρχή ίρδυσε την Henry Ford Company το 1901, και αργότερα το 1903 την Ford Motor Company.

  –JAGUAR –Πήρε το όνομά της από το ζώο Τζάγκουαρ θέλοντας να τονίσει την ταχύτητα και τη χάρη της.

  –JEEP– Ο όρος Jeep προέρχεται από την στρατιωτική ορολογία. Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οι μηχανικοί του στρατού αποκαλούσαν έτσι κάθε νέο όχημα που τους ερχόταν για δοκιμή. Το ίδιο γινόταν και στην δεκαετία του ’30 όταν χρησιμοποιείτο ο όρος GP (General Purpose) (σ.μ. Γενικής Χρήσης) ομόηχος με το Jeep. Το όνομα αυτό εμφανίσθηκε την ίδια εποχή και στην σειρά κόμικς του Ποπάι με τον χαρακτήρα Eugene the Jeep που το μόνο που μπορούσε να ξεστομίσει ήταν Jeep – Jeep. Όπως και νάχει όμως καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όταν το όχημα πολλαπλών χρήσεων Willys Quarter-Ton Jeep χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την αμερικάνικη πολεμική μηχανή.

  –HONDA– Ο Soichiro Honda (1906-1991) ήταν μηχανικός και ίδρυσε την Honda το 1948. Στην αρχή η εταιρεία παρήγαγε μόνο μοτοσυκλέτες για να περάσει το 1964 και στον χώρο των αυτοκινήτων.

  –ΗUMMER– Η κατασκευάστρια εταιρία AMGeneral, έχει ρίζες μέσω της Standard Wheel Company, της Overland Automotive Division του John North Willys, και της Willys-Overland Motors από το 1903. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε όλοι σας είναι ότι η Willys-Overland Motors μετονομάστηκε σε Willys Motors και μετά σε Kaiser Jeep Corporation.Παρακλάδι της Kaiser Jeep Corporation είναι μόνο για στρατιωτικά προγράμματα η εταιρία AMGeneral από το 1967 και μετά.Το 1979, η AMGeneral σχεδίασε για τον αμερικανικό στρατό το όχημα High Mobility Multi-purpose Wheeled Vehicle, γνωστό ως HMMWV το οποίο προφέρεται σαν Humvee (χαμβί) Από το 1988 ο Σβαρτζενέγκερ ήθελε ένα τέτοιο όχημα για πολιτική χρήση. Μάζεψε και 2.000 άλλους επώνυμους, έδωσαν παραγγελία, και έτσι το 1992 βγήκε στην αγορά το πρώτο πολιτικό HMMWV με την ονομασία HUMMER.. Το 2001, η GM αγόρασε την εμπορική ονομασία HUMMER από την AMGeneral, και αυτομάτως, προστέθηκε στα HUMMER το H1..Απλά και μόνο επειδή από το 2002, ξεκίνησε η παραγωγή (με σχέδια της GM πλέον) αλλά από το εργατικό δυναμικό της AMGeneral του οχήματος HUMMER H2..Σήμερα κυκλοφορεί και το HUMMER H3 το οποίο κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο. Αποκλειστική ευθύνη για πωλήσεις και σέρβις, έχει όμως η GM.. GMC Το 1901, ο Max Grabowsky ίδρυσε την εταιρία Rapid Motor Vehicle Company, με σκοπό την κατασκευή φορτηγών. Η Rapid Motor Vehicle Company μετά την εξαγορά της από την GM το 1909 μετονομάστηκε σε General Motors Truck Company, η οποία περιλάμβανεi και την Reliance Motor Car Company στα πλαίσια συγχώνευσης των 2 εταιριών. Το GMC Truck είναι το πρώτο προϊόν που παρουσιάστηκε το 1912.

  –HYUNDAI– Η χιουντάι, ξεκίνησε τον απρίλιο του 1946 απο τον Ju-Yung Chung. Αυτός πρώτος ίδρυσε την Hyundai Auto Service στην σεούλ, σε ηλικία 31 ετώνΤο όνομα σημαινει Μοντέρνο.. Το σηματάκι συμβολίζει 2 υπάρξεις που κάνουν χειραψία η εταιρία και ο καταναλωτής.Η γνωστή σήμερα Hyundai Motor Company ιδρύθηκε απο τον Ju-Yung Chung και τον αδερφό του Se-Yung Chung τον Δεκέμβριο του 1967.

  –KIA– Η KIA ιδρύθηκε το 1944 ως Hyungsung Precision Industry και κατασκεύαζε σωλήνες και τμήματα ποδηλάτων. Το 1952 κατασκεύασε το πρώτο της ποδήλατο και μετονομάστηκε σε KIA Industrial Company. Kia σημαινει «ανατέλλων από την Ασία» από το ΚΙ-ανατέλλω και το Α=Ασία.. –LADA– Lada σε ελεύθερη μετάφραση, στα ρωσικά, σημαίνει «όμορφο, μικρό, αγαπητό».

  –LAMBORGHINI– Πήρε το 1963 το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας Ferrucio Lamborghini.

  –LANCIA– Ο Vincenzo Lancia σε συνεργασία με τον Claudio Fogolin ίδρυσε την εταιρεία το 1906. Αν και 25 μόλις χρονών ο Lancia ήταν αρκετά έμπειρος καθώς δούλευε για αρκετό καιρό στην FIAT με την οποία μάλιστα είχε λάβει μέρος και σε αγώνες.

  –LEXUS– Ο πολυτελής κλάδος της Toyota έχει πάρει το όνομά του από την ένωση δύο λέξεων που σύμφωνα με τους ιδρυτές του συμβολίζουν την φιλοσοφία της μάρκας: Luxury (σ.μ. Πολυτέλεια) και Elegance (σ.μ. Κομψότητα).

  –LIGIER– Χρωστάει το όνομά της στον Γάλλο οδηγό της Formula 1 Guy Ligier.

  –LINCOLN– Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, Abraham Lincoln.

  –MASERATI– Οι τέσσερεις αδελφοί Alfieri, Ettore, Ernesto και Bindo Maserati, ίδρυσαν την εταιρεία το 1914.

  –LOTUS– Η δεύτερη μάρκα με … περιβαλλοντικές ανησυχίες μετά την Jaguar. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του γνωστού φυτού. –MAZDA– Όσοι γνωρίζουν από Ζωροαστρισμό δεν θα έχουν απορίες για την προέλευση του ονόματος της εταιρείας. Ο Ahura Mazda, είναι ο Θεός της Σοφίας και σύμφωνα με την παράδοση κατόρθωσε να ενώσει τους ανθρώπους δίνοντάς τους το χάρισμα της Λογικής. Το όνομα μοιάζει, επίσης, με αυτό του ιδρυτή της εταιρείας Jujiro Matsuda.

  –MERCEDES– Ο Emil Jellinek επιχειρηματίας και ακόλουθος της Αυστροουγγαρίας στην Γαλλία ο οποίος είχε και τα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης αυτοκινήτων Daimler στην Αυστρία, την Ουγγαρία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ τα μετονόμασε σε Mercedes (το όνομα της κόρης του).

  –MITSUBISHI– Γιαπωνέζικη λέξη που σημαίνει «τρία διαμάντια» τα οποία άλλωστε είναι και το σήμα της Mitsubishi. Ο ιδρυτής της Yataro Iwasaki ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα εκμεταλλευόμενος τρία ατμόπλοια το 1870. Έκτοτε ο αριθμός «τρία» κυριαρχεί στην εταιρεία είτε πρόκειται για στόχους, είτε για στρατηγική, είτε για πολιτικές.

  –MORRIS– O William Richard Morris (1877-1963), ξεκίνησε την καριέρα του σαν επισκευαστής ποδηλάτων για να περάσει στις μηχανές το 1901 και στα αυτοκίνητα το 1913. Η εταιρεία MG έχει πάρει το όνομά της από τα αρχικά των λέξεων Morris Garage.

  –NISSAN– Το 1931 η DATSUN αγοράσθηκε από την THE TOBATA IMONO COMPANY και έγινε μέρος της. Δύο χρόνια αργότερα αποσχίσθηκε από την μητέρα εταιρεία, μετέφερε την έδρα της στη Γιοκοχάμα και έγινε η ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha. Η χρηματοδότηση της προήλθε από την επενδυτική εταιρεία Nihon Sagyo την οποία διηύθυνε ο Yoshisuke Ayukawa ιδιοκτήτης της TOBATA IMONO. Αυτή η επενδυτική εταιρεία ήταν ήδη γνωστή σε όλη την Ιαπωνία από την σοβαρή της πορεία στο Χρηματιστήριο. Όλοι την γνώριζαν μάλιστα σαν Ni-San από την συντομογραφία της που εμφανίζονταν στον πίνακα των αγοραπωλησιών του Χρηματιστηρίου. Το 1934 η Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha μετονομάστηκε σε NISSAN MOTOR COMPANY LIMITED.

  –OLDSMOBILE– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Ransom Eli Olds (1864-1950). Ο ίδιος έχει δώσει το όνομα του και σε άλλη εταιρεία: τη REO.

  –OPEL– Το επίθετο του ιδρυτή της Adam Opel που το 1862 μετέτρεψε την βιοτεχνία του σε αυτοκινητοβιομηχανία.

  –PEUGEOT– Πήρε το όνομά της από τον Jean Jaques Peugeot (1699-1741) και πρόγονός της είναι η εταιρεία με τον πολύ … κομψό τίτλο Les Fils des Peugeot Freres (σ.μ. Οι γιοί των Αδελφών Πεζό) που ξεκίνησε τις εργασίες της το 1890 με αντικείμενο την παραγωγή γεωργικών εργαλείων. Ο Armand Peugeot κατόρθωσε να αγοράσει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα από τον Panhard χάρη στον οποίο εξελίχθηκε στον δεύτερο κατασκευαστή της Γαλλίας.

  –PONTIAC– Ιδρύθηκε το 1893 από τον Edward M. Murphy ως Pontiac Buggy Company στην πόλη Pontiac, του Michigan. Η εταιρία κατασκεύαζε άμαξες για άλογα, και μετά το 1907 με την επωνυμία Oakland Motor Car Company ιδρύθηκε μια θυγατρική της, με σκοπό την παραγωγή αυτοκίνητων.Το 1909, η General Motors εξαγόρασε τις μισές της μετοχές.Ο ιδρυτής της GM άλλωστε (William Durant), ήταν φίλος με τον Murphy. Όμως λόγω των προβλημάτων του Durant να κρατήσει την ίδια την GM, η Pontiac δεν παρουσίασε αυτοκίνητο παρά μόνο το 1926.

  –PORSCHE– Ο Ferdinand Porsche ήταν ένας πολύ γνωστός σχεδιαστής που αν και ξεκίνησε νωρίς την δημιουργική του προσπάθεια έπρεπε να περιμένει 15 περίπου χρόνια για να δει τα σχέδια του να παίρνουν την μορφή ενός αυτοκινήτου παραγωγής.

  –RENAULT– Ο Louis Renault (1877-1944) με τα αδέλφια του Marcel και Fernand, ίδρυσαν την γαλλική οικογενειακή εταιρεία Renault Freres (σ.μ. Αδελφοί Ρενό) που έμελε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές.

  –ROLLS-ROYCE– Ο Βρετανός μηχανικός Henry Royce φημολογείται πως απογοητευμένος από ένα καινούργιο αυτοκίνητο που είχε αγοράσει αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό του. Δημιούργησε την εταιρεία Royce Ltd που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επιχειρηματία C.S.Rolls. Οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν το 1906 στην Rolls Royce Ltd..

  –ROVER– Το όνομα προέρχεται από το ποδήλατο «Rover Safety Cycle» του 1884 που μοιάζει πολύ με τα σημερινά ποδήλατα και ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του στο θέμα της ασφάλειας. Καλές είναι οι γκραβούρες αλλά για σκεφτείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανέβαιναν στα τόσο επικίνδυνα εκείνα πρώτα ποδήλατα με τις άνισες ρόδες και το μεγάλο ύψος. Το σίγουρο και σταθερό αυτό ποδήλατο ήταν δημιούργημα των Starley και Sutton που αφενός τους έκανε πλούσιους αφετέρου τους έδωσε την ώθηση να περάσουν στην κατασκευή μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

  –SAAB– Η Svenska Aeroplane AB (Aktiebolaget)(Swedish Airplane, Limited) (σ.μ. Σουηδικά Αεροπλάνα ΕΠΕ) ιδρύθηκε το 1937. Κατ’ αρχήν όπως φανερώνει το όνομά της κατασκεύαζε κινητήρες για αεροπλάνα για να περάσει το 1944 στην παραγωγή και αυτοκινήτων.

  –SEAT– Στις 9 Μαίου του 1950 ιδρύθηκε η Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, S.A. (SEAT). Σε ελεύθερη απόδοση το όνομά της σημαίνει ότι και η δική μας ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Περιήγησης και Αυτοκινήτου). –SIMCA– Τι πιο απλό?? Societι Industrielle de Mιcanique et Carrosserie Automobile. Γαλλική εταιρία με ίδρυση το 1935 από τον εμπορικό αντιπρόσωπο της Φίατ στην Γαλλία, κύριο H.T. Pigozzi.

  –SUBARU– Ένα όνομα με ελληνικό ενδιαφέρον. Στα γιαπωνέζικα Subaru σημαίνει Ένωση. Αποδίδει, όμως, και τον αστερισμό των Πλειάδων, έξι αστεριών στα οποία μεταμορφώθηκαν, σύμφωνα με την μυθολογία, οι κόρες του Άτλαντα. Ο αστερισμός αυτός εμφανίζεται και στο λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρείας.

  –TATRA– Το όνομα προέρχεται από τα γνωστά Τσέχικα βουνά Τάτρα. Ιδρύθηκε το 1850 ως Nesselsdorfer Wagenbau-Fabriksgesellschaft και μετονομάστηκε το 1919 σε Τατρα. –TOYOTA– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Sakichi Toyoda (1894-1952). Στην αρχή λεγόταν Toyoda Automatic Loom Works Ltd. και είχε σαν κύριο αντικείμενο την υφαντουργία και στη συνέχεια (το 1937) Toyota Motor Company.

  –VAUXHALL– Πήρε το όνομά της από την περιοχή στην οποία έδρευε: το Vauxhall Gardens του Λονδίνου.

  –VECTOR– Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Jerry Wiegert το 1971 ως Vehicle Design Force αλλά* το 1972 μετονομάστηκε σαν Vector Aeromotive Corporation.Η πρώτη προσπάθεια για να κατασκευάσει η Αμερική σούπερκαρ, αντάξιο των ευρωπαϊκών.

  –VOLKSWAGEN– Σημαίνει στα γερμανικά «αυτοκίνητο του λαού» και πρόκειται για σύνθεση των λέξεων Volks (σ.μ. Λαός) και Wagen (σ.μ. Όχημα). Το πρώτο όχημα της εταιρείας ήταν ο «Σκαραβαίος» και προήλθε από την επιμονή και εμμονή του Αδόλφου Χίτλερ να αποκτήσουν όλοι οι Γερμανοί στην δεκαετία του ’30 ένα ραδιόφωνο να ακούν τα διαγγέλματά του και ένα αυτοκίνητο να μετακινούνται.

  –VOLVO– Στα Λατινικά σημαίνει «Κυλάω» και αυτό το όνομα επέλεξαν οι ιδρυτές της Gustaf Larson και Assar Gabrielsson το 1925.

  –WOLFSBURG– Αυτό είναι περίεργο θέμα. Βιομηχανικό χωρίο, που ιδρύθηκε το 1938 από τους Γερμανούς, με σκοπό να διαμένουν εκεί οι εργαζόμενοι της εταιρίας VW. Εκεί κατασκευαζόταν το περίφημο KDF-Wagen γνωστό μετά σε όλους σαν σκαραβαίος..

  –ZASTAVA– Το πλήρες όνομά της είναι Zavodi Crvena Zastava (σ.μ. Το Εργοστάσιο της Κόκκινης Σημαίας).

  πηγη

   Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

   445 Σχόλια

   1. Shane Kleinsorge 5 μήνες ago
   2. Marjory Hinaman 5 μήνες ago
   3. Arabic Voice Over Services 4 μήνες ago
   4. penis ring 4 μήνες ago
   5. Sexy Lingerie 4 μήνες ago
   6. screaming o vibrating ring 4 μήνες ago
   7. g-spot vibrators 4 μήνες ago
   8. strap ons 4 μήνες ago
   9. seo high pr backlinks 4 μήνες ago
   10. dmca 4 μήνες ago
   11. really ample penis extender 4 μήνες ago
   12. End Of Lease Cleaning 4 μήνες ago
   13. minuteman scholarship use 4 μήνες ago
   14. עיסוי אירוטי 4 μήνες ago
   15. relationships on your terms 4 μήνες ago
   16. clenbuterol steroids 4 μήνες ago
   17. c++ training london 4 μήνες ago
   18. review gspot stimulator 3 μήνες ago
   19. visit 3 μήνες ago
   20. redporn 3 μήνες ago
   21. Lemuel Cobetto gay cam 3 μήνες ago
   22. wantclip 3 μήνες ago
   23. paykasa 3 μήνες ago
   24. fitness guest post 3 μήνες ago
   25. Fx Flex EA 3 μήνες ago
   26. Travel Agency "GALA" 3 μήνες ago
   27. www.naukrilinked.com 3 μήνες ago
   28. Rolland Whicker 3 μήνες ago
   29. kredit mobil second 3 μήνες ago
   30. sa 3 μήνες ago
   31. sarasota 5 star resorts 3 μήνες ago
   32. cheap business class tickets 3 μήνες ago
   33. http://happy8vip.com 3 μήνες ago
   34. Allan Lovecchio 3 μήνες ago
   35. www.insity.com/all-cakes/ 3 μήνες ago
   36. Bobby Ohara gay cam 3 μήνες ago
   37. happy birthday images 3 μήνες ago
   38. Jefferey Deserio gay cam 3 μήνες ago
   39. instagram downloader 3 μήνες ago
   40. anal beads review 3 μήνες ago
   41. satisfyer- pro penguin 3 μήνες ago
   42. beauty info 3 μήνες ago
   43. seo uzmanı 3 μήνες ago
   44. King Cock Strap on 3 μήνες ago
   45. Link M88 3 μήνες ago
   46. furniture experts 3 μήνες ago
   47. Check here 3 μήνες ago
   48. Life Insurance Vancouver 3 μήνες ago
   49. David Caputo 3 μήνες ago
   50. smokeshop palm beach 3 μήνες ago
   51. leopold 3 μήνες ago
   52. reviews 3 μήνες ago
   53. Pozyczka sms na dowod 3 μήνες ago
   54. o-zone tongue vibe 3 μήνες ago
   55. sale 3 μήνες ago
   56. sa 3 μήνες ago
   57. www.seobengaluru.com 3 μήνες ago
   58. Vibrating penis ring 3 μήνες ago
   59. prostate toys 3 μήνες ago
   60. sa 3 μήνες ago
   61. Penis Pumps 3 μήνες ago
   62. Penis pump review 2 μήνες ago
   63. bilforsikring 2 μήνες ago
   64. print business cards 2 μήνες ago
   65. ss 2 μήνες ago
   66. 123movies 2 μήνες ago
   67. Tynisha Tadman 2 μήνες ago
   68. Sylvester Osias 2 μήνες ago
   69. Victor Menken 2 μήνες ago
   70. Karen Saitta 2 μήνες ago
   71. chatbot 2 μήνες ago
   72. Rosalee Quiterio 2 μήνες ago
   73. new forex ea 2 μήνες ago
   74. Male sex toys 2 μήνες ago
   75. sa 2 μήνες ago
   76. Penis Rings 2 μήνες ago
   77. 煥白 2 μήνες ago
   78. How to use penis pumps 2 μήνες ago
   79. Twanna Graleski 2 μήνες ago
   80. Lilly Decelle 2 μήνες ago
   81. Heriberto Mckissic 2 μήνες ago
   82. Quinn Dunegan 2 μήνες ago
   83. HIFU 無創超聲波4D拉皮 2 μήνες ago
   84. see pron 2 μήνες ago
   85. learn seo 2 μήνες ago
   86. personalised mugs 2 μήνες ago
   87. Manuel Wingett 2 μήνες ago
   88. Verla Croker 2 μήνες ago
   89. Scott Holroyd 2 μήνες ago
   90. Ernest Langarica 2 μήνες ago
   91. best pron 2 μήνες ago
   92. Augustus Catt 2 μήνες ago
   93. Paul Elletson 2 μήνες ago
   94. Ivonne Holthus 2 μήνες ago
   95. Leonardo Pandit 2 μήνες ago
   96. Tad Amato 2 μήνες ago
   97. Lu Latourrette 2 μήνες ago
   98. Merilyn Mattes 2 μήνες ago
   99. Demetrius Szanto 2 μήνες ago
   100. Coral Villacrusis 2 μήνες ago
   101. Kirk Welling 2 μήνες ago
   102. master de produccion musical 2 μήνες ago
   103. solitaire online 2 μήνες ago
   104. https://gclub007.com 2 μήνες ago
   105. sa 2 μήνες ago
   106. hamptonbaylight 2 μήνες ago
   107. sa 2 μήνες ago
   108. look at this web-site 2 μήνες ago
   109. Willy Deni 2 μήνες ago
   110. solar spot lights 2 μήνες ago
   111. eye lashes cambridge 2 μήνες ago
   112. Dick Imber 2 μήνες ago
   113. Woodrow Points 2 μήνες ago
   114. Agen Togel Online 2 μήνες ago
   115. vao bong 2 μήνες ago
   116. vanessa veracruz 2 μήνες ago
   117. 188bet 2 μήνες ago
   118. Ashley Corporan 2 μήνες ago
   119. Virginia Kubitz 2 μήνες ago
   120. Demetria Ragel 2 μήνες ago
   121. Solomon Savocchia 2 μήνες ago
   122. Johna Sayco 2 μήνες ago
   123. Parker Sunshine 2 μήνες ago
   124. Joeann Gora 2 μήνες ago
   125. american express 2 μήνες ago
   126. m88 asia 2 μήνες ago
   127. cialis prezzo generico 2 μήνες ago
   128. nicolette shea 2 μήνες ago
   129. viagra kaufen online 2 μήνες ago
   130. for more info 2 μήνες ago
   131. Cialis in South Africa 2 μήνες ago
   132. Evelina Hinojos 2 μήνες ago
   133. for additional information 2 μήνες ago
   134. naturelfrancemedecine.com 2 μήνες ago
   135. barcelona strip club 2 μήνες ago
   136. UsefulTunde.com 2 μήνες ago
   137. for more information 2 μήνες ago
   138. Agen Poker Online 2 μήνες ago
   139. Kent Dorio 2 μήνες ago
   140. La Manga Club Property 2 μήνες ago
   141. Moshe Buecher 2 μήνες ago
   142. Costa del Sol Property 2 μήνες ago
   143. Lana Wutzke 2 μήνες ago
   144. Anthony Dinning 2 μήνες ago
   145. Angelika Lahti 2 μήνες ago
   146. The Woman Men Adore 2 μήνες ago
   147. sa 2 μήνες ago
   148. kendra sunderland 2 μήνες ago
   149. Valarie Herner 2 μήνες ago
   150. cmd368 2 μήνες ago
   151. Sallie Habisch 2 μήνες ago
   152. venom english online free 2 μήνες ago
   153. Ali Meholick 2 μήνες ago
   154. Carie Ebenstein 2 μήνες ago
   155. Kendall Milanes 2 μήνες ago
   156. Buena Kodera 2 μήνες ago
   157. miss banana 2 μήνες ago
   158. intelleral review 2 μήνες ago
   159. Randal Golen 2 μήνες ago
   160. Shamika Hays 2 μήνες ago
   161. Darius Samec 2 μήνες ago
   162. Sharmaine Boscio 2 μήνες ago
   163. 15 Minute Manifestation 2 μήνες ago
   164. Hee Colehour 2 μήνες ago
   165. Manifestation Magic Reviews 2 μήνες ago
   166. megan rain 2 μήνες ago
   167. Aubrey Susan 2 μήνες ago
   168. Treena Tisi 2 μήνες ago
   169. Veronica Hoot 2 μήνες ago
   170. Eddie Witczak 2 μήνες ago
   171. Raymond Jurica 2 μήνες ago
   172. Boyd Gailun 2 μήνες ago
   173. Shauna Baze 2 μήνες ago
   174. Carlie Cuthill 2 μήνες ago
   175. Felicita Oesterle 2 μήνες ago
   176. danika mori 2 μήνες ago
   177. Bandar Togel Indonesia 2018 2 μήνες ago
   178. sistemy vodopodgotovki vody 2 μήνες ago
   179. SEO 2 μήνες ago
   180. Mozell Schrier 2 μήνες ago
   181. this website 2 μήνες ago
   182. for more info 2 μήνες ago
   183. bondage 2 μήνες ago
   184. Newton Hermansen 2 μήνες ago
   185. softwarekabaap.com 2 μήνες ago
   186. visit website 2 μήνες ago
   187. Mca scam 2 μήνες ago
   188. Deedeesblog.com 2 μήνες ago
   189. Mikel Duchow 2 μήνες ago
   190. Taina Mckernan 2 μήνες ago
   191. HokIndoBet 2 μήνες ago
   192. Tambra Pestka 2 μήνες ago
   193. sa 2 μήνες ago
   194. Vince Crummett 2 μήνες ago
   195. Easy Cellar PDF 2 μήνες ago
   196. John Adebimitan 2 μήνες ago
   197. Fun88 2 μήνες ago
   198. viagra for ladies 2 μήνες ago
   199. Vernon Staebell 2 μήνες ago
   200. visit website 2 μήνες ago
   201. visit website 2 μήνες ago
   202. Valentine Vanwart 2 μήνες ago
   203. Bandar Bola 2 μήνες ago
   204. SEO Agency northern beaches 2 μήνες ago
   205. cbd flower online 2 μήνες ago
   206. Luther Fagen 2 μήνες ago
   207. Nilsa Runco 2 μήνες ago
   208. Mitchell Small 2 μήνες ago
   209. Damon Nowlan 2 μήνες ago
   210. cmd368 2 μήνες ago
   211. sa 2 μήνες ago
   212. Nickole Detherage 2 μήνες ago
   213. Fonda Boon 2 μήνες ago
   214. Empire777 2 μήνες ago
   215. online poker room 2 μήνες ago
   216. Rudy Belfy 2 μήνες ago
   217. Albertina Martineze 2 μήνες ago
   218. Dafabet 2 μήνες ago
   219. à»Ô´ÇÒÃì»18+ 2 μήνες ago
   220. Mercedes-Benz service 2 μήνες ago
   221. Titus Brucculeri 2 μήνες ago
   222. VW specialist 2 μήνες ago
   223. VW mechanic 2 μήνες ago
   224. JAV 2 μήνες ago
   225. Watch Jav Online 2 μήνες ago
   226. M88 2 μήνες ago
   227. zabori v Ekaterinburge 2 μήνες ago
   228. Usefultunde 2 μήνες ago
   229. Make Money Online 2 μήνες ago
   230. Bong88 2 μήνες ago
   231. Bong88 2 μήνες ago
   232. sa 2 μήνες ago
   233. Lazaro Dodich 2 μήνες ago
   234. Fast Image Hosting 2 μήνες ago
   235. clubwarp 2 μήνες ago
   236. Janet Ocus 2 μήνες ago
   237. JAV Streaming Online Free 2 μήνες ago
   238. learn the facts here now 2 μήνες ago
   239. stream free 2 μήνες ago
   240. Julissa Morency 2 μήνες ago
   241. this website 2 μήνες ago
   242. LASU News 2 μήνες ago
   243. Kasha Lostetter 2 μήνες ago
   244. Alissa Rossano 2 μήνες ago
   245. link ibet888 2 μήνες ago
   246. How to start a tax business 2 μήνες ago
   247. link sbobet 2 μήνες ago
   248. easy science projects 2 μήνες ago
   249. DEWALT Tool Connect 2 μήνες ago
   250. Chin Yem 2 μήνες ago
   251. Star Nyahay 2 μήνες ago
   252. vvslikes.com 2 μήνες ago
   253. Free HD JAV Streaming 2 μήνες ago
   254. LUXU-1024 2 μήνες ago
   255. clubwarp 2 μήνες ago
   256. 188bet 1 μήνα ago
   257. Mp3 download 1 μήνα ago
   258. clubwarp 1 μήνα ago
   259. JULIA 1 μήνα ago
   260. LUXU-1024 1 μήνα ago
   261. JAV Uncensored 1 μήνα ago
   262. à»Ô´ÇÒÃì»18+ 1 μήνα ago
   263. Gino Bradham 1 μήνα ago
   264. Bradford Filley 1 μήνα ago
   265. JAV 1 μήνα ago
   266. sa 1 μήνα ago
   267. upload image 1 μήνα ago
   268. thiet ke logo 1 μήνα ago
   269. smart motor viettel 1 μήνα ago
   270. cbd hemp oil review 1 μήνα ago
   271. firstclassplay 1 μήνα ago
   272. Nolan Broadnay 1 μήνα ago
   273. Maxing 1 μήνα ago
   274. hoi dap viet 1 μήνα ago
   275. Oswaldo Romp 1 μήνα ago
   276. NagaPoker 1 μήνα ago
   277. JAV Free 1 μήνα ago
   278. Ai Haneda 1 μήνα ago
   279. cuocbanh88 1 μήνα ago
   280. censored 1 μήνα ago
   281. URKK-017 1 μήνα ago
   282. sa 1 μήνα ago
   283. b88ag 1 μήνα ago
   284. Randall Lohmeier 1 μήνα ago
   285. Truck accident attorneys 1 μήνα ago
   286. Live Ê´ 1 μήνα ago
   287. 2bong 1 μήνα ago
   288. Upload Images 1 μήνα ago
   289. E-BODY 1 μήνα ago
   290. Altagracia Grunow 1 μήνα ago
   291. Gino Egolf 1 μήνα ago
   292. Carrol Calleros 1 μήνα ago
   293. Pasquale Shumiloff 1 μήνα ago
   294. for more information 1 μήνα ago
   295. this website 1 μήνα ago
   296. Ilan Tzorya 1 μήνα ago
   297. bObsweep Standard reviews 1 μήνα ago
   298. Amado Sanders 1 μήνα ago
   299. sa 1 μήνα ago
   300. KFC Menu Prices 1 μήνα ago
   301. Matbord 1 μήνα ago
   302. Stephany Weinger 1 μήνα ago
   303. K8pro 1 μήνα ago
   304. roofing contractor ct 1 μήνα ago
   305. www.seobengaluru.com 1 μήνα ago
   306. Fun88 1 μήνα ago
   307. б·§єНЕНН№дЕ№м 1688 4 εβδομάδες ago
   308. FX Proud 4 εβδομάδες ago
   309. Fun88 4 εβδομάδες ago
   310. sa 4 εβδομάδες ago
   311. best selling vibrators 4 εβδομάδες ago
   312. e111 card 3 εβδομάδες ago
   313. Delia Rabidoux 3 εβδομάδες ago
   314. sa 3 εβδομάδες ago
   315. click here now 3 εβδομάδες ago
   316. handbags 3 εβδομάδες ago
   317. Despina Bujnowski 3 εβδομάδες ago
   318. terörist israil 3 εβδομάδες ago
   319. Jamel Sieler 3 εβδομάδες ago
   320. Coupon 3 εβδομάδες ago
   321. Green Living 2 εβδομάδες ago
   322. Joel Scherrer 2 εβδομάδες ago
   323. sa 2 εβδομάδες ago
   324. Health & Fitness 2 εβδομάδες ago
   325. House & Home Improvement 2 εβδομάδες ago
   326. News 2 εβδομάδες ago
   327. House & Home Improvement 2 εβδομάδες ago
   328. Home Improvement 2 εβδομάδες ago
   329. Mensajes De Optimismo 2 εβδομάδες ago
   330. Web Design 2 εβδομάδες ago
   331. Jobs & Career 2 εβδομάδες ago
   332. Jobs & Career 2 εβδομάδες ago
   333. fishing tips final fantasy xv 2 εβδομάδες ago
   334. Fashion 2 εβδομάδες ago
   335. polythene sheeting uk 2 εβδομάδες ago
   336. fitness tips 2 εβδομάδες ago
   337. News 2 εβδομάδες ago
   338. Definition of Technology 2 εβδομάδες ago
   339. Reliable Home Improvement 2 εβδομάδες ago
   340. mountain 2 εβδομάδες ago
   341. Web Design 2 εβδομάδες ago
   342. Law & Legal 2 εβδομάδες ago
   343. https://sexshopsverige.com/ 2 εβδομάδες ago
   344. Pets 2 εβδομάδες ago
   345. Mca benefits 2 εβδομάδες ago
   346. dmca 2 εβδομάδες ago
   347. motor club of America reviews 2 εβδομάδες ago
   348. real estate selling 2 εβδομάδες ago
   349. dmca 2 εβδομάδες ago
   350. Kareem Anzaldua 1 εβδομάδα ago
   351. JAV Free 1 εβδομάδα ago
   352. Health 1 εβδομάδα ago
   353. online casino games 1 εβδομάδα ago
   354. Health And Fitness 1 εβδομάδα ago
   355. Web Design 1 εβδομάδα ago
   356. Cleveland Ni 1 εβδομάδα ago
   357. digital marketing agency san antonio 1 εβδομάδα ago
   358. Francisca Volz 1 εβδομάδα ago
   359. Karmen Lachowski 1 εβδομάδα ago
   360. film streaming 1 εβδομάδα ago
   361. porn 1 εβδομάδα ago
   362. streaming vf 1 εβδομάδα ago
   363. Technology 1 εβδομάδα ago
   364. Technology 1 εβδομάδα ago
   365. JAV HD Streaming 1 εβδομάδα ago
   366. Dmca 1 εβδομάδα ago
   367. Lonnie Raitt 1 εβδομάδα ago
   368. w88 1 εβδομάδα ago
   369. Hal Sheets 1 εβδομάδα ago
   370. Edgar Fulliton 1 εβδομάδα ago
   371. investing blog 1 εβδομάδα ago
   372. Technology 1 εβδομάδα ago
   373. Dmca 7 ημέρες ago
   374. Denae 7 ημέρες ago
   375. Dmca 7 ημέρες ago
   376. Info Bandar Togel Terpercaya 6 ημέρες ago
   377. Gadgets 6 ημέρες ago
   378. Banking Related Services 6 ημέρες ago
   379. Film streamig 6 ημέρες ago
   380. streaming vf 6 ημέρες ago
   381. Fashion 6 ημέρες ago
   382. Vergie Lippard 6 ημέρες ago
   383. Hana Tabone 5 ημέρες ago
   384. streaming vf 5 ημέρες ago
   385. weight lose programs 5 ημέρες ago
   386. cocuk pornosu 5 ημέρες ago
   387. computer programming 5 ημέρες ago
   388. Wedding 4 ημέρες ago
   389. Website & Web Design 4 ημέρες ago
   390. film gratuit 4 ημέρες ago
   391. grosir topi polos 4 ημέρες ago
   392. ministry of education 4 ημέρες ago
   393. ground beef recipes 3 ημέρες ago
   394. business plan 3 ημέρες ago
   395. Home Improvement 3 ημέρες ago
   396. Albina Limoli 3 ημέρες ago
   397. Jadwiga Inserra 3 ημέρες ago
   398. Nathanial Bringham 3 ημέρες ago
   399. Censored 3 ημέρες ago
   400. Sandy Tredwell 3 ημέρες ago
   401. warehouse 3 ημέρες ago
   402. Home Improvement 2 ημέρες ago
   403. Home Improvement 2 ημέρες ago
   404. Forest Jabour 2 ημέρες ago
   405. Chauncey Feuerberg 1 ημέρα ago
   406. Mac Hibbert 1 ημέρα ago
   407. Health 1 ημέρα ago
   408. Marketing 14 ώρες ago
   409. Beatris Hires 9 ώρες ago
   410. Fashion 7 ώρες ago
   411. health hair loss 4 ώρες ago