Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

Rate this post

ALFA ROMEO– Το 1910 μία ομάδα Μιλανέζων επιχειρηματιών ίδρυσε …

  [fb_button]totasaki-markes-autokiniton..την εταιρεία A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) (σ.μ. Ανώνυμη Αυτοκινητοβιομηχανία της Λομβαρδίας). Το 1920 ο, επίσης, Μιλανέζος επιχειρηματίας και χρηματοδότης Niccola Romeo αγόρασε μεγάλο μέρος της εταιρείας προσθέτοντας το όνομά του σε αυτήν.

  –ASTON MARTIN– Το 1914 οι Lionel Martin and Robert Bamford ίδρυσαν μία μικρή εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων. Τον επόμενο χρόνο είχαν ήδη ετοιμάσει το πρώτο τους προϊόν που ονόμασαν Aston, και από το όνομα του σχεδιαστή του, Martin.

  –AUDI– Ονομάστηκε από τον ιδρυτή της August Horsch με βάση το λατινικό «Audi» (σ.μ. το επώνυμό του στα λατινικά).

  –AUSTIN– Η εταιρία ιδρύθηκε το 1905 στην Αγγλία από τον Herbert Austin. Το 1950 ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Ευρώπης, παράγοντας 3.000 οχήματα την εβδομάδα ενώ είχε εργατικό δυναμικό της τάξης των 20.000 ατόμων.

  –BENTLEY– Η Bentley Motors Ltd ιδρύθηκε το 1919 από τον W.O Bentley. Βέβαια ο Bentley μαζί με τον αδερφό του, είχαν ιδρύσει από το 1912 την Bentley & Bentley που έκανε βελτιώσεις αυτοκινήτων. Μάλιστα, νομίζω ότι η Bentley & Bentley είναι και η πρώτη εταιρία που έφτιαξε αλουμινένιο πιστόνι. Οι κινητήρες της Bentley & Bentley ήταν οι καλύτεροι που τοποθετήθηκαν σε πολεμικά αεροσκάφη του 1ου Παγκοσμίου πολέμου..

  –BENZ– Το όνομά της προέρχεται από τον ιδρυτή της Karl Benz (1844-1929).

  –BMW– Αρχικά των λέξεων Bayerische Motoren Werke (σ.μ. Βιομηχανία Κινητήρων της Βαυαρίας) που επισημοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου του 1917. Μέχρι τότε η εταιρεία αποκαλείτο Rapp-Motorenwerke από το όνομα του ιδρυτή της Karl Rapp. Το σήμα της είναι εμπνευσμένο από την κίνηση μίας προπέλας κινητήρα.

  –BUGATTI– Εταιρία με περίεργη ιστορία. Ιδρύθηκε από τον Ιταλό Ettore Bugatti στην Γερμανική τότε (1909), περιοχή της Αλσατίας. Και μάλιστα με χρηματοδότηση από την τράπεζα Darmstaedter. Όλοι έχουν την εντύπωση ότι η Bugatti είναι Γαλλική, αλλά αυτό δεν είναι αληθές. Απλά, το 1919, μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η περιοχή πέρασε σε Γαλλική κυριαρχία και ο ιδρυτής παρέμεινε σε εκείνα τα μέρη…

  –BUICK– Επώνυμο του Σκοτσέζου μετανάστη David Dumbar Buick, ιδρυτή της Buick Manufacturing Company η οποία είναι και ο πρόγονος της General Motors.

  –CADILLAC– Έχει πάρει το όνομά της από τον Γάλλο εξερευνητή Antoine de la Mothe, Sieur de Cadillac που ανακάλυψε το Ντιτρόιτ. Νονός της ο ιδρυτής της Henry Martyn Leland.

  –CATERHAM– H εταιρεία Caterham Cars Ltd. ιδρύθηκε με έδρα την πόλη Caterham στο Surrey της Αγγλίας. –CHEVROLET– Το 1910 ο William Durant ένας επιτυχημένος αμερικάνος κατασκευαστής ζήτησε από τον Louis Chevrolet, οδηγό αγώνων, να τον βοηθήσει στην κατασκευή και προώθηση ενός νέου αυτοκινήτου. Στις 3 Νοεμβρίου του 1911 η Chevrolet Motor Car Company πήρε σάρκα και οστά. Αν και στηριζόταν κυρίως στον William Durant ο τελευταίος επέλεξε το όνομα του Chevrolet γιατί αφενός μεν του άρεσε και αφετέρου ήθελε να εκμεταλλευτεί την διασημότητα και αναγνωρισιμότητά του.

  –CHRYSLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον μηχανικό Walter P. Chrysler.

  –CITROEN– Το επώνυμο του ιδρυτή της Andre Citroen, ενός επιτυχημένου βιομήχανου που ασχολείτο με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αμέσως μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων. –DAEWOO–Την εταιρία ίδρυσε το 1967 ο Kim Woo-jung με την ονομασία Daewoo Industrial. Daewoo σημαινει μεγάλο σύμπαν στα κορεάτικα.. Η εταιρία είχε 20 διαφορετικά τμήματα, αλλά δεν είχε κανένα οχημάτων.. Από το 1937 βέβαια, υπήρχε στην Κορέα η National Motor, η οποία μετονομάστηκε σε Saenara Motor το 1962 και εξαγοράστηκε το 1965 Shinjin Industrial, μετονομάστηκε σε Shinjin Motor κατά την συνεργασία με την Toyota, σε General Motors Korea το 1972 και ξανά σε Saehan Motor το 1976. Τελικά μετά την εξαγορά του 1982 μετονομάστηκε σε Daewoo Motor. To 2002, πέρασε ξανά στην κατοχή της GM.

  –DAIHATSU– Το 1951 ή εταιρεία Hatsudoki Seizo Co. Ltd που είχαν ιδρύσει οι καθηγητές Yoshinki και Turumi από το Πανεπιστήμιο της Οζάκα μετονομάστηκε σε Daihatsu Kogyo Co. Ltd (σ.μ. Κατασκευάστρια Γεννητριών της Οζάκα). Το 1974 άλλαξε το όνομά της σε Daihatsu Motor Company Ltd.

  –DAIMLER– Έχει πάρει το όνομά της από τον Gottlieb Daimler (1834-1900).

  –DATSUN– Το 1912 ένας νεαρός Ιάπωνας, ο Masujiro Hashimoto, ίδρυσε την εταιρεία Kwaishinsha Motor Car Company, και παρήγαγε ένα μοντέλο που ονόμασε DAT. Κάθε γράμμα της λέξης DAT ήταν αρχικό ενός από τους συγγενείς του. Το «D» ήταν για τον Kenjoro Den, το «A» για τον Rokuro Aoyama, και το «T» για τον Meitaro Takeuchi. Ο Hashimoto ήθελε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τους συγγενείς του που εκτός των άλλων είχαν χρηματοδοτήσει και το εγχείρημά του. Το 1926 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την Jidosha Seizo. Η νέα εταιρεία ονομάστηκε DAT Jidosha Seizo Company Limited. Το 1930 αποφασίσθηκε να μετονομασθεί σε DATSON (σ.μ. ο γιός του DAT). Αργότερα το όνομα άλλαξε σε DATSUN.

  –DELOREAN– Το επίθετο του ιδρυτή της επιχειρηματία και μηχανικού John Zachary Delorean.

  –DODGE– Το επώνυμο των αδελφών John και Horace Dodge ιδρυτών της εταιρείας.

  –FERRARI– Το επίθετο του ιδρυτή της Enzo Ferrari (1898-1988).

  –FIAT– Fabbrica Italiana Automobili Torino (σ.μ. Ιταλική Αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο).

  –FORD– Ο Henry Ford (1863-1947), στην αρχή ίρδυσε την Henry Ford Company το 1901, και αργότερα το 1903 την Ford Motor Company.

  –JAGUAR –Πήρε το όνομά της από το ζώο Τζάγκουαρ θέλοντας να τονίσει την ταχύτητα και τη χάρη της.

  –JEEP– Ο όρος Jeep προέρχεται από την στρατιωτική ορολογία. Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οι μηχανικοί του στρατού αποκαλούσαν έτσι κάθε νέο όχημα που τους ερχόταν για δοκιμή. Το ίδιο γινόταν και στην δεκαετία του ’30 όταν χρησιμοποιείτο ο όρος GP (General Purpose) (σ.μ. Γενικής Χρήσης) ομόηχος με το Jeep. Το όνομα αυτό εμφανίσθηκε την ίδια εποχή και στην σειρά κόμικς του Ποπάι με τον χαρακτήρα Eugene the Jeep που το μόνο που μπορούσε να ξεστομίσει ήταν Jeep – Jeep. Όπως και νάχει όμως καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όταν το όχημα πολλαπλών χρήσεων Willys Quarter-Ton Jeep χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την αμερικάνικη πολεμική μηχανή.

  –HONDA– Ο Soichiro Honda (1906-1991) ήταν μηχανικός και ίδρυσε την Honda το 1948. Στην αρχή η εταιρεία παρήγαγε μόνο μοτοσυκλέτες για να περάσει το 1964 και στον χώρο των αυτοκινήτων.

  –ΗUMMER– Η κατασκευάστρια εταιρία AMGeneral, έχει ρίζες μέσω της Standard Wheel Company, της Overland Automotive Division του John North Willys, και της Willys-Overland Motors από το 1903. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε όλοι σας είναι ότι η Willys-Overland Motors μετονομάστηκε σε Willys Motors και μετά σε Kaiser Jeep Corporation.Παρακλάδι της Kaiser Jeep Corporation είναι μόνο για στρατιωτικά προγράμματα η εταιρία AMGeneral από το 1967 και μετά.Το 1979, η AMGeneral σχεδίασε για τον αμερικανικό στρατό το όχημα High Mobility Multi-purpose Wheeled Vehicle, γνωστό ως HMMWV το οποίο προφέρεται σαν Humvee (χαμβί) Από το 1988 ο Σβαρτζενέγκερ ήθελε ένα τέτοιο όχημα για πολιτική χρήση. Μάζεψε και 2.000 άλλους επώνυμους, έδωσαν παραγγελία, και έτσι το 1992 βγήκε στην αγορά το πρώτο πολιτικό HMMWV με την ονομασία HUMMER.. Το 2001, η GM αγόρασε την εμπορική ονομασία HUMMER από την AMGeneral, και αυτομάτως, προστέθηκε στα HUMMER το H1..Απλά και μόνο επειδή από το 2002, ξεκίνησε η παραγωγή (με σχέδια της GM πλέον) αλλά από το εργατικό δυναμικό της AMGeneral του οχήματος HUMMER H2..Σήμερα κυκλοφορεί και το HUMMER H3 το οποίο κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο. Αποκλειστική ευθύνη για πωλήσεις και σέρβις, έχει όμως η GM.. GMC Το 1901, ο Max Grabowsky ίδρυσε την εταιρία Rapid Motor Vehicle Company, με σκοπό την κατασκευή φορτηγών. Η Rapid Motor Vehicle Company μετά την εξαγορά της από την GM το 1909 μετονομάστηκε σε General Motors Truck Company, η οποία περιλάμβανεi και την Reliance Motor Car Company στα πλαίσια συγχώνευσης των 2 εταιριών. Το GMC Truck είναι το πρώτο προϊόν που παρουσιάστηκε το 1912.

  –HYUNDAI– Η χιουντάι, ξεκίνησε τον απρίλιο του 1946 απο τον Ju-Yung Chung. Αυτός πρώτος ίδρυσε την Hyundai Auto Service στην σεούλ, σε ηλικία 31 ετώνΤο όνομα σημαινει Μοντέρνο.. Το σηματάκι συμβολίζει 2 υπάρξεις που κάνουν χειραψία η εταιρία και ο καταναλωτής.Η γνωστή σήμερα Hyundai Motor Company ιδρύθηκε απο τον Ju-Yung Chung και τον αδερφό του Se-Yung Chung τον Δεκέμβριο του 1967.

  –KIA– Η KIA ιδρύθηκε το 1944 ως Hyungsung Precision Industry και κατασκεύαζε σωλήνες και τμήματα ποδηλάτων. Το 1952 κατασκεύασε το πρώτο της ποδήλατο και μετονομάστηκε σε KIA Industrial Company. Kia σημαινει «ανατέλλων από την Ασία» από το ΚΙ-ανατέλλω και το Α=Ασία.. –LADA– Lada σε ελεύθερη μετάφραση, στα ρωσικά, σημαίνει «όμορφο, μικρό, αγαπητό».

  –LAMBORGHINI– Πήρε το 1963 το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας Ferrucio Lamborghini.

  –LANCIA– Ο Vincenzo Lancia σε συνεργασία με τον Claudio Fogolin ίδρυσε την εταιρεία το 1906. Αν και 25 μόλις χρονών ο Lancia ήταν αρκετά έμπειρος καθώς δούλευε για αρκετό καιρό στην FIAT με την οποία μάλιστα είχε λάβει μέρος και σε αγώνες.

  –LEXUS– Ο πολυτελής κλάδος της Toyota έχει πάρει το όνομά του από την ένωση δύο λέξεων που σύμφωνα με τους ιδρυτές του συμβολίζουν την φιλοσοφία της μάρκας: Luxury (σ.μ. Πολυτέλεια) και Elegance (σ.μ. Κομψότητα).

  –LIGIER– Χρωστάει το όνομά της στον Γάλλο οδηγό της Formula 1 Guy Ligier.

  –LINCOLN– Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, Abraham Lincoln.

  –MASERATI– Οι τέσσερεις αδελφοί Alfieri, Ettore, Ernesto και Bindo Maserati, ίδρυσαν την εταιρεία το 1914.

  –LOTUS– Η δεύτερη μάρκα με … περιβαλλοντικές ανησυχίες μετά την Jaguar. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του γνωστού φυτού. –MAZDA– Όσοι γνωρίζουν από Ζωροαστρισμό δεν θα έχουν απορίες για την προέλευση του ονόματος της εταιρείας. Ο Ahura Mazda, είναι ο Θεός της Σοφίας και σύμφωνα με την παράδοση κατόρθωσε να ενώσει τους ανθρώπους δίνοντάς τους το χάρισμα της Λογικής. Το όνομα μοιάζει, επίσης, με αυτό του ιδρυτή της εταιρείας Jujiro Matsuda.

  –MERCEDES– Ο Emil Jellinek επιχειρηματίας και ακόλουθος της Αυστροουγγαρίας στην Γαλλία ο οποίος είχε και τα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης αυτοκινήτων Daimler στην Αυστρία, την Ουγγαρία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ τα μετονόμασε σε Mercedes (το όνομα της κόρης του).

  –MITSUBISHI– Γιαπωνέζικη λέξη που σημαίνει «τρία διαμάντια» τα οποία άλλωστε είναι και το σήμα της Mitsubishi. Ο ιδρυτής της Yataro Iwasaki ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα εκμεταλλευόμενος τρία ατμόπλοια το 1870. Έκτοτε ο αριθμός «τρία» κυριαρχεί στην εταιρεία είτε πρόκειται για στόχους, είτε για στρατηγική, είτε για πολιτικές.

  –MORRIS– O William Richard Morris (1877-1963), ξεκίνησε την καριέρα του σαν επισκευαστής ποδηλάτων για να περάσει στις μηχανές το 1901 και στα αυτοκίνητα το 1913. Η εταιρεία MG έχει πάρει το όνομά της από τα αρχικά των λέξεων Morris Garage.

  –NISSAN– Το 1931 η DATSUN αγοράσθηκε από την THE TOBATA IMONO COMPANY και έγινε μέρος της. Δύο χρόνια αργότερα αποσχίσθηκε από την μητέρα εταιρεία, μετέφερε την έδρα της στη Γιοκοχάμα και έγινε η ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha. Η χρηματοδότηση της προήλθε από την επενδυτική εταιρεία Nihon Sagyo την οποία διηύθυνε ο Yoshisuke Ayukawa ιδιοκτήτης της TOBATA IMONO. Αυτή η επενδυτική εταιρεία ήταν ήδη γνωστή σε όλη την Ιαπωνία από την σοβαρή της πορεία στο Χρηματιστήριο. Όλοι την γνώριζαν μάλιστα σαν Ni-San από την συντομογραφία της που εμφανίζονταν στον πίνακα των αγοραπωλησιών του Χρηματιστηρίου. Το 1934 η Jidosha Seizo Kabushiki Kaisha μετονομάστηκε σε NISSAN MOTOR COMPANY LIMITED.

  –OLDSMOBILE– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Ransom Eli Olds (1864-1950). Ο ίδιος έχει δώσει το όνομα του και σε άλλη εταιρεία: τη REO.

  –OPEL– Το επίθετο του ιδρυτή της Adam Opel που το 1862 μετέτρεψε την βιοτεχνία του σε αυτοκινητοβιομηχανία.

  –PEUGEOT– Πήρε το όνομά της από τον Jean Jaques Peugeot (1699-1741) και πρόγονός της είναι η εταιρεία με τον πολύ … κομψό τίτλο Les Fils des Peugeot Freres (σ.μ. Οι γιοί των Αδελφών Πεζό) που ξεκίνησε τις εργασίες της το 1890 με αντικείμενο την παραγωγή γεωργικών εργαλείων. Ο Armand Peugeot κατόρθωσε να αγοράσει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα από τον Panhard χάρη στον οποίο εξελίχθηκε στον δεύτερο κατασκευαστή της Γαλλίας.

  –PONTIAC– Ιδρύθηκε το 1893 από τον Edward M. Murphy ως Pontiac Buggy Company στην πόλη Pontiac, του Michigan. Η εταιρία κατασκεύαζε άμαξες για άλογα, και μετά το 1907 με την επωνυμία Oakland Motor Car Company ιδρύθηκε μια θυγατρική της, με σκοπό την παραγωγή αυτοκίνητων.Το 1909, η General Motors εξαγόρασε τις μισές της μετοχές.Ο ιδρυτής της GM άλλωστε (William Durant), ήταν φίλος με τον Murphy. Όμως λόγω των προβλημάτων του Durant να κρατήσει την ίδια την GM, η Pontiac δεν παρουσίασε αυτοκίνητο παρά μόνο το 1926.

  –PORSCHE– Ο Ferdinand Porsche ήταν ένας πολύ γνωστός σχεδιαστής που αν και ξεκίνησε νωρίς την δημιουργική του προσπάθεια έπρεπε να περιμένει 15 περίπου χρόνια για να δει τα σχέδια του να παίρνουν την μορφή ενός αυτοκινήτου παραγωγής.

  –RENAULT– Ο Louis Renault (1877-1944) με τα αδέλφια του Marcel και Fernand, ίδρυσαν την γαλλική οικογενειακή εταιρεία Renault Freres (σ.μ. Αδελφοί Ρενό) που έμελε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές.

  –ROLLS-ROYCE– Ο Βρετανός μηχανικός Henry Royce φημολογείται πως απογοητευμένος από ένα καινούργιο αυτοκίνητο που είχε αγοράσει αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό του. Δημιούργησε την εταιρεία Royce Ltd που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επιχειρηματία C.S.Rolls. Οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν το 1906 στην Rolls Royce Ltd..

  –ROVER– Το όνομα προέρχεται από το ποδήλατο «Rover Safety Cycle» του 1884 που μοιάζει πολύ με τα σημερινά ποδήλατα και ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του στο θέμα της ασφάλειας. Καλές είναι οι γκραβούρες αλλά για σκεφτείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανέβαιναν στα τόσο επικίνδυνα εκείνα πρώτα ποδήλατα με τις άνισες ρόδες και το μεγάλο ύψος. Το σίγουρο και σταθερό αυτό ποδήλατο ήταν δημιούργημα των Starley και Sutton που αφενός τους έκανε πλούσιους αφετέρου τους έδωσε την ώθηση να περάσουν στην κατασκευή μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

  –SAAB– Η Svenska Aeroplane AB (Aktiebolaget)(Swedish Airplane, Limited) (σ.μ. Σουηδικά Αεροπλάνα ΕΠΕ) ιδρύθηκε το 1937. Κατ’ αρχήν όπως φανερώνει το όνομά της κατασκεύαζε κινητήρες για αεροπλάνα για να περάσει το 1944 στην παραγωγή και αυτοκινήτων.

  –SEAT– Στις 9 Μαίου του 1950 ιδρύθηκε η Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, S.A. (SEAT). Σε ελεύθερη απόδοση το όνομά της σημαίνει ότι και η δική μας ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Περιήγησης και Αυτοκινήτου). –SIMCA– Τι πιο απλό?? Societι Industrielle de Mιcanique et Carrosserie Automobile. Γαλλική εταιρία με ίδρυση το 1935 από τον εμπορικό αντιπρόσωπο της Φίατ στην Γαλλία, κύριο H.T. Pigozzi.

  –SUBARU– Ένα όνομα με ελληνικό ενδιαφέρον. Στα γιαπωνέζικα Subaru σημαίνει Ένωση. Αποδίδει, όμως, και τον αστερισμό των Πλειάδων, έξι αστεριών στα οποία μεταμορφώθηκαν, σύμφωνα με την μυθολογία, οι κόρες του Άτλαντα. Ο αστερισμός αυτός εμφανίζεται και στο λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρείας.

  –TATRA– Το όνομα προέρχεται από τα γνωστά Τσέχικα βουνά Τάτρα. Ιδρύθηκε το 1850 ως Nesselsdorfer Wagenbau-Fabriksgesellschaft και μετονομάστηκε το 1919 σε Τατρα. –TOYOTA– Πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Sakichi Toyoda (1894-1952). Στην αρχή λεγόταν Toyoda Automatic Loom Works Ltd. και είχε σαν κύριο αντικείμενο την υφαντουργία και στη συνέχεια (το 1937) Toyota Motor Company.

  –VAUXHALL– Πήρε το όνομά της από την περιοχή στην οποία έδρευε: το Vauxhall Gardens του Λονδίνου.

  –VECTOR– Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Jerry Wiegert το 1971 ως Vehicle Design Force αλλά* το 1972 μετονομάστηκε σαν Vector Aeromotive Corporation.Η πρώτη προσπάθεια για να κατασκευάσει η Αμερική σούπερκαρ, αντάξιο των ευρωπαϊκών.

  –VOLKSWAGEN– Σημαίνει στα γερμανικά «αυτοκίνητο του λαού» και πρόκειται για σύνθεση των λέξεων Volks (σ.μ. Λαός) και Wagen (σ.μ. Όχημα). Το πρώτο όχημα της εταιρείας ήταν ο «Σκαραβαίος» και προήλθε από την επιμονή και εμμονή του Αδόλφου Χίτλερ να αποκτήσουν όλοι οι Γερμανοί στην δεκαετία του ’30 ένα ραδιόφωνο να ακούν τα διαγγέλματά του και ένα αυτοκίνητο να μετακινούνται.

  –VOLVO– Στα Λατινικά σημαίνει «Κυλάω» και αυτό το όνομα επέλεξαν οι ιδρυτές της Gustaf Larson και Assar Gabrielsson το 1925.

  –WOLFSBURG– Αυτό είναι περίεργο θέμα. Βιομηχανικό χωρίο, που ιδρύθηκε το 1938 από τους Γερμανούς, με σκοπό να διαμένουν εκεί οι εργαζόμενοι της εταιρίας VW. Εκεί κατασκευαζόταν το περίφημο KDF-Wagen γνωστό μετά σε όλους σαν σκαραβαίος..

  –ZASTAVA– Το πλήρες όνομά της είναι Zavodi Crvena Zastava (σ.μ. Το Εργοστάσιο της Κόκκινης Σημαίας).

  πηγη

   Δείτε την ιστορία της ονομασίας κάθε μάρκας αυτοκινήτου…

   592 Σχόλια

   1. Shane Kleinsorge 1 έτος ago
   2. Marjory Hinaman 12 μήνες ago
   3. Arabic Voice Over Services 11 μήνες ago
   4. penis ring 11 μήνες ago
   5. Sexy Lingerie 11 μήνες ago
   6. screaming o vibrating ring 11 μήνες ago
   7. g-spot vibrators 11 μήνες ago
   8. strap ons 11 μήνες ago
   9. seo high pr backlinks 11 μήνες ago
   10. dmca 11 μήνες ago
   11. really ample penis extender 11 μήνες ago
   12. End Of Lease Cleaning 11 μήνες ago
   13. minuteman scholarship use 11 μήνες ago
   14. עיסוי אירוטי 11 μήνες ago
   15. relationships on your terms 11 μήνες ago
   16. clenbuterol steroids 11 μήνες ago
   17. c++ training london 11 μήνες ago
   18. review gspot stimulator 11 μήνες ago
   19. visit 11 μήνες ago
   20. redporn 11 μήνες ago
   21. Lemuel Cobetto gay cam 11 μήνες ago
   22. wantclip 11 μήνες ago
   23. paykasa 11 μήνες ago
   24. fitness guest post 10 μήνες ago
   25. Fx Flex EA 10 μήνες ago
   26. Travel Agency "GALA" 10 μήνες ago
   27. www.naukrilinked.com 10 μήνες ago
   28. Rolland Whicker 10 μήνες ago
   29. kredit mobil second 10 μήνες ago
   30. sa 10 μήνες ago
   31. sarasota 5 star resorts 10 μήνες ago
   32. Electrolyte Powder Supplement 10 μήνες ago
   33. cheap business class tickets 10 μήνες ago
   34. http://happy8vip.com 10 μήνες ago
   35. Allan Lovecchio 10 μήνες ago
   36. www.insity.com/all-cakes/ 10 μήνες ago
   37. https://www.harshaswaroop.com/ 10 μήνες ago
   38. Bobby Ohara gay cam 10 μήνες ago
   39. happy birthday images 10 μήνες ago
   40. Jefferey Deserio gay cam 10 μήνες ago
   41. instagram downloader 10 μήνες ago
   42. anal beads review 10 μήνες ago
   43. satisfyer- pro penguin 10 μήνες ago
   44. beauty info 10 μήνες ago
   45. seo uzmanı 10 μήνες ago
   46. King Cock Strap on 10 μήνες ago
   47. Link M88 10 μήνες ago
   48. furniture experts 10 μήνες ago
   49. Check here 10 μήνες ago
   50. Life Insurance Vancouver 10 μήνες ago
   51. David Caputo 10 μήνες ago
   52. http://www.ibworldacademy.com 10 μήνες ago
   53. smokeshop palm beach 10 μήνες ago
   54. leopold 10 μήνες ago
   55. reviews 10 μήνες ago
   56. Pozyczka sms na dowod 10 μήνες ago
   57. o-zone tongue vibe 10 μήνες ago
   58. sale 10 μήνες ago
   59. sa 10 μήνες ago
   60. www.seobengaluru.com 10 μήνες ago
   61. Vibrating penis ring 10 μήνες ago
   62. prostate toys 10 μήνες ago
   63. sa 10 μήνες ago
   64. Penis Pumps 10 μήνες ago
   65. Penis pump review 10 μήνες ago
   66. bilforsikring 10 μήνες ago
   67. print business cards 10 μήνες ago
   68. ss 10 μήνες ago
   69. 123movies 9 μήνες ago
   70. Tynisha Tadman 9 μήνες ago
   71. Sylvester Osias 9 μήνες ago
   72. Victor Menken 9 μήνες ago
   73. Karen Saitta 9 μήνες ago
   74. chatbot 9 μήνες ago
   75. Rosalee Quiterio 9 μήνες ago
   76. new forex ea 9 μήνες ago
   77. Male sex toys 9 μήνες ago
   78. sa 9 μήνες ago
   79. Penis Rings 9 μήνες ago
   80. 煥白 9 μήνες ago
   81. How to use penis pumps 9 μήνες ago
   82. Twanna Graleski 9 μήνες ago
   83. Lilly Decelle 9 μήνες ago
   84. Heriberto Mckissic 9 μήνες ago
   85. Quinn Dunegan 9 μήνες ago
   86. HIFU 無創超聲波4D拉皮 9 μήνες ago
   87. see pron 9 μήνες ago
   88. learn seo 9 μήνες ago
   89. personalised mugs 9 μήνες ago
   90. Manuel Wingett 9 μήνες ago
   91. Verla Croker 9 μήνες ago
   92. Scott Holroyd 9 μήνες ago
   93. Ernest Langarica 9 μήνες ago
   94. best pron 9 μήνες ago
   95. Augustus Catt 9 μήνες ago
   96. Paul Elletson 9 μήνες ago
   97. Ivonne Holthus 9 μήνες ago
   98. Leonardo Pandit 9 μήνες ago
   99. Tad Amato 9 μήνες ago
   100. Lu Latourrette 9 μήνες ago
   101. Merilyn Mattes 9 μήνες ago
   102. Demetrius Szanto 9 μήνες ago
   103. Coral Villacrusis 9 μήνες ago
   104. Kirk Welling 9 μήνες ago
   105. master de produccion musical 9 μήνες ago
   106. solitaire online 9 μήνες ago
   107. https://gclub007.com 9 μήνες ago
   108. sa 9 μήνες ago
   109. hamptonbaylight 9 μήνες ago
   110. sa 9 μήνες ago
   111. look at this web-site 9 μήνες ago
   112. Willy Deni 9 μήνες ago
   113. solar spot lights 9 μήνες ago
   114. eye lashes cambridge 9 μήνες ago
   115. Dick Imber 9 μήνες ago
   116. Woodrow Points 9 μήνες ago
   117. Agen Togel Online 9 μήνες ago
   118. vao bong 9 μήνες ago
   119. vanessa veracruz 9 μήνες ago
   120. 188bet 9 μήνες ago
   121. Ashley Corporan 9 μήνες ago
   122. Virginia Kubitz 9 μήνες ago
   123. Demetria Ragel 9 μήνες ago
   124. Solomon Savocchia 9 μήνες ago
   125. Johna Sayco 9 μήνες ago
   126. Parker Sunshine 9 μήνες ago
   127. Joeann Gora 9 μήνες ago
   128. american express 9 μήνες ago
   129. m88 asia 9 μήνες ago
   130. cialis prezzo generico 9 μήνες ago
   131. nicolette shea 9 μήνες ago
   132. viagra kaufen online 9 μήνες ago
   133. for more info 9 μήνες ago
   134. Cialis in South Africa 9 μήνες ago
   135. Evelina Hinojos 9 μήνες ago
   136. for additional information 9 μήνες ago
   137. naturelfrancemedecine.com 9 μήνες ago
   138. barcelona strip club 9 μήνες ago
   139. UsefulTunde.com 9 μήνες ago
   140. for more information 9 μήνες ago
   141. Agen Poker Online 9 μήνες ago
   142. Kent Dorio 9 μήνες ago
   143. La Manga Club Property 9 μήνες ago
   144. Moshe Buecher 9 μήνες ago
   145. Costa del Sol Property 9 μήνες ago
   146. Lana Wutzke 9 μήνες ago
   147. Anthony Dinning 9 μήνες ago
   148. Angelika Lahti 9 μήνες ago
   149. The Woman Men Adore 9 μήνες ago
   150. sa 9 μήνες ago
   151. kendra sunderland 9 μήνες ago
   152. Valarie Herner 9 μήνες ago
   153. cmd368 9 μήνες ago
   154. Sallie Habisch 9 μήνες ago
   155. venom english online free 9 μήνες ago
   156. Ali Meholick 9 μήνες ago
   157. Carie Ebenstein 9 μήνες ago
   158. Kendall Milanes 9 μήνες ago
   159. Buena Kodera 9 μήνες ago
   160. miss banana 9 μήνες ago
   161. intelleral review 9 μήνες ago
   162. Randal Golen 9 μήνες ago
   163. Shamika Hays 9 μήνες ago
   164. Darius Samec 9 μήνες ago
   165. Sharmaine Boscio 9 μήνες ago
   166. 15 Minute Manifestation 9 μήνες ago
   167. Hee Colehour 9 μήνες ago
   168. Manifestation Magic Reviews 9 μήνες ago
   169. megan rain 9 μήνες ago
   170. Aubrey Susan 9 μήνες ago
   171. Treena Tisi 9 μήνες ago
   172. Veronica Hoot 9 μήνες ago
   173. Eddie Witczak 9 μήνες ago
   174. Raymond Jurica 9 μήνες ago
   175. Boyd Gailun 9 μήνες ago
   176. Shauna Baze 9 μήνες ago
   177. Carlie Cuthill 9 μήνες ago
   178. Felicita Oesterle 9 μήνες ago
   179. danika mori 9 μήνες ago
   180. Bandar Togel Indonesia 2018 9 μήνες ago
   181. sistemy vodopodgotovki vody 9 μήνες ago
   182. SEO 9 μήνες ago
   183. Mozell Schrier 9 μήνες ago
   184. this website 9 μήνες ago
   185. for more info 9 μήνες ago
   186. bondage 9 μήνες ago
   187. Newton Hermansen 9 μήνες ago
   188. softwarekabaap.com 9 μήνες ago
   189. visit website 9 μήνες ago
   190. Mca scam 9 μήνες ago
   191. Deedeesblog.com 9 μήνες ago
   192. Mikel Duchow 9 μήνες ago
   193. Taina Mckernan 9 μήνες ago
   194. HokIndoBet 9 μήνες ago
   195. Tambra Pestka 9 μήνες ago
   196. sa 9 μήνες ago
   197. Vince Crummett 9 μήνες ago
   198. Easy Cellar PDF 9 μήνες ago
   199. John Adebimitan 9 μήνες ago
   200. Fun88 9 μήνες ago
   201. viagra for ladies 9 μήνες ago
   202. Vernon Staebell 9 μήνες ago
   203. visit website 9 μήνες ago
   204. visit website 9 μήνες ago
   205. Valentine Vanwart 9 μήνες ago
   206. Bandar Bola 9 μήνες ago
   207. SEO Agency northern beaches 9 μήνες ago
   208. cbd flower online 9 μήνες ago
   209. Luther Fagen 9 μήνες ago
   210. Nilsa Runco 9 μήνες ago
   211. Mitchell Small 9 μήνες ago
   212. Damon Nowlan 9 μήνες ago
   213. cmd368 9 μήνες ago
   214. sa 9 μήνες ago
   215. Nickole Detherage 9 μήνες ago
   216. Fonda Boon 9 μήνες ago
   217. Empire777 9 μήνες ago
   218. online poker room 9 μήνες ago
   219. Rudy Belfy 9 μήνες ago
   220. Albertina Martineze 9 μήνες ago
   221. Dafabet 9 μήνες ago
   222. à»Ô´ÇÒÃì»18+ 9 μήνες ago
   223. Mercedes-Benz service 9 μήνες ago
   224. Titus Brucculeri 9 μήνες ago
   225. VW specialist 9 μήνες ago
   226. VW mechanic 9 μήνες ago
   227. JAV 9 μήνες ago
   228. Watch Jav Online 9 μήνες ago
   229. M88 9 μήνες ago
   230. zabori v Ekaterinburge 9 μήνες ago
   231. Usefultunde 9 μήνες ago
   232. Make Money Online 9 μήνες ago
   233. Bong88 9 μήνες ago
   234. Bong88 9 μήνες ago
   235. sa 9 μήνες ago
   236. Lazaro Dodich 9 μήνες ago
   237. Fast Image Hosting 9 μήνες ago
   238. clubwarp 9 μήνες ago
   239. Janet Ocus 9 μήνες ago
   240. JAV Streaming Online Free 9 μήνες ago
   241. learn the facts here now 9 μήνες ago
   242. stream free 9 μήνες ago
   243. Julissa Morency 9 μήνες ago
   244. this website 9 μήνες ago
   245. LASU News 9 μήνες ago
   246. Kasha Lostetter 9 μήνες ago
   247. Alissa Rossano 9 μήνες ago
   248. link ibet888 9 μήνες ago
   249. How to start a tax business 9 μήνες ago
   250. link sbobet 9 μήνες ago
   251. easy science projects 9 μήνες ago
   252. DEWALT Tool Connect 9 μήνες ago
   253. Chin Yem 9 μήνες ago
   254. Star Nyahay 9 μήνες ago
   255. vvslikes.com 9 μήνες ago
   256. Free HD JAV Streaming 9 μήνες ago
   257. LUXU-1024 9 μήνες ago
   258. clubwarp 9 μήνες ago
   259. How to start a tax business 9 μήνες ago
   260. 188bet 9 μήνες ago
   261. Mp3 download 9 μήνες ago
   262. clubwarp 9 μήνες ago
   263. JULIA 9 μήνες ago
   264. LUXU-1024 9 μήνες ago
   265. JAV Uncensored 9 μήνες ago
   266. à»Ô´ÇÒÃì»18+ 9 μήνες ago
   267. Gino Bradham 9 μήνες ago
   268. Bradford Filley 9 μήνες ago
   269. Governmentjobsvacancies.com 9 μήνες ago
   270. JAV 9 μήνες ago
   271. sa 9 μήνες ago
   272. upload image 9 μήνες ago
   273. thiet ke logo 9 μήνες ago
   274. smart motor viettel 9 μήνες ago
   275. Thiet Bi Giam Sat Hanh Trinh 9 μήνες ago
   276. cbd hemp oil review 9 μήνες ago
   277. firstclassplay 9 μήνες ago
   278. Nolan Broadnay 9 μήνες ago
   279. Maxing 9 μήνες ago
   280. hoi dap viet 9 μήνες ago
   281. Oswaldo Romp 9 μήνες ago
   282. NagaPoker 9 μήνες ago
   283. JAV Free 9 μήνες ago
   284. Ai Haneda 8 μήνες ago
   285. cuocbanh88 8 μήνες ago
   286. censored 8 μήνες ago
   287. URKK-017 8 μήνες ago
   288. sa 8 μήνες ago
   289. b88ag 8 μήνες ago
   290. Randall Lohmeier 8 μήνες ago
   291. Truck accident attorneys 8 μήνες ago
   292. Live Ê´ 8 μήνες ago
   293. 2bong 8 μήνες ago
   294. Upload Images 8 μήνες ago
   295. E-BODY 8 μήνες ago
   296. Altagracia Grunow 8 μήνες ago
   297. Gino Egolf 8 μήνες ago
   298. Carrol Calleros 8 μήνες ago
   299. Pasquale Shumiloff 8 μήνες ago
   300. for more information 8 μήνες ago
   301. this website 8 μήνες ago
   302. Ilan Tzorya 8 μήνες ago
   303. bObsweep Standard reviews 8 μήνες ago
   304. Amado Sanders 8 μήνες ago
   305. sa 8 μήνες ago
   306. KFC Menu Prices 8 μήνες ago
   307. Matbord 8 μήνες ago
   308. Stephany Weinger 8 μήνες ago
   309. K8pro 8 μήνες ago
   310. roofing contractor ct 8 μήνες ago
   311. www.seobengaluru.com 8 μήνες ago
   312. Fun88 8 μήνες ago
   313. FX Proud 8 μήνες ago
   314. Fun88 8 μήνες ago
   315. sa 8 μήνες ago
   316. best selling vibrators 8 μήνες ago
   317. e111 card 8 μήνες ago
   318. Delia Rabidoux 8 μήνες ago
   319. sa 8 μήνες ago
   320. click here now 8 μήνες ago
   321. handbags 8 μήνες ago
   322. Despina Bujnowski 8 μήνες ago
   323. terörist israil 8 μήνες ago
   324. Jamel Sieler 8 μήνες ago
   325. Coupon 8 μήνες ago
   326. Green Living 8 μήνες ago
   327. Joel Scherrer 8 μήνες ago
   328. sa 8 μήνες ago
   329. Health & Fitness 8 μήνες ago
   330. House & Home Improvement 8 μήνες ago
   331. News 8 μήνες ago
   332. House & Home Improvement 8 μήνες ago
   333. Home Improvement 8 μήνες ago
   334. Mensajes De Optimismo 8 μήνες ago
   335. Web Design 8 μήνες ago
   336. Jobs & Career 8 μήνες ago
   337. Jobs & Career 8 μήνες ago
   338. Fashion 8 μήνες ago
   339. polythene sheeting uk 8 μήνες ago
   340. fitness tips 8 μήνες ago
   341. News 8 μήνες ago
   342. Definition of Technology 8 μήνες ago
   343. Reliable Home Improvement 8 μήνες ago
   344. mountain 8 μήνες ago
   345. Web Design 8 μήνες ago
   346. Law & Legal 8 μήνες ago
   347. https://sexshopsverige.com/ 8 μήνες ago
   348. Pets 8 μήνες ago
   349. Mca benefits 8 μήνες ago
   350. dmca 8 μήνες ago
   351. real estate selling 7 μήνες ago
   352. dmca 7 μήνες ago
   353. Kareem Anzaldua 7 μήνες ago
   354. JAV Free 7 μήνες ago
   355. Health 7 μήνες ago
   356. online casino games 7 μήνες ago
   357. Health And Fitness 7 μήνες ago
   358. Web Design 7 μήνες ago
   359. Cleveland Ni 7 μήνες ago
   360. Francisca Volz 7 μήνες ago
   361. Karmen Lachowski 7 μήνες ago
   362. film streaming 7 μήνες ago
   363. porn 7 μήνες ago
   364. streaming vf 7 μήνες ago
   365. Technology 7 μήνες ago
   366. Technology 7 μήνες ago
   367. JAV HD Streaming 7 μήνες ago
   368. Dmca 7 μήνες ago
   369. Lonnie Raitt 7 μήνες ago
   370. w88 7 μήνες ago
   371. Hal Sheets 7 μήνες ago
   372. Edgar Fulliton 7 μήνες ago
   373. investing blog 7 μήνες ago
   374. Technology 7 μήνες ago
   375. Dmca 7 μήνες ago
   376. Denae 7 μήνες ago
   377. Dmca 7 μήνες ago
   378. Info Bandar Togel Terpercaya 7 μήνες ago
   379. Gadgets 7 μήνες ago
   380. Banking Related Services 7 μήνες ago
   381. Film streamig 7 μήνες ago
   382. streaming vf 7 μήνες ago
   383. Fashion 7 μήνες ago
   384. Vergie Lippard 7 μήνες ago
   385. Hana Tabone 7 μήνες ago
   386. streaming vf 7 μήνες ago
   387. weight lose programs 7 μήνες ago
   388. cocuk pornosu 7 μήνες ago
   389. computer programming 7 μήνες ago
   390. Wedding 7 μήνες ago
   391. Website & Web Design 7 μήνες ago
   392. film gratuit 7 μήνες ago
   393. grosir topi polos 7 μήνες ago
   394. ministry of education 7 μήνες ago
   395. ground beef recipes 7 μήνες ago
   396. business plan 7 μήνες ago
   397. Home Improvement 7 μήνες ago
   398. Albina Limoli 7 μήνες ago
   399. Jadwiga Inserra 7 μήνες ago
   400. Nathanial Bringham 7 μήνες ago
   401. Censored 7 μήνες ago
   402. Sandy Tredwell 7 μήνες ago
   403. warehouse 7 μήνες ago
   404. Home Improvement 7 μήνες ago
   405. Home Improvement 7 μήνες ago
   406. Forest Jabour 7 μήνες ago
   407. Chauncey Feuerberg 7 μήνες ago
   408. Mac Hibbert 7 μήνες ago
   409. Health 7 μήνες ago
   410. Marketing 7 μήνες ago
   411. Beatris Hires 7 μήνες ago
   412. Fashion 7 μήνες ago
   413. health hair loss 7 μήνες ago
   414. Truck Accident Attorneys 7 μήνες ago
   415. Free Mining Bitcoin 7 μήνες ago
   416. Business Definition 7 μήνες ago
   417. univerzitet 7 μήνες ago
   418. News 7 μήνες ago
   419. casino gclub 7 μήνες ago
   420. health quit smoking 7 μήνες ago
   421. go 7 μήνες ago
   422. Larry Rapley 7 μήνες ago
   423. Home Improvement 7 μήνες ago
   424. News 7 μήνες ago
   425. porno videolari 7 μήνες ago
   426. lawyers club 7 μήνες ago
   427. Home Improvement 7 μήνες ago
   428. 18 yas porno 7 μήνες ago
   429. Home Improvement 7 μήνες ago
   430. shirts 7 μήνες ago
   431. personal finance tips 7 μήνες ago
   432. Web Design 7 μήνες ago
   433. Florentino Tovias 7 μήνες ago
   434. sikis 7 μήνες ago
   435. Art Entertainment 7 μήνες ago
   436. Travel & Tour 7 μήνες ago
   437. Travel 7 μήνες ago
   438. Home Improvement 7 μήνες ago
   439. health articles 7 μήνες ago
   440. Home Improvement 7 μήνες ago
   441. stock investment 7 μήνες ago
   442. 20 yas porno 7 μήνες ago
   443. Home Improvement 7 μήνες ago
   444. click here 7 μήνες ago
   445. earth consciousness 7 μήνες ago
   446. Law 7 μήνες ago
   447. Global News 7 μήνες ago
   448. Travel 7 μήνες ago
   449. Business 7 μήνες ago
   450. pornocu 7 μήνες ago
   451. Web Design 7 μήνες ago
   452. Health 7 μήνες ago
   453. modern parenting 7 μήνες ago
   454. woman skin care 7 μήνες ago
   455. Pets 7 μήνες ago
   456. satta matka 7 μήνες ago
   457. outdoor fun games 7 μήνες ago
   458. Women 7 μήνες ago
   459. business news article 6 μήνες ago
   460. Mike Flot 6 μήνες ago
   461. Travel 6 μήνες ago
   462. air cond 6 μήνες ago
   463. Legal 6 μήνες ago
   464. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   465. Home Improvement 6 μήνες ago
   466. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   467. Home Improvement 6 μήνες ago
   468. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   469. Yajaira Loerwald 6 μήνες ago
   470. Technnology 6 μήνες ago
   471. Pets 6 μήνες ago
   472. stream complet 6 μήνες ago
   473. Health And Fitness 6 μήνες ago
   474. Technnology 6 μήνες ago
   475. Health 6 μήνες ago
   476. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   477. Food 6 μήνες ago
   478. Royce Bonga 6 μήνες ago
   479. onliline matka 6 μήνες ago
   480. Business & Finance 6 μήνες ago
   481. reported scam 6 μήνες ago
   482. Baby & Parenting 6 μήνες ago
   483. satta matka 6 μήνες ago
   484. This website has more info 6 μήνες ago
   485. Technology 6 μήνες ago
   486. Business & Finance 6 μήνες ago
   487. Technology 6 μήνες ago
   488. Business & Finance 6 μήνες ago
   489. Cristen Hartsock 6 μήνες ago
   490. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   491. Business & Finance 6 μήνες ago
   492. Game 6 μήνες ago
   493. Home Improvement 6 μήνες ago
   494. Business & Finance 6 μήνες ago
   495. Business & Finance 6 μήνες ago
   496. Fashion 6 μήνες ago
   497. Health & Fitness 6 μήνες ago
   498. Business & Finance 6 μήνες ago
   499. basket 6 μήνες ago
   500. Business & Finance 6 μήνες ago
   501. Health & Fitness 6 μήνες ago
   502. Home Improvement 6 μήνες ago
   503. games 6 μήνες ago
   504. modern clothing stores 6 μήνες ago
   505. çocuk porno izle 5 μήνες ago
   506. Computer & Technology 5 μήνες ago
   507. survival games 5 μήνες ago
   508. çocuk porno secerler 5 μήνες ago
   509. childhood education 5 μήνες ago
   510. health insurance 5 μήνες ago
   511. Business & Finance 5 μήνες ago
   512. anal porno 5 μήνες ago
   513. investment definition 5 μήνες ago
   514. basket 5 μήνες ago
   515. movies 5 μήνες ago
   516. europe trip 5 μήνες ago
   517. Bitcoin 5 μήνες ago
   518. Home 5 μήνες ago
   519. hayvanlı porno 5 μήνες ago
   520. Car & Automotive 5 μήνες ago
   521. kaos 5 μήνες ago
   522. Travel Packages 5 μήνες ago
   523. business ideas 5 μήνες ago
   524. Tourism 5 μήνες ago
   525. Technology & Computer 5 μήνες ago
   526. Women 5 μήνες ago
   527. ban bitcoin 4 μήνες ago
   528. M88 4 μήνες ago
   529. Travel 4 μήνες ago
   530. arts & entertaiment 4 μήνες ago
   531. Health 4 μήνες ago
   532. siktir git 4 μήνες ago
   533. civil legal 4 μήνες ago
   534. Business Insurance 4 μήνες ago
   535. Garden Design 4 μήνες ago
   536. hasiktirlan top selim 4 μήνες ago
   537. John Deere Technical Manuals 4 μήνες ago
   538. go to website 4 μήνες ago
   539. Fashion Shop 4 μήνες ago
   540. Gallery 3 μήνες ago
   541. Donny Heckers 3 μήνες ago
   542. Auto Insurance 3 μήνες ago
   543. Wedding Reception 3 μήνες ago
   544. Android Technology 3 μήνες ago
   545. hammer of thor 3 μήνες ago
   546. situs judi dominoqq 3 μήνες ago
   547. kunjungi website 3 μήνες ago
   548. try this out 1 μήνα ago
   549. Faytech North America 5 ημέρες ago
   550. Business news 1 ημέρα ago
   551. Business insider 1 ημέρα ago