Αυτό είναι το κορίτσι που έχει τρεις βιολογικούς γονείς…

Rate this post

Η Alana Saarinen είναι ένα φυσιολογικό και υγιές 13χρονο κορίτσι από τις ΗΠΑ…

  [fb_button]antonisvardisΑγαπάει το γκόλφ, έχει φίλους, παίζει πιάνο, ακούει μουσική και γενικά κάνει ό,τι κάνουν και τα άλλα παιδιά στην ηλικία της. Και όμως, υπάρχει κάτι που την διαφοροποιεί, όχι μόνο από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και από τους άλλους ανθρώπους, γενικότερα…

  Η Alana, είναι ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα, επειδή έχει…τρεις βιολογικούς γονείς! Η μητέρα της κοπέλας είχε πρόβλημα γονιμότητας και μετά από 10 χρόνια προσπαθειών για να κάνει παιδί, κατέφυγε στον εμβρυολόγο Jacqes Cohen, στο Νιού Τζέρσεϊ, ο οποίος εφάρμοζε τότε μια μέθοδο γονιμότητας που ονομάζεται «κυτταροπλασματική μεταφορά».

  Με την μέθοδο αυτή χρησιμοποιούνται μιτοχόνδρια μιας τρίτης γυναίκας – δότριας, για να αντικαταστήσουν τα μιτοχόνδρια της μητέρας, όταν αυτά είναι «ύποπτα» για γενετικές ασθένειες. Σημειώνεται, ότι τα μιτοχόνδρια, που θεωρούνται τα εργοστάσια των κυττάρων, επειδή αυτά αποδίδουν ενέργεια στα κύτταρα, περιέχουν όμως και μια μικρή ποσότητα DNA.

  Η κλινική όπου εργαζόταν ο εμβρυολόγος Jacqes Cohen, έκλεισε μετά από εντολή της Αμερικανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), λόγω αποβολών, αλλά και ανωμαλιών που εμφανίστηκαν σε μερικά από τα παιδιά που γεννήθηκαν, με την μέθοδο αυτή, όπως αυτισμός. Συνολικά από την κλινική αυτή γεννήθηκαν 17 παιδιά, ενώ από άλλα ιατρικά ινστιτούτα που εφάρμοσαν την ίδια μέθοδο, υπολογίζεται ότι υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή 30 έως 50 άνθρωποι, που έχουν τρεις βιολογικούς γονείς.

  Η Βρετανία μελετά τώρα το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για να υιοθετήσει την μέθοδο της «κυτταροπλασματικής μεταφοράς», όχι όμως για περιπτώσεις υπογονιμότητας, αλλά όταν τα μιτοχόνδρια της υποψήφιας μητέρας κουβαλούν γενετικά σοβαρή μεταδοτική νόσο.


   Η 13χρονη Alana πάντως, δηλώνει ότι έχει μόνο δύο γονείς και λέει χαρακτηριστικά ότι μοιάζει στην μητέρα της, έχει τα μάτια του πατέρα της και λίγα μιτοχόνδρια από μια «τρίτη κυρία». Η μητέρα της μικρής αναφέρει ότι η κόρη της είναι υγιέστατη, κάνει ό,τι κάνουν όλα τα παιδιά στην ηλικία της και όταν έχει χρόνο, την βοηθάει και στις δουλειές του σπιτιού.

   πηγη

   Αυτό είναι το κορίτσι που έχει τρεις βιολογικούς γονείς…

   12 Σχόλια

   1. Cythia Nicoli 4 μήνες ago
   2. Ivonne Gorsuch 3 μήνες ago
   3. 高質數網頁設計 1 μήνα ago
   4. 包包臉 4 εβδομάδες ago
   5. 醫學美容 尖沙咀 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   6. 醫學美容 新生 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   7. 水微晶 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 體控 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago