Η μαϊμού έβγαλε selfie και ξέσπασε διαμάχη 17.000 δολαρίων

Rate this post

Μπέρδεμα ολκής. Ένας βρετανός φωτογράφος έχει εμπλακεί σε μια απίστευτη διαμάχη με τη Wikipedia.

  [fb_button]maimou-selfie-totasakiΌπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, η Wikimedia -μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της Wikipedia που διαθέτει μια συλλογή με εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα καθώς δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα-, πρόσφατα πρόσθεσε σε αυτές και ένα καρέ ενός θηλυκού μακάκα.

  Ο φωτογράφος David Slater βρισκόταν στην Ινδονησία το 2011 προκειμένου να καταγράψει τις συγκεκριμένες μαϊμούδες όταν μια τέτοια του άρπαξε τη φωτογραφική μηχανή και άρχισε να τραβάει ανεξέλεγκτα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που τράβηξε ήταν και δεκάδες selfies.
  Όταν τελικά ο φωτογράφος πήρε πίσω το αντικείμενο που του ανήκε, διαπίστωσε ότι οι περισσότερες που είχε τραβήξει το ζώο ήταν εντυπωσιακές με αποτέλεσμα να τις δημοσιεύσει σε εφημερίδες και περιοδικά. Έδωσε μάλιστα και συνεντεύξεις αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο προέκυψαν αυτές οι φωτογραφίες.
  Μια από αυτές έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και ο Slater ζητά από την Wikimedia να την αποσύρει γιατί δεν πληρώνεται τα πνευματικά δικαιώματα. Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι ο φωτογράφος δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα καθώς η μαϊμού έβγαλε μόνη της τη φωτογραφία.
  Ο απελπισμένος φωτογράφος αναφέρει ότι το ταξίδι του στοίχισε ακριβά και ότι τα έσοδα από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν ήταν αρκετά.
  Ο ίδιος μάλιστα κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 17.000 δολαρίων για τη προσπάθειά του να κατεβάσει τη selfie φωτογραφία.

  Πηγή

   Η μαϊμού έβγαλε selfie και ξέσπασε διαμάχη 17.000 δολαρίων

   8 Σχόλια

   1. furtdsolinopv 4 μήνες ago
   2. Billie Presta 3 μήνες ago
   3. Lindsay Eng 3 μήνες ago
   4. Neil Mercando 2 μήνες ago
   5. survival lilly gear 1 μήνα ago
   6. 醫學注射 4 ώρες ago