Καρμπονάρα φούρνου με πένες

Rate this post

Μια πολύ εύκολη καρμπονάρα φούρνου με πένες για να μαγειρέψεις σε ένα επίσημο τραπέζι, για να σερβίρεις σε μπουφέ ή και στο καθημερινό τραπέζι.

    [fb_button]carbonara-fournou-me-penesΗ συνταγή δεν περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος αλλά αυγά, έτσι όπως φτιάχνεται η καρμπονάρα παραδοσιακά, είναι πιο ελαφριά αλλά και πολύ πιο νόστιμη.

     

     

     

     

     

    Υλικά

    350 γρ. προσούτο κομμένο
    20 ml ελαιόλαδο
    100 ml λευκό κρασί
    1 πακέτο πένες
    5 αυγά
    6 γρ. κόκκους πιπέρι
    100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τις πένες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

    Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το προσούτο

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά

    Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα

    Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και το προσθέτουμε στις πένες

    Ρίχνουμε το προσούτο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε

    Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά

    Η καρμπονάρα φούρνου με πένες είναι έτοιμη

    Tips

    Μπορείς να βάλεις μπέικον ή κοτόπουλο

    Μπορείς να βάλεις 2 αυγά και να τα χτυπήσεις με λίγη κρέμα γάλακτος

      [fb_button]

      Καρμπονάρα φούρνου με πένες