Κοκαΐνη σε αυτοκίνητο 91χρονου καρδινάλιου του Βατικανού

Rate this post

Τέσσερα κιλά κοκαΐνης και 200 γραμμάρια κάνναβης κατέσχεσαν οι Γάλλοι του τελωνείου στα διόδια Σαμπερί, κοντά στη Σαβοΐα.

  [fb_button]kokaini-se-aftokinito-kardinaliou-vatikanou-totasakiΜία τυπική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, η οποία…δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον εάν δεν υπήρχε μία «μικρή λεπτομέρεια»: το όχημα με τις διπλωματικές πινακίδες όπου εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά ανήκει στο Βατικανό.

  Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Le Monde», το αυτοκίνητο ανήκει στον Αργεντινό καρδινάλιο Χόρχε Μαρία Μεχία, 91 ετών, ο οποίος είναι συνταξιούχος βιβλιοθηκάριος της Αγίας Εδρας.

  Τι δουλειά είχε ο καρδινάλιος με τα ναρκωτικά; Τα ΜΜΕ του ομίλου RTL αναφέρουν ότι ο ιδιαίτερος γραμματέας του είχε παραχωρήσει πριν από λίγες μέρες το αυτοκίνητο σε δύο Ιταλούς, ηλικίας 30 και 41 ετών, για να ταξιδεύσουν στην Ισπανία.

  Οι δύο Ιταλοί, οι οποίοι κατά τον έλεγχο ρουτίνας παρουσιάστηκαν ως απλοί σοφέρ, ισχυρίστηκαν αρχικά ότι δεν είχαν καμία σχέση με τα ναρκωτικά.


   Κανένας από τους δύο ωστόσο δεν έχει διπλωματικό διαβατήριο ούτε υπάρχει σε αυτό το στάδιο των ερευνών κάποιο στοιχείο που να βαραίνει το Βατικανό, υποστηρίζει δικαστική πηγή.

   Η Αγία Εδρα από την πλευρά της αναγνωρίζει ότι κατασχέθηκε ποσότητα ναρκωτικών σε ένα από τα αυτοκίνητά της από τις τελωνειακές Αρχές της Γαλλίας, αλλά τονίζει ότι κανένας υπάλληλος ή μέλος του Βατικανού δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

   Πηγή

   Κοκαΐνη σε αυτοκίνητο 91χρονου καρδινάλιου του Βατικανού

   11 Σχόλια

   1. Luke Abete 5 μήνες ago
   2. Sharonda Benyard 4 μήνες ago
   3. 零觸式 2 μήνες ago
   4. anonymous 2 εβδομάδες ago