Μόνο για όσους αντέχουν: Οι κορυφαίες ιστορίες με φαντάσματα στην Ελλάδα…

Rate this post

fantasmataΦαντάσματα μπορεί να μην υπάρχουν, ιστορίες όμως με φαντάσματα υπάρχουν πολλές στον τόπο μας…
Ιστορίες που ξυπνούν τη φαντασία και μοιάζουν με παραμύθια που διηγούνται από γενιά σε γενιά;

Ή μήπως ιστορίες με ισχυρές δόσεις αλήθειας που φοβίζουν όσους δεν έχουν την τόλμη να τις αντιμετωπίσουν κατάματα;

Ο όρος «φάντασμα» παραπέμπει ετυμολογικά σε δημιούργημα της φαντασίας. Είναι άυλες μορφές οι οποίες τρομάζουν τους ανθρώπους και συνδέονται με την ζωή… μετά την ζωή. Πόσο ψεύτικες είναι τελικά οι ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές τέτοια πλάσματα που απλώνονται ως αστικοί μύθοι και στοιχειώνουν τις σκέψεις και τους εφιάλτες μας;

Υπάρχουν μαρτυρίες για φαντάσματα εντελώς στέρεα και ορατά, τα οποία μπορείς να αισθανθείς με την αφή (προσοχή όμως: τα χέρια τους είναι πα-γω-μέ-να!!), φαντάσματα που φαίνονται αχνά σαν σκιές ή ομίχλη και φαντάσματα εντελώς διάφανα που μόλις και φαίνεται το περίγραμμά τους.

  Όπως και να ‘χει, η κλισέ εικόνα του φαντάσματος που είχαμε από παιδιά στο μυαλό μας ως περιπλανώμενο λευκό σεντόνι, άντε και καμία αλυσίδα να σέρνεται για να έχουμε και ηχητικό εφέ, ωχριά μπροστά στα πλάσματα που οι τοπικές παραδόσεις ανήγαγαν σε φρικιαστικές μορφές ή αλλόκοτες παρουσίες που απλώνουν ένα πέπλο μυστηρίου στα λημέρια τους.

  Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, ένα οδοιπορικό στην «σκοτεινή πλευρά» των περιοχών της Ελλάδας, οι οποίες γέννησαν σύγχρονους Casper και προσέλκυσαν με τις ανατριχιαστικές φήμες επίδοξους ghostbusters ή έδιωξαν αντίστοιχα πολλούς ανυποψίαστους ανθρώπους με ασπρισμένα πρόσωπα και κομμένα ήπατα.

  Ο Φαντάρος και η Κοπέλα

  Κάποτε ήταν ένα παιδί ο Χ. Ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί της Ελλάδας. Όπως και κάθε άλλος στρατεύσιμος δικαιούταν κάποιες εξόδους και άδειες. Έτσι λοιπόν σε μια έξοδό του γνώρισε μια κοπέλα και από τότε άρχισαν να κάνουν παρέα.

  Έβγαιναν για αρκετό καιρό και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Όποτε μπορούσε και έβγαινε ο Χ. Από το στρατόπεδο πήγαινε και την έπαιρνε από το σπίτι της όπου και έδιναν ραντεβού. Ένα βράδυ λοιπόν που είχαν βγει να απολαύσουν την βόλτα τους η κοπελιά άρχισε να κρυώνει οπότε ο Χ. Έβγαλε το μπουφάν του και της το έδωσε να το φορέσει για να ζεσταθεί. Αφού τελείωσε η βραδινή βόλτα ο Χ. μαζί με την κοπέλα επέστρεψαν στο σπίτι τους αφού ο Χ. την πήγε σπίτι της. Τη επόμενη μέρα ο Χ. διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το μπουφάν του.

  Έτσι λοιπόν πήγε στο σπίτι της να ζητήσει το μπουφάν του γιατί το χρειαζόταν. Όταν χτύπησε το κουδούνι του άνοιξε μια κυρία οπότε και ο νεαρός ζήτησε να δει την κοπέλα και εξήγησε και τον λόγο της επίσκεψής του. Τότε η γυναίκα του είπε πως η κοπέλα που ζητούσε να δει είχε πεθάνει πριν από μερικά χρόνια.

  Ο Χ. έμεινε άναυδος και άρχισε να της εξιστορεί όλη την ιστορία με την γνωριμία με την κοπέλα. Τότε η γυναίκα του υπέδειξε σε ποιο νεκροταφείο και σε ποιο ακριβώς σημείο είναι θαμμένη η κοπέλα. Ο Χ. πήγε στο νεκροταφείο του χωριού και έψαξε να βρει το μνήμα της κοπέλας. Μετά από λίγη ώρα τον βρήκε και διαπίστωσε κάτι πραγματικά απίστευτο, η κοπέλα ήταν όντως θαμμένη εκεί και πάνω στην ταφόπλακα υπήρχε παρατημένο το μπουφάν του.
  Η Μαυροφορεμένη του Έβρου

  Το κατάλληλο σκηνικό για κάθε τρομακτική διήγηση συνηθίζεται να είναι ένα απομονωμένο μέρος, όπου κάποιος ανυποψίαστος άνθρωπος μένει μόνος του. Έτσι συμβαίνει και με την ιστορία ενός φαντάρου, ο οποίος με έναν ακόμη φίλο του φυλάνε σκοπιά στην «πινέζα του χάρτη». Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο φεύγει για λίγο και ο φαντάρος που φυλάει τη σκοπιά μένει μόνος του.

  Σε λίγο ακούει βήματα και μέσα στο σκοτάδι βλέπει να ξεπροβάλλει η φιγούρα μιας μαυροφορεμένης γριούλας με το πρόσωπό της καλυμμένο από μια μαύρη μαντήλα. Τρομαγμένος ο φαντάρος, τη ρωτάει τι θέλει αλλά εκείνη δεν αποκρίνεται. Αντιθέτως, συνεχίζει να πλησιάζει προς το μέρος του. Εκείνος της φωνάζει να μην προχωρήσει αλλά εκείνη επιμένει να πλησιάζει παρόλο που πλέον τον ακούει να οπλίζει.

  Ξαφνικά η γιαγιά κοντοστέκεται, σηκώνει λίγο το κεφάλι της, τόσο ώστε να φαίνονται τα καταγάλανα τρομακτικά της μάτια και του λέει «Αυτό που έχεις στην δεξιά σου τσέπη, να ξέρεις… σε έσωσε». Μέχρι ο φαντάρος να καταλάβει τί γίνεται, εκείνη έχει γυρίσει την πλάτη της κι έχει εξαφανιστεί καθώς εκείνος βάζει το χέρι του στη δεξιά του τσέπη και πράγματι βρίσκει ψίχουλα από αντίδωρο.

  Το κορίτσι με το πιάνο

  Κάποτε σε μια γειτονιά της Αθήνας υπήρχε ένα αρχοντόσπιτο, αυτά τα παλιά με τους διώροφα κτίσματα με εσωτερικές σκάλες και με κήπο. Σε αυτό το σπίτι έμενε μια τριμελής οικογένεια. Ο άντρας δούλευε σε κάποια μικρή επιχείρηση, η γυναίκα του σπιτιού ασχολιόταν με τις δουλειές του σπιτιού ενώ το παιδί τους, ένα μικρό κοριτσάκι πήγαινε σχολείο. Το κοριτσάκι αυτό είχε σαν χόμπι τη μουσική και του άρεσε πολύ το πιάνο.

  Έτσι λοιπόν οι γονείς του το έγραψαν σε ένα ωδείο και λίγο καιρό αργότερα του αγόρασαν και ένα πιάνο για να μπορεί να κάνει πρακτική εξάσκηση. Το μικρό κορίτσι καθόταν λοιπόν κάθε απόγευμα, αφού τελείωνε όλες τις άλλες του δουλειές, και έπαιζε πιάνο για αρκετές ώρες.

  Αυτό επαναλαμβανόταν συνέχεια κάθε μέρα σχεδόν πάντα μια συγκεκριμένη ώρα (ας πούμε ότι η ώρα αυτή ήταν 6 το απόγευμα). Μια μέρα όμως η μητέρα του της είπε να κάνει κάποιες δουλειές γιατί εκείνη θα έφευγε. Το κοριτσάκι δεν έκανε τις δουλειές που του είχε πει η μητέρα του και άρχισε να παίζει πιάνο. Όταν γύρισε η μητέρα του το βρήκε να παίζει πιάνο και υπέθεσε ότι οι δουλειές που τις είχε αναθέσει είχαν γίνει.

  Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το κοριτσάκι δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως έγινε έξω φρενών. Τότε άρχισε να μαλώνει το κορίτσι και ξέσπασε ένας μεγάλος καβγάς. Η μικρή έφυγε κλαίγοντας και άρχισε να ανεβαίνει την μεγάλη ξύλινη σκάλα μέχρι που την τράβηξε η μητέρα της.

  Τότε το κοριτσάκι παραπάτησε και έπεσε από την σκάλα, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και πέθανε. Μετά από το συμβάν οι γονείς της άφησαν το σπίτι αυτό και μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Το σπίτι αυτό ερήμωσε καθώς δεν είχε απομείνει τίποτα εκεί μέσα. Όμως όποιος περάσει έξω από αυτό το σπίτι αυτό μια συγκεκριμένη ώρα θα ακούσει το μικρό κορίτσι να παίζει πιάνο.
  Μια περίεργη παρουσία

  Ήταν κάποτε ένας κύριος Κ. ο οποίος οδηγούσε με το αμάξι του σε έναν επαρχιακό δρόμο σε ένα χωριό της Θεσσαλίας. Καθώς οδηγούσε αντίκρισε στην άκρη του δρόμου έναν ηλικιωμένο άτομο με μια μαγκούρα ο οποίο του έκανε νόημα να σταματήσει. Ο Κ. σταμάτησε στην άκρη και είδε τον γέροντα να πλησιάζει.

  Άνοιξε το παράθυρο και τότε ο γέροντας του ζήτησε ένα τσιγάρο. Ο Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στην επιθυμία του γέροντα, και έτσι άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και έβγαλε το πακέτο με τα τσιγάρα. Του έδωσε το τσιγάρο και μετά ο γέροντας του ζήτησε φωτιά για να ανάψει το τσιγάρο.

  Τότε ο Κ. έσκυψε να πάρει να του δώσει και τον αναπτήρα. Αλλά μόλις σηκώθηκε ο γέροντας είχε εξαφανιστεί. Βγήκε από το αυτοκίνητο και έψαξε γύρω-γύρω να βρει τον γέροντα αλλά μάταια. Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα συνηθισμένα περιστατικά όπου εμφανίζεται ο φύλακας-άγγελος του καθένα μας για να μας προφυλάξει από κάποιο επερχόμενο κακό.
  yphretriaΗ υπηρέτρια

  Οδός Γιδογιάννου, αριθμός 13… Οι μακάβριες ιστορίες που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες την ερειπωμένη μονοκατοικία είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Άμφισσας. Το σπίτι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, σχεδόν δίπλα στα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από τον πεζόδρομο που φιλοξενεί αρκετά πολυσύχναστα καφέ και μπαράκια.

  Σύμφωνα με τους παλαιότερους, όλα ξεκίνησαν την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το σπίτι ανήκε σε κάποιον πολύ εύπορο ντόπιο που είχε συνάψει παράνομο ερωτικό δεσμό με μία από τις υπηρέτριες του.

  Ένα «στιγμιαίο λάθος» (είχε ακουστεί βιασμός) και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη οδήγησαν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έμελλε να στιγματίσει μια για πάντα το οίκημα. Φοβούμενος τη γενική κατακραυγή της μικρής κοινωνίας, ο πλούσιος ιδιοκτήτης οδήγησε τη νεαρή εγκυμονούσα σε ένα από τα υπόγεια του σπιτιού, όπου την κρέμασε! Προσπάθησε να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό, όμως… η αποθανούσα είχε άλλη γνώμη.

  Έτσι ξεκίνησαν τα περίεργα περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί στοιχειωμένη η μονοκατοικία. Ποια είναι αυτά; Κρατηθείτε: Άλλοι μιλούν για κραυγές που βγαίνουν από τα υπόγεια του σπιτιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι λένε για ένα κοριτσάκι που τριγυρνάει στα δωμάτια του σπιτιού, μερικοί υποστηρίζουν πως τα έπιπλα αλλάζουν θέση μόνα τους και ορισμένοι έχουν δει τη συσκευή του τηλεφώνου να χτυπάει χωρίς να είναι συνδεδεμένη στην πρίζα!

  Μπορεί να ακούγονται τραβηγμένα (δεν υπάρχει αμφιβολία γιά αυτό…), όμως τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη του σπιτιού, αφού ουδείς δέχεται να μείνει πια εκεί, ενώ όσοι τολμηροί επιχείρησαν να σπάσουν την παράδοση και να το κατοικήσουν… έφυγαν τρέχοντας και μάλιστα νύχτα!
  Το Πνεύμα των γραμμών του ΟΣΕ

  Ο κίνδυνος είναι το βασικό συστατικό που κάνει και τον πιο ψύχραιμο ακροατή να σκιρτήσει από αγωνία. Στην ιστορία που ακολουθεί, οι σιδηροδρομικές γραμμές και φυσικά το σκοτάδι δίνουν το έναυσμα για να αποκτήσει η διήγηση το σασπένς και την κατάλληλη ατμόσφαιρα, η οποία καμιά φορά αρκεί για να υποβάλλει κάποιον, παρόλο που ουσιαστικά πρόκειται για ένα απλό συμβάν που θα συνέβαινε στον καθένα.

  Είναι Φεβρουάριος, χιονίζει ελαφρώς κι ο Ευτύχιος επιστρέφει από νυχτερινή διασκέδαση στις 03.00 το πρωί. Ξαφνικά προσπαθώντας να περάσει τις γραμμές του τρένου στα Σεπόλια και καθώς οι ράγες γλιστράνε από την υγρασία, πέφτει με το μηχανάκι του.

  Ξαφνικά, θα έλεγε κανείς κυριολεκτικά από το πουθενά, εμφανίζεται ένας παππούς γύρω στα 85-90 ντυμένος βαριά με παλτό, κασκόλ και καβουράκι στο κεφάλι. Πλησιάζει, σηκώνει (!) το μηχανάκι του Ευτύχιου και τον ρωτάει αν είναι καλά. «Καλά είμαι, καλά» του λέει σοκαρισμένος, καθώς ο παππούς σέρνει το μηχανάκι έξω από τις γραμμές στην άκρη του δρόμου ώστε ο Ευτύχιος να είναι ασφαλής. «Γεια σου και πρόσεχε» του λέει και μέχρι ο Ευτύχιος να σηκώσει το κεφάλι του, ο παππούς είχε εξαφανιστεί. Μισή ώρα έκανε βόλτες ο νεαρός στα στενά για να τον βρει και να τον ευχαριστήσει αλλά μάταια…

  Η νεράιδα της Κολοπετινίτσας

  Ιστορίες για νεράιδες υπάρχουν σε πολλά χωριά, όμως, μία από τις πιο χαρακτηριστικές είναι αυτή που αφορά την ξανθιά νεράιδα της Κολοπετινίτσας. «Αυτό είναι το ελληνικό όνομα της Τριταίας», σύμφωνα με τον κ. Πάλμο. «Ούτε εγώ πίστευα σε νεράιδες, αλλά είχα ακούσει πολλούς που έλεγαν πως είχαν δει. Πριν από αρκετά χρόνια υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας με μια παρέα δεκατριών ατόμων.

  Τρώγαμε σε μια ταβέρνα, όταν ένας γνώστης της περιοχής μας πρότεινε να πάμε να μας δείξει το σημείο όπου βγαίνει. Εκεί φτάσαμε γύρω στις τρεισήμισι τη νύχτα. Εγώ με μερικούς άλλους μείναμε στα αυτοκίνητα και οι υπόλοιποι πήγαν να δουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε μια πολύ δυνατή φωνή που ταρακούνησε ακόμη και τα αμάξια. Οταν οι φίλοι μας επέστρεψαν στα αυτοκίνητα, μας είπαν πως μια ξανθιά γυναίκα εμφανίστηκε μπροστά τους και έβγαλε αυτή την τρομακτική φωνή. Τότε πείστηκα».

  Πώς είναι όμως οι νεράιδες; Ο κ. Πάλμος μας λέει: «Κατ’; αρχάς, δεν έχουν φτερά. Είναι γυναίκες αλλά καταλαβαίνεις πως είναι νεράιδες γιατί είναι πολύ ζωντανές και κινούνται πάρα πολύ γρήγορα. Τις έχουν δει πάρα πολλοί άνθρωποι. Ολα αυτά τα έχει γράψει και ο Δημόκριτος και μάλιστα δίνει και τα ονόματα της κάθε οντότητας. Οποιος θέλει τα πιστεύει»

  Η μοναχή

  Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, έλαβε χώρα σε ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το μοναστήρι ζούσαν περίπου πενήντα μοναχές μαζί με την ηγουμένη. Η ζωή τους κυλούσε με τους ίδιους ρυθμούς κι έκαναν σχεδόν κάθε μέρα τις ίδιες δουλειές.

  Μια μέρα σαν όλες τις άλλες είχαν καθίσει όλες οι μοναχές να φάνε και ξεκίνησε μια συζήτηση άγνωστου περιεχομένου. Πάνω στην κουβέντα όμως ξέσπασε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ηγουμένη και σε μια μοναχή. Οι τόνοι όμως ανέβηκαν πολύ και άρχισε η μία να βλαστημάει την άλλη. Τότε η μοναχή σηκώθηκε, άρπαξε ένα μαχαίρι και πάνω στα νεύρα της το κάρφωσε πάνω σε μια εικόνα της Παναγίας. Μετά από αυτό ο καβγάς σταμάτησε.

  Τα χρόνια πέρασαν. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες μοναχές πέθαναν. Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι η μοναχή που κάρφωσε το μαχαίρι στην εικόνα έχει κι αυτή πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά το χέρι της που έμπηξε το μαχαίρι στην εικόνα ακόμα δεν έχει λιώσει.

   Τα άγρια σκυλιά που βγαίνουν από το μνημείο των πεσόντων

   Ανηφορίζοντας τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την Ιτέα και την Αμφισσα προς τους Δελφούς και την Αράχοβα βρίσκεται μνημείο πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μία ελληνική σημαία ζωγραφισμένη πάνω στα βράχια και μία επιτύμβια στήλη μαρτυρούν πως στο συγκεκριμένο σημείο τα γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν δεκαοκτώ Ελληνες αντιστασιακούς.

   Σύμφωνα με τον ερευνητή Γιώργο Πάλμο, αρκετοί οδηγοί έχουν καταγγείλει πως έχουν δει διάφορα περίεργα φαινόμενα, με πιο ακραίο αυτό των άγριων σκυλιών που εμφανίζονται νύχτα από τη μεριά του μνημείου και γαβγίζουν προς τα αυτοκίνητα που διασχίζουν τον δρόμο.

   «Πρόκειται για φαντάσματα που με τη μορφή σκυλιών -σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις- έχουν βγει εξαγριωμένα ακόμη και στη μέση του δρόμου. Ορισμένοι έχουν δει στο συγκεκριμένο σημείο και φωτεινές οντότητες» μας λέει ο ίδιος.
   Είτε είναι αποκύημα της φαντασίας μας, είτε υπάρχουν πραγματικά. δεν παύουν να είναι πηγή αινιγμάτων για τoν καθένα μας…[fb_button]

   πηγη

   Μόνο για όσους αντέχουν: Οι κορυφαίες ιστορίες με φαντάσματα στην Ελλάδα..

   587 Σχόλια

   1. Libbie Stonelake 2 έτη ago
   2. Simon Polen 2 έτη ago
   3. furtdsolinopv 1 έτος ago
   4. rotulos 1 έτος ago
   5. Kegel Weights 1 έτος ago
   6. CCTV colombo 1 έτος ago
   7. giant dildos 1 έτος ago
   8. nipple 1 έτος ago
   9. sex furniture 1 έτος ago
   10. penis extender 1 έτος ago
   11. Rental House Cleaning 1 έτος ago
   12. dmca 1 έτος ago
   13. Clashroyale 1 έτος ago
   14. bullet vibrator 1 έτος ago
   15. Toronto Escort 1 έτος ago
   16. Whats blue waffle 1 έτος ago
   17. java training 1 έτος ago
   18. Rental Cleaning 1 έτος ago
   19. how to buy bitcoin 1 έτος ago
   20. Empire Flooring 1 έτος ago
   21. a&e g 1 έτος ago
   22. helpful hints 1 έτος ago
   23. rakeback 1 έτος ago
   24. tierra 1 έτος ago
   25. guest posting guidelines 1 έτος ago
   26. Hot Tours "GALA" 1 έτος ago
   27. foot massager machine 1 έτος ago
   28. Disability Attorney AZ 1 έτος ago
   29. happy8 1 έτος ago
   30. cartel luminoso 1 έτος ago
   31. total covering voiture 1 έτος ago
   32. comparador hipotecas 1 έτος ago
   33. happy birthday images 1 έτος ago
   34. anal beads 1 έτος ago
   35. satisfyer pro penguin 1 έτος ago
   36. Check here 1 έτος ago
   37. smokeshop palm beach 1 έτος ago
   38. o-zone tongue vibe 1 έτος ago
   39. handbags 2018 fall 1 έτος ago
   40. Shilajit 1 έτος ago
   41. aqui 1 έτος ago
   42. Masturbators 1 έτος ago
   43. Penis Pumps 1 έτος ago
   44. print business cards 1 έτος ago
   45. Rebbeca 1 έτος ago
   46. 香薰 1 έτος ago
   47. Penis Pumps 1 έτος ago
   48. see pron 1 έτος ago
   49. learn seo 1 έτος ago
   50. pvc banners manchester 1 έτος ago
   51. visit website 1 έτος ago
   52. visit website 1 έτος ago
   53. visit 1 έτος ago
   54. lash extension cambridge 1 έτος ago
   55. link 188bet 1 έτος ago
   56. american express 1 έτος ago
   57. 減小腿 1 έτος ago
   58. Mansion88 1 έτος ago
   59. cialis generique 1 έτος ago
   60. viagra bestellen 1 έτος ago
   61. to read more 1 έτος ago
   62. barcelona strip club 1 έτος ago
   63. Agen Poker Online 1 έτος ago
   64. La Manga Club Property 1 έτος ago
   65. Costa del Sol Property 1 έτος ago
   66. The Woman Men Adore Book 1 έτος ago
   67. rose 1 έτος ago
   68. movies online 1 έτος ago
   69. window shutters liverpool 1 έτος ago
   70. Sistemy vodopodgotovki 1 έτος ago
   71. to read more 1 έτος ago
   72. Freelance SEO 1 έτος ago
   73. HomeSnag 1 έτος ago
   74. HomeSnag 1 έτος ago
   75. 47hypes 1 έτος ago
   76. Jamaica marketplace 1 έτος ago
   77. this website 1 έτος ago
   78. find more here 1 έτος ago
   79. to learn more 1 έτος ago
   80. BandarSport 1 έτος ago
   81. Shilajit 1 έτος ago
   82. Porsche specialist 1 έτος ago
   83. Dong ho orient 1 έτος ago
   84. dong ho seiko 1 έτος ago
   85. read this article 1 έτος ago
   86. LASU Universities Info 1 έτος ago
   87. Milwaukee One Key 1 έτος ago
   88. https://vvslikes.com 1 έτος ago
   89. download mp3 1 έτος ago
   90. govt jobs vacancies 1 έτος ago
   91. Truck accident attorneys 1 έτος ago
   92. farming simulator 19 mods 1 έτος ago
   93. for more information 1 έτος ago
   94. click here 1 έτος ago
   95. this website 1 έτος ago
   96. dual layer dildo 1 έτος ago
   97. online vibrator 1 έτος ago
   98. e111 card 1 έτος ago
   99. Google 1 έτος ago
   100. Google 1 έτος ago
   101. This Site 1 έτος ago
   102. Fildena.com 1 έτος ago
   103. jagez 1 έτος ago
   104. 9 fashion pl 1 έτος ago
   105. Health & Fitness 1 έτος ago
   106. Anarkali dresses 1 έτος ago
   107. Health & Fitness 1 έτος ago
   108. House & Home Improvement 1 έτος ago
   109. sex toy review 1 έτος ago
   110. for more info 1 έτος ago
   111. Definition of Technology 1 έτος ago
   112. business opportunities 1 έτος ago
   113. science 1 έτος ago
   114. Exit Cleaners 1 έτος ago
   115. forex tips 1 έτος ago
   116. Pets 1 έτος ago
   117. Law & Legal 1 έτος ago
   118. trading partner programs 1 έτος ago
   119. metal clothespins 1 έτος ago
   120. dmca 1 έτος ago
   121. penis pump review 1 έτος ago
   122. ejaculating dildo 1 έτος ago
   123. placa bronce grabado 1 έτος ago
   124. my first anal 1 έτος ago
   125. corset strap on harness 1 έτος ago
   126. health backpain 1 έτος ago
   127. adam and eve dildos 1 έτος ago
   128. Web Design 1 έτος ago
   129. Croitoru Iulian 1 έτος ago
   130. film streaming 1 έτος ago
   131. xxx 1 έτος ago
   132. סרטוני סקס 1 έτος ago
   133. hobbies tips 1 έτος ago
   134. clit and pussy pump 1 έτος ago
   135. pink silicone vibrator 1 έτος ago
   136. streaming vf 1 έτος ago
   137. Video Games 1 έτος ago
   138. Dmca 1 έτος ago
   139. Dmca 1 έτος ago
   140. Dmca 1 έτος ago
   141. twitter downloader mp4 1 έτος ago
   142. Daftar Bandar Togel 1 έτος ago
   143. International Finance 1 έτος ago
   144. top film streaming 1 έτος ago
   145. film en streaming 1 έτος ago
   146. health articles 1 έτος ago
   147. film streaming 1 έτος ago
   148. remote control panties 1 έτος ago
   149. strap on dildo 1 έτος ago
   150. bust it nut butter 1 έτος ago
   151. couple enhancer ring 1 έτος ago
   152. Online Gifts 1 έτος ago
   153. hush puppies 1 έτος ago
   154. Wedding 1 έτος ago
   155. digital marketing 1 έτος ago
   156. Website & Web Design 1 έτος ago
   157. 918kiss 1 έτος ago
   158. soccer sports 1 έτος ago
   159. w88vn 1 έτος ago
   160. film complet 1 έτος ago
   161. latex integrals 1 έτος ago
   162. computer & technology 1 έτος ago
   163. W88 1 έτος ago
   164. computer & technology 1 έτος ago
   165. Business Plans 1 έτος ago
   166. Yoga Fitness 1 έτος ago
   167. rental elf jakarta 1 έτος ago
   168. throw 1 έτος ago
   169. Home Improvement 1 έτος ago
   170. sarkari rojgar 1 έτος ago
   171. hindi movie 1 έτος ago
   172. http://2sex.club 1 έτος ago
   173. arts supplies 1 έτος ago
   174. health backpain 1 έτος ago
   175. News 1 έτος ago
   176. Truck accident attorneys 1 έτος ago
   177. Truck Accident Attorneys 1 έτος ago
   178. what is mca 1 έτος ago
   179. http://sexlive.ltd 1 έτος ago
   180. News 1 έτος ago
   181. car 1 έτος ago
   182. аграм 1 έτος ago
   183. health insurance tips 1 έτος ago
   184. home based business ideas 1 έτος ago
   185. Home Improvement 1 έτος ago
   186. Sexy live chat 1 έτος ago
   187. News 1 έτος ago
   188. freesex videos 1 έτος ago
   189. home schooling edu 1 έτος ago
   190. http://freexxxvideos.us 1 έτος ago
   191. landscaping jobs 1 έτος ago
   192. Gossip 1 έτος ago
   193. Check Here 1 έτος ago
   194. scr888 1 έτος ago
   195. www..w88club 1 έτος ago
   196. Tyga Joe Budden 1 έτος ago
   197. mlm marketing 1 έτος ago
   198. sexy Latina dance 1 έτος ago
   199. shirt 1 έτος ago
   200. Web Design 1 έτος ago
   201. sexy cam performers 1 έτος ago
   202. Home Improvement 1 έτος ago
   203. Sexy girl cams 1 έτος ago
   204. MP3 Youtube Converter 1 έτος ago
   205. Hot ladies 1 έτος ago
   206. Art Entertainment 1 έτος ago
   207. Travel 1 έτος ago
   208. Health 1 έτος ago
   209. Pandora Charms 1 έτος ago
   210. Free adult sex 1 έτος ago
   211. history of internet 1 έτος ago
   212. Free chat 1 έτος ago
   213. personal investment 1 έτος ago
   214. Yeah yeah 1 έτος ago
   215. Home Improvement 1 έτος ago
   216. Hip hop videos 1 έτος ago
   217. free porn 1 έτος ago
   218. click here 1 έτος ago
   219. sexy girls stream 1 έτος ago
   220. intelleral 1 έτος ago
   221. active stem 1 έτος ago
   222. Too sexy 1 έτος ago
   223. Automotive 1 έτος ago
   224. Sport 1 έτος ago
   225. automobile 1 έτος ago
   226. Sport 1 έτος ago
   227. Nails In Scottsdale AZ 1 έτος ago
   228. funny hip hop 1 έτος ago
   229. Funny videos 1 έτος ago
   230. modern parenting 1 έτος ago
   231. be wedding organizer 1 έτος ago
   232. Funny song 1 έτος ago
   233. Home Improvement 1 έτος ago
   234. dubai career classifieds 1 έτος ago
   235. recreation programs 1 έτος ago
   236. space_miamii chat 1 έτος ago
   237. Women 1 έτος ago
   238. John Deere Repair Manuals 1 έτος ago
   239. пассий 1 έτος ago
   240. new company 1 έτος ago
   241. economic news article 1 έτος ago
   242. cam chat 1 έτος ago
   243. связи 1 έτος ago
   244. cam chat 1 έτος ago
   245. Chat with sexy girls 1 έτος ago
   246. health clinic 1 έτος ago
   247. Hot chat sexy 1 έτος ago
   248. Travel & Leisure 1 έτος ago
   249. Travel & Leisure 1 έτος ago
   250. Travel & Leisure 1 έτος ago
   251. Health And Fitness 1 έτος ago
   252. Technnology 1 έτος ago
   253. Pets 1 έτος ago
   254. Education 1 έτος ago
   255. psicologo avezzano 1 έτος ago
   256. Art And Entertainment 1 έτος ago
   257. Travel & Leisure 1 έτος ago
   258. Health And Fitness 1 έτος ago
   259. Health And Fitness 1 έτος ago
   260. Travel & Leisure 1 έτος ago
   261. Home Improvement 1 έτος ago
   262. Sexy chat 1 έτος ago
   263. Health And Fitness 1 έτος ago
   264. Business 1 έτος ago
   265. Business & Finance 1 έτος ago
   266. www.awaporn.mobi 1 έτος ago
   267. Business & Finance 1 έτος ago
   268. Business & Finance 1 έτος ago
   269. usb charged vibrator 1 έτος ago
   270. Business & Finance 1 έτος ago
   271. timeshare hotel 1 έτος ago
   272. Travel & Leisure 1 έτος ago
   273. Business & Finance 12 μήνες ago
   274. arts and crafts class ideas 12 μήνες ago
   275. Business & Finance 12 μήνες ago
   276. definition of education 12 μήνες ago
   277. House & Home Improvement 12 μήνες ago
   278. business service bond 12 μήνες ago
   279. سكس محارم 2019 12 μήνες ago
   280. laptop hardware 12 μήνες ago
   281. cooking tips dikhaye 12 μήνες ago
   282. nipple pump 12 μήνες ago
   283. powerful g spot vibrator 12 μήνες ago
   284. ecommerce consultancy services 12 μήνες ago
   285. Cesar Clarke 12 μήνες ago
   286. cats food 12 μήνες ago
   287. Computer & Technology 12 μήνες ago
   288. 먹튀검증 12 μήνες ago
   289. 안전공원 12 μήνες ago
   290. #MusicVideo 12 μήνες ago
   291. Mağusa İş İlanları 12 μήνες ago
   292. Computer & Technology 12 μήνες ago
   293. Health & Fitness 12 μήνες ago
   294. 사설토토 12 μήνες ago
   295. nidhi company software 12 μήνες ago
   296. 스포츠토토 12 μήνες ago
   297. 안전공원 12 μήνες ago
   298. 먹튀검증 12 μήνες ago
   299. business ideas 12 μήνες ago
   300. Web Design 12 μήνες ago
   301. adult care home 12 μήνες ago
   302. business opportunities 12 μήνες ago
   303. каверза 12 μήνες ago
   304. penis extender 12 μήνες ago
   305. Jobs 11 μήνες ago
   306. бесплатно mp3 11 μήνες ago
   307. anal dildo 11 μήνες ago
   308. Computer & Technology 11 μήνες ago
   309. 메이저 토토사이트 11 μήνες ago
   310. 메이저공원 11 μήνες ago
   311. عکس سکسی 11 μήνες ago
   312. 토토사이트 11 μήνες ago
   313. web design company 11 μήνες ago
   314. america trip 11 μήνες ago
   315. 먹튀검증 11 μήνες ago
   316. 사다리사이트 11 μήνες ago
   317. 안전공원 11 μήνες ago
   318. bokep indo 11 μήνες ago
   319. Tutorials 11 μήνες ago
   320. Internet Marketing 11 μήνες ago
   321. Car & Automotive 11 μήνες ago
   322. Car & Automotive 11 μήνες ago
   323. adult handcuffs 11 μήνες ago
   324. using a vibrator 11 μήνες ago
   325. Travel Guides 11 μήνες ago
   326. scuba diving tamania (cap 8) 11 μήνες ago
   327. Travel Deals 11 μήνες ago
   328. linux operating system 11 μήνες ago
   329. Technology & Computer 11 μήνες ago
   330. نقل عفش حولي 11 μήνες ago
   331. 사다리사이트 11 μήνες ago
   332. Healthy 11 μήνες ago
   333. sports within athletics 11 μήνες ago
   334. Fashion and Shopping 11 μήνες ago
   335. Home 11 μήνες ago
   336. Tour & Travel 11 μήνες ago
   337. Finance 11 μήνες ago
   338. international business news 11 μήνες ago
   339. Home Repairs 10 μήνες ago
   340. Opportunity 10 μήνες ago
   341. jasa hipnoterapi jakarta 10 μήνες ago
   342. try here 10 μήνες ago
   343. Travel Guides 10 μήνες ago
   344. Visit Website 10 μήνες ago
   345. Photography 10 μήνες ago
   346. Hotel Packages 10 μήνες ago
   347. Jewelry 10 μήνες ago
   348. Claude 10 μήνες ago
   349. Brooks 9 μήνες ago
   350. Wedding Reception 9 μήνες ago
   351. Sports 9 μήνες ago
   352. Marilou 9 μήνες ago
   353. hammer of thor asli 9 μήνες ago
   354. Allen 9 μήνες ago
   355. poker online 9 μήνες ago
   356. John Deere Repair Manuals 8 μήνες ago
   357. Dannie Mayher 8 μήνες ago
   358. Candis 8 μήνες ago
   359. Google 8 μήνες ago
   360. most powerful bullet vibe 8 μήνες ago
   361. adult spanking paddles 8 μήνες ago
   362. vibrating gstring 8 μήνες ago
   363. bondage sex toys 8 μήνες ago
   364. Christine Reidhead, Educator 8 μήνες ago
   365. Omaha Idn Poker 7 μήνες ago
   366. Julia Ann 7 μήνες ago
   367. bdjobs education 7 μήνες ago
   368. Learn More 7 μήνες ago
   369. Buy Computer Software Online 7 μήνες ago
   370. geile sex filmpjes 7 μήνες ago
   371. pornofilmpjes 7 μήνες ago
   372. waterbury ct plumbers 7 μήνες ago
   373. liteblue login 7 μήνες ago
   374. porn 7 μήνες ago
   375. Google 7 μήνες ago
   376. russian translation google 7 μήνες ago
   377. stor hundeseng 7 μήνες ago
   378. huge sex toys 7 μήνες ago
   379. massage in egypt 7 μήνες ago
   380. walmartone.com 7 μήνες ago
   381. gay porn 7 μήνες ago
   382. 3 weeks pregnant symptoms 7 μήνες ago
   383. msn se connecter 7 μήνες ago
   384. bondage 7 μήνες ago
   385. bondage set 7 μήνες ago
   386. applebees hours 7 μήνες ago
   387. pte Institute in Delhi 7 μήνες ago
   388. best lubricant for anal sex 7 μήνες ago
   389. gay sucking penis 7 μήνες ago
   390. Make massive income 7 μήνες ago
   391. Walmartone login 7 μήνες ago
   392. hasta karyolası 7 μήνες ago
   393. digital marketing 6 μήνες ago
   394. best pocket pussy 6 μήνες ago
   395. gay male sex toys 6 μήνες ago
   396. penis ring for couples 6 μήνες ago
   397. mide 676 6 μήνες ago
   398. xxx 6 μήνες ago
   399. gay dildo 6 μήνες ago
   400. Arnoldo 6 μήνες ago
   401. Baccarat System 6 μήνες ago
   402. blackjack strategy chart 6 μήνες ago
   403. websites 6 μήνες ago
   404. olamide 6 μήνες ago
   405. Online business 6 μήνες ago
   406. Business times 6 μήνες ago
   407. www.hotmail.com sign in 6 μήνες ago
   408. SSNI-547 6 μήνες ago
   409. vibrator 6 μήνες ago
   410. anal play 6 μήνες ago
   411. افلام نيك اخوات 6 μήνες ago
   412. get more follower 6 μήνες ago
   413. Bruno 6 μήνες ago
   414. fresh Ghana Music 6 μήνες ago
   415. penis enlargement pump 6 μήνες ago
   416. fset 842 6 μήνες ago
   417. nipple sucking toy 6 μήνες ago
   418. Virtual Card buy 6 μήνες ago
   419. cawd 004 6 μήνες ago
   420. anal plug 6 μήνες ago
   421. siofok siofok siofok siofok 6 μήνες ago
   422. super stroker 6 μήνες ago
   423. pc games for windows 7 6 μήνες ago
   424. pc games for windows xp 6 μήνες ago
   425. free download for pc windows 6 μήνες ago
   426. free download for windows xp 6 μήνες ago
   427. free download for windows 8 6 μήνες ago
   428. apps for pc free download 6 μήνες ago
   429. pc games for windows 8 6 μήνες ago
   430. pc games for windows 10 6 μήνες ago
   431. Boston Car Service 6 μήνες ago
   432. Eweka 6 μήνες ago
   433. Technology 6 μήνες ago
   434. saskatoon stump grinding 6 μήνες ago
   435. Technology Computer 6 μήνες ago
   436. bullet vibrator for beginner 6 μήνες ago
   437. العاب اكشن 6 μήνες ago
   438. 710 king pen 6 μήνες ago
   439. dank vapes 6 μήνες ago
   440. Indian Lawyer Sydney 6 μήνες ago
   441. Dank Vapes 6 μήνες ago
   442. kenya baking cakes 6 μήνες ago
   443. Modafinil Buy 6 μήνες ago
   444. ABP 897 5 μήνες ago
   445. Foster 5 μήνες ago
   446. Women clothing 5 μήνες ago
   447. official statement 5 μήνες ago
   448. Xmind 8 Pro Crack 5 μήνες ago
   449. mario cartridges 5 μήνες ago
   450. MyTHDHR 5 μήνες ago
   451. bondage toys for men 5 μήνες ago
   452. walmartone login 5 μήνες ago
   453. مقاطع سكس مترجم 5 μήνες ago
   454. SEO Vancouver 5 μήνες ago
   455. Ebook 5 μήνες ago
   456. best thrusting vibrator 5 μήνες ago
   457. Buy vape mods online 5 μήνες ago
   458. cat crap review 5 μήνες ago
   459. free download for pc windows 5 μήνες ago
   460. free download for pc windows 5 μήνες ago
   461. business cards and flyers 5 μήνες ago
   462. MIDE 685 5 μήνες ago
   463. free download for windows 8 5 μήνες ago
   464. app for pc download 5 μήνες ago
   465. free download for windows pc 5 μήνες ago
   466. games for pc download 5 μήνες ago
   467. BUY VAPE PEN ONLINE 5 μήνες ago
   468. flexyspy 5 μήνες ago
   469. how to have a bj orgasm 5 μήνες ago
   470. cock ring 5 μήνες ago
   471. Buy Fake money online 4 μήνες ago
   472. Kitty 4 μήνες ago
   473. Guadalupe 4 μήνες ago
   474. ICO Onboard 4 μήνες ago
   475. Deangelo 4 μήνες ago
   476. Claude Hunson 3 μήνες ago
   477. Dane Godsman 3 μήνες ago
   478. free crm uk 3 μήνες ago
   479. Karatbars paychecks 3 μήνες ago
   480. free robux app 3 μήνες ago
   481. pc games for windows 8 3 μήνες ago
   482. dual pleasure vibrator 3 μήνες ago
   483. descargasmix 3 μήνες ago
   484. are coconut oil 2 μήνες ago
   485. beauty answer 2 μήνες ago
   486. Ruthe Osbey 4 εβδομάδες ago