Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

Rate this post

ALFA ROMEO– Το 1910 μία ομάδα Μιλανέζων επιχειρηματιών ίδρυσε …

  [fb_button]totasaki-markes-autokiniton..την εταιρεία A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) (σ.μ. Ανώνυμη Αυτοκινητοβιομηχανία της Λομβαρδίας). Το 1920 ο, επίσης, Μιλανέζος επιχειρηματίας και χρηματοδότης Niccola Romeo αγόρασε μεγάλο μέρος της εταιρείας προσθέτοντας το όνομά του σε αυτήν.

  –ASTON MARTIN– Το 1914 οι Lionel Martin and Robert Bamford ίδρυσαν μία μικρή εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων. Τον επόμενο χρόνο είχαν ήδη ετοιμάσει το πρώτο τους προϊόν που ονόμασαν Aston, και από το όνομα του σχεδιαστή του, Martin.

  –AUDI– Ονομάστηκε από τον ιδρυτή της August Horsch με βάση το λατινικό «Audi» (σ.μ. το επώνυμό του στα λατινικά).

  –AUSTIN– Η εταιρία ιδρύθηκε το 1905 στην Αγγλία από τον Herbert Austin. Το 1950 ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Ευρώπης, παράγοντας 3.000 οχήματα την εβδομάδα ενώ είχε εργατικό δυναμικό της τάξης των 20.000 ατόμων.

  –BENTLEY– Η Bentley Motors Ltd ιδρύθηκε το 1919 από τον W.O Bentley. Βέβαια ο Bentley μαζί με τον αδερφό του, είχαν ιδρύσει από το 1912 την Bentley & Bentley που έκανε βελτιώσεις αυτοκινήτων. Μάλιστα, νομίζω ότι η Bentley & Bentley είναι και η πρώτη εταιρία που έφτιαξε αλουμινένιο πιστόνι. Οι κινητήρες της Bentley & Bentley ήταν οι καλύτεροι που τοποθετήθηκαν σε πολεμικά αεροσκάφη του 1ου Παγκοσμίου πολέμου..

  –BENZ– Το όνομά της προέρχεται από τον ιδρυτή της Karl Benz (1844-1929).

  –BMW– Αρχικά των λέξεων Bayerische Motoren Werke (σ.μ. Βιομηχανία Κινητήρων της Βαυαρίας) που επισημοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου του 1917. Μέχρι τότε η εταιρεία αποκαλείτο Rapp-Motorenwerke από το όνομα του ιδρυτή της Karl Rapp. Το σήμα της είναι εμπνευσμένο από την κίνηση μίας προπέλας κινητήρα.

  –BUGATTI– Εταιρία με περίεργη ιστορία. Ιδρύθηκε από τον Ιταλό Ettore Bugatti στην Γερμανική τότε (1909), περιοχή της Αλσατίας. Και μάλιστα με χρηματοδότηση από την τράπεζα Darmstaedter. Όλοι έχουν την εντύπωση ότι η Bugatti είναι Γαλλική, αλλά αυτό δεν είναι αληθές. Απλά, το 1919, μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η περιοχή πέρασε σε Γαλλική κυριαρχία και ο ιδρυτής παρέμεινε σε εκείνα τα μέρη…

  –BUICK– Επώνυμο του Σκοτσέζου μετανάστη David Dumbar Buick, ιδρυτή της Buick Manufacturing Company η οποία είναι και ο πρόγονος της General Motors.

  –CADILLAC– Έχει πάρει το όνομά της από τον Γάλλο εξερευνητή Antoine de la Mothe, Sieur de Cadillac που ανακάλυψε το Ντιτρόιτ. Νονός της ο ιδρυτής της Henry Martyn Leland.

  –CATERHAM– H εταιρεία Caterham Cars Ltd. ιδρύθηκε με έδρα την πόλη Caterham στο Surrey της Αγγλίας. –CHEVROLET– Το 1910 ο William Durant ένας επιτυχημένος αμερικάνος κατασκευαστής ζήτησε από τον Louis Chevrolet, οδηγό αγώνων, να τον βοηθήσει στην κατασκευή και προώθηση ενός νέου αυτοκινήτου. Στις 3 Νοεμβρίου του 1911 η Chevrolet Motor Car Company πήρε σάρκα και οστά. Αν και στηριζόταν κυρίως στον William Durant ο τελευταίος επέλεξε το όνομα του Chevrolet γιατί αφενός μεν του άρεσε και αφετέρου ήθελε να εκμεταλλευτεί την διασημότητα και αναγνωρισιμότητά του.

  –CHRYSLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον μηχανικό Walter P. Chrysler.

  –CITROEN– Το επώνυμο του ιδρυτή της Andre Citroen, ενός επιτυχημένου βιομήχανου που ασχολείτο με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αμέσως μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων. –DAEWOO–Την εταιρία ίδρυσε το 1967 ο Kim Woo-jung με την ονομασία Daewoo Industrial. Daewoo σημαινει μεγάλο σύμπαν στα κορεάτικα.. Η εταιρία είχε 20 διαφορετικά τμήματα, αλλά δεν είχε κανένα οχημάτων.. Από το 1937 βέβαια, υπήρχε στην Κορέα η National Motor, η οποία μετονομάστηκε σε Saenara Motor το 1962 και εξαγοράστηκε το 1965 Shinjin Industrial, μετονομάστηκε σε Shinjin Motor κατά την συνεργασία με την Toyota, σε General Motors Korea το 1972 και ξανά σε Saehan Motor το 1976. Τελικά μετά την εξαγορά του 1982 μετονομάστηκε σε Daewoo Motor. To 2002, πέρασε ξανά στην κατοχή της GM.

  –DAIHATSU– Το 1951 ή εταιρεία Hatsudoki Seizo Co. Ltd που είχαν ιδρύσει οι καθηγητές Yoshinki και Turumi από το Πανεπιστήμιο της Οζάκα μετονομάστηκε σε Daihatsu Kogyo Co. Ltd (σ.μ. Κατασκευάστρια Γεννητριών της Οζάκα). Το 1974 άλλαξε το όνομά της σε Daihatsu Motor Company Ltd.

  –DAIMLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον Gottlieb Daimler (1834-1900).

  –DATSUN– Το 1912 ένας νεαρός Ιάπωνας, ο Masujiro Hashimoto, ίδρυσε την εταιρεία Kwaishinsha Motor Car Company, και παρήγαγε ένα μοντέλο που ονόμασε DAT. Κάθε γράμμα της λέξης DAT ήταν αρχικό ενός από τους συγγενείς του. Το «D» ήταν για τον Kenjoro Den, το «A» για τον Rokuro Aoyama, και το «T» για τον Meitaro Takeuchi. Ο Hashimoto ήθελε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τους συγγενείς του που εκτός των άλλων είχαν χρηματοδοτήσει και το εγχείρημά του. Το 1926 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την Jidosha Seizo. Η νέα εταιρεία ονομάστηκε DAT Jidosha Seizo Company Limited. Το 1930 αποφασίσθηκε να μετονομασθεί σε DATSON (σ.μ. ο γιός του DAT). Αργότερα το όνομα άλλαξε σε DATSUN.

  –DELOREAN– Το επίθετο του ιδρυτή της επιχειρηματία και μηχανικού John Zachary Delorean.

  –DODGE– Το επώνυμο των αδελφών John και Horace Dodge ιδρυτών της εταιρείας.

  –FERRARI– Το επίθετο του ιδρυτή της Enzo Ferrari (1898-1988).

  –FIAT– Fabbrica Italiana Automobili Torino (σ.μ. Ιταλική Αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο).

  –FORD– Ο Henry Ford (1863-1947), στην αρχή ίρδυσε την Henry Ford Company το 1901, και αργότερα το 1903 την Ford Motor Company.

  –JAGUAR –Πήρε το όνομά της από το ζώο Τζάγκουαρ θέλοντας να τονίσει την ταχύτητα και τη χάρη της.

  –JEEP– Ο όρος Jeep προέρχεται από την στρατιωτική ορολογία. Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οι μηχανικοί του στρατού αποκαλούσαν έτσι κάθε νέο όχημα που τους ερχόταν για δοκιμή. Το ίδιο γινόταν και στην δεκαετία του ’30 όταν χρησιμοποιείτο ο όρος GP (General Purpose) (σ.μ. Γενικής Χρήσης) ομόηχος με το Jeep. Το όνομα αυτό εμφανίσθηκε την ίδια εποχή και στην σειρά κόμικς του Ποπάι με τον χαρακτήρα Eugene the Jeep που το μόνο που μπορούσε να ξεστομίσει ήταν Jeep – Jeep. Όπως και νάχει όμως καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όταν το όχημα πολλαπλών χρήσεων Willys Quarter-Ton Jeep χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την αμερικάνικη πολεμική μηχανή.

  –HONDA– Ο Soichiro Honda (1906-1991) ήταν μηχανικός και ίδρυσε την Honda το 1948. Στην αρχή η εταιρεία παρήγαγε μόνο μοτοσυκλέτες για να περάσει το 1964 και στον χώρο των αυτοκινήτων.

  –ΗUMMER– Η κατασκευάστρια εταιρία AMGeneral, έχει ρίζες μέσω της Standard Wheel Company, της Overland Automotive Division του John North Willys, και της Willys-Overland Motors από το 1903. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε όλοι σας είναι ότι η Willys-Overland Motors μετονομάστηκε σε Willys Motors και μετά σε Kaiser Jeep Corporation.Παρακλάδι της Kaiser Jeep Corporation είναι μόνο για στρατιωτικά προγράμματα η εταιρία AMGeneral από το 1967 και μετά.Το 1979, η AMGeneral σχεδίασε για τον αμερικανικό στρατό το όχημα High Mobility Multi-purpose Wheeled Vehicle, γνωστό ως HMMWV το οποίο προφέρεται σαν Humvee (χαμβί) Από το 1988 ο Σβαρτζενέγκερ ήθελε ένα τέτοιο όχημα για πολιτική χρήση. Μάζεψε και 2.000 άλλους επώνυμους, έδωσαν παραγγελία, και έτσι το 1992 βγήκε στην αγορά το πρώτο πολιτικό HMMWV με την ονομασία HUMMER.. Το 2001, η GM αγόρασε την εμπορική ονομασία HUMMER από την AMGeneral, και αυτομάτως, προστέθηκε στα HUMMER το H1..Απλά και μόνο επειδή από το 2002, ξεκίνησε η παραγωγή (με σχέδια της GM πλέον) αλλά από το εργατικό δυναμικό της AMGeneral του οχήματος HUMMER H2..Σήμερα κυκλοφορεί και το HUMMER H3 το οποίο κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο. Αποκλειστική ευθύνη για πωλήσεις και σέρβις, έχει όμως η GM.. GMC Το 1901, ο Max Grabowsky ίδρυσε την εταιρία Rapid Motor Vehicle Company, με σκοπό την κατασκευή φορτηγών. Η Rapid Motor Vehicle Company μετά την εξαγορά της από την GM το 1909 μετονομάστηκε σε General Motors Truck Company, η οποία περιλάμβανεi και την Reliance Motor Car Company στα πλαίσια συγχώνευσης των 2 εταιριών. Το GMC Truck είναι το πρώτο προϊόν που παρουσιάστηκε το 1912.

  –HYUNDAI– Η χιουντάι, ξεκίνησε τον απρίλιο του 1946 απο τον Ju-Yung Chung. Αυτός πρώτος ίδρυσε την Hyundai Auto Service στην σεούλ, σε ηλικία 31 ετώνΤο όνομα σημαινει Μοντέρνο.. Το σηματάκι συμβολίζει 2 υπάρξεις που κάνουν χειραψία η εταιρία και ο καταναλωτής.Η γνωστή σήμερα Hyundai Motor Company ιδρύθηκε απο τον Ju-Yung Chung και τον αδερφό του Se-Yung Chung τον Δεκέμβριο του 1967.

  –KIA– Η KIA ιδρύθηκε το 1944 ως Hyungsung Precision Industry και κατασκεύαζε σωλήνες και τμήματα ποδηλάτων. Το 1952 κατασκεύασε το πρώτο της ποδήλατο και μετονομάστηκε σε KIA Industrial Company. Kia σημαινει «ανατέλλων από την Ασία» από το ΚΙ-ανατέλλω και το Α=Ασία.. –LADA– Lada σε ελεύθερη μετάφραση, στα ρωσικά, σημαίνει «όμορφο, μικρό, αγαπητό».

  –LAMBORGHINI– Πήρε το 1963 το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας Ferrucio Lamborghini.

  –LANCIA– Ο Vincenzo Lancia σε συνεργασία με τον Claudio Fogolin ίδρυσε την εταιρεία το 1906. Αν και 25 μόλις χρονών ο Lancia ήταν αρκετά έμπειρος καθώς δούλευε για αρκετό καιρό στην FIAT με την οποία μάλιστα είχε λάβει μέρος και σε αγώνες.

  –LEXUS– Ο πολυτελής κλάδος της Toyota έχει πάρει το όνομά του από την ένωση δύο λέξεων που σύμφωνα με τους ιδρυτές του συμβολίζουν την φιλοσοφία της μάρκας: Luxury (σ.μ. Πολυτέλεια) και Elegance (σ.μ. Κομψότητα).

  –LIGIER– Χρωστάει το όνομά της στον Γάλλο οδηγό της Formula 1 Guy Ligier.

  –LINCOLN– Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, Abraham Lincoln.

  –MASERATI– Οι τέσσερεις αδελφοί Alfieri, Ettore, Ernesto και Bindo Maserati, ίδρυσαν την εταιρεία το 1914.

  –LOTUS– Η δεύτερη μάρκα με … περιβαλλοντικές ανησυχίες μετά την Jaguar. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του γνωστού φυτού. –MAZDA– Όσοι γνωρίζουν από Ζωροαστρισμό δεν θα έχουν απορίες για την προέλευση του ονόματος της εταιρείας. Ο Ahura Mazda, είναι ο Θεός της Σοφίας και σύμφωνα με την παράδοση κατόρθωσε να ενώσει τους ανθρώπους δίνοντάς τους το χάρισμα της Λογικής. Το όνομα μοιάζει, επίσης, με αυτό του ιδρυτή της εταιρείας Jujiro Matsuda.

  –MERCEDES– Ο Emil Jellinek επιχειρηματίας και ακόλουθος της Αυστροουγγαρίας στην Γαλλία ο οποίος είχε και τα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης αυτοκινήτων Daimler στην Αυστρία, την Ουγγαρία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ τα μετονόμασε σε Mercedes (το όνομα της κόρης του).

  –MITSUBISHI– Γιαπωνέζικη λέξη που σημαίνει «τρία διαμάντια» τα οποία άλλωστε είναι και το σήμα της Mitsubishi. Ο ιδρυτής της Yataro Iwasaki ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα εκμεταλλευόμενος τρία ατμόπλοια το 1870. Έκτοτε ο αριθμός «τρία» κυριαρχεί στην εταιρεία είτε πρόκειται για στόχους, είτε για στρατηγική, είτε για πολιτικές.

  –MORRIS– O William Richard Morris (1877-1963), ξεκίνησε την καριέρα του σαν επισκευαστής ποδηλάτων για να περάσει στις μηχανές το 1901 και στα αυτοκίνητα το 1913. Η εταιρεία MG έχει πάρει το όνομά της από τα αρχικά των λέξεων Morris Garage.

  –NISSAN– Το 1931 η DATSUN αγοράσθηκε από την THE TOBATA IMONO COMPANY και έγινε μέρος της. Δύο χρόνια αργότερα αποσχίσθηκε από την μητέρα εταιρεία, μετέφερε την έδρα της στη Γιοκοχάμα και έγινε η ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha. Η χρηματοδότηση της προήλθε από την επενδυτική εταιρεία Nihon Sagyo την οποία διηύθυνε ο Yoshisuke Ayukawa ιδιοκτήτης της TOBATA IMONO. Αυτή η επενδυτική εταιρεία ήταν ήδη γνωστή σε όλη την Ιαπωνία από την σοβαρή της πορεία στο Χρηματιστήριο. Όλοι την γνώριζαν μάλιστα σαν Ni-San από την συντομογραφία της που εμφανίζονταν στον πίνακα των αγοραπωλησιών του Χρηματιστηρίου. Το 1934 η Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha μετονομάστηκε σε NISSAN MOTOR COMPANY LIMITED.

  –OLDSMOBILE– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Ransom Eli Olds (1864-1950). Ο ίδιος έχει δώσει το όνομα του και σε άλλη εταιρεία: τη REO.

  –OPEL– Το επίθετο του ιδρυτή της Adam Opel που το 1862 μετέτρεψε την βιοτεχνία του σε αυτοκινητοβιομηχανία.

  –PEUGEOT– Πήρε το όνομά της από τον Jean Jaques Peugeot (1699-1741) και πρόγονός της είναι η εταιρεία με τον πολύ … κομψό τίτλο Les Fils des Peugeot Freres (σ.μ. Οι γιοί των Αδελφών Πεζό) που ξεκίνησε τις εργασίες της το 1890 με αντικείμενο την παραγωγή γεωργικών εργαλείων. Ο Armand Peugeot κατόρθωσε να αγοράσει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα από τον Panhard χάρη στον οποίο εξελίχθηκε στον δεύτερο κατασκευαστή της Γαλλίας.

  –PONTIAC– Ιδρύθηκε το 1893 από τον Edward M. Murphy ως Pontiac Buggy Company στην πόλη Pontiac, του Michigan. Η εταιρία κατασκεύαζε άμαξες για άλογα, και μετά το 1907 με την επωνυμία Oakland Motor Car Company ιδρύθηκε μια θυγατρική της, με σκοπό την παραγωγή αυτοκίνητων.Το 1909, η General Motors εξαγόρασε τις μισές της μετοχές.Ο ιδρυτής της GM άλλωστε (William Durant), ήταν φίλος με τον Murphy. Όμως λόγω των προβλημάτων του Durant να κρατήσει την ίδια την GM, η Pontiac δεν παρουσίασε αυτοκίνητο παρά μόνο το 1926.

  –PORSCHE– Ο Ferdinand Porsche ήταν ένας πολύ γνωστός σχεδιαστής που αν και ξεκίνησε νωρίς την δημιουργική του προσπάθεια έπρεπε να περιμένει 15 περίπου χρόνια για να δει τα σχέδια του να παίρνουν την μορφή ενός αυτοκινήτου παραγωγής.

  –RENAULT– Ο Louis Renault (1877-1944) με τα αδέλφια του Marcel και Fernand, ίδρυσαν την γαλλική οικογενειακή εταιρεία Renault Freres (σ.μ. Αδελφοί Ρενό) που έμελε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές.

  –ROLLS-ROYCE– Ο Βρετανός μηχανικός Henry Royce φημολογείται πως απογοητευμένος από ένα καινούργιο αυτοκίνητο που είχε αγοράσει αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό του. Δημιούργησε την εταιρεία Royce Ltd που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επιχειρηματία C.S.Rolls. Οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν το 1906 στην Rolls Royce Ltd..

  –ROVER– Το όνομα προέρχεται από το ποδήλατο «Rover Safety Cycle» του 1884 που μοιάζει πολύ με τα σημερινά ποδήλατα και ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του στο θέμα της ασφάλειας. Καλές είναι οι γκραβούρες αλλά για σκεφτείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανέβαιναν στα τόσο επικίνδυνα εκείνα πρώτα ποδήλατα με τις άνισες ρόδες και το μεγάλο ύψος. Το σίγουρο και σταθερό αυτό ποδήλατο ήταν δημιούργημα των Starley και Sutton που αφενός τους έκανε πλούσιους αφετέρου τους έδωσε την ώθηση να περάσουν στην κατασκευή μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

  –SAAB– Η Svenska Aeroplane AB (Aktiebolaget)(Swedish Airplane, Limited) (σ.μ. Σουηδικά Αεροπλάνα ΕΠΕ) ιδρύθηκε το 1937. Κατ’ αρχήν όπως φανερώνει το όνομά της κατασκεύαζε κινητήρες για αεροπλάνα για να περάσει το 1944 στην παραγωγή και αυτοκινήτων.

  –SEAT– Στις 9 Μαίου του 1950 ιδρύθηκε η Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, S.A. (SEAT). Σε ελεύθερη απόδοση το όνομά της σημαίνει ότι και η δική μας ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Περιήγησης και Αυτοκινήτου). –SIMCA– Τι πιο απλό?? Societι Industrielle de Mιcanique et Carrosserie Automobile. Γαλλική εταιρία με ίδρυση το 1935 από τον εμπορικό αντιπρόσωπο της Φίατ στην Γαλλία, κύριο H.T. Pigozzi.

  –SUBARU– Ένα όνομα με ελληνικό ενδιαφέρον. Στα γιαπωνέζικα Subaru σημαίνει Ένωση. Αποδίδει, όμως, και τον αστερισμό των Πλειάδων, έξι αστεριών στα οποία μεταμορφώθηκαν, σύμφωνα με την μυθολογία, οι κόρες του Άτλαντα. Ο αστερισμός αυτός εμφανίζεται και στο λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρείας.

  –TATRA– Το όνομα προέρχεται από τα γνωστά Τσέχικα βουνά Τάτρα. Ιδρύθηκε το 1850 ως Nesselsdorfer Wagenbau-Fabriksgesellschaft και μετονομάστηκε το 1919 σε Τατρα. –TOYOTA– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Sakichi Toyoda (1894-1952). Στην αρχή λεγόταν Toyoda Automatic Loom Works Ltd. και είχε σαν κύριο αντικείμενο την υφαντουργία και στη συνέχεια (το 1937) Toyota Motor Company.

  –VAUXHALL– Πήρε το όνομά της από την περιοχή στην οποία έδρευε: το Vauxhall Gardens του Λονδίνου.

  –VECTOR– Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Jerry Wiegert το 1971 ως Vehicle Design Force αλλά* το 1972 μετονομάστηκε σαν Vector Aeromotive Corporation.Η πρώτη προσπάθεια για να κατασκευάσει η Αμερική σούπερκαρ, αντάξιο των ευρωπαϊκών.

  –VOLKSWAGEN– Σημαίνει στα γερμανικά «αυτοκίνητο του λαού» και πρόκειται για σύνθεση των λέξεων Volks (σ.μ. Λαός) και Wagen (σ.μ. Όχημα). Το πρώτο όχημα της εταιρείας ήταν ο «Σκαραβαίος» και προήλθε από την επιμονή και εμμονή του Αδόλφου Χίτλερ να αποκτήσουν όλοι οι Γερμανοί στην δεκαετία του ’30 ένα ραδιόφωνο να ακούν τα διαγγέλματά του και ένα αυτοκίνητο να μετακινούνται.

  –VOLVO– Στα Λατινικά σημαίνει «Κυλάω» και αυτό το όνομα επέλεξαν οι ιδρυτές της Gustaf Larson και Assar Gabrielsson το 1925.

  –WOLFSBURG– Αυτό είναι περίεργο θέμα. Βιομηχανικό χωρίο, που ιδρύθηκε το 1938 από τους Γερμανούς, με σκοπό να διαμένουν εκεί οι εργαζόμενοι της εταιρίας VW. Εκεί κατασκευαζόταν το περίφημο KDF-Wagen γνωστό μετά σε όλους σαν σκαραβαίος..

  –ZASTAVA– Το πλήρες όνομά της είναι Zavodi Crvena Zastava (σ.μ. Το Εργοστάσιο της Κόκκινης Σημαίας).

  πηγη

   Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

   601 Σχόλια

   1. Shane Kleinsorge 1 έτος ago
   2. Marjory Hinaman 1 έτος ago
   3. penis ring 1 έτος ago
   4. Sexy Lingerie 1 έτος ago
   5. g-spot vibrators 1 έτος ago
   6. strap ons 1 έτος ago
   7. seo high pr backlinks 1 έτος ago
   8. dmca 1 έτος ago
   9. End Of Lease Cleaning 1 έτος ago
   10. minuteman scholarship use 1 έτος ago
   11. עיסוי אירוטי 1 έτος ago
   12. clenbuterol steroids 1 έτος ago
   13. c++ training london 1 έτος ago
   14. review gspot stimulator 1 έτος ago
   15. visit 1 έτος ago
   16. redporn 1 έτος ago
   17. Lemuel Cobetto gay cam 1 έτος ago
   18. wantclip 1 έτος ago
   19. paykasa 1 έτος ago
   20. fitness guest post 1 έτος ago
   21. Fx Flex EA 1 έτος ago
   22. Travel Agency "GALA" 1 έτος ago
   23. www.naukrilinked.com 1 έτος ago
   24. Rolland Whicker 1 έτος ago
   25. kredit mobil second 1 έτος ago
   26. sa 1 έτος ago
   27. sarasota 5 star resorts 1 έτος ago
   28. http://happy8vip.com 1 έτος ago
   29. Allan Lovecchio 1 έτος ago
   30. www.insity.com/all-cakes/ 1 έτος ago
   31. Bobby Ohara gay cam 1 έτος ago
   32. happy birthday images 1 έτος ago
   33. Jefferey Deserio gay cam 1 έτος ago
   34. instagram downloader 1 έτος ago
   35. anal beads review 1 έτος ago
   36. satisfyer- pro penguin 1 έτος ago
   37. beauty info 1 έτος ago
   38. seo uzmanı 1 έτος ago
   39. King Cock Strap on 1 έτος ago
   40. Link M88 1 έτος ago
   41. furniture experts 1 έτος ago
   42. Check here 1 έτος ago
   43. Life Insurance Vancouver 1 έτος ago
   44. David Caputo 1 έτος ago
   45. smokeshop palm beach 1 έτος ago
   46. leopold 1 έτος ago
   47. reviews 1 έτος ago
   48. Pozyczka sms na dowod 1 έτος ago
   49. o-zone tongue vibe 1 έτος ago
   50. sale 1 έτος ago
   51. sa 1 έτος ago
   52. www.seobengaluru.com 1 έτος ago
   53. Vibrating penis ring 1 έτος ago
   54. prostate toys 1 έτος ago
   55. sa 1 έτος ago
   56. Penis Pumps 1 έτος ago
   57. Penis pump review 1 έτος ago
   58. bilforsikring 1 έτος ago
   59. print business cards 1 έτος ago
   60. ss 1 έτος ago
   61. 123movies 1 έτος ago
   62. Tynisha Tadman 1 έτος ago
   63. Sylvester Osias 1 έτος ago
   64. Victor Menken 1 έτος ago
   65. Karen Saitta 1 έτος ago
   66. chatbot 1 έτος ago
   67. Rosalee Quiterio 1 έτος ago
   68. new forex ea 1 έτος ago
   69. Male sex toys 1 έτος ago
   70. sa 1 έτος ago
   71. Penis Rings 1 έτος ago
   72. 煥白 1 έτος ago
   73. How to use penis pumps 1 έτος ago
   74. Twanna Graleski 1 έτος ago
   75. Lilly Decelle 1 έτος ago
   76. Heriberto Mckissic 1 έτος ago
   77. Quinn Dunegan 1 έτος ago
   78. see pron 1 έτος ago
   79. learn seo 1 έτος ago
   80. personalised mugs 1 έτος ago
   81. Manuel Wingett 1 έτος ago
   82. Verla Croker 1 έτος ago
   83. Scott Holroyd 1 έτος ago
   84. Ernest Langarica 1 έτος ago
   85. best pron 1 έτος ago
   86. Augustus Catt 1 έτος ago
   87. Paul Elletson 1 έτος ago
   88. Ivonne Holthus 1 έτος ago
   89. Leonardo Pandit 1 έτος ago
   90. Tad Amato 1 έτος ago
   91. Lu Latourrette 1 έτος ago
   92. Merilyn Mattes 1 έτος ago
   93. Demetrius Szanto 1 έτος ago
   94. Coral Villacrusis 1 έτος ago
   95. Kirk Welling 1 έτος ago
   96. solitaire online 1 έτος ago
   97. https://gclub007.com 1 έτος ago
   98. sa 1 έτος ago
   99. hamptonbaylight 1 έτος ago
   100. sa 1 έτος ago
   101. look at this web-site 1 έτος ago
   102. Willy Deni 1 έτος ago
   103. solar spot lights 1 έτος ago
   104. eye lashes cambridge 1 έτος ago
   105. Dick Imber 1 έτος ago
   106. Woodrow Points 1 έτος ago
   107. Agen Togel Online 1 έτος ago
   108. vao bong 1 έτος ago
   109. vanessa veracruz 1 έτος ago
   110. 188bet 1 έτος ago
   111. Ashley Corporan 1 έτος ago
   112. Virginia Kubitz 1 έτος ago
   113. Demetria Ragel 1 έτος ago
   114. Solomon Savocchia 1 έτος ago
   115. Johna Sayco 1 έτος ago
   116. Parker Sunshine 1 έτος ago
   117. Joeann Gora 1 έτος ago
   118. american express 1 έτος ago
   119. m88 asia 1 έτος ago
   120. cialis prezzo generico 1 έτος ago
   121. nicolette shea 1 έτος ago
   122. viagra kaufen online 1 έτος ago
   123. for more info 1 έτος ago
   124. Cialis in South Africa 1 έτος ago
   125. Evelina Hinojos 1 έτος ago
   126. naturelfrancemedecine.com 1 έτος ago
   127. barcelona strip club 1 έτος ago
   128. UsefulTunde.com 1 έτος ago
   129. for more information 1 έτος ago
   130. Agen Poker Online 1 έτος ago
   131. Kent Dorio 1 έτος ago
   132. La Manga Club Property 1 έτος ago
   133. Moshe Buecher 1 έτος ago
   134. Costa del Sol Property 1 έτος ago
   135. Lana Wutzke 1 έτος ago
   136. Anthony Dinning 1 έτος ago
   137. Angelika Lahti 1 έτος ago
   138. The Woman Men Adore 1 έτος ago
   139. sa 1 έτος ago
   140. kendra sunderland 1 έτος ago
   141. Valarie Herner 1 έτος ago
   142. cmd368 1 έτος ago
   143. Sallie Habisch 1 έτος ago
   144. venom english online free 1 έτος ago
   145. Ali Meholick 1 έτος ago
   146. Carie Ebenstein 1 έτος ago
   147. Kendall Milanes 1 έτος ago
   148. Buena Kodera 1 έτος ago
   149. miss banana 1 έτος ago
   150. intelleral review 1 έτος ago
   151. Randal Golen 1 έτος ago
   152. Shamika Hays 1 έτος ago
   153. Darius Samec 1 έτος ago
   154. Sharmaine Boscio 1 έτος ago
   155. 15 Minute Manifestation 1 έτος ago
   156. Hee Colehour 1 έτος ago
   157. megan rain 1 έτος ago
   158. Aubrey Susan 1 έτος ago
   159. Treena Tisi 1 έτος ago
   160. Veronica Hoot 1 έτος ago
   161. Eddie Witczak 1 έτος ago
   162. Raymond Jurica 1 έτος ago
   163. Boyd Gailun 1 έτος ago
   164. Shauna Baze 1 έτος ago
   165. Carlie Cuthill 1 έτος ago
   166. Felicita Oesterle 1 έτος ago
   167. danika mori 1 έτος ago
   168. Bandar Togel Indonesia 2018 12 μήνες ago
   169. sistemy vodopodgotovki vody 12 μήνες ago
   170. SEO 12 μήνες ago
   171. Mozell Schrier 12 μήνες ago
   172. this website 12 μήνες ago
   173. for more info 12 μήνες ago
   174. bondage 12 μήνες ago
   175. Newton Hermansen 12 μήνες ago
   176. softwarekabaap.com 12 μήνες ago
   177. visit website 12 μήνες ago
   178. Mca scam 12 μήνες ago
   179. Deedeesblog.com 12 μήνες ago
   180. Mikel Duchow 12 μήνες ago
   181. Taina Mckernan 12 μήνες ago
   182. HokIndoBet 12 μήνες ago
   183. Tambra Pestka 12 μήνες ago
   184. sa 12 μήνες ago
   185. Vince Crummett 12 μήνες ago
   186. Easy Cellar PDF 12 μήνες ago
   187. John Adebimitan 12 μήνες ago
   188. Fun88 12 μήνες ago
   189. viagra for ladies 12 μήνες ago
   190. Vernon Staebell 12 μήνες ago
   191. visit website 12 μήνες ago
   192. visit website 12 μήνες ago
   193. Valentine Vanwart 12 μήνες ago
   194. Bandar Bola 12 μήνες ago
   195. SEO Agency northern beaches 12 μήνες ago
   196. cbd flower online 12 μήνες ago
   197. Luther Fagen 12 μήνες ago
   198. Nilsa Runco 12 μήνες ago
   199. Mitchell Small 12 μήνες ago
   200. Damon Nowlan 12 μήνες ago
   201. cmd368 12 μήνες ago
   202. sa 12 μήνες ago
   203. Nickole Detherage 12 μήνες ago
   204. Fonda Boon 12 μήνες ago
   205. Empire777 12 μήνες ago
   206. online poker room 12 μήνες ago
   207. Rudy Belfy 12 μήνες ago
   208. Albertina Martineze 12 μήνες ago
   209. Dafabet 12 μήνες ago
   210. à»Ô´ÇÒÃì»18+ 12 μήνες ago
   211. Mercedes-Benz service 12 μήνες ago
   212. Titus Brucculeri 12 μήνες ago
   213. VW specialist 12 μήνες ago
   214. VW mechanic 12 μήνες ago
   215. JAV 12 μήνες ago
   216. Watch Jav Online 12 μήνες ago
   217. M88 12 μήνες ago
   218. zabori v Ekaterinburge 12 μήνες ago
   219. Usefultunde 12 μήνες ago
   220. Make Money Online 12 μήνες ago
   221. Bong88 12 μήνες ago
   222. Bong88 12 μήνες ago
   223. sa 12 μήνες ago
   224. Lazaro Dodich 12 μήνες ago
   225. Fast Image Hosting 12 μήνες ago
   226. clubwarp 12 μήνες ago
   227. Janet Ocus 12 μήνες ago
   228. JAV Streaming Online Free 12 μήνες ago
   229. learn the facts here now 12 μήνες ago
   230. stream free 12 μήνες ago
   231. Julissa Morency 12 μήνες ago
   232. this website 12 μήνες ago
   233. LASU News 12 μήνες ago
   234. Kasha Lostetter 12 μήνες ago
   235. Alissa Rossano 12 μήνες ago
   236. link ibet888 12 μήνες ago
   237. How to start a tax business 12 μήνες ago
   238. link sbobet 12 μήνες ago
   239. easy science projects 12 μήνες ago
   240. DEWALT Tool Connect 12 μήνες ago
   241. Chin Yem 12 μήνες ago
   242. Star Nyahay 12 μήνες ago
   243. vvslikes.com 12 μήνες ago
   244. Free HD JAV Streaming 12 μήνες ago
   245. LUXU-1024 12 μήνες ago
   246. clubwarp 12 μήνες ago
   247. How to start a tax business 12 μήνες ago
   248. 188bet 12 μήνες ago
   249. Mp3 download 12 μήνες ago
   250. clubwarp 12 μήνες ago
   251. JULIA 12 μήνες ago
   252. LUXU-1024 12 μήνες ago
   253. JAV Uncensored 12 μήνες ago
   254. à»Ô´ÇÒÃì»18+ 12 μήνες ago
   255. Gino Bradham 12 μήνες ago
   256. Bradford Filley 12 μήνες ago
   257. Governmentjobsvacancies.com 12 μήνες ago
   258. JAV 12 μήνες ago
   259. sa 12 μήνες ago
   260. upload image 12 μήνες ago
   261. thiet ke logo 12 μήνες ago
   262. smart motor viettel 12 μήνες ago
   263. Thiet Bi Giam Sat Hanh Trinh 12 μήνες ago
   264. cbd hemp oil review 12 μήνες ago
   265. firstclassplay 12 μήνες ago
   266. Nolan Broadnay 12 μήνες ago
   267. Maxing 12 μήνες ago
   268. hoi dap viet 12 μήνες ago
   269. Oswaldo Romp 12 μήνες ago
   270. NagaPoker 12 μήνες ago
   271. JAV Free 12 μήνες ago
   272. Ai Haneda 12 μήνες ago
   273. cuocbanh88 12 μήνες ago
   274. censored 12 μήνες ago
   275. URKK-017 12 μήνες ago
   276. sa 12 μήνες ago
   277. b88ag 12 μήνες ago
   278. Randall Lohmeier 12 μήνες ago
   279. Truck accident attorneys 12 μήνες ago
   280. Live Ê´ 12 μήνες ago
   281. 2bong 12 μήνες ago
   282. Upload Images 12 μήνες ago
   283. E-BODY 12 μήνες ago
   284. Altagracia Grunow 12 μήνες ago
   285. french bulldogs for sale in pa 12 μήνες ago
   286. Gino Egolf 12 μήνες ago
   287. Carrol Calleros 12 μήνες ago
   288. Pasquale Shumiloff 12 μήνες ago
   289. for more information 12 μήνες ago
   290. this website 12 μήνες ago
   291. Ilan Tzorya 12 μήνες ago
   292. bObsweep Standard reviews 12 μήνες ago
   293. Amado Sanders 11 μήνες ago
   294. sa 11 μήνες ago
   295. KFC Menu Prices 11 μήνες ago
   296. Matbord 11 μήνες ago
   297. Stephany Weinger 11 μήνες ago
   298. K8pro 11 μήνες ago
   299. roofing contractor ct 11 μήνες ago
   300. www.seobengaluru.com 11 μήνες ago
   301. Fun88 11 μήνες ago
   302. FX Proud 11 μήνες ago
   303. Fun88 11 μήνες ago
   304. sa 11 μήνες ago
   305. best selling vibrators 11 μήνες ago
   306. e111 card 11 μήνες ago
   307. Delia Rabidoux 11 μήνες ago
   308. sa 11 μήνες ago
   309. click here now 11 μήνες ago
   310. handbags 11 μήνες ago
   311. Despina Bujnowski 11 μήνες ago
   312. terörist israil 11 μήνες ago
   313. Jamel Sieler 11 μήνες ago
   314. Coupon 11 μήνες ago
   315. Green Living 11 μήνες ago
   316. Joel Scherrer 11 μήνες ago
   317. sa 11 μήνες ago
   318. Health & Fitness 11 μήνες ago
   319. House & Home Improvement 11 μήνες ago
   320. News 11 μήνες ago
   321. House & Home Improvement 11 μήνες ago
   322. Home Improvement 11 μήνες ago
   323. Mensajes De Optimismo 11 μήνες ago
   324. Web Design 11 μήνες ago
   325. Jobs & Career 11 μήνες ago
   326. Jobs & Career 11 μήνες ago
   327. fishing tips final fantasy xv 11 μήνες ago
   328. Fashion 11 μήνες ago
   329. polythene sheeting uk 11 μήνες ago
   330. fitness tips 11 μήνες ago
   331. News 11 μήνες ago
   332. Definition of Technology 11 μήνες ago
   333. Reliable Home Improvement 11 μήνες ago
   334. mountain 11 μήνες ago
   335. Web Design 11 μήνες ago
   336. Law & Legal 11 μήνες ago
   337. https://sexshopsverige.com/ 11 μήνες ago
   338. Pets 11 μήνες ago
   339. Mca benefits 11 μήνες ago
   340. dmca 11 μήνες ago
   341. motor club of America reviews 11 μήνες ago
   342. real estate selling 11 μήνες ago
   343. dmca 11 μήνες ago
   344. Kareem Anzaldua 11 μήνες ago
   345. JAV Free 11 μήνες ago
   346. Health 11 μήνες ago
   347. online casino games 11 μήνες ago
   348. Health And Fitness 11 μήνες ago
   349. Web Design 11 μήνες ago
   350. Cleveland Ni 11 μήνες ago
   351. Francisca Volz 11 μήνες ago
   352. Karmen Lachowski 11 μήνες ago
   353. film streaming 11 μήνες ago
   354. porn 11 μήνες ago
   355. streaming vf 11 μήνες ago
   356. Technology 11 μήνες ago
   357. Technology 11 μήνες ago
   358. JAV HD Streaming 11 μήνες ago
   359. Dmca 11 μήνες ago
   360. Lonnie Raitt 11 μήνες ago
   361. w88 11 μήνες ago
   362. Hal Sheets 11 μήνες ago
   363. Edgar Fulliton 11 μήνες ago
   364. investing blog 11 μήνες ago
   365. Technology 11 μήνες ago
   366. Dmca 11 μήνες ago
   367. Denae 11 μήνες ago
   368. Dmca 11 μήνες ago
   369. Info Bandar Togel Terpercaya 11 μήνες ago
   370. Gadgets 11 μήνες ago
   371. Banking Related Services 11 μήνες ago
   372. Film streamig 11 μήνες ago
   373. streaming vf 11 μήνες ago
   374. Fashion 11 μήνες ago
   375. Vergie Lippard 11 μήνες ago
   376. Hana Tabone 11 μήνες ago
   377. streaming vf 11 μήνες ago
   378. weight lose programs 10 μήνες ago
   379. cocuk pornosu 10 μήνες ago
   380. computer programming 10 μήνες ago
   381. Wedding 10 μήνες ago
   382. Website & Web Design 10 μήνες ago
   383. film gratuit 10 μήνες ago
   384. grosir topi polos 10 μήνες ago
   385. ministry of education 10 μήνες ago
   386. ground beef recipes 10 μήνες ago
   387. business plan 10 μήνες ago
   388. Home Improvement 10 μήνες ago
   389. Albina Limoli 10 μήνες ago
   390. Jadwiga Inserra 10 μήνες ago
   391. Nathanial Bringham 10 μήνες ago
   392. Censored 10 μήνες ago
   393. Sandy Tredwell 10 μήνες ago
   394. warehouse 10 μήνες ago
   395. Home Improvement 10 μήνες ago
   396. Home Improvement 10 μήνες ago
   397. Forest Jabour 10 μήνες ago
   398. Chauncey Feuerberg 10 μήνες ago
   399. Mac Hibbert 10 μήνες ago
   400. Health 10 μήνες ago
   401. Marketing 10 μήνες ago
   402. Beatris Hires 10 μήνες ago
   403. Fashion 10 μήνες ago
   404. health hair loss 10 μήνες ago
   405. Truck Accident Attorneys 10 μήνες ago
   406. Free Mining Bitcoin 10 μήνες ago
   407. Business Definition 10 μήνες ago
   408. univerzitet 10 μήνες ago
   409. News 10 μήνες ago
   410. casino gclub 10 μήνες ago
   411. health quit smoking 10 μήνες ago
   412. go 10 μήνες ago
   413. Larry Rapley 10 μήνες ago
   414. Home Improvement 10 μήνες ago
   415. News 10 μήνες ago
   416. porno videolari 10 μήνες ago
   417. lawyers club 10 μήνες ago
   418. Home Improvement 10 μήνες ago
   419. 18 yas porno 10 μήνες ago
   420. Home Improvement 10 μήνες ago
   421. shirts 10 μήνες ago
   422. personal finance tips 10 μήνες ago
   423. Web Design 10 μήνες ago
   424. Florentino Tovias 10 μήνες ago
   425. sikis 10 μήνες ago
   426. Art Entertainment 10 μήνες ago
   427. Travel & Tour 10 μήνες ago
   428. Travel 10 μήνες ago
   429. Home Improvement 10 μήνες ago
   430. health articles 10 μήνες ago
   431. Home Improvement 10 μήνες ago
   432. stock investment 10 μήνες ago
   433. 20 yas porno 10 μήνες ago
   434. Home Improvement 10 μήνες ago
   435. click here 10 μήνες ago
   436. earth consciousness 10 μήνες ago
   437. Law 10 μήνες ago
   438. Global News 10 μήνες ago
   439. Travel 10 μήνες ago
   440. Business 10 μήνες ago
   441. pornocu 10 μήνες ago
   442. Web Design 10 μήνες ago
   443. Health 10 μήνες ago
   444. modern parenting 10 μήνες ago
   445. woman skin care 10 μήνες ago
   446. Pets 10 μήνες ago
   447. satta matka 10 μήνες ago
   448. outdoor fun games 10 μήνες ago
   449. Women 10 μήνες ago
   450. business news article 10 μήνες ago
   451. Mike Flot 10 μήνες ago
   452. Travel 10 μήνες ago
   453. air cond 10 μήνες ago
   454. Legal 10 μήνες ago
   455. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   456. Home Improvement 10 μήνες ago
   457. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   458. Home Improvement 10 μήνες ago
   459. Travel & Leisure 10 μήνες ago
   460. Yajaira Loerwald 10 μήνες ago
   461. Technnology 9 μήνες ago
   462. Pets 9 μήνες ago
   463. stream complet 9 μήνες ago
   464. Health And Fitness 9 μήνες ago
   465. Technnology 9 μήνες ago
   466. Health 9 μήνες ago
   467. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   468. Food 9 μήνες ago
   469. Royce Bonga 9 μήνες ago
   470. onliline matka 9 μήνες ago
   471. Business & Finance 9 μήνες ago
   472. reported scam 9 μήνες ago
   473. Baby & Parenting 9 μήνες ago
   474. satta matka 9 μήνες ago
   475. This website has more info 9 μήνες ago
   476. Technology 9 μήνες ago
   477. Business & Finance 9 μήνες ago
   478. Technology 9 μήνες ago
   479. Business & Finance 9 μήνες ago
   480. Cristen Hartsock 9 μήνες ago
   481. Travel & Leisure 9 μήνες ago
   482. Business & Finance 9 μήνες ago
   483. Game 9 μήνες ago
   484. Home Improvement 9 μήνες ago
   485. Business & Finance 9 μήνες ago
   486. Business & Finance 9 μήνες ago
   487. Fashion 9 μήνες ago
   488. Health & Fitness 9 μήνες ago
   489. Business & Finance 9 μήνες ago
   490. basket 9 μήνες ago
   491. Business & Finance 9 μήνες ago
   492. Health & Fitness 9 μήνες ago
   493. Home Improvement 9 μήνες ago
   494. games 9 μήνες ago
   495. modern clothing stores 9 μήνες ago
   496. çocuk porno izle 9 μήνες ago
   497. Computer & Technology 9 μήνες ago
   498. survival games 9 μήνες ago
   499. çocuk porno secerler 9 μήνες ago
   500. childhood education 9 μήνες ago
   501. health insurance 9 μήνες ago
   502. Business & Finance 8 μήνες ago
   503. anal porno 8 μήνες ago
   504. investment definition 8 μήνες ago
   505. basket 8 μήνες ago
   506. movies 8 μήνες ago
   507. europe trip 8 μήνες ago
   508. Bitcoin 8 μήνες ago
   509. Home 8 μήνες ago
   510. hayvanlı porno 8 μήνες ago
   511. Car & Automotive 8 μήνες ago
   512. kaos 8 μήνες ago
   513. Travel Packages 8 μήνες ago
   514. business ideas 8 μήνες ago
   515. Tourism 8 μήνες ago
   516. Technology & Computer 8 μήνες ago
   517. Women 8 μήνες ago
   518. ban bitcoin 8 μήνες ago
   519. M88 8 μήνες ago
   520. Travel 8 μήνες ago
   521. arts & entertaiment 8 μήνες ago
   522. Health 8 μήνες ago
   523. siktir git 7 μήνες ago
   524. civil legal 7 μήνες ago
   525. Business Insurance 7 μήνες ago
   526. Garden Design 7 μήνες ago
   527. hasiktirlan top selim 7 μήνες ago
   528. John Deere Technical Manuals 7 μήνες ago
   529. go to website 7 μήνες ago
   530. Fashion Shop 7 μήνες ago
   531. Gallery 7 μήνες ago
   532. Donny Heckers 7 μήνες ago
   533. Auto Insurance 6 μήνες ago
   534. Wedding Reception 6 μήνες ago
   535. Android Technology 6 μήνες ago
   536. hammer of thor 6 μήνες ago
   537. situs judi dominoqq 6 μήνες ago
   538. kunjungi website 6 μήνες ago
   539. try this out 4 μήνες ago
   540. Faytech North America 3 μήνες ago
   541. Business news 3 μήνες ago
   542. Business insider 3 μήνες ago
   543. Real Estate Attorney 3 μήνες ago
   544. Business 3 μήνες ago
   545. try this out 2 μήνες ago
   546. a fantastic read 2 μήνες ago
   547. Who was I in my past lives? 2 μήνες ago
   548. google sex videolaris 4 εβδομάδες ago
   549. Reed Boler 2 εβδομάδες ago
   550. Darrin Fortun 2 εβδομάδες ago
   551. Tractor Workshop Manuals 1 εβδομάδα ago