Φτιάξε τα κανελόνια σου αλλιώς, με κιμά γαλοπούλας

Rate this post

Ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, προτείνει ένα από τα αγαπημένα του πιάτα, κανελόνια με κιμά γαλοπούλας, και σε προκαλεί να τα φτιάξεις κι εσύ! Έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει κόπο… αλλά τρόπο.

[fb_button]kanelonia-kimas-galopoulasΥλικά

500 γραμμ. κανελόνια
½ κιλό κιμά από φιλέτο γαλοπούλας
1 ώριμη ντομάτα
1 κύβο ζωμό κρέατος
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
½ ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι μέτριο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα
100-150 γραμμ. ρεγκάτο
1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
Λίγο μαϊντανό
Ελάχιστο μπαχάρι
Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι & βασιλικός
300 γραμμ. γκούντα
Διαδικασία

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τον κιμά. Όταν τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να φύγει όλο το νερό. Μετά ρίχνουμε τα τυριά, εκτός από το γκούντα, τα οποία τα έχουμε κομμένα σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και σβήνουμε τη φωτιά.


    Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Γεμίζουμε τα κανελόνια τα οποία δεν τα έχουμε βράσει πριν και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι περίπου 35Χ20cm. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα, περίπου για 30-45 λεπτά. Όταν τα κανελόνια έχουν «ρουφήξει» όλο το νερό, ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο γκούντα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

    Φτιάξε τα κανελόνια σου αλλιώς, με κιμά γαλοπούλας