Ιστορίες μυστηρίου φαντασμάτων στοιχειώματα που ακόμα ψάχνουν απάντηση!

Rate this post

fishers-ghostΟι 6 ιστορίες μυστηρίου φαντασμάτων στοιχειώματα που ακόμα ψάχνουν απάντηση ή για να το θέσουμε πιο σωστά ακόμα και αν υπάρχει απάντηση επιστημονική ο κόσμος δεν έχει πειστεί!

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ

Πολιτικός και 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ( Χότζενσβιλ, Κεντάκυ 1809, Ουάσινγκτον 1865).
Προσέλκυσε την προσοχή της χώρας του με λόγο στον οποίο καταδίκασε το θεσμό της δουλείας, που αποτελούσε μήλον της έριδος ανάμεσα στις νότιες και βόρειες πολιτείες. Όπως το διατύπωσε “η δουλεία στηρίζεται στην εγωιστική φύση του ανθρώπου ενώ η καταδίκη της στηρίζεται στην αγάπη του προς τη δικαιοσύνη”.

Ορίστηκε υποψήφιος από το Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο του Σικάγου (1860) για λόγους τακτικής: ήταν ταπεινής καταγωγής, πατρικός, απλός και με ρητορικά προσόντα, έντιμος και ειλικρινής.
Ο Χωριστικός Πόλεμος Βορείων και Νοτίων αποκάλυψε την αδάμαστη δύναμη θέλησής του και την απόλυτη πίστη του στα ιδανικά της ελευθερίας, της ενότητας και της δικαιοσύνης.
Δε μπόρεσε όμως να εφαρμόσει το έργο ειρήνευσης της κατάστασης που από καιρό διαλογιζόταν. Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ένας φανατικός Nότιος o John Wilkes Booth τον δολοφόνησε μέσα στο θέατρο Ford’s Theatre της Ουάσινγκτον.


  Σύμφωνα ωστόσο με τις μαρτυρίες, το πνεύμα του παραμένει αναστατωμένο, μπορούμε να υποθέσουμε εξαιτίας του ότι δε μπόρεσε να ολοκληρώσει τα σχέδια που είχε αναλάβει.
  Είναι πολλές οι ιστορίες που έχουν συμβεί στο περιβόητο υπνοδωμάτιό του.
  Η πρώτη γυναίκα που ανέφερε ότι είδε το φάντασμα του Lincoln ήταν η Grace Coolidge που όπως είπε τον είδε να ατενίζει έξω από ένα παράθυρο του Οβάλ Γραφείου.
  Η Βασίλισσα της Νορβηγίας έμεινε για μια νύχτα στο υπνοδωμάτιο του προέδρου και άκουσε κάποιον να χτυπά διακριτικά την πόρτα. Όταν άνοιξε βρέθηκε μπροστά στο φάντασμα του προέδρου. Αυτός την κοίταξε απλώς και μετά απομακρύνθηκε.
  Η κα. Franklin Roosevelt τον είδε καθιστό στο κρεβάτι να φορά τις μπότες του. Ούρλιαξε έντρομη και έφυγε τρέχοντας.

  Ο πρόεδρος Harry Truman άκουσε ένα πρωινό κάποιον να χτυπά την πόρτα του στις 3 το ξημέρωμα. Δεν είχε αμφιβολία ότι ήταν ο Lincoln επειδή η κόρη του Μargaret ήδη αρκετές εμπειρίες από τις επισκέψεις του ανήσυχου προέδρου στις οποίες άκουγε ήχους στο σπίτι στη μέση της νύχτας και έβλεπε σκιές που ήταν σίγουρη ότι ήταν ο ίδιος.
  Και τέλος το πνεύμα του άτυχου προέδρου λέγεται πως εμφανίζεται καμιά εμφανίζεται να περιδιαβαίνει στους διαδρόμους και τριγύρω στο Λευκό Οίκο.

  IΠΤΑΜΕΝΕΣ ΦΛΟΓΕΣ

  Το όμορφο οκταγωνικό σπίτι του συνταγματάρχη John Teilo που κτίστηκε το 1800 αποτέλεσε το σκηνικό μιας αισθηματικής τραγωδίας. Λίγα χρόνια αργότερα από τη μετακόμιση της οικογένειας του συνταγματάρχη στο σπίτι η μία κόρη του ερωτεύτηκε ένα βρετανό αξιωματικό, ειδύλλιο που έβρισκε εντελώς ασύμφωνο τον πατέρα. Ο Τeilo παρά τις ικεσίες της κόρης του αρνήθηκε ακόμα και να δεχτεί τον Εγγλέζο στο σπίτι του.

  Μια νύχτα η κοπέλα ύστερα από ένα άγριο καβγά με τον πατέρα της, που έμενε αμετακίνητος στην απόφασή του, άρπαξε αναστατωμένη ένα καντηλέρι και ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά πηγαίνοντας στο δωμάτιό της. Ένα λεπτό αργότερα, η οικογένεια άκουσε μια διαπεραστική κραυγή και αμέσως μετά έναν τρομακτικό γδούπο. Ο συνταγματάρχης όρμησε προς τα εκεί που ακούστηκε ο κτύπος και βρήκε την κόρη του να κείτεται άψυχη στο κάτω μέρος της γυριστής σκάλας.

  Φημολογείται ακόμα ότι και η δεύτερη κόρη είχε ένα δεσμό που,όπως και στην πρώτη περίπτωση,δεν είχε την έγκριση του πατέρα της. Σε μια ατυχή στιγμή έντασης και διαπληκτισμών μιμήθηκε το παράδειγμα της αδερφής της και κατακρημνίστηκε από την κορυφή της σκάλας. Από εκείνη τη μέρα η τριώροφη σκάλα του οκτάγωνου σπιτιού θεωρείται στοιχειωμένη και μάλιστα συχνά εμφανίζονται να ανεβαίνουν κατά μήκος της σκάλας σκιές που τρεμοπαίζουν σαν να δημιουργούνται από φλόγα κεριού που ακολουθούνται από μια γυναικεία κραυγή και το γδούπο του κορμιού που πέφτει.

  ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

  Στην περιοχή του βενετσιάνικου κάστρου του Φραγκοκάστελου στη νότια Κρήτη μαρτυρείται το φαινόμενο της εμφάνισης του στρατού των Δροσουλιτών.
  Εκατοντάδες Κρήτες πολεμιστές αντιτάχθηκαν στην επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων του Μουσταφά Μπέη στις 18 Μαίου 1828.
  Οι Τούρκοι στρατιώτες πολιόρκησαν στενά το κάστρο και στη μάχη που κράτησε εφτά μέρες οι περίπου εξακόσιοι υπερασπιστές του, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους Χατζημιχάλη Δαλιάνη, θανατώθηκαν. Ο Δαλιάνης, που επέλεξε να μείνει στο κάστρο αγνοώντας τις παροτρύνσεις του στρατού του, αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του στάλθηκε στον Πασά. Τα κόκαλα των πεσόντων λέγεται ότι σήμερα βρίσκονται κάτω από το στρώμα χώματος που αποτελεί το δάπεδο του κάστρου.

  Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, o επίδοξος παρατηρητής που είναι εφοδιασμένος με υπομονή και οξεία όραση, μπορεί να παρατηρήσει μια σκιώδη παράταξη να αφήνει τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου και να προχωρά κατά μήκος των τειχών του κάστρου. Πάνοπλοι στρατιώτες, ντυμένοι στα μαύρα, προχωρούν σε απλή παράταξη παράλληλα στην ομιχλώδη ακτή.
  Το φαινόμενο διαδραματίζεται στο διάστημα μεταξύ 17 και 30 Μαίου και δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

  Ντόπιοι κρητικοί αποκαλύπτουν ένα επιπλέον βοηθητικό στοιχείο: το φαινόμενο συμβαίνει συνήθως λίγο πριν την ανατολή, πράγμα που εξηγεί γιατί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων διανυκτερεύει αυτό το διάστημα κοντά στο κάστρο, με την προσδοκία να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι την προέλαση των γενναίων ψυχών των μαχητών.
  Από τη στιγμή της μέρας που προτιμούν να εμφανίζονται προέρχεται η ονομασία “Δροσουλίτες”(δρόσος, πρωινή υγρασία στην ατμόσφαιρα).

  Κάποιες προσπάθειες για επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου προτείνουν ότι μπορεί να προκαλείται από την αντανάκλαση των ηλιακών ακτίνων από στρατιώτες σε ώρα γυμνασίων στα παράλια της γειτονικής Αφρικής. Ωστόσο η τακτικότητα και η χρονική συνέπεια του γεγονότος αποκλείει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύμπτωσης.Η ανάμνηση της θριαμβικής προέλασης των πολεμιστών σε μια παρέλαση θανάτου από αγάπη στην ελευθερία παίρνει υπόσταση στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης ακόμα και σήμερα και μπορεί να γίνει φανερή στα μάτια του αποφασισμένου επισκέπτη.

  Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΠΕΛ

  Η ιστορία ενός ενοχλητικού και σαρδόνιου φαντάσματος, που πήρε την ονομασία Μάγισσα των Μπελ, αρχίζει το 1817 στο Τενεσί, στο σπίτι που έμενε ο John και n Lious Bell με τα εννιά παιδιά τους.
  Η Μάγισσα των Μπελ εκδηλώθηκε για πρώτη φορά με φασαρία που θύμιζε πάλη σκυλιών, κλαγγή από αλυσίδες που σέρνονται στο πάτωμα και μυστηριώδεις ανθρώπινους ήχους όπως πνίξιμο και ρουφήγματα, aργότερα όμως επιδόθηκε σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Ο δεκάχρονος Richard ξύπνησε μια νύχτα επειδή κάτι αόρατο του τραβούσε με βία τα μαλλιά ενώ η νεαρή Elizabeth που ήταν δώδεκα χρόνων δέχτηκε βαριά χαστούκια που άφησαν σημάδια στο πρόσωπό της.
  Όταν άρχισαν οι επιθέσεις στα παιδιά η οικογένεια μίλησε στον J.Johnson, στενό φίλο και ευσεβή χριστιανό, που προσπάθησε να εξορκίσει τη Μάγισσα απευθυνόμενος σ’ αυτή σε βιβλική γλώσσα,ωστόσο η Μάγισσα δε φάνηκε να πτοείται.

  Ένας γείτονας,ο William Porter, που έμεινε μια νύχτα στο στοιχειωμένο σπίτι ένιωσε κάποιον να του τραβά τα σκεπάσματα,τινάχτηκε και τα βρήκε τυλιγμένα σε μπόγο στη μια μεριά του κρεβατιού. Γράπωσε σφιχτά τον τυλιγμένο μπόγο και έτρεξε προς το αναμμένο τζάκι πιστεύοντας ότι αν τον πετούσε στη φωτιά η μάγισσα θα καταστρεφόταν. Όμως αναπάντεχα ο μπόγος έγινε ασήκωτα βαρύς και άρχισε να αναδίδει μια απεχθή οσμή και ο Porter αναγκάστηκε να βγει έξω στον αέρα. Όταν επέστρεψε, η Μάγισσα είχε φύγει. Όταν ο Johnson και άλλοι γείτονες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη Μάγισσα το πλάσμα απάντησε με έναν αμυδρό συριγμό που εξελίχθηκε σε μια αδύναμη, ψιθυριστή φωνή, που γινόταν ολοένα δυνατότερη και που στο τέλος συνοδευόταν από τραχιές αντρικές και γυναικείες φωνές που εκστόμιζαν απειλές και ντόπια κουτσομπολιά.

  Στη συνέχεια στην οικογένεια άρχισαν να παρουσιάζονται πολύ σοβαρές και οδυνηρές οργανικές αντιδράσεις. Η κοπέλα είχε απώλεια συνείδησης και λιποθυμίες και αποδείχθηκε ότι υπήρχαν βελόνες και καρφίτσες στο στομάχι της. Ο John Bell τα πήγε ακόμα χειρότερα. Κάποια φορά η γλώσσα του πρήστηκε τόσο που δε μπορούσε να μιλήσει για ώρες.Τον έπιασαν βίαιοι και ανεξέλεγκτοι σπασμοί στο πρόσωπο και ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του που αναγκάστηκε να πέσει στο κρεβάτι. Τελικά διέφυγε οριστικά από την επιθετική καταδίωξη της μάγισσας με το θάνατό του από δηλητηρίαση, για την οποία ενοχοποιήθηκε ένα φιαλίδιο με σκούρο υγρό άγνωστης προέλευσης.Παρόλα αυτά η κακόβουλη μάγισσα δεν ήθελε να τον αφήσει να ησυχάσει ούτε στην κηδεία του όπου έκανε αισθητή την παρουσία της τραγουδώντας άσεμνα τραγούδια.

  Μετά από αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι η ιστορία έφτασε στο τέλος της. Το στοιχειό πριν εξαφανισθεί τελείως υποσχέθηκε να γυρίσει σε εκατόν επτά χρόνια, ημερομηνία που συνέπιπτε με το 1935,που ευτυχώς όμως δε συνέβη τίποτε.Πολλές ερμηνείες έχουν προταθεί για το φαινόμενο αυτό,ψυχαναλυτικές και παραψυχολογικές, ομως καμιά δεν το εξηγεί επαρκώς.Πάντως, αν τύχει να συναντήσετε την αλλόκοτη και επικίνδυνη μάγισσα, σας προτείνουμε να φωνάξετε κάποιον ικανό εξορκιστή ή να μετακομίσετε.

  ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΣΤΕΡΟΓΝΩΣΙΑΣ

  Το καλοκαίρι του 1901 οι Αγγλίδες δασκάλες Έλινορ Ζουρντέν και Αν Μόμπερλι
  αποφάσισαν να κάνουν μια περιήγηση στο ανάκτορο των Βερσαλλιών. Ήθελαν να επισκεφτούν το μικρό Τριανόν, χώρο φορτισμένο με ρομαντική χροιά, επειδή ο τελευταίος βασιλικός ένοικός του ήταν η άτυχη βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα.
  Στη διασταύρωση τριών μονοπατιών οι δυο γυναίκες έπεσαν πάνω σε δύο σιωπηλούς άντρες με πράσινα πανωφόρια και τρίκοχα καπέλα που κρατούσαν καροτσάκια κηπουρικής. Οι γυναίκες αισθάνθηκαν, μια απροσδιόριστη κατάθλιψη και δυσφορία.
  Ακολουθώντας το ένα μονοπάτι συνάντησαν ένα μικρό κυκλικό περίπτερο όπου καθόταν ένας άντρας με μανδύα του οποίου το αποκρουστικό πρόσωπο και το σατανικό έντονο βλέμμα τις τρομοκράτησε.
  Καθώς αναρωτιούνταν ποια κατεύθυνση να διαλέξουν,όρμησε προς το μέρος τους αιφνιδιαστικά ένας ωραίος άντρας με μακριά σγουρά μαλλιά κάτω από το πλατύγυρο καπέλο του και τους υπέδειξε το δεξί μονοπάτι για το μικρό Τριανόν. Εκεί η Δ. Μόμπερλυ περιεργάστηκε μια πολύ όμορφη γυναίκα με ενδυμασία εποχής που σχεδίαζε στη βεράντα του παλατιού.

  Μπαίνοντας στο παλάτι για να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, ενώθηκαν με μια συντροφιά Γάλλων ντυμένων με ρούχα του εικοστού αιώνα και ξαναβρήκαν τη καλή τους διάθεση.
  Μόνο μία εβδομάδα αργότερα οι δύο φίλες εκμυστηρεύτηκαν η μια στην άλλη την ταραχή στη συνάντηση των αινιγματικών φιγούρων.
  Στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την εμπειρία τους, διαπίστωσαν ότι την ίδια μέρα που επισκέφτηκαν τις Βερσαλλίες,τη 10η Αυγούστου,το 1792 οι επαναστατικές δυνάμεις συνέλαβαν τη βασιλική οικογένεια ,φυλάκισαν και αργότερα καρατόμησαν τη Μαρία Αντουανέτα.Συμπέραναν ότι κατά κάποιον τρόπο είχαν ταυτιστεί με τη σκέψη της βασίλισσας, ότι είχαν εισχωρήσει στη ζωηρή και νοσταλγική ονειροπόληση που την κατέκλυσε ίσως εκείνη τη μέρα. Θα μπορούσε ακόμα να είναι μια αναπαράσταση στο συναισθηματικό-ενεργειακό πεδίο του χώρου, μια φορτισμένη ανάμνηση, των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τότε και που οι γυναίκες εξαιτίας της ευαισθησία τους συνέλαβαν και βίωσαν έντονα.
  Οι παραστάσεις που είδαν ήταν διαφορετικές μεταξύ τους, εν τούτοις τα στοιχεία επαληθεύτηκαν από τις ιστορικές πηγές.

  Και οι ψηφίδες δείχνουν να συνταιριάζονται στο μωσαικό.
  Ο χάρτης της τοποθεσίας του μικρού Τριανόν του αρχιτέκτονα του παλατιού Richard Mick (1783)επιβεβαίωσε τη διάταξη του χώρου και των κτισμάτων που είδαν στην κατάσταση οραματισμού τους οι φίλες.
  Ο άντρας που τις βοήθησε να προσανατολιστούν θα μπορούσε να είναι ο αγγελιοφόρος που έτρεξε στο μικρό Τριανόν για να ειδοποιήσει τη βασίλισσα για μια ομάδα επαναστατών που ερχόταν στις 5 Οκτωβρίου του 1789.
  Οι άντρες με τα καροτσάκια θα μπορούσε να είναι μέλη της ελβετικής φρουράς για τη προστασία του βασιλκού ζεύγους.
  Ο απωθητικός άντρας θα ήταν ο κόμης ντε Βοντρέιγ που στάθηκε κακός φίλος για τη βασίλισσα όταν ενθάρρυνε αντιβασιλικές πρωτοβουλίες. Και επίσης όταν η αν Μόμπερλι είδε το παρτραίτο της Μαρίας Αντουανέτας πείσθηκε ότι η γυναίκα που είχε δει στον κήπο του μικρού Τριανόν ήταν η βασίλισσα……

  ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Ανάμεσα στις πολλές ιστορίες που διαδίδονται για στοιχειωμένα σπίτια στον ελλαδικό χώρο συγκαταλέγεται η ιστορία του Διαμαντέικου σπιτιού στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου.
  Η υπηρέτρια του παλιού αρχοντικού ήταν η πρώτη που ανέφερε πως είδε κάποιες φευγαλέες θεόρατες παρουσίες να πλανιούνται στο σπίτι. Πίστεψε όπως είπε πως ήταν βρικόλακες που έκαναν την εμφάνισή τους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και επιχειρούσαν να φάνε το αλεύρι από τις αποθήκες.
  Το 1925 το σπίτι πουλήθηκε στην οικογένεια Σελλή.
  Οι καινούριοι ένοικοι ένιωσαν δυσφορία και ανησυχία με τη διάχυτη αίσθηση εχθρότητας στην ατμόσφαιρα, με τους ανεπαίσθητους ήχους αργόσυρτων βημάτων και το απειλητικό συναίσθημα ότι κάποιος τους παρακολουθούσε.
  Λίγους μήνες αργότερα η κατάσταση χειροτέρεψε, απότομοι υπόκωφοι κρότοι, πάταγοι και βουητά μυστηριώδους προέλευσης τάρασσαν τον ύπνο τους και τους ξυπνούσαν ξαφνικά τα βράδια.


   Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αόρατα πλάσματα προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με διάφορους τρόπους, μανταλώνοντας τις πόρτες, αλλάζοντας θέση στα προσωπικά αντικείμενα, μισανοίγοντας τα πορτόφυλλα, ανάβοντας φώτα και προκαλώντας αλλόκοτες δαιμονικές λάμψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.
   Αυτά τα φαινόμενα δοκίμασαν γερά τα νεύρα των ενοίκων και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το ιδιόμορφο σπίτι.
   Οι επόμενοι κάτοικοι του αρχοντικού ήταν οι οικογένειες Διαμαντογιάννη και Δολίτση. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής κάποια από τα μέλη της οικογένειας βρήκαν ατυχή και ανεξήγητο θάνατο και κυκλοφόρησε η φήμη ότι το σπίτι είναι καταραμένο.
   Αρκετά χρόνια αργότερα,το 1945, μια παράξενα ηχηρή αστραπή πάνω από την οροφή του σπιτιού φαίνεται πως ήταν το τελευταίο σημάδι του περίεργου όντος το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι θεώρησε αρκετή την αναστάτωση που προκάλεσε και από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκε μια και καλή από το κτίσμα.[fb_button]

   Ιστορίες μυστηρίου φαντασμάτων στοιχειώματα που ακόμα ψάχνουν απάντηση!

   398 Σχόλια

   1. Mikel Barefoot 1 έτος ago
   2. Ramon Delaremore 12 μήνες ago
   3. furtdso linopv 12 μήνες ago
   4. 網頁設計經驗 9 μήνες ago
   5. 抗痘 9 μήνες ago
   6. 皮秒 9 μήνες ago
   7. internet 8 μήνες ago
   8. John Deere Technical Manuals 8 μήνες ago
   9. John Deere Technical Manuals 8 μήνες ago
   10. Home Improvement Contractor 8 μήνες ago
   11. Health & Fitness 8 μήνες ago
   12. House & Home Improvement 8 μήνες ago
   13. Health & Fitness 8 μήνες ago
   14. l fashion nova 8 μήνες ago
   15. Jobs & Career 8 μήνες ago
   16. House & Home Improvement 8 μήνες ago
   17. Jobs & Career 8 μήνες ago
   18. House & Home Improvement 8 μήνες ago
   19. Jobs & Career 8 μήνες ago
   20. News 8 μήνες ago
   21. Web Design 8 μήνες ago
   22. News 8 μήνες ago
   23. fishing tips oot 8 μήνες ago
   24. Fitness 8 μήνες ago
   25. Parks and Recreation 8 μήνες ago
   26. Computer Networking 8 μήνες ago
   27. Digital Technology 8 μήνες ago
   28. Seo Website 7 μήνες ago
   29. Home Remodelling 7 μήνες ago
   30. Fashion 7 μήνες ago
   31. Pets 7 μήνες ago
   32. Pets 7 μήνες ago
   33. Pets 7 μήνες ago
   34. Law & Legal 7 μήνες ago
   35. Accounting 7 μήνες ago
   36. Web Design 7 μήνες ago
   37. kitchen furniture 7 μήνες ago
   38. Legal 7 μήνες ago
   39. dmca 7 μήνες ago
   40. Web Design 7 μήνες ago
   41. New technology 7 μήνες ago
   42. dmca 7 μήνες ago
   43. Best Nail Salon Scottsdale 7 μήνες ago
   44. Health 7 μήνες ago
   45. online casino game 7 μήνες ago
   46. seo san antonio 7 μήνες ago
   47. Iulian Croitoru 7 μήνες ago
   48. film streaming 7 μήνες ago
   49. viagra 7 μήνες ago
   50. toko komputer jakarta 7 μήνες ago
   51. Technology 7 μήνες ago
   52. Technology 7 μήνες ago
   53. streaming vf 7 μήνες ago
   54. House Valuation 7 μήνες ago
   55. News 7 μήνες ago
   56. Dmca 7 μήνες ago
   57. Dmca 7 μήνες ago
   58. Dmca 7 μήνες ago
   59. Health 7 μήνες ago
   60. Disc Jockey Pro 7 μήνες ago
   61. Science 7 μήνες ago
   62. Business and Finance 7 μήνες ago
   63. Gaming Tools 7 μήνες ago
   64. treatment 7 μήνες ago
   65. film online 7 μήνες ago
   66. Woman 7 μήνες ago
   67. film streaming 7 μήνες ago
   68. Advocate 7 μήνες ago
   69. film streaming 7 μήνες ago
   70. wanda panda 7 μήνες ago
   71. streaming vf 7 μήνες ago
   72. film streaming 7 μήνες ago
   73. computer & technology 7 μήνες ago
   74. computer & technology 7 μήνες ago
   75. computer & technology 7 μήνες ago
   76. childhood education 7 μήνες ago
   77. sewa elf jakarta 7 μήνες ago
   78. Home Improvement 7 μήνες ago
   79. Home Improvement 7 μήνες ago
   80. sex 7 μήνες ago
   81. Home Improvement 7 μήνες ago
   82. News 7 μήνες ago
   83. health hair care 7 μήνες ago
   84. News 7 μήνες ago
   85. fashion week 7 μήνες ago
   86. definition of art 7 μήνες ago
   87. News 7 μήνες ago
   88. Free Mining Bitcoin 7 μήνες ago
   89. Fashion 7 μήνες ago
   90. Home Improvement 7 μήνες ago
   91. health snoring 7 μήνες ago
   92. Home Improvement 7 μήνες ago
   93. Home Improvement 7 μήνες ago
   94. investing blog 7 μήνες ago
   95. Home Improvement 7 μήνες ago
   96. Health 7 μήνες ago
   97. Home Improvement 7 μήνες ago
   98. w88club 7 μήνες ago
   99. film streaming 7 μήνες ago
   100. Fashion 7 μήνες ago
   101. pregnancy center 7 μήνες ago
   102. Indian Kanoon 7 μήνες ago
   103. Home Improvement 7 μήνες ago
   104. Damboise 7 μήνες ago
   105. Home Improvement 7 μήνες ago
   106. Travel & Tour 7 μήνες ago
   107. Travel & Tour 7 μήνες ago
   108. best hgh 7 μήνες ago
   109. Health 7 μήνες ago
   110. programming definition 7 μήνες ago
   111. history of internet 7 μήνες ago
   112. Pandora Bracelets 7 μήνες ago
   113. best web design tutorials 7 μήνες ago
   114. Law and Legal 7 μήνες ago
   115. Home Improvement 7 μήνες ago
   116. starting business 7 μήνες ago
   117. Business and Finance 7 μήνες ago
   118. Home Improvement 7 μήνες ago
   119. click here 7 μήνες ago
   120. Eletmod Magazin 7 μήνες ago
   121. Natural Swiss 7 μήνες ago
   122. intelleral 7 μήνες ago
   123. Finance 7 μήνες ago
   124. Entertainment 7 μήνες ago
   125. earth consciousness 7 μήνες ago
   126. Business 7 μήνες ago
   127. jasa order ebay 7 μήνες ago
   128. Web Design 7 μήνες ago
   129. Health 7 μήνες ago
   130. modern parenting 7 μήνες ago
   131. be wedding organizer 7 μήνες ago
   132. 4life transfer factor 7 μήνες ago
   133. service laptop cibubur 7 μήνες ago
   134. servis komputer surabaya 7 μήνες ago
   135. satta matka 7 μήνες ago
   136. John Deere Repair Manuals 7 μήνες ago
   137. programming courses 7 μήνες ago
   138. sepak bola indonesia 7 μήνες ago
   139. Business 7 μήνες ago
   140. Natural Swiss 6 μήνες ago
   141. Pets 6 μήνες ago
   142. business link 6 μήνες ago
   143. Web Design 6 μήνες ago
   144. Travel 6 μήνες ago
   145. Dating 6 μήνες ago
   146. health care 6 μήνες ago
   147. Home Improvement 6 μήνες ago
   148. Legal 6 μήνες ago
   149. website link 6 μήνες ago
   150. download telegram for pc 6 μήνες ago
   151. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   152. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   153. Home Improvement 6 μήνες ago
   154. Home Improvement 6 μήνες ago
   155. indomovie28 6 μήνες ago
   156. Home Improvement 6 μήνες ago
   157. Business & Finance 6 μήνες ago
   158. sekolah pilot indonesia 6 μήνες ago
   159. film gratuit 6 μήνες ago
   160. Health And Fitness 6 μήνες ago
   161. Health & Fitness 6 μήνες ago
   162. Business & Finance 6 μήνες ago
   163. Pets 6 μήνες ago
   164. Pets 6 μήνες ago
   165. Business & Finance 6 μήνες ago
   166. Education 6 μήνες ago
   167. Home Improvement 6 μήνες ago
   168. Technnology 6 μήνες ago
   169. Automotive 6 μήνες ago
   170. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   171. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   172. Education 6 μήνες ago
   173. Business & Finance 6 μήνες ago
   174. Technnology 6 μήνες ago
   175. terapi tinggi badan 6 μήνες ago
   176. Home Improvement 6 μήνες ago
   177. Home Improvement 6 μήνες ago
   178. house renovation business 6 μήνες ago
   179. Game 6 μήνες ago
   180. best beginner darts 6 μήνες ago
   181. Home Improvement 6 μήνες ago
   182. Home Improvement 6 μήνες ago
   183. matka games 6 μήνες ago
   184. Business & Finance 6 μήνες ago
   185. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   186. Home Improvement 6 μήνες ago
   187. Shopping And Fashion 6 μήνες ago
   188. voirfilms 6 μήνες ago
   189. grouphash cloud mining 6 μήνες ago
   190. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   191. Baby & Parenting 6 μήνες ago
   192. Health And Fitness 6 μήνες ago
   193. Home Improvement 6 μήνες ago
   194. Home Improvement 6 μήνες ago
   195. click here 6 μήνες ago
   196. Business & Finance 6 μήνες ago
   197. Business & Finance 6 μήνες ago
   198. Business & Finance 6 μήνες ago
   199. Business & Finance 6 μήνες ago
   200. timeshare fees 6 μήνες ago
   201. You can get more info here 6 μήνες ago
   202. Business & Finance 6 μήνες ago
   203. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   204. Game 6 μήνες ago
   205. Art And Entertainment 6 μήνες ago
   206. Automotive 6 μήνες ago
   207. Food 6 μήνες ago
   208. Shopping And Fashion 6 μήνες ago
   209. Home Improvement 6 μήνες ago
   210. Technnology 6 μήνες ago
   211. W88 6 μήνες ago
   212. internet biz resources 6 μήνες ago
   213. Business & Finance 6 μήνες ago
   214. Business & Finance 6 μήνες ago
   215. Business & Finance 6 μήνες ago
   216. Business & Finance 6 μήνες ago
   217. Business & Finance 6 μήνες ago
   218. Food 6 μήνες ago
   219. Business & Finance 6 μήνες ago
   220. Business & Finance 6 μήνες ago
   221. Business & Finance 6 μήνες ago
   222. Health & Fitness 6 μήνες ago
   223. Business & Finance 6 μήνες ago
   224. Health & Fitness 6 μήνες ago
   225. Business & Finance 6 μήνες ago
   226. Health 6 μήνες ago
   227. Computer & Technology 6 μήνες ago
   228. Money 6 μήνες ago
   229. scientists 6 μήνες ago
   230. american fashion 6 μήνες ago
   231. employment training tax 6 μήνες ago
   232. Buying a House 6 μήνες ago
   233. Dieta Disociata 6 μήνες ago
   234. cooking tips dikhaye 6 μήνες ago
   235. Automotive 6 μήνες ago
   236. Barton Quattrone 6 μήνες ago
   237. e-commerce 6 μήνες ago
   238. long term investment 6 μήνες ago
   239. Car & Automotive 6 μήνες ago
   240. Fashion 6 μήνες ago
   241. Business 6 μήνες ago
   242. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   243. music family 6 μήνες ago
   244. applied science 6 μήνες ago
   245. Health & Fitness 6 μήνες ago
   246. Business & Finance 6 μήνες ago
   247. homeopathic medicine 6 μήνες ago
   248. international flights 6 μήνες ago
   249. Real Estate 5 μήνες ago
   250. Computer & Technology 5 μήνες ago
   251. Arts & Entertainment 5 μήνες ago
   252. Health & Fitness 5 μήνες ago
   253. Business & Finance 5 μήνες ago
   254. cara daftar paytren 5 μήνες ago
   255. Business 5 μήνες ago
   256. Computer & Technology 5 μήνες ago
   257. Pets 5 μήνες ago
   258. vacation 5 μήνες ago
   259. Fashion 5 μήνες ago
   260. Business & Finance 5 μήνες ago
   261. Health & Fitness 5 μήνες ago
   262. kids health 5 μήνες ago
   263. Health & Fitness 5 μήνες ago
   264. Computer & Technology 5 μήνες ago
   265. Health & Fitness 5 μήνες ago
   266. works of art 5 μήνες ago
   267. Dating 5 μήνες ago
   268. Law & Legal 5 μήνες ago
   269. Travel & Leisure 5 μήνες ago
   270. Computer & Technology 5 μήνες ago
   271. Health & Fitness 5 μήνες ago
   272. Law & Legal 5 μήνες ago
   273. porno-pornox 5 μήνες ago
   274. Car & Automotive 5 μήνες ago
   275. Car & Automotive 5 μήνες ago
   276. Car & Automotive 5 μήνες ago
   277. online money 5 μήνες ago
   278. Car & Automotive 5 μήνες ago
   279. Baby & Parenting 5 μήνες ago
   280. puzzle games download free 5 μήνες ago
   281. Healthy 5 μήνες ago
   282. Sport 5 μήνες ago
   283. Technology & Computer 5 μήνες ago
   284. Travel Websites 5 μήνες ago
   285. Travel Websites 5 μήνες ago
   286. time to share 7 ano 5 μήνες ago
   287. 50 home based business ideas 5 μήνες ago
   288. i-zoom teeth whitening 5 μήνες ago
   289. Healthy 5 μήνες ago
   290. obat pembesar alat vital 5 μήνες ago
   291. game 5 μήνες ago
   292. honda semarang 5 μήνες ago
   293. small business ideas 4 μήνες ago
   294. Tour & Travel 4 μήνες ago
   295. Pets 4 μήνες ago
   296. Home 4 μήνες ago
   297. Education 4 μήνες ago
   298. Tour & Travel 4 μήνες ago
   299. Real Estate 4 μήνες ago
   300. mental health 4 μήνες ago
   301. Pets 4 μήνες ago
   302. Education 4 μήνες ago
   303. Healthy Meals 4 μήνες ago
   304. Kitchen Remodel 4 μήνες ago
   305. Garden 4 μήνες ago
   306. advance house renovation 4 μήνες ago
   307. Travel Budget 4 μήνες ago
   308. New Business 4 μήνες ago
   309. pokerqq 4 μήνες ago
   310. bandarq online 4 μήνες ago
   311. leisure time 4 μήνες ago
   312. Travel Guides 3 μήνες ago
   313. Painting 3 μήνες ago
   314. Popular Technology 3 μήνες ago
   315. Wedding Planner 3 μήνες ago
   316. Fashion 3 μήνες ago
   317. Auto Insurance 3 μήνες ago
   318. Business Manufacturing 3 μήνες ago
   319. John Deere Service Manuals 3 μήνες ago
   320. hammer of thor 3 μήνες ago
   321. jual flashdisk kartu 3 μήνες ago
   322. Daftar Paytren 3 μήνες ago
   323. Domino99 online 3 μήνες ago
   324. judi online 3 μήνες ago
   325. pendaftaran eco racing 3 μήνες ago
   326. sablon kaos satuan 3 μήνες ago
   327. gamefly 3 μήνες ago
   328. gamefly 2 μήνες ago
   329. minecraft pc download 2 μήνες ago
   330. download minecraft pc 2 μήνες ago
   331. gamefly free trial 2 μήνες ago
   332. Google 1 μήνα ago
   333. gamefly free trial 1 μήνα ago
   334. gamefly free trial 1 μήνα ago
   335. real feel dildo 1 μήνα ago
   336. sex toys collection 1 μήνα ago
   337. realistic black dildo 1 μήνα ago
   338. gamefly free trial 1 μήνα ago
   339. vibrator 1 μήνα ago
   340. brisbane web 1 μήνα ago
   341. luksus hundeseng 1 μήνα ago
   342. check my source 1 μήνα ago
   343. Pakistani Suits 1 μήνα ago
   344. Pentair Ichlor 1 μήνα ago
   345. sexboer 1 μήνα ago
   346. gratis films 1 μήνα ago
   347. iptv box price 1 μήνα ago
   348. liteblue.usps.gov 1 μήνα ago
   349. maxi wanachi vibrating massager 4 εβδομάδες ago
   350. 7 inch colored dildo 4 εβδομάδες ago
   351. virtual Mastercard 4 εβδομάδες ago
   352. hdts425xzsta 4 εβδομάδες ago
   353. english translation 4 εβδομάδες ago
   354. max results penis pump 4 εβδομάδες ago
   355. one walmart login 3 εβδομάδες ago
   356. http://www.ted.com/profiles/6154382 3 εβδομάδες ago
   357. Don Juravin 3 εβδομάδες ago
   358. beautiful Arab women 3 εβδομάδες ago
   359. best realistic vibrator 3 εβδομάδες ago
   360. Al-Zaytoonah Elibrary 3 εβδομάδες ago
   361. best bondage gear 3 εβδομάδες ago
   362. mold your own willy 2 εβδομάδες ago
   363. silver spring airport drop off transport 2 εβδομάδες ago
   364. dual pleasure ring 2 εβδομάδες ago
   365. quest bars cheap 1 εβδομάδα ago
   366. Philadelphia Elibrary 7 ημέρες ago
   367. döner lieferservice hamburg 5 ημέρες ago
   368. New firm meaning 4 ημέρες ago
   369. pleasure ring 4 ημέρες ago
   370. iraniporn 4 ημέρες ago
   371. Read SapidAgency 3 ημέρες ago
   372. male prostate toys 2 ημέρες ago
   373. Silver Tiger Roulette Strategy 2 ημέρες ago
   374. websites 17 ώρες ago