Νεκροί 14 φοιτητές στο τραγικό δυστύχημα με πούλμαν στην Ισπανία – Πληροφορίες και για Έλληνες

Rate this post

f4e494bf5a0f4045e507065c808864ddff56bf22.577.311.58.a20492bd97dce941478ab9a97f4afbd80cbebdbd

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 43 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Ισπανία, όταν πούλμαν που μετέφερε ξένους φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη, μεταφέροντας σπουδαστές πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και ξένους φοιτητές, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 57 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές μεταξύ 22-29 ετών, και όλοι φέρουν τραύματα. Τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φοιτητές είναι 16 διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσά τους σίγουρα Ελβετοί, Νορβηγοί, Αγγλοι, Τούρκοι και Ουκρανοί.

    Το μεσημέρι της Κυριακής η εφημερίδα El Mundo έγραψε ότι υπήρχαν και Ελληνες στο πούλμαν. Ωστόσο η εφημερίδα αλλάζει συνεχώς τις πληροφορίες για τις εθνικότητες, αλλά ακόμα και για τον αριθμό των νεκρών ή των επιβαινόντων, και έτσι είναι δύσκολο να σχηματίσει κανείς σαφή εικόνα για την κατάσταση

    Οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη.

    Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals στον αυτοκινητόδρομο AP7. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και το λεωφορείο στη συνέχεια ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο». Το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός, ωστόσο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής.

    Εδρα των φοιτητών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, ήταν το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στο οποίο και επέστρεφαν μετά την εκδρομή τους στη Βαλένθια.

    πηγή