Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;

Rate this post

Την πρώτη φορά που κάνει σεξ ένα ζευγάρι, είναι δυνατό ο άνδρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;

[fb_button]Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένΌλες οι γυναίκες διαθέτουν τον περιβόητο παρθενικό υμένα που σπάει και αιμορραγεί κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή;


  Το ερώτημα αυτό έθεσε ένας αναγνώστης στην ιστοσελίδα Sεx & Psychology του Δρ Justin J. Lehmiller. Ο Δρ Lehmiller ειδικεύεται στην Κοινωνική Ψυχολογία και έχει τιμηθεί δις με το Πιστοποιητικό Διδακτικής Αριστείας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Μεταξύ άλλων, οι έρευνές του αφορούν στο περιστασιακό σeξ και τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

  Σύμφωνα με το Lehmiller, επικρατούν αρκετοί μύθοι γύρω από το τι συμβαίνει την πρώτη φορά που κάνει σeξ μια γυναίκα.
  Ο Lehmiller απαντά στον αναγνώστη εξηγώντας αρχικά τι είναι ο παρθενικός υμένας. Πρόκειται για ένα κομμάτι ιστού που καλύπτει μερικώς το άνοιγμα του κόλπου (introitus). Το μέγεθος και η δομή του υμένα διαφέρει σε κάθε γυναίκα. Ενδεικτικά, ο Lehmiller αναφέρει πως σε ορισμένες γυναίκες είναι κυκλικός με ένα άνοιγμα στη μέση (δακτυλιοειδής υμένας), ενώ σε άλλες ο υμένας μπορεί να διαθέτει πολλά μικρά ανοίγματα (ηθμοειδής υμένας). Άλλοτε πάλι, ο υμένας είναι άτρητος, δηλαδή δε διαθέτει καθόλου ανοίγματα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται χειρουργική επέμβαση, επειδή το αίμα δεν είναι δυνατό να εξέλθει από το σώμα κατά την έμμηνο ρύση.

  Ο υμένας μπορεί να παραμείνει άθικτος κατά την πρώτη σeξουαλική επαφή. Από την άλλη, μπορεί να παρουσιάσει σταδιακή φθορά πριν την πρώτη φορά που θα κάνει σeξ η γυναίκα (λόγω αυτοϊκανοποίησης ή ενασχόλησης με τα σπορ).

  Ο Lehmiller τονίζει ότι σε μερικές γυναίκες ο υμένας είναι πιο λεπτός και «εύθραυστος» γι’ αυτό και είναι πιθανό να παρατηρηθούν τέτοιου είδους αλλαγές ακόμη κι αν η γυναίκα δεν έχει κάνει ποτέ σeξ στη ζωή της.

  Μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση Lancet είχε καταδείξει ότι στο πλαίσιο κλινικής εξέτασης σε μια ομάδα γυναικών, οι γιατροί μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα ότι μόνο στο 57% των περιπτώσεων ο υμένας ήταν ακέραιος, αν και όλες οι κοπέλες που συμμετείχαν ήταν παρθένες.

  Όσον αφορά τη φημολογούμενη αιμορραγία μετά την πρώτη σeξουαλική επαφή, κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται πάντα. Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal. Όταν οι ερευνητές ρώτησαν μια ομάδα γυναικών εάν παρατήρησαν μικρή ή μεγαλύτερη αιμορραγία μετά την πρώτη τους σeξουαλική επαφή, το συντριπτικό 63% εξ αυτών απάντησε αρνητικά.


   Μια γυναίκα μπορεί να μην παρουσιάσει αιμορραγία μετά το σeξ ακόμη κι αν είναι η πρώτη της φορά ή να παρουσιάσει αιμορραγία μετά από αρκετές σeξουαλικές επαφές λόγω της έντασης του σeξ ή λόγω υποκείμενου προβλήματος υγείας.

   Εν ολίγοις, ο Lehmiller υποστηρίζει πως ένας άντρας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει μετά βεβαιότητας ότι η σύντροφός του δεν είχε προηγουμένως άλλες σeξουαλικές επαφές.[fb_button]

   Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;

   11 Σχόλια

   1. Agustin Fraser 4 μήνες ago
   2. Eugene Curney 3 μήνες ago
   3. designated survivor series 2 μήνες ago
   4. 醫學美容 護膚 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   5. 精雕五官 Juvederm 透明質酸 3 εβδομάδες ago
   6. 紓適寧 3 εβδομάδες ago
   7. 刺青 2 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 瘦飢肉 cosmetic.wiki 2 εβδομάδες ago