Οι Κύπριοι δεν ξέχασαν. Στους δρόμους για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Rate this post

kip1151114Ψήφισμα διαμαρτυρίας στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και πορεία διαμαρτυρίας στην Ξάνθη από τους Κύπριους, 31 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Πορεία διαμαρτυρίας για την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου (15/11) ο Σύλλογος Κυπρίων και η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων στην Ξάνθη.


  Σύμφωνα με το thrakitoday.com, κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, Κύπριοι αλλά και Έλληνες μετέβησαν αρχικά στην Κομοτηνή, όπου απέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο τουρκικό προξενείο για την ανακήρυξη, που έγινε πριν από 31 χρόνια, στις 15 Νοεμβρίου του 1983.
  Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ξάνθη, όπου και ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους

  Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

  Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο εξέδωσε την ίδια μέρα το υπουργείο Εξωτερικών.
  «Η μονομερής ανακήρυξη της παράνομης αποσχιστικής οντότητας του ψευδοκράτους στο υπό κατοχή τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εμμονή εδώ και 31 χρόνια στο μύθευμα της ανεξάρτητης «ΤΔΒΚ» αποτελεί κραυγαλέα προσβολή της διεθνούς έννομης τάξης και των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Η παράνομη αυτή συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και τον παράνομο εποικισμό, συντελεί τόσο στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών όσο και στην απομόνωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

  Η διεθνής κοινότητα, με μία μόνο γνωστή εξαίρεση, σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρεί δε νομικά άκυρη την ανακήρυξη της αποσχιστικής οντότητας, την οποία ούτε αναγνωρίζει, ούτε διευκολύνει, ούτε στηρίζει καθοιονδήποτε τρόπο.

  kip151114

  Η Ελλάδα ουδέποτε πρόκειται να αποδεχθεί τη νομιμοποίηση τετελεσμένων, στα οποία προστίθεται τώρα με προκλητικό τρόπο η κατάφωρη παραβίαση από τουρκικής πλευράς του διεθνούς δικαίου της θαλάσσης στην Οικονομική Αποκλειστική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι ένα κυρίαρχο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι, η αποκατάσταση της διεθνούς έννομης τάξης και η επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μίας συνολικής, αμοιβαία αποδεκτής λειτουργικής λύσης, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979, του Κοινού Ανακοινωθέντος του Φεβρουαρίου του 2014 και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους-Μέλους της ΕΕ είναι ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα στην Κύπρο, να ωφεληθούν όλοι οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και να ενισχυθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η ανακοίνωση.

   πηγη

   32 Σχόλια

   1. 零售 10 μήνες ago
   2. Visit Website 9 μήνες ago
   3. directory 2 μήνες ago
   4. visit the site 1 μήνα ago
   5. www.faytech.us 1 μήνα ago
   6. use this link 1 μήνα ago
   7. SapidAgency 1 μήνα ago
   8. Get More Info 1 μήνα ago
   9. why not try this out 1 μήνα ago
   10. next page 1 μήνα ago
   11. My Web 1 μήνα ago
   12. useful source 4 εβδομάδες ago
   13. next up 4 εβδομάδες ago
   14. wordpress blog 4 εβδομάδες ago
   15. he said 4 εβδομάδες ago
   16. go right here 4 εβδομάδες ago
   17. continue reading this 4 εβδομάδες ago
   18. company website 4 εβδομάδες ago
   19. my wordpress url 4 εβδομάδες ago
   20. go to my site 4 εβδομάδες ago
   21. visit homepage 3 εβδομάδες ago
   22. my web site 3 εβδομάδες ago
   23. find more information 3 εβδομάδες ago
   24. click resources 4 ημέρες ago