Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης – Τι είναι το περιουσιολόγιο που… έρχεται

Rate this post

Μία πληγή για εκατομμύρια φορολογουμένους καταργείται από 1/1 του 2015 και είναι αυτή των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς… θα αντικατασταθούν από το λεγόμενο περιουσιολόγιο το οποίο η κυβέρνηση έχει σχεδόν έτοιμο.

  [fb_button]tekmiriaΟπως γράφει το capital.gr ανώτερος παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζει ότι οι υποδομές και τα δεδομένα που θα επιτρέψουν την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης…

  Τώρα και με βάση το σημερινό σύστημα των τεκμηρίων η εφορία υπολογίζει μια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για στοιχεία διαβίωσης του φορολογούμενου, όπως είναι το ΙΧ του, η επιφάνεια της κατοικίας του, το αν διαθέτει πισίνα κα.

  Επίσης, στο τεκμαρτό εισόδημα προστίθενται και πραγματικές δαπάνες όπως είναι αυτές για ιδιωτικά σχολεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φορολογούμενοι να πληρώσουν υπέρογκους και εξοντωτικούς φόρου γιατί διαθέτουν απλώς ένα ΙΧ και μια κατοικία.

  Με βάση το σύστημα του περιουσιολογίου που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015 τα τεκμήρια θα καταργηθούν ως μέτρο υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος, αλλά θα διατηρηθούν εμμέσως και «μεταρρυθμισμένα» για την επιλογή των φορολογούμενων που θα υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο.

  Για παράδειγμα, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει με βάση το τεκμήριο δεν θα φορολογείται με βάση το τελευταίο.


   Θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου και θα υπόκεινται σε έλεγχο με βάση τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος στις οποίες βασικά συστατικά αποτελούν οι τραπεζικές καταθέσεις, οι πραγματικές δαπάνες του φορολογούμενου, τα περιουσιακά του στοιχεία κ.α.

   πηγη

   Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης – Τι είναι το περιουσιολόγιο που… έρχεται

   13 Σχόλια

   1. Margorie Bulik 4 μήνες ago
   2. Jae Accardo 4 μήνες ago
   3. Stefanie Wierschem 4 μήνες ago
   4. Nadia Bees 3 μήνες ago
   5. 醫學美容 雷射除斑 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   6. 洗臉 4 εβδομάδες ago
   7. NEAUVIA——新型第二代透明質酸 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 輕盈 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   9. 跳脫 3 εβδομάδες ago
   10. 毛囊阻塞 3 εβδομάδες ago