Μητροπολίτης Άνθιμος: «Δεν θα μπουν οι Τουρκικές πινακίδες του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη»

Rate this post

Επανήλθε, σήμερα το πρωί, κατά την ομιλία του, μετά την ολοκλήρωση της Λειτουργίας του, από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, στο θέμα της…

  [fb_button]
  anthimosδιπλής αναγραφής του ονόματος οδών, στις πινακίδες της πόλης της Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και πως αντίκειται στους Κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  «Θα επανέλθω στο θέμα των πινακίδων και την αναγραφή στα Τούρκικα της ονομασίας των οδών, κάτω από τα Ελληνικά. Ένα θέμα που απασχόλησε το Πανελλήνιο.

  Βρέθηκα στην Πελοπόννησο, όπου οι πιστοί εκεί μου είπαν, πως βρίσκονται στο πλευρό μου, κι αν χρειαστεί θα έρθουν και εκείνοι για να ξηλώσουμε όλοι μαζί τις πινακίδες, από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

  Τους πληροφόρησα, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού οι πινακίδες δεν θα μπουν» όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Μητροπολίτης, για να προσθέσει:

  «Έχω και εγώ τις πληροφορίες μου, για να το λέγω τούτο… Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει την διπλή αναγραφή ονομάτων οδών στις ταμπέλες των δρόμων».

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, άσκησε κριτική στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη «αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο για να μην το προσωποποιώ μόνο στον Δήμαρχο» – όπως χαρακτηριστικά είπε – και για το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων νεκρών στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας:


   «Όταν ψάχνουν χώρο στα Δυτικά της πόλης για να φτιάξουν Νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους – και δεν τους κατηγορώ γι’ αυτό – ψάχνουν χώρο, για να φτιάξουν «μεταλλικό κουτί» για να καίνε τους νεκρούς…».

   «Αυτό είναι μηδενισμός, είναι αμαρτία» προσέθεσε ο κ.κ. Άνθιμος.

   πηγη

   Μητροπολίτης Άνθιμος: «Δεν θα μπουν οι Τουρκικές πινακίδες του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη»

   20 Σχόλια

   1. Jacinto Bilby 1 έτος ago
   2. Abel Burrage 1 έτος ago
   3. Krysten Stemme 1 έτος ago
   4. 臭狐治療 1 έτος ago
   5. check that 11 μήνες ago
   6. gamefly free trial 5 μήνες ago
   7. gamefly free trial 5 μήνες ago
   8. gamefly free trial 4 μήνες ago
   9. gamefly free trial 4 μήνες ago
   10. important source 2 μήνες ago
   11. KweenMothaHair 1 μήνα ago
   12. HealthBuks 1 μήνα ago
   13. Christopher Walsh 1 μήνα ago
   14. Valery Mccullors 1 εβδομάδα ago