ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για ΓΑΠ: Τα 500.000.000 της Λίστας Λαγκάρντ δεν ανήκουν στην Μαργαρίτα…Δείτε σε ποιον ανήκουν!

Rate this post

Διαβάστε παρακάτω να δείτε κάτι συμπτώσεις…

tromaktiko89 Feb. 09 14.24 (1)Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ

Ο βίος & η πολιτεία του Σάμπυ Μιωνή

Τον «γνωρίσαμε» τον Ιούνιο του 2010, μετά την αιματηρή επέμβαση των Ισραηλινών κομάντο στα καράβια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.

Οι περισσότεροι σαστίσαμε που ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού με τη χαρακτηριστική καφέ στολή, ο οποίος με τόσο πάθος στήριζε τις θέσεις του Τελ Αβίβ, μιλούσε άπταιστα ελληνικά.

Και τότε μάθαμε ότι επρόκειτο για έναν Ελληνοϊσραηλινό, τον Σάμπυ Μιωνή, που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα και που, κάποια στιγμή, επέλεξε να τα παρατήσει όλα και να επαναπατριστεί σε μια πατρίδα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ…

Ο Σάμπυ Μιωνής επανήλθε ξανά στο προσκήνιο πρόσφατα, αφού το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μαρία Παντελή, που εμφανίζεται στην περιβόητη λίστα με καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ, ήταν συνεργάτιδα του Σάμπυ Μιωνή. Κάποιοι έσπευσαν να την «ταυτοποιήσουν» με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, γεγονός που διαψεύστηκε τόσο από την ίδια τη Μ. Παπανδρέου όσο και από τον Σάμπυ Μιωνή.

Ο βίος & η πολιτεία του Σάμπυ Μιωνή

Η απορία για το ποιος είναι πραγματικά ο άνθρωπος που φέρεται να χειρίζεται τεράστια ποσά σε Ελλάδα και Ισραήλ μάς οδήγησε σε λεπτομέρειες για τη ζωή του Σάμπυ Μιωνή. Ο… βίος και η πολιτεία του Ελληνοϊσραηλινού μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν. Στα 43 του, ο κραταιός άνδρας του Ισραήλ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια κερδοφόρα επενδυτική εταιρεία, να την πουλήσει σε υψηλότατο αντίτιμο, να μετεγκατασταθεί στο Τελ Αβίβ και να θεωρείται υψηλό στέλεχος των πολιτικών πραγμάτων στη νέα του πατρίδα…


  Γόνος οικογένειας με εμβληματική παρουσία στα μέλη της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, ο Σάμπυ Μιωνής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Οι οικογενειακές του ρίζες βρίσκονται κάπου στην Ηπειρο, μεταξύ Ιωαννίνων και Αρτας.

  Η Βέτα και ο Χαΐμ Βίκτωρ Μιωνής με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες κατά την τελετή βράβευσής τους με το Βραβείο Γιακίρ 2012.

  Η Βέτα και ο Χαΐμ Βίκτωρ Μιωνής με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες κατά την τελετή βράβευσής τους με το Βραβείο Γιακίρ 2012.

  Οι γονείς του είναι επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Η γιαγιά του πέρασε από το κολαστήριο του Αουσβιτς και επέζησε – τον Αύγουστο του 2012 μάλιστα είχε γιορτάσει τα 102 της χρόνια. Σε αντίθεση με τους περισσότερους Ελληνες Εβραίους που σπούδασαν σε εβραϊκά σχολεία, ο Σάμπυ φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών, με συμμαθητή -μεταξύ άλλων- τον Μάκη Βορίδη. Οσοι τον γνωρίζουν από τότε θυμούνται ότι ο μαθητής Σάμπυ δεν έχανε την ευκαιρία να αναφέρει την εβραϊκή του καταγωγή, για να εισπράξει πολλές φορές τα υποτιμητικά σχόλια της «ακροδεξιάς» της τάξης του…

  Δεν έκανε πίσω

  Η εμπειρία του από το Κολλέγιο φαίνεται ότι τον δυνάμωσε. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο Ισραήλ, απαντώντας στο γιατί δεν έφευγε από ένα σχολείο στο οποίο δεχόταν ρατσισμό δήλωσε: «Ποτέ δεν θα έφευγα, δεν θα τα παρατούσα ποτέ».

  Το ζεύγος Μιωνή (στο κέντρο) με το Βραβείο Γιακίρ στα χέρια.

  Το ζεύγος Μιωνή (στο κέντρο) με το Βραβείο Γιακίρ στα χέρια.

  Σε ηλικία 19 ετών ο Μιωνής έλαβε υποτροφία για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Brandeis των ΗΠΑ, από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που στηρίζονται σε εισφορές Εβραίων παγκοσμίως. Πρόκειται, όπως τουλάχιστον αναφέρει στην ιστοσελίδα του, για ένα από τα πιο «ανοιχτόμυαλα» (μη δογματικά) εβραϊκά πανεπιστήμια της Αμερικής.

  Κατά δήλωσή του, μετά την αποφοίτησή του διορίστηκε διαχειριστής επενδύσεων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Donaldson (DLJ). Τελικά, το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία CMA με τον Αγγελο Μεταξά, γόνο του γνωστού ιδρυτή της ελληνικής μάρκας λικέρ στο τέλος του 19ου αιώνα.

  Η Βέτα Μιωνή απευθύνει χαιρετισμό στους παριστάμενους κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων

  Η Βέτα Μιωνή απευθύνει χαιρετισμό στους παριστάμενους κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων

  Η εταιρεία του είχε σχέση με τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου, τα… γνωστά μας πια hedge funds. Η εταιρεία του έφτασε στο πικ της στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν κατάφερε να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 3 δισ. δολαρίων! Μάλιστα, ανατρέχοντας κανείς λίγα χρόνια πριν, στις σελίδες του έγκυρου βρετανικού επιχειρηματικού περιοδικού «The Business», βλέπει το όνομα του Σάμπυ Μιωνή να περιλαμβάνεται στους 50 ισχυρότερους επαγγελματίες των hedge funds.

  Τον Φεβρουάριο του 2006, η εταιρεία εξαγοράστηκε από ελβετική επενδυτική τράπεζα (EFG International). Μόλις 10 μέρες αργότερα ο Σάμπυ Μιωνής μετακόμισε στο Ισραήλ. Ηταν 2006. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξομολογηθεί σε γνωστούς του πως το καθοριστικό γεγονός για να λάβει αυτή την απόφαση του «επαναπατρισμού» στο Τελ Αβίβ ήταν μια σοβαρή ασθένεια που τον χτύπησε.

  «Δεν ξέρω τον άνθρωπο, δεν ξέρω γιατί γράφει τα ψεύδη αυτά, δεν ξέρω τι σκοπό εξυπηρετεί», ήταν η απάντηση του Μάκη Βορίδη στα όσα του καταλόγιζε ο Σάμπυ Μιωνής στο άρθρο που έγραψε στην αγγλόφωνη ισρ

  «Δεν ξέρω τον άνθρωπο, δεν ξέρω γιατί γράφει τα ψεύδη αυτά, δεν ξέρω τι σκοπό εξυπηρετεί», ήταν η απάντηση του Μάκη Βορίδη στα όσα του καταλόγιζε ο Σάμπυ Μιωνής στο άρθρο που έγραψε στην αγγλόφωνη ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz»

  Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει τη ζωή του, αλλά και καταφέροντας να βγει νικητής, ο Μιωνής συνειδητοποίησε ότι θέλει να απολαύσει τα χρόνια του. Για τον λόγο αυτόν αποφάσισε να εγκατασταθεί στη γη των προγόνων του, στο Τελ Αβίβ, που είχε μάθει από τους προγόνους του να αγαπά… Δημοσίως, πάντως, δηλώνει ότι η εταιρεία του είχε «χτιστεί» στην εποχή της «φούσκας» στην Ελλάδα από το τέλος της δεκαετίας του ’90 έως τα μέσα του 2000 και πως ο ίδιος είχε αντιληφθεί ότι σύντομα θα ερχόταν οικονομική κρίση.

  Το καλοκαίρι του ίδιου έτους επένδυσε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου 400 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου τότε, φαίνεται να… προσλαμβάνει τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ! Μάλιστα, τη «γνωριμία» φαίνεται να κάνει η Αριάνα Χάφινγκτον (του γνωστού κολοσσού των μίντια).

  Το άρθρο του Μιωνή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν

  Το άρθρο του Μιωνή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν

  Ο Σάμπυ Μιωνής ασχολήθηκε με το χρηματιστήριο για τρία χρόνια, μέχρι που τελικά αποφάσισε να αποσυρθεί.

  Οι πατρίδες του

  Μεγάλωσε στην Ελλάδα, αγάπησε το Ισραήλ

  Το ταξίδι του «Στόλου της Ελευθερίας» προς τη Γάζα τον Μάιο του 2010, όταν 7 ακτιβιστές έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στα διεθνή ύδατα, βρίσκει τον Σάμπυ Μιωνή να έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ισραήλ.

  Ο βίος & η πολιτεία του Σάμπυ Μιωνή

  Κατά τη λογική του IDF (Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων), οι επίσημοι αξιωματούχοι τον ορίζουν ως «εκπρόσωπο Τύπου» τους για την Ελλάδα. Στα τηλεοπτικά παράθυρα εκείνων των ημερών έχει καταγραφεί ο κυνισμός με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της δολοφονίας των ακτιβιστών και της σύλληψης των επιβαινόντων στα πλοία -μεταξύ των οποίων και Ελληνες πολίτες-, αλλά και το σθένος με το οποίο στηρίζει τις αποφάσεις του κράτους του.

  Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ισραηλινό στρατό εθελοντικά, ενώ το επάγγελμά του είναι σχετικό με τον επιχειρηματικό τομέα. Η θέρμη με την οποία υποστηρίζει το Ισραήλ σε τίποτα δεν θυμίζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Ελλάδα (δεύτερη υπηκοότητά του).

  Ο βίος & η πολιτεία του Σάμπυ Μιωνή

  Σε πρόσφατη συνέντευξή του δηλώνει απερίφραστα ότι «η διαφθορά στο Ισραήλ είναι παιχνιδάκι σε σύγκριση με την Ελλάδα» και συνεχίζει τη δυσφήμιση της χώρας αναφέροντας ότι οι «λειτουργοί στην Ελλάδα λαμβάνουν χρήματα κάτω από το τραπέζι, για να εκδώσει κανείς μια άδεια οικοδομής πρέπει να «λαδώσει» τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ για να περάσει το τεστ οδήγησης θα πρέπει να δωροδοκήσει τον εξεταστή»… Μοιάζει να έχει ξεχάσει εντελώς πως έως το 2006 ήταν και εκείνος μέλος του ελληνικού συστήματος… Σήμερα, ο Σάμπυ Μιωνής έχει φτιάξει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, μέσω του οποίου βοηθά παιδιά με προβλήματα υγείας, αλλά και Ελληνες που αποφασίζουν να μεταναστεύσουν λόγω κρίσης στο Ισραήλ.

  Η οικογένεια του

  Η ζωή στην Ελλάδα και τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής

  Τον Ιούνιο του 2012, στην Ιερουσαλήμ, οι γονείς του Σάμπυ, Βίδα (Βέτα) και Χαΐμ Βίκτωρ Μιωνής, τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και την ηγεσία του ιδρύματος Κέρεν Αγιεσόντ με το Βραβείο Γιακίρ 2012.

  Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις σε Εβραίους της διασποράς, κάτι που φαίνεται άλλωστε από την παρουσία των προσωπικοτήτων και την επισημότητα της τελετής, που αφορά «τη σταθερή αφοσίωσή τους στο εβραϊκό κράτος και στον λαό του Ισραήλ».

  Από το δελτίο Τύπου της βράβευσης μαθαίνουμε πολλές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της οικογένειας Μιωνή. Οπως αναφέρεται, ο πατέρας της οικογένειας, Χαΐμ Βίκτωρ Μιωνής, γεννήθηκε το 1935 στο Αγρίνιο και ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Στην πόλη του Αγρινίου τότε ζούσαν μόλις έξι εβραϊκές οικογένειες, αφοσιωμένες στην εβραϊκή παράδοση.

  Το σπίτι της οικογένειας Μιωνή αποτελούσε το κέντρο της κοινοτικής ζωής. Οταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την ιταλική ζώνη κατοχής στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο του 1943, η οικογένεια Μιωνή κατέφυγε σε ένα απομονωμένο χωριό στα βουνά της περιοχής και, με τη βοήθεια της ελληνικής Αντίστασης, παρέμεινε εκεί μέχρι την απελευθέρωση, τον Οκτώβριο του 1944.

  Η Βίδα (Βέτα) Μιωνή, το γένος Κοέν, γεννήθηκε το 1939 στη Θεσσαλονίκη. Ηταν η μικρότερη από τρεις αδελφές της οικογένειας. Μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς, η οικογένειά της κατόρθωσε να φθάσει στην Αθήνα, αλλά οι γονείς συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς, όπου δολοφονήθηκε ο πατέρας της.

  Εκείνη πέρασε τον πόλεμο κρυμμένη στη Σχολή Καλογραιών Saint Joseph και σε σπίτια Ελλήνων (χριστιανών κυρίως), τα οποία υπεδείκνυαν οι ιερείς. Η μητέρα της επέζησε του εκτοπισμού και επέστρεψε στην Ελλάδα. Αφιέρωσε τη ζωή της στα τρία παιδιά της, ενώ συγχρόνως βοηθούσε στην ανασυγκρότηση της κοινότητας. Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια στο νεοσύστατο Κέντρο Παιδιών και αργότερα στην WIZO.

  Η γνωριμία

  Κοινοί φίλοι έφεραν σε επαφή τον Βίκτωρα και τη Βέτα τον Νοέμβριο του 1965. Παντρεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 1967 και απέκτησαν δύο γιους: τον Αρη ή Αρι, ο οποίος μένει στην Αθήνα, και τον Σάμπυ, ο οποίος πήρε το όνομα του παππού του που χάθηκε στο Αουσβιτς.

  Για πολλά χρόνια ο Βίκτωρ ασχολήθηκε με το εμπόριο υφασμάτων, ενώ η Βέτα εργάστηκε στο οικονομικό τμήμα της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. «Η παιδεία που έδωσαν στα παιδιά τους, όπως και οι δραστηριότητες και οι προσπάθειές τους βασίζονταν στις αξίες, την ταυτότητα και την υπερηφάνεια του εβραϊσμού και του σιωνισμού», αναφέρεται στο κείμενο της βράβευσης.

  Η… κολεγιακή κόντρα με τον Μάκη Βορίδη

  Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια. Ο λόγος για την κόντρα μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και του Μάκη Βορίδη, που τους τελευταίους μήνες έχει «αναθερμανθεί». Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητές. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μιλούν για καβγάδες που έχουν γραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία του σχολείου και για σκληρές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ του Μ. Βορίδη και του υπερήφανου για την εβραϊκή του καταβολή Σ. Μιωνή.

  Για αρκετά χρόνια, η αντιπαράθεσή τους είχε καταλαγιάσει αφού οι δρόμοι των δύο ανδρών είχαν χωριστεί. Ούτε στις συναντήσεις των παλιών συμμαθητών δεν εμφανίζονταν ή φρόντιζαν τουλάχιστον να μην συναντηθούν…

  Ωστόσο, τον Μάρτιο, όταν ο Μάκης Βορίδης υπουργοποιήθηκε, ο Μιωνής έγραψε ένα άρθρο στην αγγλόφωνη ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz». Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου του 2012, ο Μιωνής τον χαρακτηρίζει ως «αρνητή του Ολοκαυτώματος, «πρώην ηγετική φυσιογνωμία της νεο-Ναζιστικής Χρυσής Αυγής» και «μέλος της καθοδήγησης ομάδων κακοποιών εναντίον μεταναστών και αριστερών στην Ελλάδα».

  Στο άρθρο αναφέρεται αναλυτικά στην πολιτική «πορεία» του Μάκη Βορίδη. «Ως μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών – σχολείο του νυν Πρωθυπουργού Παπαδήμου, του πρώην Πρωθυπουργού Παπανδρέου, του Σαμαρά και δικό μου – ο Βορίδης συγκρότησε τη φασιστική ομάδα «Ελεύθεροι Μαθητές» που ζωγράφιζε τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρέταγε χρησιμοποιώντας τον χαιρετισμό «Heil Hitler» της Ναζιστικής εποχής», έγραψε ο Μιωνής.

  Υβρεις και απειλές

  Μεταφέροντας την εμπειρία του, ο ελληνοϊσραηλινός δήλωσε ότι «Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκλογών, ο Βορίδης απειλούσε βίαια όχι μόνο τους Εβραίους μαθητές που αντιδρούσαν στη φασιστική ομάδα του αλλά και τις οικογένειές τους.

  Μετά την αποφοίτησή του, ο Βορίδης συγκρότησε μια φασιστική ομάδα στη Νομική Αθήνας και έγινε ενεργό στέλεχος νεοναζιστικών οργανώσεων νέων. Στη δεκαετία του 1990 και ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του, Ζαν Μαρί Λεπέν, ίδρυσε το «Εθνικό Μέτωπο», ένα κόμμα κατά των μεταναστών. Το σύνθημα του κόμματός του ήταν «Κόκκινη κάρτα για τους μετανάστες». Πριν από μερικά χρόνια, έγινε μέλος του ΛΑΟΣ και εξελέγη στο κοινοβούλιο», τονίζει ο Μιωνής.

  Το άρθρο μεταφράστηκε στα ελληνικά και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν, γνωστού στην Ελλάδα ως εκπρόσωπου Τύπου διαφόρων φορέων και οργανισμών -ανάμεσά τους και εβραϊκών συμφερόντων- αλλά και βασικό υποστηρικτή των θέσεων του Ισραήλ στην Ελλάδα.

  Η αναδημοσίευση αυτή προκάλεσε την απάντηση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Κοέν, στην οποία αρνείται ότι υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία της «Χρυσής Αυγής», ενώ ούτε λίγο-ούτε πολύ δηλώνει πως τον Σάμπυ Μιωνής ούτε καν τον ξέρει. «Δεν ξέρω τον άνθρωπο, δεν ξέρω γιατί γράφει τα ψεύδη αυτά, δεν ξέρω τι σκοπό εξυπηρετεί», γράφει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι «Θεωρώ περιττό να διευκρινίσω ότι ουδέποτε υπήρξα αντισημίτης ή αρνητής του ολοκαυτώματος και θα ήλπιζα να μην χρεώνομαι κάθε τι που κάποιοι με τους οποίους συνυπήρξα πολιτικά στο παρελθόν έχουν πει. Ως γνωστόν, στα κόμματα όλοι δεν συμφωνούμε σε όλα».

  Μάλιστα, για τις δηλώσεις στην επιστολή του, ο Βορίδης κατακρίθηκε από τη «Χρυσή Αυγή» που σε ανακοίνωσή της πέταξε το μπαλάκι στους ομοϊδεάτες της. «Τα συμπεράσματα δικά σας», ανέφερε.

  Εδωσε συνέχεια

  Η απάντηση του Μιωνή μέσω… του Ζαν Κοέν

  Η κόντρα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο Σάμπυ Μιωνής απέστειλε επιστολή στον Ζαν Κοέν, απαντώντας στον Μάκη Βορίδη. «Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Βορίδης και το πνευματικό του παιδί, Παναγιώτης Δούμας, που βιάστηκε να τον υπερασπιστεί σε άρθρο του σε ακροδεξιό blog, ξαφνικά ξέχασαν πως με γνωρίζουν. Ο Δούμας μάλιστα με χαιρέτησε στη δίκη του Πλεύρη στην οποία βρισκόταν με άλλους χρυσαυγίτες για να τον υποστηρίξουν. Θα θυμούνται πάντως σίγουρα ότι ποτέ δεν φοβήθηκα τις απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας και κατά της οικογένειάς μου», επιμένει, τονίζοντας ότι δεν θα μπει σε διάλογο με κανέναν που «προσπαθεί να ξεπλύνει το παρελθόν του και να κρύψει το παρόν του».


   Παρ’ όλα αυτά, παραθέτει ενα ακόμη πιο αναλυτικό βιογραφικό του Μάκη Βορίδη, συμπληρώνοντάς το με πληροφορίες ότι ο αδελφός του, Κώστας Βορίδης, αποβλήθηκε από το Κολλέγιο γιατί πιάστηκε να βάφει αγκυλωτούς σταυρούς, ότι μετά το σχολείο ο Μάκης Βορίδης «έγινε γενικός γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, κόμμα που ίδρυσε από την φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Στη θέση αυτή διαδέχτηκε τον Μιχαλολιάκο που ίδρυσε τη Χρυσή Αυγή. Η σχέση μεταξύ των μελών των δύο αυτών οργανώσεων θυμίζει συγκοινωνούντα δοχεία. Αργότερα, στη Νομική Σχολή Αθηνών ίδρυσε τη φασιστική οργάνωση «Φοιτητική Εναλλακτική». Η γνωστή φωτογραφία με το τσεκούρι είναι από εκείνη την εποχή».

   Συμπληρώνει επίσης ότι το 1986 η ΕΦΕΕ τον μήνυσε για συμμετοχή σε φασιστικές επιθέσεις κατά αρκετών φοιτητών της Νομικής και πως το 2004, «ο Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ακροδεξιό έντυπο «Ελληνικές Γραμμές», δήλωσε ότι η αυθεντικότητα των βιβλίων «»Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» και «Οι Σοφοί της Σιών» είναι αντικείμενο που πρέπει να προσδιορίσουν οι ιστορικοί», καταλήγει.

   301 Σχόλια

   1. Russell Broadaway 10 μήνες ago
   2. Priscilla Houseknecht 10 μήνες ago
   3. emergency services only 9 μήνες ago
   4. go to this web-site 6 μήνες ago
   5. Home Remodelling 6 μήνες ago
   6. fashion hiking boots 6 μήνες ago
   7. Health & Fitness 6 μήνες ago
   8. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   9. House & Home Improvement 6 μήνες ago
   10. Health & Fitness 6 μήνες ago
   11. Jobs & Career 6 μήνες ago
   12. make money online on phone 6 μήνες ago
   13. Web Design 6 μήνες ago
   14. News 6 μήνες ago
   15. monument 1 fishing tips 6 μήνες ago
   16. News 6 μήνες ago
   17. Hotels Near Me 6 μήνες ago
   18. Wireless Internet Providers 6 μήνες ago
   19. Fashion 6 μήνες ago
   20. Shop 6 μήνες ago
   21. News 6 μήνες ago
   22. Law & Legal 6 μήνες ago
   23. flight discount 6 μήνες ago
   24. how to start a business 6 μήνες ago
   25. Web Design 6 μήνες ago
   26. Travel 6 μήνες ago
   27. dmca 6 μήνες ago
   28. Web Design 6 μήνες ago
   29. Technology Computer 6 μήνες ago
   30. dmca 6 μήνες ago
   31. Scottsdale Nail Salon 6 μήνες ago
   32. Travel 6 μήνες ago
   33. Health 6 μήνες ago
   34. Health And Fitness 6 μήνες ago
   35. san antonio seo company 6 μήνες ago
   36. Web Design 6 μήνες ago
   37. film streaming 6 μήνες ago
   38. viagra 6 μήνες ago
   39. toko komputer murah 6 μήνες ago
   40. Web Design 6 μήνες ago
   41. Technology 6 μήνες ago
   42. Technology 6 μήνες ago
   43. streaming vf 6 μήνες ago
   44. Emulator Games 6 μήνες ago
   45. Dmca 6 μήνες ago
   46. Home Improvement 5 μήνες ago
   47. Travel 5 μήνες ago
   48. Dmca 5 μήνες ago
   49. Techno Music 5 μήνες ago
   50. Dmca 5 μήνες ago
   51. Travel 5 μήνες ago
   52. International Finance 5 μήνες ago
   53. Fashion 5 μήνες ago
   54. streaming film 5 μήνες ago
   55. streaming vf 5 μήνες ago
   56. News 5 μήνες ago
   57. Website & Web Design 5 μήνες ago
   58. Travel & Leisure 5 μήνες ago
   59. Website & Web Design 5 μήνες ago
   60. Travel & Leisure 5 μήνες ago
   61. Wedding Dresses 5 μήνες ago
   62. Advocate 5 μήνες ago
   63. stream complet 5 μήνες ago
   64. stream complet 5 μήνες ago
   65. film complet 5 μήνες ago
   66. w88vn 5 μήνες ago
   67. computer & technology 5 μήνες ago
   68. computer & technology 5 μήνες ago
   69. web design service 247 5 μήνες ago
   70. applied art 5 μήνες ago
   71. healthy dinner recipes 5 μήνες ago
   72. jual flashdisk kartu murah 5 μήνες ago
   73. rental elf jakarta 5 μήνες ago
   74. Home Improvement 5 μήνες ago
   75. porn 5 μήνες ago
   76. บาคาร่า 5 μήνες ago
   77. clay craft 5 μήνες ago
   78. definition of art 5 μήνες ago
   79. News 5 μήνες ago
   80. health diabetes 5 μήνες ago
   81. computer services 5 μήνες ago
   82. News 5 μήνες ago
   83. News 5 μήνες ago
   84. Home Improvement 5 μήνες ago
   85. Home Improvement 5 μήνες ago
   86. health skin care 5 μήνες ago
   87. Home Improvement 5 μήνες ago
   88. Home Improvement 5 μήνες ago
   89. Health 5 μήνες ago
   90. our gardening 5 μήνες ago
   91. stream complet 5 μήνες ago
   92. shirts 5 μήνες ago
   93. Indian Kanoon 5 μήνες ago
   94. Web Design 5 μήνες ago
   95. stock market index 5 μήνες ago
   96. Sissman 5 μήνες ago
   97. Home Improvement 5 μήνες ago
   98. Travel & Tour 5 μήνες ago
   99. Art Entertainment 5 μήνες ago
   100. best training 5 μήνες ago
   101. Health 5 μήνες ago
   102. ping g400 driver 5 μήνες ago
   103. mental health 5 μήνες ago
   104. News 5 μήνες ago
   105. your career classifieds 5 μήνες ago
   106. Law and Legal 5 μήνες ago
   107. find man 5 μήνες ago
   108. Home Improvement 5 μήνες ago
   109. Business and Finance 5 μήνες ago
   110. business ideas 5 μήνες ago
   111. life simulation 5 μήνες ago
   112. Shopping 5 μήνες ago
   113. Travel 5 μήνες ago
   114. mindfulness blog 5 μήνες ago
   115. Business 5 μήνες ago
   116. komodo island tours 5 μήνες ago
   117. jasa promosi murah 5 μήνες ago
   118. Web Design 5 μήνες ago
   119. Health 5 μήνες ago
   120. Fashion 5 μήνες ago
   121. Pets 5 μήνες ago
   122. jok kulit 5 μήνες ago
   123. Travel 5 μήνες ago
   124. advantages of art 5 μήνες ago
   125. upvc murah 5 μήνες ago
   126. print kaos satuan 5 μήνες ago
   127. Business 5 μήνες ago
   128. Become a Paid Member 5 μήνες ago
   129. new business 5 μήνες ago
   130. definition of business 5 μήνες ago
   131. Web Design 5 μήνες ago
   132. Travel 5 μήνες ago
   133. Dating 5 μήνες ago
   134. Pets 5 μήνες ago
   135. Travel & Leisure 5 μήνες ago
   136. Home Improvement 5 μήνες ago
   137. Travel & Leisure 5 μήνες ago
   138. the oaks at lakewood 5 μήνες ago
   139. Germaine Beckendorf 4 μήνες ago
   140. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   141. Shopping 4 μήνες ago
   142. Health And Fitness 4 μήνες ago
   143. Business & Finance 4 μήνες ago
   144. harga tour ke thailand 4 μήνες ago
   145. stream complet 4 μήνες ago
   146. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   147. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   148. Health & Fitness 4 μήνες ago
   149. Technnology 4 μήνες ago
   150. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   151. Technnology 4 μήνες ago
   152. Pets 4 μήνες ago
   153. Sports 4 μήνες ago
   154. Health And Fitness 4 μήνες ago
   155. Health 4 μήνες ago
   156. Health And Fitness 4 μήνες ago
   157. Technnology 4 μήνες ago
   158. Health And Fitness 4 μήνες ago
   159. Art And Entertainment 4 μήνες ago
   160. Education 4 μήνες ago
   161. Technnology 4 μήνες ago
   162. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   163. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   164. Health 4 μήνες ago
   165. Health And Fitness 4 μήνες ago
   166. Shopping And Fashion 4 μήνες ago
   167. Game 4 μήνες ago
   168. debt relief 4 μήνες ago
   169. Home Improvement 4 μήνες ago
   170. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   171. Home Improvement 4 μήνες ago
   172. Education 4 μήνες ago
   173. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   174. Home Improvement 4 μήνες ago
   175. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   176. Business & Finance 4 μήνες ago
   177. my website 4 μήνες ago
   178. fuck fb88 4 μήνες ago
   179. Education 4 μήνες ago
   180. Baby & Parenting 4 μήνες ago
   181. Home Improvement 4 μήνες ago
   182. Health And Fitness 4 μήνες ago
   183. Home Improvement 4 μήνες ago
   184. Business & Finance 4 μήνες ago
   185. Business & Finance 4 μήνες ago
   186. Business & Finance 4 μήνες ago
   187. Home Improvement 4 μήνες ago
   188. Shopping And Fashion 4 μήνες ago
   189. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   190. Shopping And Fashion 4 μήνες ago
   191. Home Improvement 4 μήνες ago
   192. desktop computer cabinet 4 μήνες ago
   193. pet a cat 4 μήνες ago
   194. Business & Finance 4 μήνες ago
   195. Business & Finance 4 μήνες ago
   196. Business & Finance 4 μήνες ago
   197. Business & Finance 4 μήνες ago
   198. Business & Finance 4 μήνες ago
   199. Business & Finance 4 μήνες ago
   200. Health & Fitness 4 μήνες ago
   201. Health & Fitness 4 μήνες ago
   202. Business & Finance 4 μήνες ago
   203. Business & Finance 4 μήνες ago
   204. movies awards 4 μήνες ago
   205. my name art design 4 μήνες ago
   206. Business & Finance 4 μήνες ago
   207. Business & Finance 4 μήνες ago
   208. Business & Finance 4 μήνες ago
   209. Business & Finance 4 μήνες ago
   210. jasa general cleaning 4 μήνες ago
   211. shopping stores 4 μήνες ago
   212. technology research 4 μήνες ago
   213. Law Information 4 μήνες ago
   214. ticketing 4 μήνες ago
   215. Valerie Stuart 4 μήνες ago
   216. personal investment 4 μήνες ago
   217. investment plan 4 μήνες ago
   218. ecommerce consultant sydney 4 μήνες ago
   219. Business & Finance 4 μήνες ago
   220. Business & Finance 4 μήνες ago
   221. accessories brand shop 4 μήνες ago
   222. health clinic 4 μήνες ago
   223. retro styles fashion 4 μήνες ago
   224. how to start a business 4 μήνες ago
   225. visual art 4 μήνες ago
   226. Computer & Technology 4 μήνες ago
   227. Health & Fitness 4 μήνες ago
   228. Business Communication 4 μήνες ago
   229. visual art 4 μήνες ago
   230. web developer 4 μήνες ago
   231. sports 4 μήνες ago
   232. artist 4 μήνες ago
   233. Business & Finance 4 μήνες ago
   234. Computer & Technology 4 μήνες ago
   235. Fashion 4 μήνες ago
   236. Travel & Leisure 4 μήνες ago
   237. Business & Finance 4 μήνες ago
   238. starting a business 3 μήνες ago
   239. e-learning 3 μήνες ago
   240. education portal 3 μήνες ago
   241. Car & Automotive 3 μήνες ago
   242. dance art 3 μήνες ago
   243. Jobs & Career 3 μήνες ago
   244. kaos sablon 3 μήνες ago
   245. e-commerce 3 μήνες ago
   246. Internet Marketing 3 μήνες ago
   247. Car & Automotive 3 μήνες ago
   248. Car & Automotive 3 μήνες ago
   249. Wedding 3 μήνες ago
   250. puzzle games on cool math 3 μήνες ago
   251. scuba diving resorts 3 μήνες ago
   252. Healthy Life 3 μήνες ago
   253. Food 3 μήνες ago
   254. Healthy 3 μήνες ago
   255. cheap air 3 μήνες ago
   256. ceritasexigo 3 μήνες ago
   257. Technology 3 μήνες ago
   258. Pets 3 μήνες ago
   259. 4life transfer factor 3 μήνες ago
   260. Google 3 μήνες ago
   261. sports and arts 3 μήνες ago
   262. cheap plane tickets 2 μήνες ago
   263. Home 2 μήνες ago
   264. Pets 2 μήνες ago
   265. Business Ideas 2 μήνες ago
   266. science and technology 2 μήνες ago
   267. Business Ideas 2 μήνες ago
   268. Home Decoration 2 μήνες ago
   269. Weight Management Program 2 μήνες ago
   270. agen bandarq 2 μήνες ago
   271. jasa hipnoterapi jakarta 2 μήνες ago
   272. Google 2 μήνες ago
   273. Music 2 μήνες ago
   274. Real Estate Agent 2 μήνες ago
   275. Painting 1 μήνα ago
   276. Clothing 1 μήνα ago
   277. Tractor Workshop Manuals 1 μήνα ago
   278. minecraft 1 μήνα ago
   279. rak besi 3 εβδομάδες ago