Μόνο για όσους αντέχουν: Οι κορυφαίες ιστορίες με φαντάσματα στην Ελλάδα…

Rate this post

fantasmataΦαντάσματα μπορεί να μην υπάρχουν, ιστορίες όμως με φαντάσματα υπάρχουν πολλές στον τόπο μας…
Ιστορίες που ξυπνούν τη φαντασία και μοιάζουν με παραμύθια που διηγούνται από γενιά σε γενιά;

Ή μήπως ιστορίες με ισχυρές δόσεις αλήθειας που φοβίζουν όσους δεν έχουν την τόλμη να τις αντιμετωπίσουν κατάματα;

Ο όρος «φάντασμα» παραπέμπει ετυμολογικά σε δημιούργημα της φαντασίας. Είναι άυλες μορφές οι οποίες τρομάζουν τους ανθρώπους και συνδέονται με την ζωή… μετά την ζωή. Πόσο ψεύτικες είναι τελικά οι ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές τέτοια πλάσματα που απλώνονται ως αστικοί μύθοι και στοιχειώνουν τις σκέψεις και τους εφιάλτες μας;

Υπάρχουν μαρτυρίες για φαντάσματα εντελώς στέρεα και ορατά, τα οποία μπορείς να αισθανθείς με την αφή (προσοχή όμως: τα χέρια τους είναι πα-γω-μέ-να!!), φαντάσματα που φαίνονται αχνά σαν σκιές ή ομίχλη και φαντάσματα εντελώς διάφανα που μόλις και φαίνεται το περίγραμμά τους.

  Όπως και να ‘χει, η κλισέ εικόνα του φαντάσματος που είχαμε από παιδιά στο μυαλό μας ως περιπλανώμενο λευκό σεντόνι, άντε και καμία αλυσίδα να σέρνεται για να έχουμε και ηχητικό εφέ, ωχριά μπροστά στα πλάσματα που οι τοπικές παραδόσεις ανήγαγαν σε φρικιαστικές μορφές ή αλλόκοτες παρουσίες που απλώνουν ένα πέπλο μυστηρίου στα λημέρια τους.

  Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, ένα οδοιπορικό στην «σκοτεινή πλευρά» των περιοχών της Ελλάδας, οι οποίες γέννησαν σύγχρονους Casper και προσέλκυσαν με τις ανατριχιαστικές φήμες επίδοξους ghostbusters ή έδιωξαν αντίστοιχα πολλούς ανυποψίαστους ανθρώπους με ασπρισμένα πρόσωπα και κομμένα ήπατα.

  Ο Φαντάρος και η Κοπέλα

  Κάποτε ήταν ένα παιδί ο Χ. Ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί της Ελλάδας. Όπως και κάθε άλλος στρατεύσιμος δικαιούταν κάποιες εξόδους και άδειες. Έτσι λοιπόν σε μια έξοδό του γνώρισε μια κοπέλα και από τότε άρχισαν να κάνουν παρέα.

  Έβγαιναν για αρκετό καιρό και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Όποτε μπορούσε και έβγαινε ο Χ. Από το στρατόπεδο πήγαινε και την έπαιρνε από το σπίτι της όπου και έδιναν ραντεβού. Ένα βράδυ λοιπόν που είχαν βγει να απολαύσουν την βόλτα τους η κοπελιά άρχισε να κρυώνει οπότε ο Χ. Έβγαλε το μπουφάν του και της το έδωσε να το φορέσει για να ζεσταθεί. Αφού τελείωσε η βραδινή βόλτα ο Χ. μαζί με την κοπέλα επέστρεψαν στο σπίτι τους αφού ο Χ. την πήγε σπίτι της. Τη επόμενη μέρα ο Χ. διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το μπουφάν του.

  Έτσι λοιπόν πήγε στο σπίτι της να ζητήσει το μπουφάν του γιατί το χρειαζόταν. Όταν χτύπησε το κουδούνι του άνοιξε μια κυρία οπότε και ο νεαρός ζήτησε να δει την κοπέλα και εξήγησε και τον λόγο της επίσκεψής του. Τότε η γυναίκα του είπε πως η κοπέλα που ζητούσε να δει είχε πεθάνει πριν από μερικά χρόνια.

  Ο Χ. έμεινε άναυδος και άρχισε να της εξιστορεί όλη την ιστορία με την γνωριμία με την κοπέλα. Τότε η γυναίκα του υπέδειξε σε ποιο νεκροταφείο και σε ποιο ακριβώς σημείο είναι θαμμένη η κοπέλα. Ο Χ. πήγε στο νεκροταφείο του χωριού και έψαξε να βρει το μνήμα της κοπέλας. Μετά από λίγη ώρα τον βρήκε και διαπίστωσε κάτι πραγματικά απίστευτο, η κοπέλα ήταν όντως θαμμένη εκεί και πάνω στην ταφόπλακα υπήρχε παρατημένο το μπουφάν του.
  Η Μαυροφορεμένη του Έβρου

  Το κατάλληλο σκηνικό για κάθε τρομακτική διήγηση συνηθίζεται να είναι ένα απομονωμένο μέρος, όπου κάποιος ανυποψίαστος άνθρωπος μένει μόνος του. Έτσι συμβαίνει και με την ιστορία ενός φαντάρου, ο οποίος με έναν ακόμη φίλο του φυλάνε σκοπιά στην «πινέζα του χάρτη». Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο φεύγει για λίγο και ο φαντάρος που φυλάει τη σκοπιά μένει μόνος του.

  Σε λίγο ακούει βήματα και μέσα στο σκοτάδι βλέπει να ξεπροβάλλει η φιγούρα μιας μαυροφορεμένης γριούλας με το πρόσωπό της καλυμμένο από μια μαύρη μαντήλα. Τρομαγμένος ο φαντάρος, τη ρωτάει τι θέλει αλλά εκείνη δεν αποκρίνεται. Αντιθέτως, συνεχίζει να πλησιάζει προς το μέρος του. Εκείνος της φωνάζει να μην προχωρήσει αλλά εκείνη επιμένει να πλησιάζει παρόλο που πλέον τον ακούει να οπλίζει.

  Ξαφνικά η γιαγιά κοντοστέκεται, σηκώνει λίγο το κεφάλι της, τόσο ώστε να φαίνονται τα καταγάλανα τρομακτικά της μάτια και του λέει «Αυτό που έχεις στην δεξιά σου τσέπη, να ξέρεις… σε έσωσε». Μέχρι ο φαντάρος να καταλάβει τί γίνεται, εκείνη έχει γυρίσει την πλάτη της κι έχει εξαφανιστεί καθώς εκείνος βάζει το χέρι του στη δεξιά του τσέπη και πράγματι βρίσκει ψίχουλα από αντίδωρο.

  Το κορίτσι με το πιάνο

  Κάποτε σε μια γειτονιά της Αθήνας υπήρχε ένα αρχοντόσπιτο, αυτά τα παλιά με τους διώροφα κτίσματα με εσωτερικές σκάλες και με κήπο. Σε αυτό το σπίτι έμενε μια τριμελής οικογένεια. Ο άντρας δούλευε σε κάποια μικρή επιχείρηση, η γυναίκα του σπιτιού ασχολιόταν με τις δουλειές του σπιτιού ενώ το παιδί τους, ένα μικρό κοριτσάκι πήγαινε σχολείο. Το κοριτσάκι αυτό είχε σαν χόμπι τη μουσική και του άρεσε πολύ το πιάνο.

  Έτσι λοιπόν οι γονείς του το έγραψαν σε ένα ωδείο και λίγο καιρό αργότερα του αγόρασαν και ένα πιάνο για να μπορεί να κάνει πρακτική εξάσκηση. Το μικρό κορίτσι καθόταν λοιπόν κάθε απόγευμα, αφού τελείωνε όλες τις άλλες του δουλειές, και έπαιζε πιάνο για αρκετές ώρες.

  Αυτό επαναλαμβανόταν συνέχεια κάθε μέρα σχεδόν πάντα μια συγκεκριμένη ώρα (ας πούμε ότι η ώρα αυτή ήταν 6 το απόγευμα). Μια μέρα όμως η μητέρα του της είπε να κάνει κάποιες δουλειές γιατί εκείνη θα έφευγε. Το κοριτσάκι δεν έκανε τις δουλειές που του είχε πει η μητέρα του και άρχισε να παίζει πιάνο. Όταν γύρισε η μητέρα του το βρήκε να παίζει πιάνο και υπέθεσε ότι οι δουλειές που τις είχε αναθέσει είχαν γίνει.

  Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το κοριτσάκι δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως έγινε έξω φρενών. Τότε άρχισε να μαλώνει το κορίτσι και ξέσπασε ένας μεγάλος καβγάς. Η μικρή έφυγε κλαίγοντας και άρχισε να ανεβαίνει την μεγάλη ξύλινη σκάλα μέχρι που την τράβηξε η μητέρα της.

  Τότε το κοριτσάκι παραπάτησε και έπεσε από την σκάλα, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και πέθανε. Μετά από το συμβάν οι γονείς της άφησαν το σπίτι αυτό και μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Το σπίτι αυτό ερήμωσε καθώς δεν είχε απομείνει τίποτα εκεί μέσα. Όμως όποιος περάσει έξω από αυτό το σπίτι αυτό μια συγκεκριμένη ώρα θα ακούσει το μικρό κορίτσι να παίζει πιάνο.
  Μια περίεργη παρουσία

  Ήταν κάποτε ένας κύριος Κ. ο οποίος οδηγούσε με το αμάξι του σε έναν επαρχιακό δρόμο σε ένα χωριό της Θεσσαλίας. Καθώς οδηγούσε αντίκρισε στην άκρη του δρόμου έναν ηλικιωμένο άτομο με μια μαγκούρα ο οποίο του έκανε νόημα να σταματήσει. Ο Κ. σταμάτησε στην άκρη και είδε τον γέροντα να πλησιάζει.

  Άνοιξε το παράθυρο και τότε ο γέροντας του ζήτησε ένα τσιγάρο. Ο Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στην επιθυμία του γέροντα, και έτσι άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και έβγαλε το πακέτο με τα τσιγάρα. Του έδωσε το τσιγάρο και μετά ο γέροντας του ζήτησε φωτιά για να ανάψει το τσιγάρο.

  Τότε ο Κ. έσκυψε να πάρει να του δώσει και τον αναπτήρα. Αλλά μόλις σηκώθηκε ο γέροντας είχε εξαφανιστεί. Βγήκε από το αυτοκίνητο και έψαξε γύρω-γύρω να βρει τον γέροντα αλλά μάταια. Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα συνηθισμένα περιστατικά όπου εμφανίζεται ο φύλακας-άγγελος του καθένα μας για να μας προφυλάξει από κάποιο επερχόμενο κακό.
  yphretriaΗ υπηρέτρια

  Οδός Γιδογιάννου, αριθμός 13… Οι μακάβριες ιστορίες που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες την ερειπωμένη μονοκατοικία είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Άμφισσας. Το σπίτι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, σχεδόν δίπλα στα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από τον πεζόδρομο που φιλοξενεί αρκετά πολυσύχναστα καφέ και μπαράκια.

  Σύμφωνα με τους παλαιότερους, όλα ξεκίνησαν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το σπίτι ανήκε σε κάποιον πολύ εύπορο ντόπιο που είχε συνάψει παράνομο ερωτικό δεσμό με μία από τις υπηρέτριες του.

  Ένα «στιγμιαίο λάθος» (είχε ακουστεί βιασμός) και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη οδήγησαν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έμελλε να στιγματίσει μια για πάντα το οίκημα. Φοβούμενος τη γενική κατακραυγή της μικρής κοινωνίας, ο πλούσιος ιδιοκτήτης οδήγησε τη νεαρή εγκυμονούσα σε ένα από τα υπόγεια του σπιτιού, όπου την κρέμασε! Προσπάθησε να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό, όμως… η αποθανούσα είχε άλλη γνώμη.

  Έτσι ξεκίνησαν τα περίεργα περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί στοιχειωμένη η μονοκατοικία. Ποια είναι αυτά; Κρατηθείτε: Άλλοι μιλούν για κραυγές που βγαίνουν από τα υπόγεια του σπιτιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι λένε για ένα κοριτσάκι που τριγυρνάει στα δωμάτια του σπιτιού, μερικοί υποστηρίζουν πως τα έπιπλα αλλάζουν θέση μόνα τους και ορισμένοι έχουν δει τη συσκευή του τηλεφώνου να χτυπάει χωρίς να είναι συνδεδεμένη στην πρίζα!

  Μπορεί να ακούγονται τραβηγμένα (δεν υπάρχει αμφιβολία γιά αυτό…), όμως τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη του σπιτιού, αφού ουδείς δέχεται να μείνει πια εκεί, ενώ όσοι τολμηροί επιχείρησαν να σπάσουν την παράδοση και να το κατοικήσουν… έφυγαν τρέχοντας και μάλιστα νύχτα!
  Το Πνεύμα των γραμμών του ΟΣΕ

  Ο κίνδυνος είναι το βασικό συστατικό που κάνει και τον πιο ψύχραιμο ακροατή να σκιρτήσει από αγωνία. Στην ιστορία που ακολουθεί, οι σιδηροδρομικές γραμμές και φυσικά το σκοτάδι δίνουν το έναυσμα για να αποκτήσει η διήγηση το σασπένς και την κατάλληλη ατμόσφαιρα, η οποία καμιά φορά αρκεί για να υποβάλλει κάποιον, παρόλο που ουσιαστικά πρόκειται για ένα απλό συμβάν που θα συνέβαινε στον καθένα.

  Είναι Φεβρουάριος, χιονίζει ελαφρώς κι ο Ευτύχιος επιστρέφει από νυχτερινή διασκέδαση στις 03.00 το πρωί. Ξαφνικά προσπαθώντας να περάσει τις γραμμές του τρένου στα Σεπόλια και καθώς οι ράγες γλιστράνε από την υγρασία, πέφτει με το μηχανάκι του.

  Ξαφνικά, θα έλεγε κανείς κυριολεκτικά από το πουθενά, εμφανίζεται ένας παππούς γύρω στα 85-90 ντυμένος βαριά με παλτό, κασκόλ και καβουράκι στο κεφάλι. Πλησιάζει, σηκώνει (!) το μηχανάκι του Ευτύχιου και τον ρωτάει αν είναι καλά. «Καλά είμαι, καλά» του λέει σοκαρισμένος, καθώς ο παππούς σέρνει το μηχανάκι έξω από τις γραμμές στην άκρη του δρόμου ώστε ο Ευτύχιος να είναι ασφαλής. «Γεια σου και πρόσεχε» του λέει και μέχρι ο Ευτύχιος να σηκώσει το κεφάλι του, ο παππούς είχε εξαφανιστεί. Μισή ώρα έκανε βόλτες ο νεαρός στα στενά για να τον βρει και να τον ευχαριστήσει αλλά μάταια…

  Η νεράιδα της Κολοπετινίτσας

  Ιστορίες για νεράιδες υπάρχουν σε πολλά χωριά, όμως, μία από τις πιο χαρακτηριστικές είναι αυτή που αφορά την ξανθιά νεράιδα της Κολοπετινίτσας. «Αυτό είναι το ελληνικό όνομα της Τριταίας», σύμφωνα με τον κ. Πάλμο. «Ούτε εγώ πίστευα σε νεράιδες, αλλά είχα ακούσει πολλούς που έλεγαν πως είχαν δει. Πριν από αρκετά χρόνια υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας με μια παρέα δεκατριών ατόμων.

  Τρώγαμε σε μια ταβέρνα, όταν ένας γνώστης της περιοχής μας πρότεινε να πάμε να μας δείξει το σημείο όπου βγαίνει. Εκεί φτάσαμε γύρω στις τρεισήμισι τη νύχτα. Εγώ με μερικούς άλλους μείναμε στα αυτοκίνητα και οι υπόλοιποι πήγαν να δουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε μια πολύ δυνατή φωνή που ταρακούνησε ακόμη και τα αμάξια. Οταν οι φίλοι μας επέστρεψαν στα αυτοκίνητα, μας είπαν πως μια ξανθιά γυναίκα εμφανίστηκε μπροστά τους και έβγαλε αυτή την τρομακτική φωνή. Τότε πείστηκα».

  Πώς είναι όμως οι νεράιδες; Ο κ. Πάλμος μας λέει: «Κατ’; αρχάς, δεν έχουν φτερά. Είναι γυναίκες αλλά καταλαβαίνεις πως είναι νεράιδες γιατί είναι πολύ ζωντανές και κινούνται πάρα πολύ γρήγορα. Τις έχουν δει πάρα πολλοί άνθρωποι. Ολα αυτά τα έχει γράψει και ο Δημόκριτος και μάλιστα δίνει και τα ονόματα της κάθε οντότητας. Οποιος θέλει τα πιστεύει»

  Η μοναχή

  Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, έλαβε χώρα σε ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το μοναστήρι ζούσαν περίπου πενήντα μοναχές μαζί με την ηγουμένη. Η ζωή τους κυλούσε με τους ίδιους ρυθμούς κι έκαναν σχεδόν κάθε μέρα τις ίδιες δουλειές.

  Μια μέρα σαν όλες τις άλλες είχαν καθίσει όλες οι μοναχές να φάνε και ξεκίνησε μια συζήτηση άγνωστου περιεχομένου. Πάνω στην κουβέντα όμως ξέσπασε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ηγουμένη και σε μια μοναχή. Οι τόνοι όμως ανέβηκαν πολύ και άρχισε η μία να βλαστημάει την άλλη. Τότε η μοναχή σηκώθηκε, άρπαξε ένα μαχαίρι και πάνω στα νεύρα της το κάρφωσε πάνω σε μια εικόνα της Παναγίας. Μετά από αυτό ο καβγάς σταμάτησε.

  Τα χρόνια πέρασαν. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες μοναχές πέθαναν. Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι η μοναχή που κάρφωσε το μαχαίρι στην εικόνα έχει κι αυτή πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά το χέρι της που έμπηξε το μαχαίρι στην εικόνα ακόμα δεν έχει λιώσει.

   Τα άγρια σκυλιά που βγαίνουν από το μνημείο των πεσόντων

   Ανηφορίζοντας τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την Ιτέα και την Αμφισσα προς τους Δελφούς και την Αράχοβα βρίσκεται μνημείο πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μία ελληνική σημαία ζωγραφισμένη πάνω στα βράχια και μία επιτύμβια στήλη μαρτυρούν πως στο συγκεκριμένο σημείο τα γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν δεκαοκτώ Ελληνες αντιστασιακούς.

   Σύμφωνα με τον ερευνητή Γιώργο Πάλμο, αρκετοί οδηγοί έχουν καταγγείλει πως έχουν δει διάφορα περίεργα φαινόμενα, με πιο ακραίο αυτό των άγριων σκυλιών που εμφανίζονται νύχτα από τη μεριά του μνημείου και γαβγίζουν προς τα αυτοκίνητα που διασχίζουν τον δρόμο.

   «Πρόκειται για φαντάσματα που με τη μορφή σκυλιών -σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις- έχουν βγει εξαγριωμένα ακόμη και στη μέση του δρόμου. Ορισμένοι έχουν δει στο συγκεκριμένο σημείο και φωτεινές οντότητες» μας λέει ο ίδιος.
   Είτε είναι αποκύημα της φαντασίας μας, είτε υπάρχουν πραγματικά. δεν παύουν να είναι πηγή αινιγμάτων για τoν καθένα μας…[fb_button]

   πηγη

   Μόνο για όσους αντέχουν: Οι κορυφαίες ιστορίες με φαντάσματα στην Ελλάδα..

   418 Σχόλια

   1. Libbie Stonelake 8 μήνες ago
   2. Simon Polen 8 μήνες ago
   3. furtdsolinopv 8 μήνες ago
   4. rotulos 7 μήνες ago
   5. Kegel Weights 7 μήνες ago
   6. CCTV colombo 7 μήνες ago
   7. adam and eve rabbit vibrator 7 μήνες ago
   8. giant dildos 7 μήνες ago
   9. nipple 7 μήνες ago
   10. sex furniture 7 μήνες ago
   11. penis extender 7 μήνες ago
   12. Rental House Cleaning 7 μήνες ago
   13. dmca 7 μήνες ago
   14. Clashroyale 7 μήνες ago
   15. bullet vibrator 7 μήνες ago
   16. Cost Of End Of Lease Clean 7 μήνες ago
   17. Toronto Escort 7 μήνες ago
   18. Whats blue waffle 7 μήνες ago
   19. java training 7 μήνες ago
   20. Rental Cleaning 7 μήνες ago
   21. how to buy bitcoin 7 μήνες ago
   22. Empire Flooring 7 μήνες ago
   23. a&e g 7 μήνες ago
   24. adam and eve g gasm rabbit 6 μήνες ago
   25. helpful hints 6 μήνες ago
   26. rakeback 6 μήνες ago
   27. tierra 6 μήνες ago
   28. guest posting guidelines 6 μήνες ago
   29. Hot Tours "GALA" 6 μήνες ago
   30. http://www.naukrilinked.com 6 μήνες ago
   31. foot massager machine 6 μήνες ago
   32. Disability Attorney AZ 6 μήνες ago
   33. happy8 6 μήνες ago
   34. cartel luminoso 6 μήνες ago
   35. total covering voiture 6 μήνες ago
   36. comparador hipotecas 6 μήνες ago
   37. happy birthday images 6 μήνες ago
   38. anal beads 6 μήνες ago
   39. satisfyer pro penguin 6 μήνες ago
   40. Check here 6 μήνες ago
   41. smokeshop palm beach 6 μήνες ago
   42. o-zone tongue vibe 6 μήνες ago
   43. handbags 2018 fall 6 μήνες ago
   44. Shilajit 6 μήνες ago
   45. http://www.concreteudyog.com 6 μήνες ago
   46. https://www.seobengaluru.com 6 μήνες ago
   47. aqui 6 μήνες ago
   48. Masturbators 5 μήνες ago
   49. Penis Pumps 5 μήνες ago
   50. print business cards 5 μήνες ago
   51. Rebbeca 5 μήνες ago
   52. 香薰 5 μήνες ago
   53. Penis Pumps 5 μήνες ago
   54. see pron 5 μήνες ago
   55. learn seo 5 μήνες ago
   56. pvc banners manchester 5 μήνες ago
   57. visit website 5 μήνες ago
   58. visit website 5 μήνες ago
   59. visit 5 μήνες ago
   60. lash extension cambridge 5 μήνες ago
   61. solar motion security lights 5 μήνες ago
   62. link 188bet 5 μήνες ago
   63. american express 5 μήνες ago
   64. 減小腿 5 μήνες ago
   65. Mansion88 5 μήνες ago
   66. cialis generique 5 μήνες ago
   67. viagra bestellen 5 μήνες ago
   68. to read more 5 μήνες ago
   69. barcelona strip club 5 μήνες ago
   70. Agen Poker Online 5 μήνες ago
   71. La Manga Club Property 5 μήνες ago
   72. Costa del Sol Property 5 μήνες ago
   73. The Woman Men Adore Book 5 μήνες ago
   74. rose 5 μήνες ago
   75. movies online 5 μήνες ago
   76. Manifestation Magic Reviews 5 μήνες ago
   77. window shutters liverpool 5 μήνες ago
   78. Sistemy vodopodgotovki 5 μήνες ago
   79. to read more 5 μήνες ago
   80. Freelance SEO 5 μήνες ago
   81. HomeSnag 5 μήνες ago
   82. HomeSnag 5 μήνες ago
   83. 47hypes 5 μήνες ago
   84. Jamaica marketplace 5 μήνες ago
   85. this website 5 μήνες ago
   86. find more here 5 μήνες ago
   87. to learn more 5 μήνες ago
   88. BandarSport 5 μήνες ago
   89. onlinepokerroomrankings.com 5 μήνες ago
   90. Shilajit 5 μήνες ago
   91. Porsche specialist 5 μήνες ago
   92. Dong ho orient 5 μήνες ago
   93. dong ho seiko 5 μήνες ago
   94. read this article 5 μήνες ago
   95. LASU Universities Info 5 μήνες ago
   96. Milwaukee One Key 5 μήνες ago
   97. https://vvslikes.com 5 μήνες ago
   98. download mp3 4 μήνες ago
   99. melatonina comprar no brasil 4 μήνες ago
   100. govt jobs vacancies 4 μήνες ago
   101. Truck accident attorneys 4 μήνες ago
   102. farming simulator 19 mods 4 μήνες ago
   103. for more information 4 μήνες ago
   104. click here 4 μήνες ago
   105. this website 4 μήνες ago
   106. dual layer dildo 4 μήνες ago
   107. online vibrator 4 μήνες ago
   108. e111 card 4 μήνες ago
   109. Google 4 μήνες ago
   110. Google 4 μήνες ago
   111. This Site 4 μήνες ago
   112. Fildena.com 4 μήνες ago
   113. jagez 4 μήνες ago
   114. 9 fashion pl 4 μήνες ago
   115. Health & Fitness 3 μήνες ago
   116. Anarkali dresses 3 μήνες ago
   117. Health & Fitness 3 μήνες ago
   118. House & Home Improvement 3 μήνες ago
   119. earn money online $5 a day 3 μήνες ago
   120. sex toy review 3 μήνες ago
   121. fishing tips mediterranean 3 μήνες ago
   122. for more info 3 μήνες ago
   123. Definition of Technology 3 μήνες ago
   124. business opportunities 3 μήνες ago
   125. science 3 μήνες ago
   126. Exit Cleaners 3 μήνες ago
   127. forex tips 3 μήνες ago
   128. Music Arts & Entertainments 3 μήνες ago
   129. Pets 3 μήνες ago
   130. Law & Legal 3 μήνες ago
   131. trading partner programs 3 μήνες ago
   132. metal clothespins 3 μήνες ago
   133. dmca 3 μήνες ago
   134. penis pump review 3 μήνες ago
   135. ejaculating dildo 3 μήνες ago
   136. best rabbit vibrator review 3 μήνες ago
   137. placa bronce grabado 3 μήνες ago
   138. my first anal 3 μήνες ago
   139. Best Nail Salon Scottsdale 3 μήνες ago
   140. jack rabbit thrusting rabbit 3 μήνες ago
   141. corset strap on harness 3 μήνες ago
   142. health backpain 3 μήνες ago
   143. adam and eve dildos 3 μήνες ago
   144. Web Design 3 μήνες ago
   145. Croitoru Iulian 3 μήνες ago
   146. film streaming 3 μήνες ago
   147. xxx 3 μήνες ago
   148. סרטוני סקס 3 μήνες ago
   149. hobbies tips 3 μήνες ago
   150. clit and pussy pump 3 μήνες ago
   151. pink silicone vibrator 3 μήνες ago
   152. streaming vf 3 μήνες ago
   153. Video Games 3 μήνες ago
   154. Dmca 3 μήνες ago
   155. Dmca 3 μήνες ago
   156. Dmca 3 μήνες ago
   157. twitter downloader mp4 3 μήνες ago
   158. Daftar Bandar Togel 3 μήνες ago
   159. International Finance 3 μήνες ago
   160. top film streaming 3 μήνες ago
   161. film en streaming 3 μήνες ago
   162. health articles 3 μήνες ago
   163. film streaming 3 μήνες ago
   164. remote control panties 3 μήνες ago
   165. strap on dildo 3 μήνες ago
   166. bust it nut butter 3 μήνες ago
   167. couple enhancer ring 3 μήνες ago
   168. Online Gifts 3 μήνες ago
   169. hush puppies 3 μήνες ago
   170. Wedding 3 μήνες ago
   171. digital marketing 3 μήνες ago
   172. Website & Web Design 3 μήνες ago
   173. 918kiss 3 μήνες ago
   174. soccer sports 3 μήνες ago
   175. w88vn 3 μήνες ago
   176. film complet 3 μήνες ago
   177. latex integrals 3 μήνες ago
   178. computer & technology 3 μήνες ago
   179. W88 3 μήνες ago
   180. computer & technology 3 μήνες ago
   181. Business Plans 3 μήνες ago
   182. Yoga Fitness 3 μήνες ago
   183. rental elf jakarta 3 μήνες ago
   184. throw 3 μήνες ago
   185. Home Improvement 3 μήνες ago
   186. sarkari rojgar 3 μήνες ago
   187. hindi movie 3 μήνες ago
   188. http://2sex.club 3 μήνες ago
   189. arts supplies 3 μήνες ago
   190. health backpain 3 μήνες ago
   191. News 3 μήνες ago
   192. Truck accident attorneys 3 μήνες ago
   193. Truck Accident Attorneys 3 μήνες ago
   194. what is mca 3 μήνες ago
   195. http://sexlive.ltd 3 μήνες ago
   196. News 3 μήνες ago
   197. car 3 μήνες ago
   198. аграм 3 μήνες ago
   199. health insurance tips 3 μήνες ago
   200. home based business ideas 3 μήνες ago
   201. Home Improvement 3 μήνες ago
   202. Sexy live chat 3 μήνες ago
   203. News 3 μήνες ago
   204. freesex videos 3 μήνες ago
   205. http://www.hotbabes.website 3 μήνες ago
   206. home schooling edu 3 μήνες ago
   207. http://freexxxvideos.us 3 μήνες ago
   208. landscaping jobs 3 μήνες ago
   209. Gossip 3 μήνες ago
   210. Check Here 3 μήνες ago
   211. scr888 3 μήνες ago
   212. www..w88club 3 μήνες ago
   213. Tyga Joe Budden 3 μήνες ago
   214. mlm marketing 3 μήνες ago
   215. sexy Latina dance 3 μήνες ago
   216. shirt 3 μήνες ago
   217. Web Design 3 μήνες ago
   218. real estate investing tips 3 μήνες ago
   219. sexy cam performers 3 μήνες ago
   220. Home Improvement 3 μήνες ago
   221. Sexy girl cams 3 μήνες ago
   222. MP3 Youtube Converter 3 μήνες ago
   223. Hot ladies 3 μήνες ago
   224. Art Entertainment 3 μήνες ago
   225. Travel 3 μήνες ago
   226. Health 3 μήνες ago
   227. Pandora Charms 3 μήνες ago
   228. Free adult sex 3 μήνες ago
   229. history of internet 3 μήνες ago
   230. Free chat 3 μήνες ago
   231. personal investment 3 μήνες ago
   232. Yeah yeah 3 μήνες ago
   233. Home Improvement 3 μήνες ago
   234. Hip hop videos 3 μήνες ago
   235. free porn 3 μήνες ago
   236. click here 3 μήνες ago
   237. sexy girls stream 3 μήνες ago
   238. intelleral 3 μήνες ago
   239. active stem 3 μήνες ago
   240. Too sexy 3 μήνες ago
   241. Automotive 3 μήνες ago
   242. Sport 3 μήνες ago
   243. automobile 3 μήνες ago
   244. Sport 3 μήνες ago
   245. Nails In Scottsdale AZ 3 μήνες ago
   246. funny hip hop 3 μήνες ago
   247. Funny videos 3 μήνες ago
   248. modern parenting 3 μήνες ago
   249. be wedding organizer 3 μήνες ago
   250. Funny song 2 μήνες ago
   251. Home Improvement 2 μήνες ago
   252. dubai career classifieds 2 μήνες ago
   253. recreation programs 2 μήνες ago
   254. space_miamii chat 2 μήνες ago
   255. Women 2 μήνες ago
   256. John Deere Repair Manuals 2 μήνες ago
   257. пассий 2 μήνες ago
   258. new company 2 μήνες ago
   259. economic news article 2 μήνες ago
   260. cam chat 2 μήνες ago
   261. связи 2 μήνες ago
   262. cam chat 2 μήνες ago
   263. Chat with sexy girls 2 μήνες ago
   264. health clinic 2 μήνες ago
   265. Hot chat sexy 2 μήνες ago
   266. a&t university college tour 2 μήνες ago
   267. Travel & Leisure 2 μήνες ago
   268. Travel & Leisure 2 μήνες ago
   269. Travel & Leisure 2 μήνες ago
   270. Health And Fitness 2 μήνες ago
   271. Technnology 2 μήνες ago
   272. Pets 2 μήνες ago
   273. Education 2 μήνες ago
   274. psicologo avezzano 2 μήνες ago
   275. Art And Entertainment 2 μήνες ago
   276. Travel & Leisure 2 μήνες ago
   277. Health And Fitness 2 μήνες ago
   278. Health And Fitness 2 μήνες ago
   279. Travel & Leisure 2 μήνες ago
   280. Home Improvement 2 μήνες ago
   281. Sexy chat 2 μήνες ago
   282. Health And Fitness 2 μήνες ago
   283. Business 2 μήνες ago
   284. Business & Finance 2 μήνες ago
   285. www.awaporn.mobi 2 μήνες ago
   286. You can find out more here 2 μήνες ago
   287. Business & Finance 2 μήνες ago
   288. Business & Finance 2 μήνες ago
   289. usb charged vibrator 2 μήνες ago
   290. Business & Finance 2 μήνες ago
   291. timeshare hotel 2 μήνες ago
   292. Travel & Leisure 2 μήνες ago
   293. Business & Finance 2 μήνες ago
   294. arts and crafts class ideas 2 μήνες ago
   295. Business & Finance 2 μήνες ago
   296. definition of education 2 μήνες ago
   297. House & Home Improvement 2 μήνες ago
   298. business service bond 2 μήνες ago
   299. سكس محارم 2019 2 μήνες ago
   300. laptop hardware 2 μήνες ago
   301. cooking tips dikhaye 2 μήνες ago
   302. nipple pump 2 μήνες ago
   303. powerful g spot vibrator 2 μήνες ago
   304. Cesar Clarke 2 μήνες ago
   305. cats food 2 μήνες ago
   306. Computer & Technology 2 μήνες ago
   307. 먹튀검증 2 μήνες ago
   308. 안전공원 1 μήνα ago
   309. #MusicVideo 1 μήνα ago
   310. Mağusa İş İlanları 1 μήνα ago
   311. Computer & Technology 1 μήνα ago
   312. Health & Fitness 1 μήνα ago
   313. 사설토토 1 μήνα ago
   314. nidhi company software 1 μήνα ago
   315. 스포츠토토 1 μήνα ago
   316. 안전공원 1 μήνα ago
   317. 먹튀검증 1 μήνα ago
   318. business ideas 1 μήνα ago
   319. Web Design 1 μήνα ago
   320. adult care home 1 μήνα ago
   321. business opportunities 1 μήνα ago
   322. каверза 1 μήνα ago
   323. penis extender 1 μήνα ago
   324. Jobs 1 μήνα ago
   325. бесплатно mp3 1 μήνα ago
   326. anal dildo 1 μήνα ago
   327. Computer & Technology 1 μήνα ago
   328. 메이저 토토사이트 1 μήνα ago
   329. 메이저공원 1 μήνα ago
   330. عکس سکسی 1 μήνα ago
   331. 토토사이트 4 εβδομάδες ago
   332. web design company 4 εβδομάδες ago
   333. america trip 4 εβδομάδες ago
   334. 먹튀검증 4 εβδομάδες ago
   335. 사다리사이트 4 εβδομάδες ago
   336. 안전공원 4 εβδομάδες ago
   337. bokep indo 4 εβδομάδες ago
   338. شركة نقل عفش في الكويت 4 εβδομάδες ago
   339. Tutorials 4 εβδομάδες ago
   340. Internet Marketing 4 εβδομάδες ago
   341. Car & Automotive 4 εβδομάδες ago
   342. Car & Automotive 4 εβδομάδες ago
   343. adult handcuffs 3 εβδομάδες ago
   344. using a vibrator 3 εβδομάδες ago
   345. Travel Guides 3 εβδομάδες ago
   346. rvota u rebenka bez temperatury 3 εβδομάδες ago
   347. scuba diving tamania (cap 8) 3 εβδομάδες ago
   348. Travel Deals 3 εβδομάδες ago
   349. linux operating system 3 εβδομάδες ago
   350. Technology & Computer 3 εβδομάδες ago
   351. نقل عفش حولي 3 εβδομάδες ago
   352. 사다리사이트 3 εβδομάδες ago
   353. Healthy 3 εβδομάδες ago
   354. superior hiking trail packing list 2 εβδομάδες ago
   355. sports within athletics 2 εβδομάδες ago
   356. Fashion and Shopping 2 εβδομάδες ago
   357. Home 2 εβδομάδες ago
   358. Tour & Travel 1 εβδομάδα ago
   359. Finance 1 εβδομάδα ago
   360. international business news 6 ημέρες ago
   361. Home Repairs 1 ημέρα ago