Μόνο για όσους αντέχουν: Οι κορυφαίες ιστορίες με φαντάσματα στην Ελλάδα…

Rate this post

fantasmataΦαντάσματα μπορεί να μην υπάρχουν, ιστορίες όμως με φαντάσματα υπάρχουν πολλές στον τόπο μας…
Ιστορίες που ξυπνούν τη φαντασία και μοιάζουν με παραμύθια που διηγούνται από γενιά σε γενιά;

Ή μήπως ιστορίες με ισχυρές δόσεις αλήθειας που φοβίζουν όσους δεν έχουν την τόλμη να τις αντιμετωπίσουν κατάματα;

Ο όρος «φάντασμα» παραπέμπει ετυμολογικά σε δημιούργημα της φαντασίας. Είναι άυλες μορφές οι οποίες τρομάζουν τους ανθρώπους και συνδέονται με την ζωή… μετά την ζωή. Πόσο ψεύτικες είναι τελικά οι ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές τέτοια πλάσματα που απλώνονται ως αστικοί μύθοι και στοιχειώνουν τις σκέψεις και τους εφιάλτες μας;

Υπάρχουν μαρτυρίες για φαντάσματα εντελώς στέρεα και ορατά, τα οποία μπορείς να αισθανθείς με την αφή (προσοχή όμως: τα χέρια τους είναι πα-γω-μέ-να!!), φαντάσματα που φαίνονται αχνά σαν σκιές ή ομίχλη και φαντάσματα εντελώς διάφανα που μόλις και φαίνεται το περίγραμμά τους.

  Όπως και να ‘χει, η κλισέ εικόνα του φαντάσματος που είχαμε από παιδιά στο μυαλό μας ως περιπλανώμενο λευκό σεντόνι, άντε και καμία αλυσίδα να σέρνεται για να έχουμε και ηχητικό εφέ, ωχριά μπροστά στα πλάσματα που οι τοπικές παραδόσεις ανήγαγαν σε φρικιαστικές μορφές ή αλλόκοτες παρουσίες που απλώνουν ένα πέπλο μυστηρίου στα λημέρια τους.

  Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, ένα οδοιπορικό στην «σκοτεινή πλευρά» των περιοχών της Ελλάδας, οι οποίες γέννησαν σύγχρονους Casper και προσέλκυσαν με τις ανατριχιαστικές φήμες επίδοξους ghostbusters ή έδιωξαν αντίστοιχα πολλούς ανυποψίαστους ανθρώπους με ασπρισμένα πρόσωπα και κομμένα ήπατα.

  Ο Φαντάρος και η Κοπέλα

  Κάποτε ήταν ένα παιδί ο Χ. Ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί της Ελλάδας. Όπως και κάθε άλλος στρατεύσιμος δικαιούταν κάποιες εξόδους και άδειες. Έτσι λοιπόν σε μια έξοδό του γνώρισε μια κοπέλα και από τότε άρχισαν να κάνουν παρέα.

  Έβγαιναν για αρκετό καιρό και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Όποτε μπορούσε και έβγαινε ο Χ. Από το στρατόπεδο πήγαινε και την έπαιρνε από το σπίτι της όπου και έδιναν ραντεβού. Ένα βράδυ λοιπόν που είχαν βγει να απολαύσουν την βόλτα τους η κοπελιά άρχισε να κρυώνει οπότε ο Χ. Έβγαλε το μπουφάν του και της το έδωσε να το φορέσει για να ζεσταθεί. Αφού τελείωσε η βραδινή βόλτα ο Χ. μαζί με την κοπέλα επέστρεψαν στο σπίτι τους αφού ο Χ. την πήγε σπίτι της. Τη επόμενη μέρα ο Χ. διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το μπουφάν του.

  Έτσι λοιπόν πήγε στο σπίτι της να ζητήσει το μπουφάν του γιατί το χρειαζόταν. Όταν χτύπησε το κουδούνι του άνοιξε μια κυρία οπότε και ο νεαρός ζήτησε να δει την κοπέλα και εξήγησε και τον λόγο της επίσκεψής του. Τότε η γυναίκα του είπε πως η κοπέλα που ζητούσε να δει είχε πεθάνει πριν από μερικά χρόνια.

  Ο Χ. έμεινε άναυδος και άρχισε να της εξιστορεί όλη την ιστορία με την γνωριμία με την κοπέλα. Τότε η γυναίκα του υπέδειξε σε ποιο νεκροταφείο και σε ποιο ακριβώς σημείο είναι θαμμένη η κοπέλα. Ο Χ. πήγε στο νεκροταφείο του χωριού και έψαξε να βρει το μνήμα της κοπέλας. Μετά από λίγη ώρα τον βρήκε και διαπίστωσε κάτι πραγματικά απίστευτο, η κοπέλα ήταν όντως θαμμένη εκεί και πάνω στην ταφόπλακα υπήρχε παρατημένο το μπουφάν του.
  Η Μαυροφορεμένη του Έβρου

  Το κατάλληλο σκηνικό για κάθε τρομακτική διήγηση συνηθίζεται να είναι ένα απομονωμένο μέρος, όπου κάποιος ανυποψίαστος άνθρωπος μένει μόνος του. Έτσι συμβαίνει και με την ιστορία ενός φαντάρου, ο οποίος με έναν ακόμη φίλο του φυλάνε σκοπιά στην «πινέζα του χάρτη». Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο φεύγει για λίγο και ο φαντάρος που φυλάει τη σκοπιά μένει μόνος του.

  Σε λίγο ακούει βήματα και μέσα στο σκοτάδι βλέπει να ξεπροβάλλει η φιγούρα μιας μαυροφορεμένης γριούλας με το πρόσωπό της καλυμμένο από μια μαύρη μαντήλα. Τρομαγμένος ο φαντάρος, τη ρωτάει τι θέλει αλλά εκείνη δεν αποκρίνεται. Αντιθέτως, συνεχίζει να πλησιάζει προς το μέρος του. Εκείνος της φωνάζει να μην προχωρήσει αλλά εκείνη επιμένει να πλησιάζει παρόλο που πλέον τον ακούει να οπλίζει.

  Ξαφνικά η γιαγιά κοντοστέκεται, σηκώνει λίγο το κεφάλι της, τόσο ώστε να φαίνονται τα καταγάλανα τρομακτικά της μάτια και του λέει «Αυτό που έχεις στην δεξιά σου τσέπη, να ξέρεις… σε έσωσε». Μέχρι ο φαντάρος να καταλάβει τί γίνεται, εκείνη έχει γυρίσει την πλάτη της κι έχει εξαφανιστεί καθώς εκείνος βάζει το χέρι του στη δεξιά του τσέπη και πράγματι βρίσκει ψίχουλα από αντίδωρο.

  Το κορίτσι με το πιάνο

  Κάποτε σε μια γειτονιά της Αθήνας υπήρχε ένα αρχοντόσπιτο, αυτά τα παλιά με τους διώροφα κτίσματα με εσωτερικές σκάλες και με κήπο. Σε αυτό το σπίτι έμενε μια τριμελής οικογένεια. Ο άντρας δούλευε σε κάποια μικρή επιχείρηση, η γυναίκα του σπιτιού ασχολιόταν με τις δουλειές του σπιτιού ενώ το παιδί τους, ένα μικρό κοριτσάκι πήγαινε σχολείο. Το κοριτσάκι αυτό είχε σαν χόμπι τη μουσική και του άρεσε πολύ το πιάνο.

  Έτσι λοιπόν οι γονείς του το έγραψαν σε ένα ωδείο και λίγο καιρό αργότερα του αγόρασαν και ένα πιάνο για να μπορεί να κάνει πρακτική εξάσκηση. Το μικρό κορίτσι καθόταν λοιπόν κάθε απόγευμα, αφού τελείωνε όλες τις άλλες του δουλειές, και έπαιζε πιάνο για αρκετές ώρες.

  Αυτό επαναλαμβανόταν συνέχεια κάθε μέρα σχεδόν πάντα μια συγκεκριμένη ώρα (ας πούμε ότι η ώρα αυτή ήταν 6 το απόγευμα). Μια μέρα όμως η μητέρα του της είπε να κάνει κάποιες δουλειές γιατί εκείνη θα έφευγε. Το κοριτσάκι δεν έκανε τις δουλειές που του είχε πει η μητέρα του και άρχισε να παίζει πιάνο. Όταν γύρισε η μητέρα του το βρήκε να παίζει πιάνο και υπέθεσε ότι οι δουλειές που τις είχε αναθέσει είχαν γίνει.

  Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το κοριτσάκι δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως έγινε έξω φρενών. Τότε άρχισε να μαλώνει το κορίτσι και ξέσπασε ένας μεγάλος καβγάς. Η μικρή έφυγε κλαίγοντας και άρχισε να ανεβαίνει την μεγάλη ξύλινη σκάλα μέχρι που την τράβηξε η μητέρα της.

  Τότε το κοριτσάκι παραπάτησε και έπεσε από την σκάλα, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και πέθανε. Μετά από το συμβάν οι γονείς της άφησαν το σπίτι αυτό και μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Το σπίτι αυτό ερήμωσε καθώς δεν είχε απομείνει τίποτα εκεί μέσα. Όμως όποιος περάσει έξω από αυτό το σπίτι αυτό μια συγκεκριμένη ώρα θα ακούσει το μικρό κορίτσι να παίζει πιάνο.
  Μια περίεργη παρουσία

  Ήταν κάποτε ένας κύριος Κ. ο οποίος οδηγούσε με το αμάξι του σε έναν επαρχιακό δρόμο σε ένα χωριό της Θεσσαλίας. Καθώς οδηγούσε αντίκρισε στην άκρη του δρόμου έναν ηλικιωμένο άτομο με μια μαγκούρα ο οποίο του έκανε νόημα να σταματήσει. Ο Κ. σταμάτησε στην άκρη και είδε τον γέροντα να πλησιάζει.

  Άνοιξε το παράθυρο και τότε ο γέροντας του ζήτησε ένα τσιγάρο. Ο Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στην επιθυμία του γέροντα, και έτσι άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και έβγαλε το πακέτο με τα τσιγάρα. Του έδωσε το τσιγάρο και μετά ο γέροντας του ζήτησε φωτιά για να ανάψει το τσιγάρο.

  Τότε ο Κ. έσκυψε να πάρει να του δώσει και τον αναπτήρα. Αλλά μόλις σηκώθηκε ο γέροντας είχε εξαφανιστεί. Βγήκε από το αυτοκίνητο και έψαξε γύρω-γύρω να βρει τον γέροντα αλλά μάταια. Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα συνηθισμένα περιστατικά όπου εμφανίζεται ο φύλακας-άγγελος του καθένα μας για να μας προφυλάξει από κάποιο επερχόμενο κακό.
  yphretriaΗ υπηρέτρια

  Οδός Γιδογιάννου, αριθμός 13… Οι μακάβριες ιστορίες που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες την ερειπωμένη μονοκατοικία είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Άμφισσας. Το σπίτι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, σχεδόν δίπλα στα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από τον πεζόδρομο που φιλοξενεί αρκετά πολυσύχναστα καφέ και μπαράκια.

  Σύμφωνα με τους παλαιότερους, όλα ξεκίνησαν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το σπίτι ανήκε σε κάποιον πολύ εύπορο ντόπιο που είχε συνάψει παράνομο ερωτικό δεσμό με μία από τις υπηρέτριες του.

  Ένα «στιγμιαίο λάθος» (είχε ακουστεί βιασμός) και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη οδήγησαν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έμελλε να στιγματίσει μια για πάντα το οίκημα. Φοβούμενος τη γενική κατακραυγή της μικρής κοινωνίας, ο πλούσιος ιδιοκτήτης οδήγησε τη νεαρή εγκυμονούσα σε ένα από τα υπόγεια του σπιτιού, όπου την κρέμασε! Προσπάθησε να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό, όμως… η αποθανούσα είχε άλλη γνώμη.

  Έτσι ξεκίνησαν τα περίεργα περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί στοιχειωμένη η μονοκατοικία. Ποια είναι αυτά; Κρατηθείτε: Άλλοι μιλούν για κραυγές που βγαίνουν από τα υπόγεια του σπιτιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι λένε για ένα κοριτσάκι που τριγυρνάει στα δωμάτια του σπιτιού, μερικοί υποστηρίζουν πως τα έπιπλα αλλάζουν θέση μόνα τους και ορισμένοι έχουν δει τη συσκευή του τηλεφώνου να χτυπάει χωρίς να είναι συνδεδεμένη στην πρίζα!

  Μπορεί να ακούγονται τραβηγμένα (δεν υπάρχει αμφιβολία γιά αυτό…), όμως τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη του σπιτιού, αφού ουδείς δέχεται να μείνει πια εκεί, ενώ όσοι τολμηροί επιχείρησαν να σπάσουν την παράδοση και να το κατοικήσουν… έφυγαν τρέχοντας και μάλιστα νύχτα!
  Το Πνεύμα των γραμμών του ΟΣΕ

  Ο κίνδυνος είναι το βασικό συστατικό που κάνει και τον πιο ψύχραιμο ακροατή να σκιρτήσει από αγωνία. Στην ιστορία που ακολουθεί, οι σιδηροδρομικές γραμμές και φυσικά το σκοτάδι δίνουν το έναυσμα για να αποκτήσει η διήγηση το σασπένς και την κατάλληλη ατμόσφαιρα, η οποία καμιά φορά αρκεί για να υποβάλλει κάποιον, παρόλο που ουσιαστικά πρόκειται για ένα απλό συμβάν που θα συνέβαινε στον καθένα.

  Είναι Φεβρουάριος, χιονίζει ελαφρώς κι ο Ευτύχιος επιστρέφει από νυχτερινή διασκέδαση στις 03.00 το πρωί. Ξαφνικά προσπαθώντας να περάσει τις γραμμές του τρένου στα Σεπόλια και καθώς οι ράγες γλιστράνε από την υγρασία, πέφτει με το μηχανάκι του.

  Ξαφνικά, θα έλεγε κανείς κυριολεκτικά από το πουθενά, εμφανίζεται ένας παππούς γύρω στα 85-90 ντυμένος βαριά με παλτό, κασκόλ και καβουράκι στο κεφάλι. Πλησιάζει, σηκώνει (!) το μηχανάκι του Ευτύχιου και τον ρωτάει αν είναι καλά. «Καλά είμαι, καλά» του λέει σοκαρισμένος, καθώς ο παππούς σέρνει το μηχανάκι έξω από τις γραμμές στην άκρη του δρόμου ώστε ο Ευτύχιος να είναι ασφαλής. «Γεια σου και πρόσεχε» του λέει και μέχρι ο Ευτύχιος να σηκώσει το κεφάλι του, ο παππούς είχε εξαφανιστεί. Μισή ώρα έκανε βόλτες ο νεαρός στα στενά για να τον βρει και να τον ευχαριστήσει αλλά μάταια…

  Η νεράιδα της Κολοπετινίτσας

  Ιστορίες για νεράιδες υπάρχουν σε πολλά χωριά, όμως, μία από τις πιο χαρακτηριστικές είναι αυτή που αφορά την ξανθιά νεράιδα της Κολοπετινίτσας. «Αυτό είναι το ελληνικό όνομα της Τριταίας», σύμφωνα με τον κ. Πάλμο. «Ούτε εγώ πίστευα σε νεράιδες, αλλά είχα ακούσει πολλούς που έλεγαν πως είχαν δει. Πριν από αρκετά χρόνια υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας με μια παρέα δεκατριών ατόμων.

  Τρώγαμε σε μια ταβέρνα, όταν ένας γνώστης της περιοχής μας πρότεινε να πάμε να μας δείξει το σημείο όπου βγαίνει. Εκεί φτάσαμε γύρω στις τρεισήμισι τη νύχτα. Εγώ με μερικούς άλλους μείναμε στα αυτοκίνητα και οι υπόλοιποι πήγαν να δουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε μια πολύ δυνατή φωνή που ταρακούνησε ακόμη και τα αμάξια. Οταν οι φίλοι μας επέστρεψαν στα αυτοκίνητα, μας είπαν πως μια ξανθιά γυναίκα εμφανίστηκε μπροστά τους και έβγαλε αυτή την τρομακτική φωνή. Τότε πείστηκα».

  Πώς είναι όμως οι νεράιδες; Ο κ. Πάλμος μας λέει: «Κατ’; αρχάς, δεν έχουν φτερά. Είναι γυναίκες αλλά καταλαβαίνεις πως είναι νεράιδες γιατί είναι πολύ ζωντανές και κινούνται πάρα πολύ γρήγορα. Τις έχουν δει πάρα πολλοί άνθρωποι. Ολα αυτά τα έχει γράψει και ο Δημόκριτος και μάλιστα δίνει και τα ονόματα της κάθε οντότητας. Οποιος θέλει τα πιστεύει»

  Η μοναχή

  Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, έλαβε χώρα σε ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το μοναστήρι ζούσαν περίπου πενήντα μοναχές μαζί με την ηγουμένη. Η ζωή τους κυλούσε με τους ίδιους ρυθμούς κι έκαναν σχεδόν κάθε μέρα τις ίδιες δουλειές.

  Μια μέρα σαν όλες τις άλλες είχαν καθίσει όλες οι μοναχές να φάνε και ξεκίνησε μια συζήτηση άγνωστου περιεχομένου. Πάνω στην κουβέντα όμως ξέσπασε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ηγουμένη και σε μια μοναχή. Οι τόνοι όμως ανέβηκαν πολύ και άρχισε η μία να βλαστημάει την άλλη. Τότε η μοναχή σηκώθηκε, άρπαξε ένα μαχαίρι και πάνω στα νεύρα της το κάρφωσε πάνω σε μια εικόνα της Παναγίας. Μετά από αυτό ο καβγάς σταμάτησε.

  Τα χρόνια πέρασαν. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες μοναχές πέθαναν. Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι η μοναχή που κάρφωσε το μαχαίρι στην εικόνα έχει κι αυτή πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά το χέρι της που έμπηξε το μαχαίρι στην εικόνα ακόμα δεν έχει λιώσει.

   Τα άγρια σκυλιά που βγαίνουν από το μνημείο των πεσόντων

   Ανηφορίζοντας τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την Ιτέα και την Αμφισσα προς τους Δελφούς και την Αράχοβα βρίσκεται μνημείο πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μία ελληνική σημαία ζωγραφισμένη πάνω στα βράχια και μία επιτύμβια στήλη μαρτυρούν πως στο συγκεκριμένο σημείο τα γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν δεκαοκτώ Ελληνες αντιστασιακούς.

   Σύμφωνα με τον ερευνητή Γιώργο Πάλμο, αρκετοί οδηγοί έχουν καταγγείλει πως έχουν δει διάφορα περίεργα φαινόμενα, με πιο ακραίο αυτό των άγριων σκυλιών που εμφανίζονται νύχτα από τη μεριά του μνημείου και γαβγίζουν προς τα αυτοκίνητα που διασχίζουν τον δρόμο.

   «Πρόκειται για φαντάσματα που με τη μορφή σκυλιών -σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις- έχουν βγει εξαγριωμένα ακόμη και στη μέση του δρόμου. Ορισμένοι έχουν δει στο συγκεκριμένο σημείο και φωτεινές οντότητες» μας λέει ο ίδιος.
   Είτε είναι αποκύημα της φαντασίας μας, είτε υπάρχουν πραγματικά. δεν παύουν να είναι πηγή αινιγμάτων για τoν καθένα μας…[fb_button]

   πηγη

   Μόνο για όσους αντέχουν: Οι κορυφαίες ιστορίες με φαντάσματα στην Ελλάδα..

   493 Σχόλια

   1. Libbie Stonelake 1 έτος ago
   2. Simon Polen 12 μήνες ago
   3. furtdsolinopv 12 μήνες ago
   4. rotulos 11 μήνες ago
   5. Kegel Weights 11 μήνες ago
   6. CCTV colombo 11 μήνες ago
   7. adam and eve rabbit vibrator 11 μήνες ago
   8. giant dildos 11 μήνες ago
   9. nipple 11 μήνες ago
   10. sex furniture 11 μήνες ago
   11. penis extender 11 μήνες ago
   12. Rental House Cleaning 11 μήνες ago
   13. End Of Lease Cleaning Reviews 11 μήνες ago
   14. dmca 11 μήνες ago
   15. Clashroyale 11 μήνες ago
   16. bullet vibrator 11 μήνες ago
   17. Cost Of End Of Lease Clean 11 μήνες ago
   18. minuteman printing danbury ct 11 μήνες ago
   19. Toronto Escort 11 μήνες ago
   20. Whats blue waffle 11 μήνες ago
   21. java training 11 μήνες ago
   22. Rental Cleaning 11 μήνες ago
   23. how to buy bitcoin 11 μήνες ago
   24. Empire Flooring 11 μήνες ago
   25. a&e g 11 μήνες ago
   26. adam and eve g gasm rabbit 11 μήνες ago
   27. helpful hints 11 μήνες ago
   28. rakeback 11 μήνες ago
   29. tierra 10 μήνες ago
   30. guest posting guidelines 10 μήνες ago
   31. Hot Tours "GALA" 10 μήνες ago
   32. http://www.naukrilinked.com 10 μήνες ago
   33. foot massager machine 10 μήνες ago
   34. Disability Attorney AZ 10 μήνες ago
   35. happy8 10 μήνες ago
   36. cartel luminoso 10 μήνες ago
   37. total covering voiture 10 μήνες ago
   38. comparador hipotecas 10 μήνες ago
   39. happy birthday images 10 μήνες ago
   40. anal beads 10 μήνες ago
   41. satisfyer pro penguin 10 μήνες ago
   42. Check here 10 μήνες ago
   43. http://www.vaidehisoftware.com 10 μήνες ago
   44. smokeshop palm beach 10 μήνες ago
   45. o-zone tongue vibe 10 μήνες ago
   46. handbags 2018 fall 10 μήνες ago
   47. Shilajit 10 μήνες ago
   48. http://www.concreteudyog.com 10 μήνες ago
   49. https://www.seobengaluru.com 10 μήνες ago
   50. aqui 10 μήνες ago
   51. Masturbators 10 μήνες ago
   52. Penis Pumps 10 μήνες ago
   53. print business cards 10 μήνες ago
   54. Rebbeca 9 μήνες ago
   55. 香薰 9 μήνες ago
   56. Penis Pumps 9 μήνες ago
   57. see pron 9 μήνες ago
   58. learn seo 9 μήνες ago
   59. pvc banners manchester 9 μήνες ago
   60. visit website 9 μήνες ago
   61. visit website 9 μήνες ago
   62. visit 9 μήνες ago
   63. lash extension cambridge 9 μήνες ago
   64. solar motion security lights 9 μήνες ago
   65. link 188bet 9 μήνες ago
   66. american express 9 μήνες ago
   67. 減小腿 9 μήνες ago
   68. Mansion88 9 μήνες ago
   69. cialis generique 9 μήνες ago
   70. viagra bestellen 9 μήνες ago
   71. to read more 9 μήνες ago
   72. barcelona strip club 9 μήνες ago
   73. Agen Poker Online 9 μήνες ago
   74. La Manga Club Property 9 μήνες ago
   75. Costa del Sol Property 9 μήνες ago
   76. The Woman Men Adore Book 9 μήνες ago
   77. rose 9 μήνες ago
   78. movies online 9 μήνες ago
   79. Manifestation Magic Reviews 9 μήνες ago
   80. window shutters liverpool 9 μήνες ago
   81. Sistemy vodopodgotovki 9 μήνες ago
   82. to read more 9 μήνες ago
   83. Freelance SEO 9 μήνες ago
   84. HomeSnag 9 μήνες ago
   85. HomeSnag 9 μήνες ago
   86. 47hypes 9 μήνες ago
   87. Jamaica marketplace 9 μήνες ago
   88. this website 9 μήνες ago
   89. find more here 9 μήνες ago
   90. to learn more 9 μήνες ago
   91. BandarSport 9 μήνες ago
   92. onlinepokerroomrankings.com 9 μήνες ago
   93. Shilajit 9 μήνες ago
   94. Porsche specialist 9 μήνες ago
   95. Dong ho orient 9 μήνες ago
   96. dong ho seiko 9 μήνες ago
   97. read this article 9 μήνες ago
   98. LASU Universities Info 9 μήνες ago
   99. Milwaukee One Key 9 μήνες ago
   100. https://vvslikes.com 9 μήνες ago
   101. download mp3 9 μήνες ago
   102. melatonina comprar no brasil 9 μήνες ago
   103. govt jobs vacancies 9 μήνες ago
   104. Truck accident attorneys 8 μήνες ago
   105. farming simulator 19 mods 8 μήνες ago
   106. for more information 8 μήνες ago
   107. click here 8 μήνες ago
   108. this website 8 μήνες ago
   109. dual layer dildo 8 μήνες ago
   110. online vibrator 8 μήνες ago
   111. e111 card 8 μήνες ago
   112. Google 8 μήνες ago
   113. Google 8 μήνες ago
   114. This Site 8 μήνες ago
   115. Fildena.com 8 μήνες ago
   116. jagez 8 μήνες ago
   117. 9 fashion pl 8 μήνες ago
   118. Health & Fitness 8 μήνες ago
   119. Anarkali dresses 8 μήνες ago
   120. Health & Fitness 8 μήνες ago
   121. House & Home Improvement 8 μήνες ago
   122. earn money online $5 a day 8 μήνες ago
   123. sex toy review 8 μήνες ago
   124. fishing tips mediterranean 8 μήνες ago
   125. for more info 7 μήνες ago
   126. Definition of Technology 7 μήνες ago
   127. business opportunities 7 μήνες ago
   128. science 7 μήνες ago
   129. Exit Cleaners 7 μήνες ago
   130. forex tips 7 μήνες ago
   131. Music Arts & Entertainments 7 μήνες ago
   132. Pets 7 μήνες ago
   133. Law & Legal 7 μήνες ago
   134. trading partner programs 7 μήνες ago
   135. metal clothespins 7 μήνες ago
   136. dmca 7 μήνες ago
   137. penis pump review 7 μήνες ago
   138. ejaculating dildo 7 μήνες ago
   139. best rabbit vibrator review 7 μήνες ago
   140. placa bronce grabado 7 μήνες ago
   141. my first anal 7 μήνες ago
   142. Best Nail Salon Scottsdale 7 μήνες ago
   143. jack rabbit thrusting rabbit 7 μήνες ago
   144. corset strap on harness 7 μήνες ago
   145. health backpain 7 μήνες ago
   146. adam and eve dildos 7 μήνες ago
   147. Web Design 7 μήνες ago
   148. Croitoru Iulian 7 μήνες ago
   149. film streaming 7 μήνες ago
   150. xxx 7 μήνες ago
   151. סרטוני סקס 7 μήνες ago
   152. hobbies tips 7 μήνες ago
   153. clit and pussy pump 7 μήνες ago
   154. pink silicone vibrator 7 μήνες ago
   155. streaming vf 7 μήνες ago
   156. Video Games 7 μήνες ago
   157. Dmca 7 μήνες ago
   158. Dmca 7 μήνες ago
   159. Dmca 7 μήνες ago
   160. twitter downloader mp4 7 μήνες ago
   161. Daftar Bandar Togel 7 μήνες ago
   162. International Finance 7 μήνες ago
   163. top film streaming 7 μήνες ago
   164. film en streaming 7 μήνες ago
   165. health articles 7 μήνες ago
   166. film streaming 7 μήνες ago
   167. remote control panties 7 μήνες ago
   168. strap on dildo 7 μήνες ago
   169. bust it nut butter 7 μήνες ago
   170. couple enhancer ring 7 μήνες ago
   171. Online Gifts 7 μήνες ago
   172. hush puppies 7 μήνες ago
   173. Wedding 7 μήνες ago
   174. digital marketing 7 μήνες ago
   175. Website & Web Design 7 μήνες ago
   176. 918kiss 7 μήνες ago
   177. soccer sports 7 μήνες ago
   178. w88vn 7 μήνες ago
   179. film complet 7 μήνες ago
   180. latex integrals 7 μήνες ago
   181. computer & technology 7 μήνες ago
   182. W88 7 μήνες ago
   183. computer & technology 7 μήνες ago
   184. Business Plans 7 μήνες ago
   185. Yoga Fitness 7 μήνες ago
   186. rental elf jakarta 7 μήνες ago
   187. throw 7 μήνες ago
   188. Home Improvement 7 μήνες ago
   189. sarkari rojgar 7 μήνες ago
   190. hindi movie 7 μήνες ago
   191. http://2sex.club 7 μήνες ago
   192. arts supplies 7 μήνες ago
   193. health backpain 7 μήνες ago
   194. News 7 μήνες ago
   195. Truck accident attorneys 7 μήνες ago
   196. Truck Accident Attorneys 7 μήνες ago
   197. what is mca 7 μήνες ago
   198. http://sexlive.ltd 7 μήνες ago
   199. News 7 μήνες ago
   200. car 7 μήνες ago
   201. аграм 7 μήνες ago
   202. health insurance tips 7 μήνες ago
   203. home based business ideas 7 μήνες ago
   204. Home Improvement 7 μήνες ago
   205. Sexy live chat 7 μήνες ago
   206. News 7 μήνες ago
   207. freesex videos 7 μήνες ago
   208. http://www.hotbabes.website 7 μήνες ago
   209. home schooling edu 7 μήνες ago
   210. http://freexxxvideos.us 7 μήνες ago
   211. landscaping jobs 7 μήνες ago
   212. Gossip 7 μήνες ago
   213. Check Here 7 μήνες ago
   214. scr888 7 μήνες ago
   215. www..w88club 7 μήνες ago
   216. Tyga Joe Budden 7 μήνες ago
   217. mlm marketing 7 μήνες ago
   218. sexy Latina dance 7 μήνες ago
   219. shirt 7 μήνες ago
   220. Web Design 7 μήνες ago
   221. real estate investing tips 7 μήνες ago
   222. sexy cam performers 7 μήνες ago
   223. Home Improvement 7 μήνες ago
   224. Sexy girl cams 7 μήνες ago
   225. MP3 Youtube Converter 7 μήνες ago
   226. Hot ladies 7 μήνες ago
   227. Art Entertainment 7 μήνες ago
   228. Travel 7 μήνες ago
   229. Health 7 μήνες ago
   230. Pandora Charms 7 μήνες ago
   231. Free adult sex 7 μήνες ago
   232. history of internet 7 μήνες ago
   233. Free chat 7 μήνες ago
   234. personal investment 7 μήνες ago
   235. Yeah yeah 7 μήνες ago
   236. Home Improvement 7 μήνες ago
   237. Hip hop videos 7 μήνες ago
   238. free porn 7 μήνες ago
   239. click here 7 μήνες ago
   240. sexy girls stream 7 μήνες ago
   241. intelleral 7 μήνες ago
   242. active stem 7 μήνες ago
   243. Too sexy 7 μήνες ago
   244. Automotive 7 μήνες ago
   245. Sport 7 μήνες ago
   246. automobile 7 μήνες ago
   247. Sport 7 μήνες ago
   248. Nails In Scottsdale AZ 7 μήνες ago
   249. funny hip hop 7 μήνες ago
   250. Funny videos 7 μήνες ago
   251. modern parenting 7 μήνες ago
   252. be wedding organizer 7 μήνες ago
   253. Funny song 7 μήνες ago
   254. Home Improvement 7 μήνες ago
   255. dubai career classifieds 7 μήνες ago
   256. recreation programs 7 μήνες ago
   257. space_miamii chat 7 μήνες ago
   258. Women 7 μήνες ago
   259. John Deere Repair Manuals 6 μήνες ago
   260. пассий 6 μήνες ago
   261. new company 6 μήνες ago
   262. economic news article 6 μήνες ago
   263. cam chat 6 μήνες ago
   264. связи 6 μήνες ago
   265. cam chat 6 μήνες ago
   266. Chat with sexy girls 6 μήνες ago
   267. health clinic 6 μήνες ago
   268. Hot chat sexy 6 μήνες ago
   269. a&t university college tour 6 μήνες ago
   270. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   271. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   272. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   273. Health And Fitness 6 μήνες ago
   274. Technnology 6 μήνες ago
   275. Pets 6 μήνες ago
   276. Education 6 μήνες ago
   277. psicologo avezzano 6 μήνες ago
   278. Art And Entertainment 6 μήνες ago
   279. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   280. Health And Fitness 6 μήνες ago
   281. Health And Fitness 6 μήνες ago
   282. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   283. Home Improvement 6 μήνες ago
   284. Sexy chat 6 μήνες ago
   285. Health And Fitness 6 μήνες ago
   286. Business 6 μήνες ago
   287. Business & Finance 6 μήνες ago
   288. www.awaporn.mobi 6 μήνες ago
   289. You can find out more here 6 μήνες ago
   290. Business & Finance 6 μήνες ago
   291. Business & Finance 6 μήνες ago
   292. usb charged vibrator 6 μήνες ago
   293. Business & Finance 6 μήνες ago
   294. timeshare hotel 6 μήνες ago
   295. Travel & Leisure 6 μήνες ago
   296. Business & Finance 6 μήνες ago
   297. arts and crafts class ideas 6 μήνες ago
   298. Business & Finance 6 μήνες ago
   299. definition of education 6 μήνες ago
   300. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   301. business service bond 6 μήνες ago
   302. سكس محارم 2019 6 μήνες ago
   303. laptop hardware 6 μήνες ago
   304. cooking tips dikhaye 6 μήνες ago
   305. nipple pump 6 μήνες ago
   306. powerful g spot vibrator 6 μήνες ago
   307. Cesar Clarke 6 μήνες ago
   308. cats food 6 μήνες ago
   309. Computer & Technology 6 μήνες ago
   310. 먹튀검증 6 μήνες ago
   311. 안전공원 6 μήνες ago
   312. #MusicVideo 6 μήνες ago
   313. Mağusa İş İlanları 6 μήνες ago
   314. Computer & Technology 5 μήνες ago
   315. Health & Fitness 5 μήνες ago
   316. 사설토토 5 μήνες ago
   317. nidhi company software 5 μήνες ago
   318. 스포츠토토 5 μήνες ago
   319. 안전공원 5 μήνες ago
   320. 먹튀검증 5 μήνες ago
   321. business ideas 5 μήνες ago
   322. Web Design 5 μήνες ago
   323. adult care home 5 μήνες ago
   324. business opportunities 5 μήνες ago
   325. каверза 5 μήνες ago
   326. penis extender 5 μήνες ago
   327. Jobs 5 μήνες ago
   328. бесплатно mp3 5 μήνες ago
   329. anal dildo 5 μήνες ago
   330. Computer & Technology 5 μήνες ago
   331. 메이저 토토사이트 5 μήνες ago
   332. 메이저공원 5 μήνες ago
   333. عکس سکسی 5 μήνες ago
   334. 토토사이트 5 μήνες ago
   335. web design company 5 μήνες ago
   336. america trip 5 μήνες ago
   337. 먹튀검증 5 μήνες ago
   338. 사다리사이트 5 μήνες ago
   339. 안전공원 5 μήνες ago
   340. bokep indo 5 μήνες ago
   341. Tutorials 5 μήνες ago
   342. Internet Marketing 5 μήνες ago
   343. Car & Automotive 5 μήνες ago
   344. Car & Automotive 5 μήνες ago
   345. adult handcuffs 5 μήνες ago
   346. using a vibrator 5 μήνες ago
   347. Travel Guides 5 μήνες ago
   348. scuba diving tamania (cap 8) 5 μήνες ago
   349. Travel Deals 5 μήνες ago
   350. linux operating system 5 μήνες ago
   351. Technology & Computer 5 μήνες ago
   352. نقل عفش حولي 5 μήνες ago
   353. 사다리사이트 5 μήνες ago
   354. Healthy 5 μήνες ago
   355. sports within athletics 5 μήνες ago
   356. Fashion and Shopping 4 μήνες ago
   357. Home 4 μήνες ago
   358. Tour & Travel 4 μήνες ago
   359. Finance 4 μήνες ago
   360. international business news 4 μήνες ago
   361. Home Repairs 4 μήνες ago
   362. Opportunity 4 μήνες ago
   363. jasa hipnoterapi jakarta 4 μήνες ago
   364. try here 4 μήνες ago
   365. Travel Guides 4 μήνες ago
   366. Visit Website 3 μήνες ago
   367. Photography 3 μήνες ago
   368. Hotel Packages 3 μήνες ago
   369. Jewelry 3 μήνες ago
   370. Claude 3 μήνες ago
   371. Brooks 3 μήνες ago
   372. Wedding Reception 3 μήνες ago
   373. Sports 3 μήνες ago
   374. Marilou 3 μήνες ago
   375. hammer of thor asli 3 μήνες ago
   376. Allen 3 μήνες ago
   377. poker online 3 μήνες ago
   378. John Deere Repair Manuals 2 μήνες ago
   379. Dannie Mayher 2 μήνες ago
   380. Candis 2 μήνες ago
   381. Google 2 μήνες ago
   382. most powerful bullet vibe 1 μήνα ago
   383. adult spanking paddles 1 μήνα ago
   384. vibrating gstring 1 μήνα ago
   385. bondage sex toys 1 μήνα ago
   386. Omaha Idn Poker 1 μήνα ago
   387. Julia Ann 1 μήνα ago
   388. bdjobs education 1 μήνα ago
   389. Learn More 1 μήνα ago
   390. geile sex filmpjes 1 μήνα ago
   391. pornofilmpjes 1 μήνα ago
   392. waterbury ct plumbers 1 μήνα ago
   393. liteblue login 1 μήνα ago
   394. porn 1 μήνα ago
   395. Google 4 εβδομάδες ago
   396. screaming o rechargeable finger vibrator 4 εβδομάδες ago
   397. John Deere Diagnostic and Test Manuals 4 εβδομάδες ago
   398. california dreaming venice vixen vibe 4 εβδομάδες ago
   399. russian translation google 4 εβδομάδες ago
   400. stor hundeseng 4 εβδομάδες ago
   401. huge sex toys 4 εβδομάδες ago
   402. massage in egypt 4 εβδομάδες ago
   403. walmartone.com 3 εβδομάδες ago
   404. gay porn 3 εβδομάδες ago
   405. 3 weeks pregnant symptoms 3 εβδομάδες ago
   406. msn se connecter 3 εβδομάδες ago
   407. bondage 3 εβδομάδες ago
   408. bondage set 3 εβδομάδες ago
   409. applebees hours 2 εβδομάδες ago
   410. pte Institute in Delhi 2 εβδομάδες ago
   411. 1Pro car shipping (604) 721-4555 2 εβδομάδες ago
   412. best lubricant for anal sex 2 εβδομάδες ago
   413. gay sucking penis 2 εβδομάδες ago
   414. Make massive income 2 εβδομάδες ago
   415. Remove The Background From An Image 1 εβδομάδα ago
   416. Walmartone login 1 εβδομάδα ago
   417. hasta karyolası 1 εβδομάδα ago
   418. digital marketing 1 εβδομάδα ago
   419. best pocket pussy 6 ημέρες ago
   420. gay male sex toys 4 ημέρες ago
   421. penis ring for couples 4 ημέρες ago
   422. mide 676 3 ημέρες ago
   423. xxx 3 ημέρες ago
   424. gay dildo 3 ημέρες ago
   425. Arnoldo 3 ημέρες ago
   426. Baccarat System 2 ημέρες ago
   427. blackjack strategy chart 2 ημέρες ago
   428. websites 20 ώρες ago
   429. olamide 4 ώρες ago