Παράνομη μεταφορά 56 τόνων αποβλήτων υδραργύρου από τη Γερμανία

Rate this post

Οι Αρχές της Γερμανίας ενημέρωσαν το ΥΠΕΚΑ, ότι Γερμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις στη Γερμανία στις οποίες προκύπτει..

  [fb_button]h..υδράργυρος από επεξεργασία αποβλήτων που περιέχουν υδράργυρο, ενώ όφειλε να διαθέτει τα απόβλητα σε ιδιόκτητο υπόγειο χώρο διάθεσης, τα διακινούσε στο εξωτερικό ως προϊόν, μέρος των οποίων έχει διακινηθεί και μέσω της Ελλάδας προς τρίτες χώρες.

  Κατόπιν τούτου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ (Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος) κινήθηκαν άμεσα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

  Ειδικότερα, διενεργήθηκε αυτοψία από επιθεωρητές της ΕΥΕΠ, στις 18 Αυγούστου, στις εμπλεκόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε μεταφορά και αποθήκευση του αποβλήτου, ποσότητας περίπου 56 τόνων, σε αποθήκη εταιρείας logistics στην Αττική.

  Διαπιστώθηκε, ότι η διακίνηση του αποβλήτου έγινε με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες που επιβάλλει ο κανονισμός για τη διασυνοριακή μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων.


   «Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύννομη και ασφαλή διαχείριση της ποσότητας του αποθηκευμένου αποβλήτου, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

   Παράνομη μεταφορά 56 τόνων αποβλήτων υδραργύρου από τη Γερμανία

   13 Σχόλια

   1. Milton Lenske 4 μήνες ago
   2. Alishia Carbonell 4 μήνες ago
   3. emergency food stamps tn 2 μήνες ago
   4. Dysport 小V臉 1 μήνα ago
   5. 醫學美容 人工假鼻 cosmetic.wiki 4 εβδομάδες ago
   6. 貳零壹陸 4 εβδομάδες ago
   7. 化妝掃 3 εβδομάδες ago
   8. 醫學美容 改善下垂 cosmetic.wiki 3 εβδομάδες ago
   9. 醫學美容-煥發-無針-cosmetic-wiki 2 εβδομάδες ago