Αποκάλυψη ΣΟΚ: Νέο μνημόνιο στον λαό για να σώσουν τις τράπεζες!

Rate this post

Μία είδηση που πέρασε στα «ψιλά» έρχεται να βάλει μπουρλότο στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών.

  [fb_button]atomiki_vomva-600x400Πριν καλά καλά κοπάσουν οι κλακαδόροι του κυβερνητικού συνασπισμού για τις εξαγγελίες «ασπιρίνη» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, «ανώτατος αξιωματούχος» από τις Βρυξέλλες σε δηλώσεις του πετάει την ατομική βόμβα του επερχόμενου τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

  Αναφερόμενος στο άτυπο EuroWorking Group της Παρασκευής και την ατζέντα του, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται σε… εξέχουσα θέση το ελληνικό πρόγραμμα και η πρόοδος που έχει σημειωθεί, ο «ανώτατος αξιωματούχος» της Ευρωζώνης πρόσθεσε ότι οι όποιες συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που αναμένεται να κλείσει στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου και αφού ανακοινωθούν τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, τα οποία όπως σήμερα αποκάλυψε Reuters αναμένονται στις 24 Οκτωβρίου.

  Απαντώντας σε ερώτηση για το τι πρόκειται να συμβεί μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι είναι ουσιαστικά θέμα των ελληνικών Αρχών, τονίζοντας ότι αν η χώρα υποβάλλει σχετικό αίτημα θα εξεταστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλιώς η χρηματοδότηση της χώρας θα γίνεται κανονικά από τις αγορές.

  Και για το τέλος άφησε το καλύτερο: «Με δεδομένο ότι η συμμετοχή της ευρωζώνης στο ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους -ενώ αυτή του ΔΝΤ συνεχίζεται για ακόμη 15 μήνες- θα ήταν οξύμωρο να συνεχιστεί τον επόμενο χρόνο μόνο η συμμετοχή του ΔΝΤ».

  Με λίγα λόγια ελληνική κυβέρνηση και Ευρωπαίοι «εταίροι» στο Παρίσι ράβουν το νέο κοστούμι για να μπαλώσουν τις τρύπες που δεν λένε να κλείσουν από τα 2+1 προγράμματα, που έχει λάβει μέχρι στιγμής η χώρα, εν αναμονή μάλιστα των αποτελεσμάτων των stress tests, τα οποία σύμφωνα με όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως θα εμφανίσουν – αποκαλύψουν επιπρόσθετα κενά στις ανάγκες των τραπεζών, πέρα από αυτές που διαρρέει το υπουργείο Οικονομικών.

  Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Και αυτό μόλις δύο ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ ότι «σύντομα η Ελλάδα θα λάβει πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο».

  Το ΔΝΤ, όπως έχει επισημάνει το tribune.gr ανησυχεί για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της και αν θα λάβει πίσω τα δανεικά που έχει δώσει, γνωρίζοντας ότι πλέον από 1/1/2015, μετά και την αποχώρηση από την τρόικα της Κομισιόν και της ΕΚΤ, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

  Οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έχουν να κάνουν με το πότε και πώς θα ανακοινωθεί το τρίτο πακέτο στήριξης.


   Στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένων των πολιτικών συνθηκών, με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει παγιώσει την πρωτοκαθεδρία στις δημοσκοπήσεις και σταδιακά να ανοίγει όλο και περισσότερο την ψαλίδα τελώντας σε διαρκή προεκλογική ετοιμότητα, αποτελεί το χειρότερο εφιάλτη τους.

   Πλέον, μένει να φανεί πώς θα επιλέξουν να ζήσουν τον εφιάλτη του νέου μνημονίου.

   Ως κυβερνητικός συνασπισμός που θα επικαλεστεί πάλι τη «συστημική ευστάθεια» ή ως αντιπολίτευση;

   Αποκάλυψη ΣΟΚ: Νέο μνημόνιο στον λαό για να σώσουν τις τράπεζες!

   11 Σχόλια

   1. Octavia Ordner 4 μήνες ago
   2. Susie Beckius 3 μήνες ago
   3. emergency food stamps tn 3 μήνες ago
   4. 送貨時間 1 μήνα ago
   5. 醫學美容 魔力奶茶 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   6. 專屬 4 εβδομάδες ago
   7. 頸部老化 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 活髮 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago