Τι δείχνουν τα μαλλιά του άνδρα για την υγεία του

Rate this post

mallia-antras-ygeia

Τι δείχνουν τα μαλλιά του άνδρα για την υγεία του

Σκεφτήκατε ποτέ ότι ακόμα κια το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να υποδείξει πολλά πράγματα για τη συνολικότερη υγεία σας;

  Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε τρεις αντικειμενικές συσχετίσεις που αφορούν στη σχέση μεταξύ μαλλιών και υγείας στο ανδρικό φύλο.

  1. Ξανθά ή κόκκινα μαλλιά
  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι οι άνδρες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Πάρκινσον σε σύγκριση με άνδρες που έχουν σκούρα μαλλιά. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το ανοιχτό χρώμα των μαλλιών οφείλεται στις μικρότερες ποσότητες μελανίνης στον οργανισμό – η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία που προστατεύει το νευρικό σύστημα.

   2. Άσπρα μαλλιά σε νεαρή ηλικία
   Ερευνητές από την Τουρκία διαπίστωσαν ότι τα γκρίζα μαλλιά στους νέους σχετικά άνδρες συνδέονται με την πρόωρη σκλήρυνση των καρωτίδων, βασική ένδειξη της καρδιοπάθειας.

   3. Τριχόπτωση
   Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Η σχέση της τριχόπτωσης με αυτή τη μορφή καρκίνου εξηγείται πιθανότατα από τα αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων στον οργανισμό.

   Πηγή