Ιστορίες μυστηρίου φαντασμάτων στοιχειώματα που ακόμα ψάχνουν απάντηση!

Rate this post

fishers-ghostΟι 6 ιστορίες μυστηρίου φαντασμάτων στοιχειώματα που ακόμα ψάχνουν απάντηση ή για να το θέσουμε πιο σωστά ακόμα και αν υπάρχει απάντηση επιστημονική ο κόσμος δεν έχει πειστεί!

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ

Πολιτικός και 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ( Χότζενσβιλ, Κεντάκυ 1809, Ουάσινγκτον 1865).
Προσέλκυσε την προσοχή της χώρας του με λόγο στον οποίο καταδίκασε το θεσμό της δουλείας, που αποτελούσε μήλον της έριδος ανάμεσα στις νότιες και βόρειες πολιτείες. Όπως το διατύπωσε “η δουλεία στηρίζεται στην εγωιστική φύση του ανθρώπου ενώ η καταδίκη της στηρίζεται στην αγάπη του προς τη δικαιοσύνη”.

Ορίστηκε υποψήφιος από το Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο του Σικάγου (1860) για λόγους τακτικής: ήταν ταπεινής καταγωγής, πατρικός, απλός και με ρητορικά προσόντα, έντιμος και ειλικρινής.
Ο Χωριστικός Πόλεμος Βορείων και Νοτίων αποκάλυψε την αδάμαστη δύναμη θέλησής του και την απόλυτη πίστη του στα ιδανικά της ελευθερίας, της ενότητας και της δικαιοσύνης.
Δε μπόρεσε όμως να εφαρμόσει το έργο ειρήνευσης της κατάστασης που από καιρό διαλογιζόταν. Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ένας φανατικός Nότιος o John Wilkes Booth τον δολοφόνησε μέσα στο θέατρο Ford’s Theatre της Ουάσινγκτον.


  Σύμφωνα ωστόσο με τις μαρτυρίες, το πνεύμα του παραμένει αναστατωμένο, μπορούμε να υποθέσουμε εξαιτίας του ότι δε μπόρεσε να ολοκληρώσει τα σχέδια που είχε αναλάβει.
  Είναι πολλές οι ιστορίες που έχουν συμβεί στο περιβόητο υπνοδωμάτιό του.
  Η πρώτη γυναίκα που ανέφερε ότι είδε το φάντασμα του Lincoln ήταν η Grace Coolidge που όπως είπε τον είδε να ατενίζει έξω από ένα παράθυρο του Οβάλ Γραφείου.
  Η Βασίλισσα της Νορβηγίας έμεινε για μια νύχτα στο υπνοδωμάτιο του προέδρου και άκουσε κάποιον να χτυπά διακριτικά την πόρτα. Όταν άνοιξε βρέθηκε μπροστά στο φάντασμα του προέδρου. Αυτός την κοίταξε απλώς και μετά απομακρύνθηκε.
  Η κα. Franklin Roosevelt τον είδε καθιστό στο κρεβάτι να φορά τις μπότες του. Ούρλιαξε έντρομη και έφυγε τρέχοντας.

  Ο πρόεδρος Harry Truman άκουσε ένα πρωινό κάποιον να χτυπά την πόρτα του στις 3 το ξημέρωμα. Δεν είχε αμφιβολία ότι ήταν ο Lincoln επειδή η κόρη του Μargaret ήδη αρκετές εμπειρίες από τις επισκέψεις του ανήσυχου προέδρου στις οποίες άκουγε ήχους στο σπίτι στη μέση της νύχτας και έβλεπε σκιές που ήταν σίγουρη ότι ήταν ο ίδιος.
  Και τέλος το πνεύμα του άτυχου προέδρου λέγεται πως εμφανίζεται καμιά εμφανίζεται να περιδιαβαίνει στους διαδρόμους και τριγύρω στο Λευκό Οίκο.

  IΠΤΑΜΕΝΕΣ ΦΛΟΓΕΣ

  Το όμορφο οκταγωνικό σπίτι του συνταγματάρχη John Teilo που κτίστηκε το 1800 αποτέλεσε το σκηνικό μιας αισθηματικής τραγωδίας. Λίγα χρόνια αργότερα από τη μετακόμιση της οικογένειας του συνταγματάρχη στο σπίτι η μία κόρη του ερωτεύτηκε ένα βρετανό αξιωματικό, ειδύλλιο που έβρισκε εντελώς ασύμφωνο τον πατέρα. Ο Τeilo παρά τις ικεσίες της κόρης του αρνήθηκε ακόμα και να δεχτεί τον Εγγλέζο στο σπίτι του.

  Μια νύχτα η κοπέλα ύστερα από ένα άγριο καβγά με τον πατέρα της, που έμενε αμετακίνητος στην απόφασή του, άρπαξε αναστατωμένη ένα καντηλέρι και ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά πηγαίνοντας στο δωμάτιό της. Ένα λεπτό αργότερα, η οικογένεια άκουσε μια διαπεραστική κραυγή και αμέσως μετά έναν τρομακτικό γδούπο. Ο συνταγματάρχης όρμησε προς τα εκεί που ακούστηκε ο κτύπος και βρήκε την κόρη του να κείτεται άψυχη στο κάτω μέρος της γυριστής σκάλας.

  Φημολογείται ακόμα ότι και η δεύτερη κόρη είχε ένα δεσμό που,όπως και στην πρώτη περίπτωση,δεν είχε την έγκριση του πατέρα της. Σε μια ατυχή στιγμή έντασης και διαπληκτισμών μιμήθηκε το παράδειγμα της αδερφής της και κατακρημνίστηκε από την κορυφή της σκάλας. Από εκείνη τη μέρα η τριώροφη σκάλα του οκτάγωνου σπιτιού θεωρείται στοιχειωμένη και μάλιστα συχνά εμφανίζονται να ανεβαίνουν κατά μήκος της σκάλας σκιές που τρεμοπαίζουν σαν να δημιουργούνται από φλόγα κεριού που ακολουθούνται από μια γυναικεία κραυγή και το γδούπο του κορμιού που πέφτει.

  ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

  Στην περιοχή του βενετσιάνικου κάστρου του Φραγκοκάστελου στη νότια Κρήτη μαρτυρείται το φαινόμενο της εμφάνισης του στρατού των Δροσουλιτών.
  Εκατοντάδες Κρήτες πολεμιστές αντιτάχθηκαν στην επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων του Μουσταφά Μπέη στις 18 Μαίου 1828.
  Οι Τούρκοι στρατιώτες πολιόρκησαν στενά το κάστρο και στη μάχη που κράτησε εφτά μέρες οι περίπου εξακόσιοι υπερασπιστές του, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους Χατζημιχάλη Δαλιάνη, θανατώθηκαν. Ο Δαλιάνης, που επέλεξε να μείνει στο κάστρο αγνοώντας τις παροτρύνσεις του στρατού του, αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του στάλθηκε στον Πασά. Τα κόκαλα των πεσόντων λέγεται ότι σήμερα βρίσκονται κάτω από το στρώμα χώματος που αποτελεί το δάπεδο του κάστρου.

  Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, o επίδοξος παρατηρητής που είναι εφοδιασμένος με υπομονή και οξεία όραση, μπορεί να παρατηρήσει μια σκιώδη παράταξη να αφήνει τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου και να προχωρά κατά μήκος των τειχών του κάστρου. Πάνοπλοι στρατιώτες, ντυμένοι στα μαύρα, προχωρούν σε απλή παράταξη παράλληλα στην ομιχλώδη ακτή.
  Το φαινόμενο διαδραματίζεται στο διάστημα μεταξύ 17 και 30 Μαίου και δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

  Ντόπιοι κρητικοί αποκαλύπτουν ένα επιπλέον βοηθητικό στοιχείο: το φαινόμενο συμβαίνει συνήθως λίγο πριν την ανατολή, πράγμα που εξηγεί γιατί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων διανυκτερεύει αυτό το διάστημα κοντά στο κάστρο, με την προσδοκία να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι την προέλαση των γενναίων ψυχών των μαχητών.
  Από τη στιγμή της μέρας που προτιμούν να εμφανίζονται προέρχεται η ονομασία “Δροσουλίτες”(δρόσος, πρωινή υγρασία στην ατμόσφαιρα).

  Κάποιες προσπάθειες για επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου προτείνουν ότι μπορεί να προκαλείται από την αντανάκλαση των ηλιακών ακτίνων από στρατιώτες σε ώρα γυμνασίων στα παράλια της γειτονικής Αφρικής. Ωστόσο η τακτικότητα και η χρονική συνέπεια του γεγονότος αποκλείει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύμπτωσης.Η ανάμνηση της θριαμβικής προέλασης των πολεμιστών σε μια παρέλαση θανάτου από αγάπη στην ελευθερία παίρνει υπόσταση στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης ακόμα και σήμερα και μπορεί να γίνει φανερή στα μάτια του αποφασισμένου επισκέπτη.

  Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΠΕΛ

  Η ιστορία ενός ενοχλητικού και σαρδόνιου φαντάσματος, που πήρε την ονομασία Μάγισσα των Μπελ, αρχίζει το 1817 στο Τενεσί, στο σπίτι που έμενε ο John και n Lious Bell με τα εννιά παιδιά τους.
  Η Μάγισσα των Μπελ εκδηλώθηκε για πρώτη φορά με φασαρία που θύμιζε πάλη σκυλιών, κλαγγή από αλυσίδες που σέρνονται στο πάτωμα και μυστηριώδεις ανθρώπινους ήχους όπως πνίξιμο και ρουφήγματα, aργότερα όμως επιδόθηκε σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Ο δεκάχρονος Richard ξύπνησε μια νύχτα επειδή κάτι αόρατο του τραβούσε με βία τα μαλλιά ενώ η νεαρή Elizabeth που ήταν δώδεκα χρόνων δέχτηκε βαριά χαστούκια που άφησαν σημάδια στο πρόσωπό της.
  Όταν άρχισαν οι επιθέσεις στα παιδιά η οικογένεια μίλησε στον J.Johnson, στενό φίλο και ευσεβή χριστιανό, που προσπάθησε να εξορκίσει τη Μάγισσα απευθυνόμενος σ’ αυτή σε βιβλική γλώσσα,ωστόσο η Μάγισσα δε φάνηκε να πτοείται.

  Ένας γείτονας,ο William Porter, που έμεινε μια νύχτα στο στοιχειωμένο σπίτι ένιωσε κάποιον να του τραβά τα σκεπάσματα,τινάχτηκε και τα βρήκε τυλιγμένα σε μπόγο στη μια μεριά του κρεβατιού. Γράπωσε σφιχτά τον τυλιγμένο μπόγο και έτρεξε προς το αναμμένο τζάκι πιστεύοντας ότι αν τον πετούσε στη φωτιά η μάγισσα θα καταστρεφόταν. Όμως αναπάντεχα ο μπόγος έγινε ασήκωτα βαρύς και άρχισε να αναδίδει μια απεχθή οσμή και ο Porter αναγκάστηκε να βγει έξω στον αέρα. Όταν επέστρεψε, η Μάγισσα είχε φύγει. Όταν ο Johnson και άλλοι γείτονες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη Μάγισσα το πλάσμα απάντησε με έναν αμυδρό συριγμό που εξελίχθηκε σε μια αδύναμη, ψιθυριστή φωνή, που γινόταν ολοένα δυνατότερη και που στο τέλος συνοδευόταν από τραχιές αντρικές και γυναικείες φωνές που εκστόμιζαν απειλές και ντόπια κουτσομπολιά.

  Στη συνέχεια στην οικογένεια άρχισαν να παρουσιάζονται πολύ σοβαρές και οδυνηρές οργανικές αντιδράσεις. Η κοπέλα είχε απώλεια συνείδησης και λιποθυμίες και αποδείχθηκε ότι υπήρχαν βελόνες και καρφίτσες στο στομάχι της. Ο John Bell τα πήγε ακόμα χειρότερα. Κάποια φορά η γλώσσα του πρήστηκε τόσο που δε μπορούσε να μιλήσει για ώρες.Τον έπιασαν βίαιοι και ανεξέλεγκτοι σπασμοί στο πρόσωπο και ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του που αναγκάστηκε να πέσει στο κρεβάτι. Τελικά διέφυγε οριστικά από την επιθετική καταδίωξη της μάγισσας με το θάνατό του από δηλητηρίαση, για την οποία ενοχοποιήθηκε ένα φιαλίδιο με σκούρο υγρό άγνωστης προέλευσης.Παρόλα αυτά η κακόβουλη μάγισσα δεν ήθελε να τον αφήσει να ησυχάσει ούτε στην κηδεία του όπου έκανε αισθητή την παρουσία της τραγουδώντας άσεμνα τραγούδια.

  Μετά από αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι η ιστορία έφτασε στο τέλος της. Το στοιχειό πριν εξαφανισθεί τελείως υποσχέθηκε να γυρίσει σε εκατόν επτά χρόνια, ημερομηνία που συνέπιπτε με το 1935,που ευτυχώς όμως δε συνέβη τίποτε.Πολλές ερμηνείες έχουν προταθεί για το φαινόμενο αυτό,ψυχαναλυτικές και παραψυχολογικές, ομως καμιά δεν το εξηγεί επαρκώς.Πάντως, αν τύχει να συναντήσετε την αλλόκοτη και επικίνδυνη μάγισσα, σας προτείνουμε να φωνάξετε κάποιον ικανό εξορκιστή ή να μετακομίσετε.

  ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΣΤΕΡΟΓΝΩΣΙΑΣ

  Το καλοκαίρι του 1901 οι Αγγλίδες δασκάλες Έλινορ Ζουρντέν και Αν Μόμπερλι
  αποφάσισαν να κάνουν μια περιήγηση στο ανάκτορο των Βερσαλλιών. Ήθελαν να επισκεφτούν το μικρό Τριανόν, χώρο φορτισμένο με ρομαντική χροιά, επειδή ο τελευταίος βασιλικός ένοικός του ήταν η άτυχη βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα.
  Στη διασταύρωση τριών μονοπατιών οι δυο γυναίκες έπεσαν πάνω σε δύο σιωπηλούς άντρες με πράσινα πανωφόρια και τρίκοχα καπέλα που κρατούσαν καροτσάκια κηπουρικής. Οι γυναίκες αισθάνθηκαν, μια απροσδιόριστη κατάθλιψη και δυσφορία.
  Ακολουθώντας το ένα μονοπάτι συνάντησαν ένα μικρό κυκλικό περίπτερο όπου καθόταν ένας άντρας με μανδύα του οποίου το αποκρουστικό πρόσωπο και το σατανικό έντονο βλέμμα τις τρομοκράτησε.
  Καθώς αναρωτιούνταν ποια κατεύθυνση να διαλέξουν,όρμησε προς το μέρος τους αιφνιδιαστικά ένας ωραίος άντρας με μακριά σγουρά μαλλιά κάτω από το πλατύγυρο καπέλο του και τους υπέδειξε το δεξί μονοπάτι για το μικρό Τριανόν. Εκεί η Δ. Μόμπερλυ περιεργάστηκε μια πολύ όμορφη γυναίκα με ενδυμασία εποχής που σχεδίαζε στη βεράντα του παλατιού.

  Μπαίνοντας στο παλάτι για να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, ενώθηκαν με μια συντροφιά Γάλλων ντυμένων με ρούχα του εικοστού αιώνα και ξαναβρήκαν τη καλή τους διάθεση.
  Μόνο μία εβδομάδα αργότερα οι δύο φίλες εκμυστηρεύτηκαν η μια στην άλλη την ταραχή στη συνάντηση των αινιγματικών φιγούρων.
  Στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την εμπειρία τους, διαπίστωσαν ότι την ίδια μέρα που επισκέφτηκαν τις Βερσαλλίες,τη 10η Αυγούστου,το 1792 οι επαναστατικές δυνάμεις συνέλαβαν τη βασιλική οικογένεια ,φυλάκισαν και αργότερα καρατόμησαν τη Μαρία Αντουανέτα.Συμπέραναν ότι κατά κάποιον τρόπο είχαν ταυτιστεί με τη σκέψη της βασίλισσας, ότι είχαν εισχωρήσει στη ζωηρή και νοσταλγική ονειροπόληση που την κατέκλυσε ίσως εκείνη τη μέρα. Θα μπορούσε ακόμα να είναι μια αναπαράσταση στο συναισθηματικό-ενεργειακό πεδίο του χώρου, μια φορτισμένη ανάμνηση, των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τότε και που οι γυναίκες εξαιτίας της ευαισθησία τους συνέλαβαν και βίωσαν έντονα.
  Οι παραστάσεις που είδαν ήταν διαφορετικές μεταξύ τους, εν τούτοις τα στοιχεία επαληθεύτηκαν από τις ιστορικές πηγές.

  Και οι ψηφίδες δείχνουν να συνταιριάζονται στο μωσαικό.
  Ο χάρτης της τοποθεσίας του μικρού Τριανόν του αρχιτέκτονα του παλατιού Richard Mick (1783)επιβεβαίωσε τη διάταξη του χώρου και των κτισμάτων που είδαν στην κατάσταση οραματισμού τους οι φίλες.
  Ο άντρας που τις βοήθησε να προσανατολιστούν θα μπορούσε να είναι ο αγγελιοφόρος που έτρεξε στο μικρό Τριανόν για να ειδοποιήσει τη βασίλισσα για μια ομάδα επαναστατών που ερχόταν στις 5 Οκτωβρίου του 1789.
  Οι άντρες με τα καροτσάκια θα μπορούσε να είναι μέλη της ελβετικής φρουράς για τη προστασία του βασιλκού ζεύγους.
  Ο απωθητικός άντρας θα ήταν ο κόμης ντε Βοντρέιγ που στάθηκε κακός φίλος για τη βασίλισσα όταν ενθάρρυνε αντιβασιλικές πρωτοβουλίες. Και επίσης όταν η αν Μόμπερλι είδε το παρτραίτο της Μαρίας Αντουανέτας πείσθηκε ότι η γυναίκα που είχε δει στον κήπο του μικρού Τριανόν ήταν η βασίλισσα……

  ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Ανάμεσα στις πολλές ιστορίες που διαδίδονται για στοιχειωμένα σπίτια στον ελλαδικό χώρο συγκαταλέγεται η ιστορία του Διαμαντέικου σπιτιού στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου.
  Η υπηρέτρια του παλιού αρχοντικού ήταν η πρώτη που ανέφερε πως είδε κάποιες φευγαλέες θεόρατες παρουσίες να πλανιούνται στο σπίτι. Πίστεψε όπως είπε πως ήταν βρικόλακες που έκαναν την εμφάνισή τους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και επιχειρούσαν να φάνε το αλεύρι από τις αποθήκες.
  Το 1925 το σπίτι πουλήθηκε στην οικογένεια Σελλή.
  Οι καινούριοι ένοικοι ένιωσαν δυσφορία και ανησυχία με τη διάχυτη αίσθηση εχθρότητας στην ατμόσφαιρα, με τους ανεπαίσθητους ήχους αργόσυρτων βημάτων και το απειλητικό συναίσθημα ότι κάποιος τους παρακολουθούσε.
  Λίγους μήνες αργότερα η κατάσταση χειροτέρεψε, απότομοι υπόκωφοι κρότοι, πάταγοι και βουητά μυστηριώδους προέλευσης τάρασσαν τον ύπνο τους και τους ξυπνούσαν ξαφνικά τα βράδια.


   Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αόρατα πλάσματα προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με διάφορους τρόπους, μανταλώνοντας τις πόρτες, αλλάζοντας θέση στα προσωπικά αντικείμενα, μισανοίγοντας τα πορτόφυλλα, ανάβοντας φώτα και προκαλώντας αλλόκοτες δαιμονικές λάμψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.
   Αυτά τα φαινόμενα δοκίμασαν γερά τα νεύρα των ενοίκων και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το ιδιόμορφο σπίτι.
   Οι επόμενοι κάτοικοι του αρχοντικού ήταν οι οικογένειες Διαμαντογιάννη και Δολίτση. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής κάποια από τα μέλη της οικογένειας βρήκαν ατυχή και ανεξήγητο θάνατο και κυκλοφόρησε η φήμη ότι το σπίτι είναι καταραμένο.
   Αρκετά χρόνια αργότερα,το 1945, μια παράξενα ηχηρή αστραπή πάνω από την οροφή του σπιτιού φαίνεται πως ήταν το τελευταίο σημάδι του περίεργου όντος το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι θεώρησε αρκετή την αναστάτωση που προκάλεσε και από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκε μια και καλή από το κτίσμα.[fb_button]

   Ιστορίες μυστηρίου φαντασμάτων στοιχειώματα που ακόμα ψάχνουν απάντηση!

   633 Σχόλια

   1. Mikel Barefoot 2 έτη ago
   2. Ramon Delaremore 2 έτη ago
   3. furtdso linopv 1 έτος ago
   4. 網頁設計經驗 1 έτος ago
   5. 抗痘 1 έτος ago
   6. 皮秒 1 έτος ago
   7. internet 1 έτος ago
   8. Health & Fitness 1 έτος ago
   9. House & Home Improvement 1 έτος ago
   10. Health & Fitness 1 έτος ago
   11. l fashion nova 1 έτος ago
   12. Jobs & Career 1 έτος ago
   13. House & Home Improvement 1 έτος ago
   14. Jobs & Career 1 έτος ago
   15. House & Home Improvement 1 έτος ago
   16. Jobs & Career 1 έτος ago
   17. News 1 έτος ago
   18. Web Design 1 έτος ago
   19. News 1 έτος ago
   20. fishing tips oot 1 έτος ago
   21. Fitness 1 έτος ago
   22. Parks and Recreation 1 έτος ago
   23. Computer Networking 1 έτος ago
   24. Digital Technology 1 έτος ago
   25. Seo Website 1 έτος ago
   26. Home Remodelling 1 έτος ago
   27. Fashion 1 έτος ago
   28. Pets 1 έτος ago
   29. Pets 1 έτος ago
   30. Pets 1 έτος ago
   31. Law & Legal 1 έτος ago
   32. Accounting 1 έτος ago
   33. Web Design 1 έτος ago
   34. kitchen furniture 1 έτος ago
   35. Legal 1 έτος ago
   36. dmca 1 έτος ago
   37. Web Design 1 έτος ago
   38. New technology 1 έτος ago
   39. dmca 1 έτος ago
   40. Health 1 έτος ago
   41. online casino game 1 έτος ago
   42. seo san antonio 1 έτος ago
   43. Iulian Croitoru 1 έτος ago
   44. film streaming 1 έτος ago
   45. viagra 1 έτος ago
   46. toko komputer jakarta 1 έτος ago
   47. Technology 1 έτος ago
   48. Technology 1 έτος ago
   49. streaming vf 1 έτος ago
   50. House Valuation 1 έτος ago
   51. News 1 έτος ago
   52. Dmca 1 έτος ago
   53. Dmca 1 έτος ago
   54. Dmca 1 έτος ago
   55. Health 1 έτος ago
   56. Disc Jockey Pro 1 έτος ago
   57. Science 1 έτος ago
   58. Business and Finance 1 έτος ago
   59. Gaming Tools 1 έτος ago
   60. treatment 1 έτος ago
   61. film online 1 έτος ago
   62. Woman 1 έτος ago
   63. film streaming 1 έτος ago
   64. Advocate 1 έτος ago
   65. film streaming 1 έτος ago
   66. wanda panda 1 έτος ago
   67. streaming vf 1 έτος ago
   68. film streaming 1 έτος ago
   69. computer & technology 1 έτος ago
   70. computer & technology 1 έτος ago
   71. computer & technology 1 έτος ago
   72. childhood education 1 έτος ago
   73. sewa elf jakarta 1 έτος ago
   74. Home Improvement 1 έτος ago
   75. Home Improvement 1 έτος ago
   76. sex 1 έτος ago
   77. Home Improvement 1 έτος ago
   78. News 1 έτος ago
   79. health hair care 1 έτος ago
   80. News 1 έτος ago
   81. fashion week 1 έτος ago
   82. definition of art 1 έτος ago
   83. News 1 έτος ago
   84. Free Mining Bitcoin 1 έτος ago
   85. Fashion 1 έτος ago
   86. Home Improvement 1 έτος ago
   87. health snoring 1 έτος ago
   88. Home Improvement 1 έτος ago
   89. Home Improvement 1 έτος ago
   90. investing blog 1 έτος ago
   91. Home Improvement 1 έτος ago
   92. Health 1 έτος ago
   93. Home Improvement 1 έτος ago
   94. w88club 1 έτος ago
   95. film streaming 1 έτος ago
   96. Fashion 1 έτος ago
   97. pregnancy center 1 έτος ago
   98. Indian Kanoon 1 έτος ago
   99. Home Improvement 1 έτος ago
   100. Damboise 1 έτος ago
   101. Home Improvement 1 έτος ago
   102. Travel & Tour 1 έτος ago
   103. Travel & Tour 1 έτος ago
   104. best hgh 1 έτος ago
   105. Health 1 έτος ago
   106. programming definition 1 έτος ago
   107. history of internet 1 έτος ago
   108. Pandora Bracelets 1 έτος ago
   109. best web design tutorials 1 έτος ago
   110. Law and Legal 1 έτος ago
   111. Home Improvement 1 έτος ago
   112. starting business 1 έτος ago
   113. Business and Finance 1 έτος ago
   114. Home Improvement 1 έτος ago
   115. click here 1 έτος ago
   116. Eletmod Magazin 1 έτος ago
   117. Natural Swiss 1 έτος ago
   118. intelleral 1 έτος ago
   119. Finance 1 έτος ago
   120. Entertainment 1 έτος ago
   121. earth consciousness 1 έτος ago
   122. Business 1 έτος ago
   123. jasa order ebay 1 έτος ago
   124. Web Design 1 έτος ago
   125. Health 1 έτος ago
   126. modern parenting 1 έτος ago
   127. be wedding organizer 1 έτος ago
   128. 4life transfer factor 1 έτος ago
   129. service laptop cibubur 1 έτος ago
   130. servis komputer surabaya 1 έτος ago
   131. satta matka 1 έτος ago
   132. John Deere Repair Manuals 1 έτος ago
   133. programming courses 1 έτος ago
   134. sepak bola indonesia 1 έτος ago
   135. Business 1 έτος ago
   136. Natural Swiss 1 έτος ago
   137. Pets 1 έτος ago
   138. business link 1 έτος ago
   139. Web Design 1 έτος ago
   140. Travel 1 έτος ago
   141. Dating 1 έτος ago
   142. health care 1 έτος ago
   143. Home Improvement 1 έτος ago
   144. Legal 1 έτος ago
   145. website link 1 έτος ago
   146. download telegram for pc 1 έτος ago
   147. Travel & Leisure 1 έτος ago
   148. Travel & Leisure 1 έτος ago
   149. Home Improvement 1 έτος ago
   150. Home Improvement 1 έτος ago
   151. indomovie28 1 έτος ago
   152. Home Improvement 1 έτος ago
   153. Business & Finance 1 έτος ago
   154. sekolah pilot indonesia 1 έτος ago
   155. film gratuit 1 έτος ago
   156. Health And Fitness 1 έτος ago
   157. Health & Fitness 1 έτος ago
   158. Business & Finance 1 έτος ago
   159. Pets 1 έτος ago
   160. Pets 1 έτος ago
   161. Business & Finance 1 έτος ago
   162. Education 1 έτος ago
   163. Home Improvement 1 έτος ago
   164. Technnology 1 έτος ago
   165. Automotive 1 έτος ago
   166. Travel & Leisure 1 έτος ago
   167. Travel & Leisure 1 έτος ago
   168. Education 1 έτος ago
   169. Business & Finance 1 έτος ago
   170. Technnology 1 έτος ago
   171. terapi tinggi badan 1 έτος ago
   172. Home Improvement 1 έτος ago
   173. Home Improvement 1 έτος ago
   174. house renovation business 1 έτος ago
   175. Game 1 έτος ago
   176. best beginner darts 1 έτος ago
   177. Home Improvement 1 έτος ago
   178. Home Improvement 1 έτος ago
   179. matka games 1 έτος ago
   180. Business & Finance 1 έτος ago
   181. Travel & Leisure 1 έτος ago
   182. Home Improvement 1 έτος ago
   183. Shopping And Fashion 1 έτος ago
   184. voirfilms 1 έτος ago
   185. grouphash cloud mining 1 έτος ago
   186. Travel & Leisure 1 έτος ago
   187. Baby & Parenting 1 έτος ago
   188. Health And Fitness 1 έτος ago
   189. Home Improvement 1 έτος ago
   190. Home Improvement 1 έτος ago
   191. click here 1 έτος ago
   192. Business & Finance 1 έτος ago
   193. Business & Finance 1 έτος ago
   194. Business & Finance 1 έτος ago
   195. Business & Finance 1 έτος ago
   196. timeshare fees 1 έτος ago
   197. Business & Finance 1 έτος ago
   198. Travel & Leisure 1 έτος ago
   199. Game 1 έτος ago
   200. Art And Entertainment 1 έτος ago
   201. Automotive 1 έτος ago
   202. Food 1 έτος ago
   203. Shopping And Fashion 1 έτος ago
   204. Home Improvement 1 έτος ago
   205. Technnology 1 έτος ago
   206. W88 12 μήνες ago
   207. internet biz resources 12 μήνες ago
   208. Business & Finance 12 μήνες ago
   209. Business & Finance 12 μήνες ago
   210. Business & Finance 12 μήνες ago
   211. Business & Finance 12 μήνες ago
   212. Business & Finance 12 μήνες ago
   213. Food 12 μήνες ago
   214. Business & Finance 12 μήνες ago
   215. Business & Finance 12 μήνες ago
   216. Business & Finance 12 μήνες ago
   217. Health & Fitness 12 μήνες ago
   218. Business & Finance 12 μήνες ago
   219. Health & Fitness 12 μήνες ago
   220. Business & Finance 12 μήνες ago
   221. Health 12 μήνες ago
   222. Computer & Technology 12 μήνες ago
   223. Money 12 μήνες ago
   224. scientists 12 μήνες ago
   225. american fashion 12 μήνες ago
   226. employment training tax 12 μήνες ago
   227. Buying a House 12 μήνες ago
   228. Dieta Disociata 12 μήνες ago
   229. cooking tips dikhaye 12 μήνες ago
   230. Automotive 12 μήνες ago
   231. Barton Quattrone 12 μήνες ago
   232. e-commerce 12 μήνες ago
   233. long term investment 12 μήνες ago
   234. Car & Automotive 12 μήνες ago
   235. Fashion 12 μήνες ago
   236. Business 12 μήνες ago
   237. Travel & Leisure 12 μήνες ago
   238. music family 12 μήνες ago
   239. applied science 12 μήνες ago
   240. Health & Fitness 12 μήνες ago
   241. Business & Finance 12 μήνες ago
   242. homeopathic medicine 12 μήνες ago
   243. international flights 12 μήνες ago
   244. Real Estate 12 μήνες ago
   245. Computer & Technology 12 μήνες ago
   246. Arts & Entertainment 12 μήνες ago
   247. Health & Fitness 12 μήνες ago
   248. Business & Finance 12 μήνες ago
   249. cara daftar paytren 12 μήνες ago
   250. Business 12 μήνες ago
   251. Computer & Technology 12 μήνες ago
   252. Pets 12 μήνες ago
   253. vacation 12 μήνες ago
   254. Fashion 12 μήνες ago
   255. Business & Finance 12 μήνες ago
   256. Health & Fitness 12 μήνες ago
   257. kids health 12 μήνες ago
   258. Health & Fitness 11 μήνες ago
   259. Computer & Technology 11 μήνες ago
   260. Health & Fitness 11 μήνες ago
   261. works of art 11 μήνες ago
   262. social security administration 11 μήνες ago
   263. Dating 11 μήνες ago
   264. Law & Legal 11 μήνες ago
   265. Travel & Leisure 11 μήνες ago
   266. Computer & Technology 11 μήνες ago
   267. Health & Fitness 11 μήνες ago
   268. Law & Legal 11 μήνες ago
   269. porno-pornox 11 μήνες ago
   270. Car & Automotive 11 μήνες ago
   271. Car & Automotive 11 μήνες ago
   272. Car & Automotive 11 μήνες ago
   273. online money 11 μήνες ago
   274. Car & Automotive 11 μήνες ago
   275. Baby & Parenting 11 μήνες ago
   276. puzzle games download free 11 μήνες ago
   277. Healthy 11 μήνες ago
   278. Sport 11 μήνες ago
   279. Technology & Computer 11 μήνες ago
   280. Travel Websites 11 μήνες ago
   281. Travel Websites 11 μήνες ago
   282. time to share 7 ano 11 μήνες ago
   283. 50 home based business ideas 11 μήνες ago
   284. i-zoom teeth whitening 11 μήνες ago
   285. Healthy 11 μήνες ago
   286. obat pembesar alat vital 11 μήνες ago
   287. tips for packing a hiking pack 11 μήνες ago
   288. game 11 μήνες ago
   289. honda semarang 11 μήνες ago
   290. small business ideas 11 μήνες ago
   291. Tour & Travel 11 μήνες ago
   292. Pets 11 μήνες ago
   293. Home 11 μήνες ago
   294. Education 11 μήνες ago
   295. Tour & Travel 11 μήνες ago
   296. Real Estate 11 μήνες ago
   297. mental health 11 μήνες ago
   298. Pets 11 μήνες ago
   299. Education 11 μήνες ago
   300. Healthy Meals 10 μήνες ago
   301. Kitchen Remodel 10 μήνες ago
   302. Garden 10 μήνες ago
   303. advance house renovation 10 μήνες ago
   304. Travel Budget 10 μήνες ago
   305. New Business 10 μήνες ago
   306. pokerqq 10 μήνες ago
   307. bandarq online 10 μήνες ago
   308. leisure time 10 μήνες ago
   309. Travel Guides 10 μήνες ago
   310. Painting 10 μήνες ago
   311. Popular Technology 10 μήνες ago
   312. Wedding Planner 9 μήνες ago
   313. Fashion 9 μήνες ago
   314. Auto Insurance 9 μήνες ago
   315. Business Manufacturing 9 μήνες ago
   316. John Deere Service Manuals 9 μήνες ago
   317. hammer of thor 9 μήνες ago
   318. jual flashdisk kartu 9 μήνες ago
   319. Daftar Paytren 9 μήνες ago
   320. Domino99 online 9 μήνες ago
   321. judi online 9 μήνες ago
   322. pendaftaran eco racing 9 μήνες ago
   323. sablon kaos satuan 9 μήνες ago
   324. gamefly 9 μήνες ago
   325. gamefly 9 μήνες ago
   326. minecraft pc download 8 μήνες ago
   327. download minecraft pc 8 μήνες ago
   328. gamefly free trial 8 μήνες ago
   329. Google 8 μήνες ago
   330. gamefly free trial 8 μήνες ago
   331. gamefly free trial 8 μήνες ago
   332. real feel dildo 8 μήνες ago
   333. sex toys collection 8 μήνες ago
   334. realistic black dildo 8 μήνες ago
   335. gamefly free trial 8 μήνες ago
   336. vibrator 8 μήνες ago
   337. brisbane web 8 μήνες ago
   338. luksus hundeseng 7 μήνες ago
   339. Вычет на детей 7 μήνες ago
   340. check my source 7 μήνες ago
   341. Pakistani Suits 7 μήνες ago
   342. Pentair Ichlor 7 μήνες ago
   343. sexboer 7 μήνες ago
   344. gratis films 7 μήνες ago
   345. iptv box price 7 μήνες ago
   346. liteblue.usps.gov 7 μήνες ago
   347. 7 inch colored dildo 7 μήνες ago
   348. virtual Mastercard 7 μήνες ago
   349. hdts425xzsta 7 μήνες ago
   350. english translation 7 μήνες ago
   351. max results penis pump 7 μήνες ago
   352. one walmart login 7 μήνες ago
   353. Don Juravin 7 μήνες ago
   354. beautiful Arab women 7 μήνες ago
   355. best realistic vibrator 7 μήνες ago
   356. Al-Zaytoonah Elibrary 7 μήνες ago
   357. best bondage gear 7 μήνες ago
   358. mold your own willy 7 μήνες ago
   359. dual pleasure ring 7 μήνες ago
   360. quest bars cheap 6 μήνες ago
   361. Philadelphia Elibrary 6 μήνες ago
   362. döner lieferservice hamburg 6 μήνες ago
   363. New firm meaning 6 μήνες ago
   364. pleasure ring 6 μήνες ago
   365. iraniporn 6 μήνες ago
   366. Read SapidAgency 6 μήνες ago
   367. male prostate toys 6 μήνες ago
   368. websites 6 μήνες ago
   369. plenty of fish dating site 6 μήνες ago
   370. plenty of fish dating site 6 μήνες ago
   371. www.hotmail.com sign in 6 μήνες ago
   372. how to use gay anal plugs 6 μήνες ago
   373. first time anal sex 6 μήνες ago
   374. big dildos 6 μήνες ago
   375. natalielise 6 μήνες ago
   376. anal sex tips 6 μήνες ago
   377. plenty of fish dating site 6 μήνες ago
   378. 192.168 254 6 μήνες ago
   379. thunder stick wand massager 6 μήνες ago
   380. hd video downloader 6 μήνες ago
   381. gay cock ring porn 6 μήνες ago
   382. guitar licks 6 μήνες ago
   383. apps for windows pc download 6 μήνες ago
   384. free download for pc windows 6 μήνες ago
   385. International virtual card 6 μήνες ago
   386. app download for pc 6 μήνες ago
   387. virtual number provider 6 μήνες ago
   388. play games no download 6 μήνες ago
   389. Dank Vapes Official 6 μήνες ago
   390. 山の手線 美術館 6 μήνες ago
   391. Sebrina Silberberg 6 μήνες ago
   392. exotic carts pen 6 μήνες ago
   393. Dank Vapes 6 μήνες ago
   394. Marijuana online 6 μήνες ago
   395. social net advantage 6 μήνες ago
   396. Baccarat System 5 μήνες ago
   397. Roulette System to Win 5 μήνες ago
   398. runelite 5 μήνες ago
   399. plenty of fish dating site 5 μήνες ago
   400. 618media.com 5 μήνες ago
   401. check that 5 μήνες ago
   402. adam and eve shop 5 μήνες ago
   403. Iot news 5 μήνες ago
   404. Buy exotic carts 5 μήνες ago
   405. marketing Canada 5 μήνες ago
   406. More Help 5 μήνες ago
   407. handmake bespoke kitchens 5 μήνες ago
   408. IPX-363 5 μήνες ago
   409. how to buy bitcoin 5 μήνες ago
   410. whatsapp verify number buy 5 μήνες ago
   411. best male masturbator 5 μήνες ago
   412. SEO Vancouver 5 μήνες ago
   413. GVG-941 5 μήνες ago
   414. adam and eve sex swing 5 μήνες ago
   415. powerful bullet massager 5 μήνες ago
   416. free download for pc windows 5 μήνες ago
   417. pc games for windows 7 5 μήνες ago
   418. play online games on pc 5 μήνες ago
   419. high end vibrator 5 μήνες ago
   420. What was I in a past life? 5 μήνες ago
   421. clit sucker toys 5 μήνες ago
   422. الکسیس تگزاس 5 μήνες ago
   423. Medicine Courier 5 μήνες ago
   424. apps download for windows 10 5 μήνες ago
   425. rotating g spot vibrators 5 μήνες ago
   426. pc games for windows 7 5 μήνες ago
   427. download MP3 5 μήνες ago
   428. free download for laptop pc 5 μήνες ago
   429. free download for windows 7 5 μήνες ago
   430. app download for pc 5 μήνες ago
   431. pc games for windows 7 5 μήνες ago
   432. Vape near me 5 μήνες ago
   433. minecraft games 5 μήνες ago
   434. quest bars cheap 5 μήνες ago
   435. Harry Ogden 5 μήνες ago
   436. ADN 227 5 μήνες ago
   437. quest bars cheap 5 μήνες ago
   438. quest bars cheap 5 μήνες ago
   439. remote control egg 5 μήνες ago
   440. Buy Counterfeit Money 4 μήνες ago
   441. Buy valium online 4 μήνες ago
   442. online investment 4 μήνες ago
   443. and YouTube 4 μήνες ago
   444. free download for laptop 4 μήνες ago
   445. vaginal hair removal 4 μήνες ago
   446. free download for pc windows 4 μήνες ago
   447. quest bars cheap 3 μήνες ago
   448. KelAbrady 3 μήνες ago
   449. Leticia Picaro 3 μήνες ago
   450. John Deere Technical Manuals 3 μήνες ago
   451. cialis buy online 3 μήνες ago
   452. quest protein bar 3 μήνες ago
   453. coconut oil 3 μήνες ago
   454. benefits of coconut oil 2 μήνες ago
   455. plenty of fish dating site 2 μήνες ago
   456. Ella Edmunds 2 μήνες ago
   457. coconut oil of 2 μήνες ago
   458. when coconut oil 2 μήνες ago
   459. is coconut oil 2 μήνες ago
   460. plenty of fish dating site 2 μήνες ago
   461. tinyurl.com 2 μήνες ago
   462. tinyurl.com 2 μήνες ago
   463. when coconut oil 2 μήνες ago
   464. ViaGrA 2 μήνες ago
   465. ps4 games 2 μήνες ago
   466. PORN DOWNLOAD 2 μήνες ago
   467. Anime Batch 2 μήνες ago
   468. quest bars cheap 2 μήνες ago
   469. free download for windows 10 2 μήνες ago
   470. free download for pc 2 μήνες ago
   471. https://searchtempo.com.au/ 2 μήνες ago
   472. app for pc download 2 μήνες ago
   473. pc games for windows 7 2 μήνες ago
   474. predlozhenie sinonimy 2 μήνες ago
   475. anal trainer kit 2 μήνες ago
   476. rabbit vibrators review 2 μήνες ago
   477. cbd oil for sleep 2 μήνες ago
   478. quest bars cheap 2 μήνες ago
   479. BUY VIAGRA 2 μήνες ago
   480. vibrating butt plugs 2 μήνες ago
   481. quest bars cheap 2 μήνες ago
   482. butt plug reviews 2 μήνες ago
   483. best male masturbator 2 μήνες ago
   484. anal sex starter kit 2 μήνες ago
   485. good places to eat near me 2 μήνες ago
   486. hiking trails near me 2 μήνες ago
   487. ps4 games 2 μήνες ago
   488. software reviews 2 μήνες ago
   489. ROBLOX 2020 2 μήνες ago
   490. adam and eve sex toys 1 μήνα ago
   491. url 1 μήνα ago
   492. 더킹카지노 1 μήνα ago
   493. 퍼스트카지노 1 μήνα ago
   494. SCOP 659 1 μήνα ago
   495. 퍼스트카지노 1 μήνα ago
   496. 더나인카지노 1 μήνα ago
   497. stroker sleeve 1 μήνα ago
   498. Rottweiler pups 1 μήνα ago
   499. BEST TUBE PORN SITE 1 μήνα ago
   500. Live sex 1 μήνα ago
   501. coconut oil 1 μήνα ago
   502. coconut oil 1 μήνα ago
   503. rabbit vibrator 1 μήνα ago
   504. bunny rabbit vibrator 1 μήνα ago
   505. coconut oil 1 μήνα ago
   506. adam and eve cock rings 1 μήνα ago
   507. baby photoshoot 1 μήνα ago
   508. coconut oil 1 μήνα ago
   509. Milly Kilker 1 μήνα ago
   510. prepaidgiftbalance.com 4 εβδομάδες ago
   511. magician 4 εβδομάδες ago
   512. popeyes menu prices 4 εβδομάδες ago
   513. prihvatit 3 εβδομάδες ago
   514. best cbd oil for pain 3 εβδομάδες ago
   515. rabbit vibe 3 εβδομάδες ago
   516. women's clothing 3 εβδομάδες ago
   517. plenty of fish vs match.com free trial 3 εβδομάδες ago
   518. electric skateboards 3 εβδομάδες ago
   519. match.com free trial 3 εβδομάδες ago
   520. walmartone wire 3 εβδομάδες ago
   521. walmart wire portal 3 εβδομάδες ago
   522. celebrity pussy 3 εβδομάδες ago
   523. Nigeria News 3 εβδομάδες ago
   524. OdogwuBlog 3 εβδομάδες ago
   525. Big Brother Naija 3 εβδομάδες ago
   526. Kamagra oral jelly 3 εβδομάδες ago
   527. apps download for windows 7 3 εβδομάδες ago
   528. download app apk for windows pc 3 εβδομάδες ago
   529. free full download for windows pc 3 εβδομάδες ago
   530. his comment is here 3 εβδομάδες ago
   531. app download for windows 3 εβδομάδες ago
   532. seo montreal 3 εβδομάδες ago
   533. pc app for windows 8 2 εβδομάδες ago
   534. Dank cartridges 2 εβδομάδες ago
   535. strap on 2 εβδομάδες ago
   536. rabbit vibe 2 εβδομάδες ago
   537. Outsourced Hosting Support 2 εβδομάδες ago
   538. asksylphoflight.tumblr.com sling tv 2 εβδομάδες ago
   539. ehlers danlos syndrome 2 εβδομάδες ago
   540. best cbd gummies 2 εβδομάδες ago
   541. Fast money 2 εβδομάδες ago
   542. male sex sleeve 2 εβδομάδες ago
   543. personal massager vibrator 2 εβδομάδες ago
   544. sling tv 2 εβδομάδες ago
   545. mp3 download 2 εβδομάδες ago
   546. prepaidgiftbalance.com 2 εβδομάδες ago
   547. نقل عفش 1 εβδομάδα ago
   548. Kenya Classified Ads 1 εβδομάδα ago
   549. cannabidiol oil 1 εβδομάδα ago
   550. male enhancement 1 εβδομάδα ago
   551. Vape Shop Near Me 1 εβδομάδα ago
   552. Buy Marijuana Online 1 εβδομάδα ago
   553. Free Robux here 1 εβδομάδα ago
   554. Bitcoin Investment 1 εβδομάδα ago
   555. satta king disawar mein kya hai 1 εβδομάδα ago
   556. pak dramas online 1 εβδομάδα ago
   557. Unusual gifts 7 ημέρες ago
   558. sling tv 7 ημέρες ago
   559. anal sex toys 7 ημέρες ago
   560. increase DR fast 7 ημέρες ago
   561. viagra 6 ημέρες ago
   562. Situs Poker Uang Asli 6 ημέρες ago
   563. diet tea that works 6 ημέρες ago
   564. viagra 5 ημέρες ago
   565. THC Cannabis Oil 5 ημέρες ago
   566. 1P-LSD Blotters 5 ημέρες ago
   567. Research Chemicals 5 ημέρες ago
   568. try this 4 ημέρες ago
   569. Buy Weed Online 4 ημέρες ago
   570. نقل عفش 3 ημέρες ago
   571. agence digitale paris 3 ημέρες ago
   572. sling tv 3 ημέρες ago
   573. cbd oil for sale 3 ημέρες ago
   574. buy cannabidiol oil 3 ημέρες ago
   575. hacklink is your job 1 ημέρα ago
   576. Shoes 15 ώρες ago
   577. Notarias en cancun 7 ώρες ago