Μία φορά άπιστος, πάντα άπιστος;

Rate this post

Η απιστία είναι αναμφίβολα ένα αγκάθι στις σχέσεις και κάτι που δύσκολα το συγχωρεί κανείς. Αλλά ακόμη κι αν κάποιος συγχωρήσει το σύντροφό του μετά από μια ερωτική παρασπονδία, πόσο πιθανό είναι αυτός να παραστρατήσει ξανά;

  [fb_button]
  apistos_totasaki.grΗ ερευνήτρια Κέιλα Ναπ του Πανεπιστημίου του Ντένβερ μελέτησε 484 ζευγάρια 18-35 ετών προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο η απιστία είναι… συνήθεια.

  Τα ζευγάρια που συμμετείχαν στη μελέτη δεν ήταν παντρεμένα αλλά βρίσκονταν σε μονογαμική σχέση. Τα ερευνητικά δεδομένα κάλυπταν περίοδο πέντε ετών.

  Η Ναπ συγκέντρωσε στοιχεία που αφορούσαν στην ερωτική ζωή των συμμετεχόντων, ρωτώντας καθέναν από τους δύο συντρόφους εάν είχε κάνει σeξ με άλλο άτομο το προηγούμενο διάστημα.

  Το 32% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι έχει απατήσει στον παρελθόν. Από αυτούς, το 45% δήλωσε πως έχει απατήσει ξανά και σε επόμενη σχέση.


   Αν και τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια αν ένας από τους δύο συντρόφους θα απατήσει, δείχνουν ότι ένα άτομο που έχει απατήσει στο παρελθόν είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να απατήσει ξανά στο μέλλον.

   Μία φορά άπιστος, πάντα άπιστος;

   8 Σχόλια

   1. Gerry Mcclamroch 4 μήνες ago
   2. Ervin Dulak 3 μήνες ago
   3. 醫學美容 吸油紙 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago