Κινέζικο μοσχαράκι με πολύχρωμες πιπεριές

Rate this post

Κινέζικο μοσχαράκι με πολύχρωμες πιπεριές[fb_button]chinese_590_2_b

    Υλικά:

    1/2 κούπα αλεύρι
    Αλάτι, πιπέρι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1500 γρ. κομμένο σε κομμάτια μοσχαρίσιο κρέας
    2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
    2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
    4 χοντροκομμένες πιπεριές μεγάλες
    1 κ.σ. γούστερ σως (αγγλική σάλτσα με βάση την σόγια)
    1 κ.σ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
    1 κ.σ. κύμινο
    1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    2 κ.γ. σκόνη τσίλυ ή μπούκοβο
    2 κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι
    1/2 κούπα νερό

    Εκτέλεση:

    Ανακατέψτε το αλεύρι με μπόλικο αλατοπίπερο μέσα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε το κρέας και ανακατέψτε το μέχρι να να τυλιχτεί γύρω γύρω με το μείγμα.

    Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάλτε το μοσχαράκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Όταν πάρει χρώμα βγάλτε το και κρατήστε το στην άκρη.

    Αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Μετά, βάλτε τις πιπεριές, τη ζαχάρη, το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι και τη γούστερ σως και μαγειρέψτε τα κι αυτά για 1 λεπτό. Προσθέστε τώρα τις ντομάτες και το νερό.


      Όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά στο σιγανό. Για να γίνει πολύ τρυφερό το μοσχαράκι και να δέσει η σάλτσα αφήστε να σιγοβράσουν για 1,5 ώρα περίπου. Σερβίρετε με ρύζι.[fb_button]

      Κινέζικο μοσχαράκι με πολύχρωμες πιπεριές