Και όμως είναι αλήθεια… Το λίγο αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει την όσφρηση… Δείτε γιατί!

Rate this post

Οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την όσφρησή τους πίνοντας… λιγάκι αλκοόλ, χωρίς όμως να το παρακάνουν, γιατί θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με μία έρευνα επιστημονική έρευνα.

  [fb_button]alkoolΣτην έρευνα, με επικεφαλής τον Γιάαρα Έντεβελτ του επιστημονικού Ινστιτούτου Weizmann του Ισραήλ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Behavioural Brain Research»…

  20 εθελοντές κλήθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα να διακρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικές οσμές.

  Η δοκιμή επαναλήφθηκε, αφότου οι εθελοντές είχαν πιει λίγη βότκα (35 χιλιοστόλιτρα) ή χυμό φρούτων, ενώ ένα παρόμοιο πείραμα διεξήχθη με άλλους 45 εθελοντές όχι πλέον στο εργαστήριο, αλλά σε παμπ πόλεων.

  Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα ενός ανθρώπου και στην οσφρητική ικανότητά του.

  Ενώ οι μικρές ποσότητες αλκοόλ βελτιώνουν την συγκεκριμένη αίσθηση, οι μεγάλες την χειροτερεύουν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

  Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η όσφρηση στους ανθρώπους μπορεί να βελτιωθεί με εξάσκηση, ενώ σε λίγες περιπτώσεις έχει αναφερθεί βελτίωσή της λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή εγκεφαλικής βλάβης.

   Το λίγο αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει την όσφρηση… Δείτε γιατί!

   10 Σχόλια

   1. Troy Winnegan 1 έτος ago
   2. Neville Keithley 1 έτος ago
   3. survivalcraft 2 houses 1 έτος ago
   4. 肌底液 1 έτος ago
   5. 防曬保護 1 έτος ago
   6. Continued 11 μήνες ago
   7. look at this site 2 μήνες ago
   8. Tractor Workshop Manuals 1 εβδομάδα ago