Απίστευτες ιστορίες παιδιών που εγκαταλείφθηκαν και μεγάλωσαν με ζώα

Rate this post

Τα εξημερωμένα ζώα μπορούν να διδάξουν πολλά για τη ζωή στα μικρά παιδιά.

egkataleifthikanpaidia7Φυσικά και δεν είναι και οι καλύτεροι δάσκαλοι στην ανάγνωση και τη γραφή, όμως κάτω από περίεργες συνθήκες, τα ζώα μπορούν να δείξουν στα παιδιά πώς να επιβιώνουν. Τα παιδιά που μεγάλωσαν με τον παραπάνω τρόπο ονομάζονται «άγρια παιδιά», ενώ ο λόγος που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση ήταν είτε εξαιτίας της εγκατάλειψης από τους γονείς τους, είτε γιατί προσπάθησαν να ξεφύγουν από ένα προβληματικό σπίτι. Τότε ήταν που χρειάστηκαν και τα ζώα, και αντί να καταλήξουν θύματά τους, έγιναν φίλοι και μέλη της αγέλης τους. Οι 7 ιστορίες που ακολουθούν παρουσιάζουν ακριβώς αυτό το θέμα.

1. Natasha Mikhailova

egkataleifthikanpaidia

 

Το 2009, η 5χρονη τότε Natasha Mikhailova βρέθηκε κλειδωμένη σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Chita της Σιβηρίας, βρόμικη, ενώ προσπαθούσε να διώξει τους επισκέπτες με γαβγίσματα και περπατώντας στα τέσσερα. Η 5χρονη, που είχε εγκαταλειφθεί από τον πατέρα και τους παππούδες της, έμενε με γάτες και σκύλους, γι’ αυτό και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας της ήταν το γάβγισμα, ενώ έτρωγε το φαγητό της με τη γλώσσα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα καταφέρει να αποκτήσει μια κανονική ζωή.

2. Vanya Yudin

egkataleifthikanpaidia2

 


  Ο Vanya Yudin βρέθηκε το 2008, σε ηλικία 7 ετών, σε ένα δωμάτιο γεμάτο πουλιά, καθώς, όπως φάνηκε αργότερα, η μητέρα του τον είχε εκεί μέσα και τον μεγάλωνε σαν ένα πουλί. Ο χώρος ήταν γεμάτος από τροφές και ακαθαρσίες όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί τον ανακάλυψαν, ενώ ο Yudin δεν μπορούσε να μιλήσει και ο μόνος τρόπος που επικοινωνούσε ήταν τιτιβίζοντας και ανοιγοκλείνοντας τα χέρια του.

  3. Bello

  egkataleifthikanpaidia3

   

   

  Είναι γνωστός και ως το «παιδί-χιμπατζής», αφού βρέθηκε το 1996 να ζει μαζί με μια οικογένεια χιμπατζήδων στη Βόρεια Νιγηρία. Ο Bello ήταν μόλις 2 ετών όταν τον ανακάλυψαν, ενώ οι ερευνητές πιστεύουν ότι μικρός εγκαταλείφθηκε στη ζούγκλα λόγω των διανοητικών και σωματικών του προβλημάτων. Σύμφωνα με εκείνους που τον βρήκαν, το αγόρι δεν περπατούσε κανονικά, μιας και μπορεί να χρησιμοποιούσε τα πόδια του, όμως άφηνε τα χέρια του να κρέμονται, σαν πίθηκος. Οδηγήθηκε σε ορφανοτροφείο, όπου δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν άλλον άνθρωπο για χρόνια και συνέχισε να συμπεριφέρεται σαν χιμπατζής σε αρκετούς τομείς.

  4. Oxana Malaya

  egkataleifthikanpaidia4

   

  Η Oxana Malaya εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της σε ηλικία 3 ετών. Πάγωνε από το κρύο και ήταν πεινασμένη, όταν βρήκε καταφύγιο σε ένα τοπικό άσυλο για σκύλους, όπου έζησε για τα επόμενα 5 χρόνια, μαζί με τα σκυλιά, όταν ανακαλύφθηκε από έναν γείτονα. Η μικρή γάβγιζε στις αρχές, ενώ οι περισσότεροι από τους τρόπους της ήταν τελείως σκυλίσιοι. Ευτυχώς κατάφερε να αναπτύξει την ανθρώπινη πλευρά της και από τότε ζει μια ήσυχη ζωή.

  5. Daniel

  egkataleifthikanpaidia5

   

  Ίσως να είναι περισσότερο γνωστός ως «το αγόρι-κατσίκι από τις Άνδεις», μιας και ανακαλύφθηκε να ζει στα βουνά του Περού μαζί με ένα κοπάδι κατσίκες, το 1990, σε ηλικία 12 ετών, από μια ομάδα ορειβατών. Ο 12χρονος επιβίωσε για 8 χρόνια πίνοντας γάλα από τα εν λόγω ζώα και τρώγοντας ρίζες και μούρα. Επιπλέον, περπατούσε στα τέσσερα, κάνοντας έτσι τα πόδια και τα χέρια του να πάρουν τη μορφή οπλών, ενώ το όνομα Daniel του δόθηκε από κάποιους επιστήμονες στην Αμερική. Το αγόρι πάντως δεν είχε καμία ικανότητα ομιλίας της ανθρώπινης γλώσσας, όμως μπορούσε να επικοινωνήσει με τις κατσίκες.

  6. John Ssebunya

  egkataleifthikanpaidia6

  Σε ηλικία 4 ετών, ο John Ssebunya έγινε μάρτυρας της βίαιης δολοφονίας της μητέρας του από τον πατέρα του, κάτι που τον οδήγησε να φύγει από το σπίτι του στην Ουγκάντα και να πάει στη ζούγκλα, όπου έγινε μέλος μιας αγέλης μαϊμούδων. Το αγόρι έζησε για 3 χρόνια με αυτά τα ζώα, ενώ τον ανακάλυψαν το 1991 και τον απομάκρυναν διά της βίας από την οικογένεια των μαϊμούδων που τον είχε υιοθετήσει. Όπως είπε αργότερα ο Ssebunya στους διασώστες του, οι μαϊμούδες ήταν εκείνες που τον πλησίασαν, μετά από λίγες ημέρες παραμονής του στη ζούγκλα, και του έμαθαν πώς να αναζητά τροφή και να σκαρφαλώνει στα δέντρα.

  7. Ivan Mishukov

  egkataleifthikepaidi


   Ο Ivan Mishukov εγκατέλειψε το επιθετικό του σπίτι σε ηλικία 4 ετών και γύριζε στους δρόμους ικετεύοντας για φαγητό, όταν κάποια στιγμή μοιράστηκε την τροφή του με μια αγέλη αδέσποτων σκύλων, τα οποία σε αντάλλαγμα τον προστάτευσαν από την παγωνιά. Μάρτυρες που είδαν τον Mishukov με τα σκυλιά, είπαν ότι τα ζώα τον θεωρούσαν αρχηγό της ομάδας τους. Η αστυνομία τον εντόπισε όταν τον άκουσαν να γαβγίζει και τον έβαλαν σε κέντρο αποκατάστασης για δύο χρόνια. Σήμερα ο Mishukov ζει μια κανονική ζωή, κάτι αξιοπερίεργο, σε σχέση με τα όσα βίωσε στο παρελθόν.

   arionradio