Δες τα νέα φώτα LED για τα ποδήλατα!

Rate this post

Όσοι χρησιμοποιούν τα ποδήλατα για την καθημερινή τους μετακίνηση γνωρίζουν τις δυσκολίες που προκύπτουν το βράδυ. Πως θα σου φαινόταν λοιπόν να είχες φώτα LED;

led-fos-podilatou-890x395_c
Είναι πολύ δύσκολο μέσα στην νύχτα να καταφέρνεις να εντοπίζεις τις λακκούβες που βρίσκονται στους δρόμους και γενικότερα ότι θα μπορούσε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την μετακίνηση σου.

Και ειδικά όταν μιλάμε για τους δρόμους της Ελλάδας, που όλοι γνωρίζουμε το χάλι που έχουν.


  Και όσο για το φως που έχουν οι περισσότεροι ποδηλάτες, μάλλον δεν μπορεί να βοηθήσει και πολύ, παρά μόνο στο να γίνεσαι αντιληπτός από τα άλλα οχήματα.

  Μπορεί όμως αυτό το πρόβλημα να λυθεί χάρις σε μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σιτσουάν της Κίνας.

  fotismos-porias-aggouria.net_

  Το Lumigrid είναι ένα φως LED που λειτουργεί κυρίως ως προβολέας και όχι μόνο για να φωτίζει την πορεία του ποδηλάτη, αλλά επιτρέπει επίσης στον χρήστη να εντοπίζει τα εμπόδια που βρίσκονται στην διαδρομή του.

  Με τα τετράγωνα του πλέγματος μπορείς να καταλάβεις την φύση του εμποδίου, δηλαδή αν υπάρχει λακκούβα, ύψωμα ή κάποια πέτρα.

  led-fos-podilatou

  Ο προβολέας έχει τρεις ρυθμίσεις για να αλλάζει το μέγεθος του, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες οδήγησης που επικρατούν. Στην κανονική λειτουργία το πλέγμα έχει διαστάσεις 14 x 18 εκατοστά, όταν όμως υπάρχει πολύ φως φτάνει μέχρι και 14 x 26 εκατοστά και για περισσότερη ορατότητα χρησιμοποιείτε το πλέγμα 30 x 20 εκατοστά.

  Το συγκεκριμένο φως προειδοποιεί τα αυτοκίνητα, αλλά και τους πεζούς που βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα με τον ποδηλάτη, ακριβώς όπως θα έκανε και ένας κλασικός προβολέας.

  Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρίες ή ακόμη και με την κίνηση των τροχών του ίδιου του ποδηλάτου. Και φυσικά το μόνο που έχει είναι έναν διακόπτη ο οποίος ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το φως και πραγματοποιεί την εναλλαγή μεταξύ των τριών διαφορετικών τρόπων φωτισμού.


   Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για να βγει το προϊόν στην αγορά, αλλά η ομάδα που το ανέπτυξε πήρε το βραβείο Red Dot Design, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ιδέα τους μάλλον αξίζει τον κόπο.

   Ας ελπίσουμε ότι θα μπορούμε πολύ σύντομα να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς!

   4 Σχόλια

   1. Zane Tarwater 2 μήνες ago
   2. Golden Headly 1 μήνα ago
   3. Lloyd Batch 1 μήνα ago