Στο έλεος της κακοκαιρίας η Φλωρεντία! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

Rate this post

Ισχυρή νεροποντή έπληξε τις περασμένες ώρες την πόλη της Φλωρεντίας.

  [fb_button]kakokeria-florentia-totasakiΗ αστική περιοχή αλλά και η περιφέρειά της δοκιμάσθηκαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να…πλημμυρίσει μεγάλο μέρος των δρόμων του ιστορικού κέντρου. Η πινακοθήκη των Ουφίτσι έκλεισε προληπτικά, ενώ πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από κλαδιά και κορμούς δέντρων που έσπασαν εξαιτίας του ανέμου.

  Νερό εισέρευσε στο εσωτερικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές στις χιλιάδες πολύτιμους τόμους οι οποίοι φυλάσσονται στο μέγαρο.

  Ένα από τα τμήματα του νοσοκομείου Σάντα Μαρία Νουόβα πλημμύρισε και για περίπου τρεις ώρες διεκόπησαν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Στην περιοχή Λατζαρέτο – λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Τοσκάνης –, πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από την πτώση σοβάδων εξαιτίας του νερού που διαπέρασε την ταράτσα σχολικού συγκροτήματος.

  «Η πόλη ανταποκρίθηκε επαρκώς, αν και δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, τέτοιου είδους χαλαζόπτωση και νεροποντή. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις για τους κατοίκους» δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα.

  Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για τους αγρότες που ζουν σε ακτίνα εκατό χιλιομέτρων γύρω από την πόλη, οι ζημιές – κυρίως ενόψει του τρύγου – είναι τεράστιες: μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για ζημία ύψους τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ και 200.000 τόνους σταφυλιού που καταστράφηκαν.

  Πηγή


   Στο έλεος της κακοκαιρίας η Φλωρεντία! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

   11 Σχόλια

   1. Joane Ostaba 5 μήνες ago
   2. 醫學美容 Co2激光脫癦 3 μήνες ago
   3. 送貨時間 3 μήνες ago
   4. 薈漢 2 μήνες ago
   5. 激光脫毛 2 μήνες ago